Έκθεση έργων μεταλλοτεχνίας από ποδήλατα της Καίτης Χόρτη

Έκθεση έργων μεταλλοτεχνίας από ποδήλατα της Καίτης Χόρτη στο Coco-mat Βούλας

Τα έργα μεταλλοτεχνίας της εικαστικού Καίτη Χόρτη θα φιλοξενηθούν στη Βούλα για το μήνα Φεβρουάριο.

«H σύνθεση των έργων έχει βασιστεί στη μεταμόρφωση του ποδηλάτου. Τα ποδήλατα αν και είναι μιας πρωτόλειας μορφής “εργαλεία”, είναι ολοκληρωμένα μηχανήματα που εμπεριέχουν την έννοια της αυτονομίας και της ανεξαρτησίας. Με ένα ποδήλατο μπορείς να διασχίσεις όλο τον κόσμο, το ίδιο που μπορεί να κάνει κι ένας ερωδιός, μια μέλισσα, ένα παρυδάτιο πουλί…  Το ποδήλατο είναι ένα μηχάνημα που έχει πολλές ζωές. Δεν μπορείς να το πετάξεις όταν πλέον θα έχει παλιώσει ως μεταφορικό μέσο. Πρέπει να του δώσεις μια ευκαιρία ακόμη…»

Λίγα λόγια για τη δημιουργό
H Καίτη Χόρτη ξεκίνησε το εικαστικό της “ταξίδι” το 2007 με δασκάλα την Ευδοκία Παπουλή.

Ολοκλήρωσε τους κύκλους μαθημάτων των εργαστηρίων Περαντινού σε Αθήνα και Πάρο. Δημοσιογράφος επί 35 χρόνια σε περιοδικά της Αθήνας, συγγραφέας και εκδότρια παιδικών βιβλίων (Οι Ιστορίες του Μπούμπη), κράτησε δυνατή τη σχέση της με την τέχνη και το περιβάλλον. Παράλληλα, συμμετέχει σε περιβαλλοντικές οργανώσεις με ακτιβιστικές δράσεις. Με το ποδήλατο άρχισε να ασχολείται το 2011 συγκεράζοντας τις δύο μεγάλες της αγάπες: ποδήλατο και γλυπτική.

Πληροφορίες:

Πού: COCO-MAT Βούλας, Λ. Βουλιαγμένης 70

Πότε: Εγκαίνια: Τετάρτη 6/2, ώρα 18:30 / Διάρκεια έως 28/2

Επικοινωνία: Τηλ. 210 9689903, mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54