Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας: Αφιέρωμα στον Χρήστο Καρακάση

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το αφιέρωμα στον παραγωγό σκηνοθέτη Χρήστο Ν. Καρακάση από το κέντρο Ελληνικού πολιτισμού Μόσχας. Έλληνες και Ρώσοι είχαν την ευκαιρία να δουν ταινίες των τελευταίων χρόνων του σκηνοθέτη όπως το "Ανάμεσα σε δύο πατρίδες" (2011, 65΄), "Η γέννηση μιας ιδέας"(2013, 70’) και "Μορφογένεση" (2012, 25΄) στα πλαίσια προγράμματος που δρομολόγησε το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) Μόσχας για μία, όσο το δυνατό, πληρέστερη και σφαιρικότερη γνωριμία με την Ελλάδα και τον πολιτισμό της.

Φιλοδοξία του (ΚΕΠ)) είναι να παρουσιάσει στον Έλληνα και Φιλέλληνα θεατή, σε τακτική βάση, την πεμπτουσία της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής (κινηματογραφικές ταινίες και ντοκιμαντέρ) τόσο των προηγούμενων δεκαετιών όσο και των τελευταίων ετών.

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού εκφράζει τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη του στον Έλληνα παραγωγό-σκηνοθέτη Χρήστο Ν Καρακάση και στην εταιρεία του KOYINTA για την ευγενική του παραχώρηση των ταινιών, την άμεση ανταπόκρισή, σύμπραξη και συνεργασία του. Οι θεματικές των ταινιών συγκίνησαν και «άγγιξαν» ιδιαίτερα τους θεατές, που διαισθάνθηκαν ότι παρόλη την οικονομική κρίση η τέχνη είναι ζωντανή και χαράζει τους δικούς της δρόμους.

Το κοινό, η πλειοψηφία του οποίου αποτελείτο από νεολαία, εισέπραξε με ενθουσιασμό τα ανθρωπιστικά μηνύματα των ταινιών και μοιράστηκε εντυπώσεις και σκέψεις.

Η Ελληνική Κινηματογραφική Λέσχη εδρεύει στις εγκαταστάσεις του κινηματογράφου «Zvezda», ενώ το όλο εγχείρημα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον οργανισμό «MosCino» του Δήμου Μόσχας.

Υπεύθυνη για το αφιέρωμα η Δώρα Γιαννίτση, διευθύντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12/06/2014 - 11:35