«Διελεύσεις / Crossings» στη Μινωική Νεκρόπολη Αρμένων

26 Αυγούστου - 10 Σεπτεμβρίου 2018

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, γιορτάζουν την πανσέληνο του Αυγούστου με μία εικαστική παρέμβαση στη Μινωική Νεκρόπολη Αρμένων. Εκεί, στο δάσος των βελανιδιών και στον χώρο των 220 τάφων που έχουν ανασκαφεί μέχρι σήμερα, τέσσερις καλλιτέχνες παρουσιάζουν έργα τους για τον συγκεκριμένο τόπο.

Η ιδέα της επιμελήτριας Μαρίας Μαραγκού, είναι μια ταπεινή παρέμβαση που δεν θα ανταγωνιστεί στοιχεία του χώρου. Οι καλλιτέχνες, με σεβασμό, δημιουργούν έργα / κτερίσματα, συνδεδεμένα με το φυσικό περιβάλλον, την ιστορία, τη μνήμη και τη συνέχεια.

Η απρόσμενη ανακάλυψη ενός αγγείου, από τον μικρό μαθητή Ανδρέα Βούρβαχη, στα μέσα της δεκαετίας του 60, έδωσε το έναυσμα για την ανασκαφή του γνωστού Υστερομινωικού Nεκροταφείου Αρμένων, από τον επίτιμο Γενικό Διευθυντή Αρχαιοτήτων, αρχαιολόγο Γιάννη Τζεδάκι που συνεχίζεται με επιτυχία μέχρι και σήμερα.

Ο χώρος είναι επισκέψιμος και λειτουργεί, ενώ το έργο ανάδειξής του έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020/ΠΕΠ Κρήτης και ξεκινά η υλοποίησή του, με τη φροντίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και της διευθύντριας Αναστασίας Τζιγκουνάκη.

Τη βραδιά των εγκαινίων και με το φως της σελήνης, ο συγγραφέας Γιώργος Δουατζής θα διαβάσει ποίηση για τον έρωτα και τον θάνατο του Τάσου Λειβαδίτη.

Επιμέλεια Έκθεσης: Μαρία Μαραγκού

Συντελεστές

Οι καλλιτέχνες που εκθέτουν είναι (αλφαβητικά): Αντώνης Βολανάκης, Blind Adam (Θάνος Κυριακίδης), Καλλιόπη Λεμού και Μανούσος Χαλκιαδάκης.
Εγκαίνια: Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, στις 20:00
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2018.

Υστερομινωϊκό Νεκροταφείο Αρμένων / Μινωική Νεκρόπολη Αρμένων

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54