"Φιλιώ Χαϊδεμένου" με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη, στο θέατρο ΒΕΑΚΗ

"Φιλιώ Χαϊδεμένου"Από 23 Νοεμβρίου στο Θέατρο Βεάκη για περιορισμένο αριθμό παραστάσεωνΑυτά που είδαν τα μάτια της στη μακρόχρονη πορεία της ζωής τηςΜία θεατρική παράσταση με την μοναδική Δέσποινα Μπεμπεδέλη και πέντε εξαίρετους ηθοποιούς

Δέκα χρόνια μετά η κορυφαία ηθοποιός Δέσποινα Μπεμπεδέλη, επιστρέφει στη θεατρική σκηνή της Αθήνας υποδυόμενη την Φιλιώ Χαϊδεμένου, μία εμβληματική προσωπικότητα της Μικράς Ασίας.

Η θεατρική παράσταση με τίτλο «Φιλιώ Χαϊδεμένου», η οποία ανεβαίνει από τις 23 Νοεμβρίου στο Θέατρο Βεάκη, παρουσιάστηκε σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου στη Στοά του Βιβλίου.

Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη και οι πέντε εξαίρετοι ηθοποιοί που την πλαισιώνουν, αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα της Φιλιώς Χαϊδεμένου, η οποία με τον δυναμικό χαρακτήρα, την τόλμη και την αποφασιστικότητα που τη διέκριναν, αγωνίστηκε για να μην εξαλειφθεί ο πολιτισμός που αναπτύχθηκε στη Μικρά Ασία.

«Είναι μεγάλη μου τιμή που υποδύομαι την Φιλιώ Χαϊδεμένου» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η κυρία Δέσποινα Μπεμπεδέλη, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη παράσταση ως «μία από τις σπουδαιότερες στιγμές στην καλλιτεχνική της πορεία».

Ο Ζαχαρίας Καρούνης, ο οποίος είχε και την ιδέα για τη μεταφορά στο θέατρο του βιβλίου που αναφέρεται στη ζωή της Φιλιώς Χαϊδεμένου, αναφέρθηκε στο θεατρικό έργο, το οποίο ανεβαίνει από το Ίδρυμα Πολιτισμού «Ιωνία», της Μητρόπολης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας. «Μετά τις εξαιρετικές παραστάσεις που ανέβασε το Ίδρυμα Ιωνία, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Ηρώδειο και ήταν αφιερωμένα στον πολιτισμό της Μικρασίας, αποφασίσαμε να γνωρίσουμε στο κοινό, μέσω του θεάτρου, αυτήτησημαντική προσωπικότητα, χρησιμοποιώντας έντονα στοιχεία πολιτισμού από ολόκληρη την πορεία της ζωής της, επί της ουσίας δηλαδή του ελληνικού πολιτισμού του τελευταίου αιώνα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρούνης.Η Φιλιώ Χαϊδεμένου γεννήθηκε 28 Οκτωβρίου 1899 έφυγε από τη ζωή, λίγο πριν κλείσει τα 108 χρόνια της. Η θεατρική παράσταση περιλαμβάνειμουσικές και τραγούδια που συντρόφευαν τη Φιλιώ σε όλες τις περιόδους της ζωής της.

Η σημαντική πορεία της γυναίκας με το όνομα Φιλιώ, έγινε η αφορμή να γεννηθεί μια ιδέα για την εξιστόρηση της ζωής της, βασισμένη στις προσωπικές της μαρτυρίες. Πέρα από την προσωπική ιστορία αυτής της σημαντικής προσωπικότητας, η δύναμη της θέλησης και ο αγώνας της για επιβίωση μέσα σε ένα ολόκληρο αιώνα συνιστά έναφωτεινό παράδειγμα αντίστασης.Από τις 23 Νοεμβρίου στο ΘεάτροΒεάκη για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Παίζουν οι:Δέσποινα Μπεμπεδέλη

Ζαχαρίας Καρούνης

Χαρά Κεφαλά

Αλέξανδρος Καλπακίδης

Εμμανουέλα Χαραλάμπους – Ένγκελ

Αλκιβιάδης Μαγγόνας

Διασκευή : ΆνδρηΘεοδώτου

Σκηνοθεσία : Βασίλης Ευταξόπουλος

Σκηνικά – Κοστούμια : Άγγελος Αγγελής

Μουσική - Καλλιτεχνική επιμέλεια : Ζαχαρίας Καρούνης

Μουσική Διδασκαλία : Χαρά Κεφαλά

Πρωτότυπα τραγούδια: Στίχοι: Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος, Μουσική: Ζαχαρίας Καρούνης

Σαντούρι : Πάνος Βέργος, Κρουστά : Μανούσος ΚλαπάκηςΔιευθυντής φωτογραφίας : Τάσος Παλαιορούτας

Βοηθός σκηνοθέτη : Βίκυ Πάστρα

Επιμέλεια Video : Σπύρος Πανταζής

Φωτογραφίες: Γιώργος Σπανός

Επιμέλεια Παραγωγής : Σία Παπαγεωργίου (Τέχνης Πολιτεία)

Σχεδιασμός αφίσας: Πάνος Παπαϊωάννου

Κατασκευή σκηνικού: Κώστας ΖωγραφόπουλοςΠαραγωγή : Ίδρυμα Πολιτισμού '' ΙΩΝΙΑ ''

κάθε Τετάρτη ώρα 19.00, Πέμπτη 21.00, Παρασκευή 21.00,

Σάββατο 21.00 και Κυριακή 19.00

15 Ευρώ γενική είσοδο,

10 Ευρώ φοιτητές και γκρουπ

5 Ευρώ άνεργοι

Θέατρο Βεάκη

Στουρνάρη 32 Εξάρχεια Τηλ. 2105223522