Έκθεση ζωγραφικής "ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΑΡΚΑΔΙΑ" έως 10 Οκτωβρίου στην Κέρκυρα

Με αναφορά στην σχέση επτανησιακής παράδοσης και σύγχρονης τέχνης η ομαδική έκθεση

ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΑΡΚΑΔΙΑ/EGW IN ARCADIA SUM

 των εικαστικών,

ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΣ ΑΛΜΠΑΝΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΕΡΓΗ, ΒΑΣΙΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΘΕΟΧΑΡΑΤΟΥ, ΔΩΡΑΣ ΚΕΝΤΑΡΧΟΥ, ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΛΥΒΑ, ΜΑΡΙΑΣ ΚΡΙΓΚΑ, ΚΩΣΤΑ ΜΗΝΑ, ΚΩΣΤΑ ΤΟΜΠΡΟΥ

Φιλοξενείται στους ιστορικούς χώρους του ναού του Αγίου Γεωργίου (19ος αι.) και του Λατινικού Παρεκκλησίου (16ος αι.) στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας και μας ταξιδεύει με διάφορους τρόπους, μέσα και ποικίλες ενδιαφέρουσες ερμηνείες στον ζωντανό διάλογο ιστορικότητας και συγχρονίας.

Με πνευματική πατρίδα την ιδανική της τέχνης, το επτανησιακό περιβάλλον, φυσικό και πολιτιστικό, γενιές καλλιτεχνών στο παρελθόν κατέθεσαν σημαντικά δείγματα έργων όλων των αισθητικών τάσεων και απόψεων. Σήμερα και ενώ ήδη για ορισμένους έχουν υποσταλεί οι σημαίες των αισθητικών θεωριών σε μία παγκόσμια πραγματικότητα μεγάλων αλλαγών στις κοινωνικές αντιλήψεις, ο σύγχρονος εικαστικός λόγος της τελευταίας γενιάς δεν διστάζει και πάλι να συνομιλήσει στον ίδιο τόπο με την ζωτική υπόσταση και λειτουργία του κάλλους, εμπλουτίζοντας δυναμικά την παραπάνω παράδοση των αναζητήσεων και συμβάλλοντας στην αέναη, ίσως πέρα από τον χρόνο, μαγευτική πλεύση της τέχνης.

Επιμέλεια έκθεσης, Μαρία Μελέντη.

Επιμέλεια αρχείων, Σπύρος Κανταρέλης.

Επιμέλεια εντύπων, ImageCorfu.

Διάρκεια 11 Σεπτεμβρίου έως 10 Οκτωβρίου 2015.

Ώρες επίσκεψης 08.00-20.00 (καθημερινά)
 

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ
ΚΕΡΚΥΡΑ 49100

2661048120

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30/09/2015 - 01:45