Ειδήσεις στα Ρουμανικά

Ειδήσεις στα Ρουμανικά

Δευτέρα, 26/05/2014 - 17:30
1.Majoritatea cetatenilor greci au condamnat politica de austeritate

70% a cetatenilor greci au condamnat polica aplicata de guvernul Samaras-Venizelos. Primul partid in preferintele electoratului elen a fost SYRIZA cu 3,5% urmat de ND. Mai concret din 98% a buletinelor de vot ,SYRIZA obtine 26,54% 26,54¤%,ND-22,82%,CHRYSSI AVGHI- 9,41%,ELIA-8,03%,POTAMI-6,60%,KKE-6,07%,ANEL-3,42%,LAOS-2,70%,ELLINES EVROPAIOI POLITES-1,42% DIMAR-1,21%. 2.Mandatele partidelor elene in PE In baza rezultatelor, mandatele in Parlamentul European se distribuie in felul urmator: 6 mandate SYRIZA, 5 ND, 3-CHRYSSI AVGHI,cate 2 KKE si POTAMI un mandat ANEL. 

3.Partidul musulman a fost desemnat primul in Rodopi si Xanthi

La alegerile de la periferie in Rodopi si Xanthi partidul Egalitatii,Pacii si Prieteniei care reprezinta minoritatea musulmana din tara, care este indrumata si de Consulatul Turcesc a fost desemnat primul de electoratul local.


4. Rena Dourou urmatorul Secretar General de Periferie in Attika

O victorie marginala la Periferia Attika, care reprezinta cca jumatate din populatia Greciei, a repurtat Rena Dourou, care a obtinut 50,87% a contra adversarului sau Yiannis Sgouros care a obtinut 49,13% din sufragii.

5.Restul Periferiilor

In total, ND a castigat 6 periferii si SYRIZA 2. In Creta a fost reales secretarul general de Periferie anterior care apartine PASOK,Stavros Arnaoutakis. La Periferia Peloponezului invingator este Petros Tatoulis sprijinit de ND PASOK. In Macedonia Centrala marele invingator este deputatul independent Apostolos Tzitzikostas. In Macedonia de Vest a fost ales Theodoris Karypidis-independent. La Periferia din Grecia de Vest a fost ales Theodoros Katsifaras-independent.


6.Yiorgos Kaminis a castigat din nou municipiul Atenei

Marginal a castigat Municipiul Atenei Yiorgos Kaminis de la adeversarul sau politic Gavriile Sakelaridis-SYRIZA. La hessaloniki Yiannis Boutaris a castigat din nou relaxat primaria orasului. Moralis si Beos se vor afla la carma Pireului si Volos La Patra Peletidis-KKE.
 
7.Declaratii Alexis Tsipras dupa rezultatele publicate

Alexis Tsipras a solicitat desfasurarea de alegeri generale cat mai curand posibil. Liderul PASOK Ev. Venizelos a respins ,,santajul,, opozitiei majoritare. Fotis Kouvelis a calificat negativ rezultatul obtinut de DIMAR. Secretarul General KKE, Dimitris Koutsoumbas a relevat ca rexulatele nu sunt un motiv de rasturnare a situatiei existente. Panos Kamenos liderul ANEL a sustinut ca guvernul a fost condamnat.


8.Premierul va proceda la o remaniere a guvernului?

Cu scopul mentinerii coeziunii frontului guvernamental Antonis Samaras se påare ca va proceda la o remaniere a guvernuliu si dupa cererea lui Ev. Venizelos de a se actualiza acordul guvernamental.


9.Liderul SYRIZA la Presedintie

La Palatul Prezidential s-a deplasat Alexis Tsipras unde s-a intalnit cu presedintele Karolos Ppoulis. ,,Cu care legalizare politica Antonis Samaras va negocia chestiunea datoriei suverane a tarii si va impune noile masuri dure de asuteritate pe care deja le-a hotarat,,? Este intrebarea liderului SYRIZA.

10.Sedinte PASOK

In prezenta presedintelui PASOK Evanghelos Venizelos se reunesc astazi Consiliul Politic si Secretariatul Comitetului artidului.

11. Echipa de gimnastica a argintata

Medalia de argint la sol a cucerit Lefteris Kosmidis la Campionatul european de gimanastica de la Sofia.


12.Τέλος για τις ουκρανικές τράπεζες στην Κριμαία

In urma dispozitiilor date de Kremlin, inceteaza de astazi functionarea bancilor ucrainiene in Crimeea si Sevastopol,, datorita esecului lor de a-si indeplini obligatiile catre creditori,,.


13.S-au deschis urnele in Egipt

In Egipt au demarat alegerile pentru desemnarea noului presedinte al tarii . Alegerile vor dura doua zile si se pare ca invingotor va fi ministrul Apararii Abdel Fatah Al Sishi desi exist asi un contracandidat-din motive tipice- care ii reprezinta pe socialisti.

14.Papa Francis isi continua turneul

Cu o cuvantare la Muzeul israelian al Holocaustului Papa Francis continua turneul sau la Locurile Sfinte si cu acest prilej a solicitat tutuorr sa lucreze mai intens pentru pace.

Vremea
Vreme insorita si temeperaturi la 30 d egrade in toata tara prevede pentru luni Serviciul National de Meteorologie.Ειδήσεις στα Αλβανικά

Ειδήσεις στα Αλβανικά

Δευτέρα, 26/05/2014 - 17:06
Shumica e grekëve dënoi politikën e memorandumeve

70% e votuesve grekë dënuan politikën Samara - Venizelos. Partia e parë në zgjedhje del SYRIZA me 3,5% dhe partia e dytë, Demokracia e Re. Në mënyrë të veçantë, kur është numëruar 98% e votave, SYRIZA merr 26,54% të votave, Demokracia e Re merr 22,82%, Agimi i Artë 9,41%, Elia 8,03%, Potami 6,60%, KKE 6,07%, Grekët e Pavarur 3,42%, LAOS 2,70%, Qytetarët Evropianë Grekë 1,42% dhe e Majta Demokratike 1,21%. 

Selitë e partive politike greke në Parlamentin Evropian

Në bazë të të dhënave, SYRIZA zgjedh gjashtë eurodeputetë, Demokracia e Re pesë, Agimi i Artë zgjedh tre evrodeputetë, nga dy deputetë për Parlamentin Evropian zgjedhin Elia, KKE, dhe Potami, ndërsa Grekët e Pavarur zgjedhin vetëm një. Jashtë Parlamentit Evropian mbeten LAOS (2,70%), Qytetarët Evropianë Grekë (1,42%) dhe E Majta Demokratike (1,21%).

Partia myslimane në vendin e parë në Rodopi dhe Ksanthi

Në zonat zgjedhore të Rodopit dhe Ksanthit, partia e parë në këto zgjedhje del Partia e Barazisë, Paqes dhe Miqësisë, e myslimanëve që drejtohen nga Konsullata turke.

Zgjidhet Rena Duru në Qarkun e Attikës

Rena Duru fitoi me një diferencë të vogël në numër, Qarkun e Attikës, që përfaqëson rreth gjysmën e popullsisë së Greqisë. Fitoi me 50,87%, kundrejt rivalit të saj, Jannis Sguros me 49,13%.

Në rajonet e tjera

Në përgjithësi, 6 rrethe i ka fituar Demokracia e Re dhe dy SYRIZA. Në Kretë rizgjidhet prefekti që ishte më parë dhe që u mbështet nga PASOK-u, Stavros Arnautakis. Në rajonin e Peloponezit fitues është Petros Tatulis, i cili kishte mbështetjen e PASOK-ut dhe Demokracisë së Re. Në Maqedoninë Qendrore, fitues i madh është Tzitzikostas që nuk është mbështetur nga asnjë parti. Në Maqedoninë Perëndimore u zgjodh gjithashtu, i pavaruri Theodoros Karypidis. Së fundi, i pavaruri Theodoros Katsifaras u zgjodh në Greqinë Perëndimore.

Jorgos Kaminis fitoi Bashkinë e Athinës

Me një diferencë të vogël votash, fitoi Bashkinë e Athinës, Jorgos Kaminis nga rivali i tij, Gavriil Sakelaridis i mbështetur nga SYRIZA. Fitore e madhe për Gianni Butarin në Bashkinë e Selanikut. Moralis dhe Beos në timonin e Bashkive në Pire dhe Volo, ndërsa Peletidis i mbështetur nga partia Komuniste Greke fitoi në Bashkinë e Patrës.

Deklaratat e kryetarëve të partive pas rezultatit të zgjedhjeve

Pas rezultateve të zgjedhjeve të djeshme, Aleksi Tsipra kërkoi të zhvillohen së shpejti zgjedhjet parlamentare në vend.
* Kundërshtim të qartë të shantazhit të partisë më të madhe opozitare, treguan zgjedhjet sipas Evangjelos Venizelos.
* Negativ është rezultati për të Majtën Demokratike, komentoi kryetari i saj, Fotis Kuvelis. * Do të vazhdojmë deri sa të ndryshojmë të gjitha, por pa dëmtuar vendin, deklaroi kryetari i Potamit, Stavros Theodorakis. * Rezultati i zgjedhjeve nuk mund të sjellë përmbysjen, theksoi sekretari i KKE-së, Dimitris Kutsubas. * Mosmiratimi i qeverisë është fakt, theksoi kryetari i Grekëve të Pavarur, Panos Kamenos.

Kryeministri Andonis Samaras drejtohet për reformimin e qeverisë

Me qëllim ruajtjen e kohezionit të frontit qeveritar, kryeministri Antonis Samaras duket se do të drejtohet në zgjidhjen e reformimit të qeverisë, pas kërkesës edhe të Evangjelos Venizelos për aktualizimin e marrëveshjes së programit qeveritar.

Kryetari i SYRIZA takohet me Presidentin e Republikës

Në Pallatin Presidencial shkoi sot krzetari i SYRIZA, Aleksis Tsipras, ku u takua me Presidentin e Republikës, Karolos Papulias.
"Me çfarë legjitimiteti politik do të negociojë z.Samaras çështjen e borxhit dhe do të vendosë masa të reja të vështira, për të cilat tashmë ka vendosur", ishte pyetja që ai i shtroi Presidentit.

Mbledhje në PASOK

Nën kryesimin e kryetarit të PASOK-ut, Evangelos Venizelos u mblodhën sot Këshilli Politik dhe Sekretariati i Komisionit të Zgjedhjeve të Partisë.

Medalje për ekipin e meshkujve në gjimnastikë

Medaljen e argjendit në ushtrimet në tapet ka marrë Lefteris Kosmidis, në Kampionatin Evropian të Gjimnastikës për meshkuj, që përfundon të dielën në Sofje.

Fundi për bankat e Ukrainës në Krime

Me urdhër të Kremlinit ndalon nga sot funksionimi i bankave të Ukrainës në Krime dhe Sevastopol, «për shkak të dështimit të tyre në përmbushjen e detyrimeve të tyre ndaj kreditorëve».

U hapën qendrat e votimit në Egjipt

Në Egjipt janë hapur qendrat e votimit për zgjedhjet presidenciale që do të zgjasin dy ditë dhe në të cilat fitues i sigurt do të jetë ministri i mbrojtjes Abdel Fattah el-Sisi, edhe pse është -për arsye procedurale- edhe një kandidat tjetër, zëdhënësi i socialistëve.

Vazhdon udhëtimin e tij Papa Francisco

Në një fjalim në Muzeun izraelit të Holokaustit vazhdon Papa Francisco udhëtimin e tij në Tokën e Shenjtë dhe u bëri thirrje të gjitha palëve, që të punojnë më intensivisht për paqen.

Moti

Shërbimi Kombëtar Meteorologjik parashikon për sot, e hënë 26 maj 2014 mot të mirë me diell në të gjithë vendin dhe temperatura do të arrijë deri në 30ºC.
Δελτίο ειδήσεων στα Αλβανικά

Δελτίο ειδήσεων στα Αλβανικά

Κυριακή, 25/05/2014 - 15:45
Kritike janë zgjedhjet e nesërme

---Nesër janë zgjedhjet kritike evropiane për të ardhmen e jetës sonë si dhe zgjedhjet e balotazhit për pushtetin vendor. Në orën 07:00 të mëngjesit hapen kutitë e votimit dhe votuesit grekë kërkohet që të votojnë për evrodeputetët që ata preferojnë, për të dërguar në Bruksel. Votojnë të gjithë ata që kanë lindur deri në vitin 1996, edhe pse nuk kanë mbushur moshën 18 vjeç. Votimi është i detyrueshëm. Çdokush mund të shënojë deri në katër kryqe në fletën e votimit që preferon, e cila duhet të zgjidhet në mesin e 42 formacioneve zgjedhore që marrin pjesë në këto zgjedhje. Nuk ka nevojë që të vendosni kryq në zgjedhjet e përsëritura lokale, atje ku ato do të zhvillohen. Për zgjedhjet lokale votojnë vetëm ata që janë të regjistruar në listat e votimit të Bashkisë së tyre. Ndërsa në zgjedhjet evropiane, mund të votoni kudo që ndodheni dhe në të dy rastet duhet të keni lejen e qëndrimit, ose pasaportën, ose patentën e shoferit, ose librezën shëndetësore. Të gjithë ata që për ndonjë arsye nuk janë përfshirë në listën zgjedhore mund të votojnë në çdo qendër votimi të Bashkisë, në të cilën janë të regjistruar, mjafton që në ditën e zgjedhjeve të marrin nga Bashkia certifikatën e regjistrimit në regjistrin e popullsisë me shënimin «Jepet ekskluzivisht për zgjedhjet e datës 25 maj 2014»

Gjeni se ku votoni

- Që të informohemi se ku votojmë, mund të kontaktojmë në telefonin me numër 2131361500. Orari i shërbimit për qytetarët është për sot e shtunë, deri në orën 19:00 dhe të dielën, të interesuarit mund të komunikojnë nga ora 07:00 deri më orën 19:00. Gjithashtu mund të informohemi edhe nga faqja e Ministrisë së Brendshme.

Kthimi i patentave të makinave

--- Policia Greke për shkak të zgjedhjeve kthen edhe lejet e qarkullimit të automjeteve si dhe patentat, në mënyrë që të lehtësohen qytetarët për të votuar.

Përfundoi fushata zgjedhore

--- Me fjalimin e Kryeministrit, në sheshin Sintagma, përfundoi dje fushata zgjedhore. Ishte një miting zhgënjyes, sepse nuk kishte shumë qytetarë, megjithse Demokracia e Re kishte vendosur me dhjetra autobusë, për të sjellë njerëz nga qyetet e tjera të Greqisë.

Tërmet një ditë para zgjedhjeve në partinë Demokracia e Re

--- U largua nga partia Demokracia e Re ish -ministri, Thanasis Giannopulos, duke deklaruar ndër të tjera se: "Nuk mund të
konsiderohem një rrjedhim politik i kësaj partie të Andoni Samara dhe grupit të tij" dhe vlerësoi se do të ketë zhvillime të menjëhershme në krahun e qendrës së djathtë dhe se nuk do të udhëhiqet nga z.Samara.

SYRIZA: «Zgjedhjet e së dielës janë referendum»

--- "Zgjedhjet e së dielës janë një referendum për jetën, është mundësia historike që populli grek nuk do të lejojë që të shkojë e humbur", vuri në dukje kryetari i SYRIZA dhe kandidati për presidencën e Komisionit Evropian, Aleksis Tsipras nga Sheshi Eleftherias (Lirisë), në Heraklion të ishullit të Kretës, duke dërguar mesazhin e fortë "Mjaft!". Aleksis Tsipras gjatë tubimit zgjedhor, e cila kaloi në madhësi atë të Demokracisë së Re në sheshin Sintagma, shprehu bindjen e tij, se vota e së dielës do të jetë fillimi i fundit për memorandumet dhe për sistemin e vjetër politik e shoqëror. "Të dielën përfundojmë me baltën që vala e periudhës pas diktaturës e solli deri në ditët tona", theksoi kryetari i SYRIZA, duke i ftuar qytetarët, pavarsisht nëse ata janë të djathtë, të majtë apo të qendrës, të votojnë për partinë opozitare, "për një Greqi me zë, me dinjitet dhe status në Evropë, për një Greqi që nuk do të pranojë të goditet dhe as të kërkojë lëmoshë". "Ne nuk e meritojmë një qeveri të tillë, nuk mund të vendosin të pasurit se sa do të mbeten fëmijët tanë pa ngrënë. Ai gjithashtu theksoi, se SYRIZA do të kërkojë që Gjermania të përparojë, siç duhet, në detyrimin historik për t'i shlyer Greqisë dhe popullit grek kredinë e luftës dhe dëmshpërblimet, që i detyrohet këtu e 70 vjet.

Grekët e Pavarur: «Referendum për memorandumin zgjedhjet e së dielës»

-- Referendum për memorandumin i përshkruajti zgjedhjet dhe kryetari i Grekëve të Pavarur, Panos Kamenos, i cili në një intervistë televizive përsëriti thirrjen e tij për votuesit e Demokracisë së Re dhe të PASOK-ut, "për të përmbysur udhëheqjen e partive të tyre" dhe "të dalin me zgjedhjet e reja kombëtare ekuilibrime të tilla, të cilat mund të bëjnë një qeveri të bashkimit kombëtar".

KKE: «Pozitive rezultatet e para»

--- Sekretari i Partisë Komuniste Greke, z.Kucubas në konferencëntelevizive për shtyp të partisë së tij i vlerësoi pozitive rezultatet e raundit të parë të zgjedhjeve dhe tha se: "Ajo që duhet është të forcohet partia më tej këtë të dielë para së gjithash në votimet për zgjedhjet evropiane, por edhe në katër bashkitë që kemi kaluar në raundin e dytë".

Fituan pastrueset e ministrisë së Financave

--- Një tjetër fitore për pastrueset e Ministrisë së Financave është hedhja poshtë nga Gjykata e Lartë e ankesës së Ministrisë së Financave ndaj vendimit të Gjykatës së Shkallës së Parë për rikthimin e përkohshëm të 397 pastrueseve në shërbimet e ministrisë. «Krimi i ministrisë është flagrant dhe i vazhdueshëm, jo për 48 orë, por për sa kohë zgjatet paligjshmërie e mos rikthimit të tyre", thotë avokati i njohur, Nikos Mavidis.

Në «Grupin Shëndetsor YGEIA» Errikos Dinan

--- Spitali Errikos Dinan ka udhëzuar menaxhimin e shërbimeve të kujdesit dytësor në "Grupin Shëndetsor Ygeia".

I jepet fund «çështjes së mbeturinave»

--- Çështje serioze politike për "partin e mbeturinave" ngre zbulimi i gazetës Eleftherotypia, për ngrirjen, që nga muaji shkurt, dhe anulimi i financimit të BE-së për projektet e menaxhimit të mbeturinave. Heshtje konspirative vihet re nga prefektët e partisë Demokracia e Re, që janë sërish kandidatë dhe me fshehjen përpiqen që të sigurojnë rizgjedhjen e tyre. Mbulimi i të vërtetës shtrihet edhe në ediat private të pronarëve të mëdhenj që marrin pjesë në këto projekte.

Lajmet nga Bota

Sot në qendrat e votimit banorët e Sllovakisë, Letonisë dhe Maltës

-- - Në qendrat e votimit të zgjedhjeve evropiane vijnë sot qytetarët e Sllovakisë, Letonisë dhe Maltës -dhe për ditën e dytë- çekët, duke marrë pishtarin nga irlandezët. Rezultatet e para zyrtare të votimit, i cili zhvillohet brenda katër ditëve në 28 vende të Bashkimit Evropian, do të shpallet të dielën në mbrëmje, pas mbylljes dhe të qendrave të fundit të votimit.

E tensionuar situata në Ukrainë

--- Një ditë para zgjedhjeve presidenciale të dielën, situata në rajonin e Ukrainës mbetet e pazgjidhur dhe informacionet flasin për shumë të vdekur në pjesën lindore gjatë konfliktit në mes të të armatosurve pro-rusë dhe ushtarëve ukrainas. Megjithatë, Presidenti rus Vladimir Putin mesazhon se do të respektojë rezultatin e zgjedhjeve, ndërsa Kremlini paralajmëron për kundërmasa në sanksionet ekonomike që ka vendosur Perëndimi.

Moti sot.

Shërbimi Kombëtar Meteorologjik parashikon për sot, e shtunë 24 maj 2014 në Atikë vransira të pakta dhe më të dendura në drekë e pasdite. Era do të fryjë në drejtime të ndryshme nga 3 deri në 4 ballë dhe temperatura do të variojë nga 17ºC- 31ºC, ndërsa në bregdet do të jetë 2-3 gradë më e ulët. Në Selanik do të mbizotërojnë vransira të pakta, që pasdite do të jenë
më të dendura dhe do të ketë shira lokale dhe stuhi kryesisht në zonat lindore. Era do të fryjë në drejtime të ndryshme 3-4 ballë dhe temperatura do të jetë nga 16ºC - 29ºC.
Ειδήσεις από την ΕΡΑ

Ειδήσεις από την ΕΡΑ

Κυριακή, 30/03/2014 - 23:15
 
---Σε εξέλιξη οι  συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή κατά του πολυνομοσχεδίου, που ψηφίζεται τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία.
Τις  συγκεντρώσεις διοργανώνουν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ ΓΣΕΒΕΕ, ΠΑΜΕ, Τεχνικό Επιμελητήριο, το Εργατικό Κέντρο Αθηνών, οι σύλλογοι Φαρμακοποιών, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και άλλοι φορείς και οργανώσεις.
Το παρών δίνει  και η ΠΟΣΠΕΡΤ που τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά και αγωνιστικά και στο συλλαλητήριο την Τρίτη 1 Απριλίου στις 6 το απόγευμα και στη γενική απεργία την Τετάρτη 9  Απρίλη. 
Κλειστές παραμένουν  η Σταδίου και η  Βασιλίσσης Σοφίας καθώς και ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα.
 
 
---Νωρίτερα το απόγευμα, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης, Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και του προέδρου της Βουλής, κατά τη διακοπή της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου, προκειμένου να εξεταστεί η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ζητώντας παράλληλα να διακοπεί η συζήτηση για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
Η απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να παραπέμψει την απόφαση στην Ολομέλεια, χωρίς να προηγηθεί συζήτηση επί της πρότασης μομφής, προκάλεσε την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατέθεσε μομφή κατά του προεδρείου του Σώματος και αποχώρησε από τη Βουλή , μαζί με την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα επανέλθει κατά την ονομαστική ψηφοφορία .
Η συζήτηση της πρότασης μομφής εναντίον του προέδρου της Βουλής θα πραγματοποιηθεί αύριο , όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.
 
 ---«Διεξάγεται ένα πρωτοφανές πραξικόπημα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας «μία κοινοβουλευτική και συνταγματική εκτροπή με προφανή σκοπιμότητα να μην συζητηθεί στη Βουλή η ουσία του τριπλού εγκλήματος που αφορά τράπεζες και δημόσιο πλούτο, επαγγελματικές ομάδες και κατάρρευση ασφαλιστικού συστήματος» και πρόσθεσε: «την εκτροπή αυτή δεν την αναγνωρίζουμε ούτε την νομιμοποιούμε».
 
---Έντονη ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού. «Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία, που η Αξιωματική Αντιπολίτευση ευθέως υπονομεύει την αξιοπιστία της Χώρας, την υπόστασή της, και τον ιερό Θεσμό του Κοινοβουλίου, δήλωσε ο κ. Σαμαρας.
»Δεν της πέρασε.
»Μένει όμως η πικρή γεύση, ένα ελληνικό κόμμα να είναι με τόσο φανατισμό εναντίον των συμφερόντων της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού» καταλήγει η δήλωση του πρωθυπουργού. 
 
---Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, που μιλώντας στη  Βουλή για το πολυνομοσχέδιο , εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για «προσπάθεια δημιουργίας κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος» και πρόσθεσε: «ο κ. Τσίπρας δεν ξέρει να χάνει. Επιδιώκει να υπονομεύσει την προσπάθεια εξόδου από την κρίση με απειλές και εκβιασμούς».
 
---Υπέρ της αποδοχής και συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τάχθηκαν όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, εκτός της ΔΗΜΑΡ.
«Δεν συμφωνούμε με την πρόταση δυσπιστίας» είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας ότι η ευθύνη της κυβέρνησης είναι συλλογική.
Ωστόσο, ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι η ΔΗΜΑΡ  θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
 
---Στην υπόλοιπη επικαιρότητα…
---Το ψηφοδέλτιο της Ελιάς-Δημοκρατικής Παράταξης για τις ευρωεκλογές παρουσιάστηκε σε εκδήλωση του σχήματος, στον Κεραμεικό.Τους 41 υποψήφιους που προέρχονται από τα κόμματα, τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες που συγκροτούν την Ελιά, παρουσίασε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, 'Αννυ Ποδηματά. Το όνομα του 42ου υποψήφιου, «του μουσουλμάνου συμπολίτη μας από τη Θράκη που θέλουμε να εκφράζει γνήσια το χώρο του», όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.
 
---Μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές έστειλε ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μυλόπουλος.
Στο μήνυμά του αναφέρει ότι το  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο γνωμοδότησε ότι η επένδυση της Εταιρείας Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. στη βόρεια Χαλκιδική, με τον τρόπο που σχεδιάστηκε και υλοποιείται, είναι καταστροφική και εκτιμά ότι η μεταλλευτική δραστηριότητα όχι μόνο δεν ευνοεί την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της Χαλκιδικής, αλλά καταστρατηγεί και τις τρεις βασικές παραμέτρους της αειφορίας, δηλαδή του περιβάλλοντος, της οικονομίας και της κοινωνίας.
 
 ---Τετράωρη στάση εργασίας αύριο από τις 11:00 έως τις 15:00, αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, για τους εργαζόμενους των νοσοκομείων του λεκανοπεδίου.
 
---Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωράει από αύριο  η ΠΝΟ.
 
---Συνεχίζεται αύριο στα δικαστήρια της Ευελπίδων η δίκη των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της «παραβίασης δικαστικής απόφασης» και της «παράνομης βίας».
Οι διώξεις αφορούν 6 απεργούς που συμμετείχαν στην περιφρούρηση τα ξημερώματα της της 20ής Ιουλίου 2012 και συνελήφθησαν κατά την επέμβαση των ΜΑΤ. Επίσης αφορούν 18 χαλυβουργούς και μια γυναίκα απεργό, οι οποίοι μηνύθηκαν από την ιδιοκτησία της «Ελληνικής Χαλυβουργίας».
 
 ---Στη διεθνή επικαιρότητα…
---Στο Παρίσι, σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία έπειτα και από την ένωση, στα μέσα Μαρτίου, της Κριμαίας με τη Ρωσία.
Η συνάντηση γίνεται  στην κατοικία του Ρώσου πρεσβευτή στη γαλλική πρωτεύουσα.
 
---Στην Τουρκία, 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα σε ομάδες που υποστηρίζουν αντίπαλους υποψηφίους στις σημερινές δημοτικές εκλογές , οι οποίες έχουν μετατραπεί σ' ένα δημοψήφισμα για τη διακυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 
 ---Και o καιρός:
---Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αύριο ,τοπικά αυξημένες στα βορειοδυτικά τις μεσημβρινές ώρες, με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά, και βοριάδες 4 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο.
Από 5 έως 19 βαθμους η θερμοκρασία στην Αθήνα, από 6 έως 17 στη Θεσσαλονίκη.
 
 
 
 
 
Ειδήσεις από την ΕΡΑ

Ειδήσεις από την ΕΡΑ

Σάββατο, 29/03/2014 - 23:22
 
---Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, ενώ  αποχώρησε από τη συζήτηση το ΚΚΕ .
Στο πολυνομοσχέδιο «περιλαμβάνονται διατάξεις εφαρμογής των ενεργειών που προβλέπονται στο μνημόνιο», ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών.
Τόνισε επίσης ότι πρέπει να συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για να εκταμιευθεί η δόση στις 17 Απριλίου.
 
---Παραιτήθηκε από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Εφόσον η διάταξη για το γάλα δεν είναι ξεχωριστό άρθρο -που θα ήταν και το ορθό- η πολιτική μου ηθική δεν μου επιτρέπει, να θέσω σε δοκιμασία την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της χώρας, τονίζει στην ανακοίνωσή του.
 
---Για «ξεγύμνωση του μύθου της δήθεν διαπραγμάτευσης» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του για την παραίτηση Χαρακόπουλου.
 
--Για νομοσχέδιο-έκτρωμα και μνημείο καταστροφής για τη χώρα, έκανε λόγο στην ομιλία του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης .
Δεσμεύθηκε ότι «αυτές τις διατάξεις θα τις πάρουμε πίσω» γιατί αποτελούν «ανοσιουργήματα σε βάρος λαού».
 
---Σε υποχώρηση για το γάλα υποχρεώθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Στη νέα διατύπωση θα υπάρχει σαφέστερος προσδιορισμός για την επεξεργασία του παστεριωμένου γάλακτος και ανώτατη διάρκεια ζωής οι 7 ημέρες.
 
---Με αφορμή τη διατύπωση διάταξης που αφορά τη διευκόλυνση επανένταξης των μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Μητρόπουλος κάλεσε τον υπουργό Εργασίας να διευκρινίσει τις προβλέψεις για την μισθολογική αντιμετώπιση των τριετιών.
«Οι τριετίες δεν θίγονται, ούτε πρόκειται να υπάρξει μείωση στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα» δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης και πρόσθεσε «Αύριο θα αναλύσω το πώς η μισθοδοσία του Απριλίου, όλων των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, όχι μόνον δεν θα μειωθεί, αλλά αντίθετα θα αυξηθεί»
 
---Η συζήτηση για τη ρύθμιση του χρέους θα αρχίσει σύντομα και θα έχει ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο, δηλώνει σε συνέντευξή του στη Real news ο πρωθυπουργός.Ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι η όποια ρύθμιση θα πρέπει να γίνει άμεσα και υπογραμμίζει  την ανάγκη να ληφθούν υπ΄όψιν και οι θέσεις του ΔΝΤ για νέο «κούρεμα».
 
---Λήγει αυτή την ώρα η 4ωρη  στάση εργασίας που κήρυξαν από τις 6 το απόγευμα  Ε.Σ.Η.Ε.Α, Ε.Π.Η.Ε.Α. και Ε.Σ.Π.Η.Τ. για όλους τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι εργάζονται σε τηλεοπτικούς σταθμούς, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους τεχνικούς τηλεόρασης, που καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση μέσα από το πολυνομοσχέδιο καταργεί τις άδειες άσκησης επαγγέλματος.
 
--- Συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή αύριο, ημέρα ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου θα πραγματοποιήσουν, στις εξίμισι το απόγευμα,  ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ,  ΠΑΜΕ, Τεχνικό Επιμελητήριο (ΤΕΕ), Εργατικό Κέντρο Αθηνών (ΕΚΑ), οι σύλλογοι Φαρμακοποιών (ΠΦΣ) και άλλοι φορείς και οργανώσεις  .
Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχει επίσης  η  Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας η οποία χαρακτηρίζει «τερατώδεις» τις ρυθμίσεις για την υγεία που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο, ενώ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης απηύθυνε έκκληση για σύγκλιση γιατρών και φαρμακοποιών σε ένα κοινό μέτωπο «Εθνικής Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας».
Να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας καλεί όλους τους πολίτες ΠΟΣΠΕΡΤ
Επίσης οι  φορείς προαναγγέλλουν αγωνιστικές - απεργιακές δράσεις για το επόμενο δεκαπενθήμερο.
 
---Καμία βελτίωση στους οικονομικούς δείκτες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν έχει φανεί μέσα σε 5 μήνες από την εφαρμογή της Κυριακάτικης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων εκτιμά η ΓΣΕΒΕΕ εκφράζοντας παράλληλα αντιρρήσεις για το πολυνομοσχέδιο
Η ΓΣΕΒΕΕ καλεί την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές να προφυλάξουν την δημοκρατία και στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιήσει αύριο, στις 2 το μεσημέρι πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μικρομεσαίων επιχειρηματιών στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
 
---48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 6 το πρωί της Δευτέρας, αποφάσισε η Πανελληνια Ναυτική Ομοσπονδία.
 
---4ωρη στάση εργασίας 11:00-15:00 , την Δευτέρα αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, για τους εργαζόμενους των νοσοκομείων του λεκανοπεδίου .
 
---Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Εισαγγελέας Άμφισσας προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι για την κακοποίηση του Ίλι Καρέλι που βρέθηκε νεκρός στο κελί του, στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών.
 
---«Η ΝΕΡΙΤ είναι έτοιμη να εκπέμψει κανονικά έως τις 27 Απριλίου, όπως ορίζεται στη συμφωνία με την EBU», τόνισε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης Παντελής Καψής, στο περιθώριο της ημερίδας για τον περιφερειακό Τύπο.
 
 ---«Ώρα της Γης» σήμερα . Από τις 20:30 έως τις 21:30 το βράδυ   οι πολίτες εσβησαν τα φώτα, για μία ώρα, προκειμένου να στείλουν μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος. Στην παγκόσμια εκστρατεία κατά της κλιματικής αλλαγής συμμετείχαν 157 χώρες.
 
--- θερινή ώρα από αύριο. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μια ώρα μπροστά στις 3 τα ξημερώματα και να δείχνουν 4.
 
 
---Στη διεθνή επικαιρότητα…
---Συνάντηση αύριο  στο Παρίσι των υπουργών εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας προκειμένου να συζητήσουν τρόπους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία.
 
---Στην Τουρκία, έρευνες και συλλήψεις για την υπόθεση της διαρροής εμπιστευτικών συνομιλιών. «Όλοι και όλα θα ερευνηθούν» δηλώνει ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμετ Νταβούτογλου, ένα 24ωρο πριν από τις δημοτικές εκλογές.
 
---Άκαρπη  η πρώτη ημέρα έρευνας για το Μπόινγκ της Malaysia Airlines, στη νέα ζώνη ερευνών στον Ινδικό Ωκεανό.
 
Και ο ΚΑΙΡΟΣ:
---Γενικά αίθριος αύριο με τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια από το μεσημέρι.Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά έως 8 μποφόρ στο νότιο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση.
Από 8 έως 17 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα, από 9 έως 15 στη Θεσσαλονίκη.
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΡΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΡΑ

Κυριακή, 23/03/2014 - 23:06
 
 
---Την ανάγκη ενωτικής συμπόρευσης όλων των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων και των αγροτών, της νεολαίας, «για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της, αλλά και για τη στήριξη μιας νέας στρατηγικής για την Ελλάδα και την Ευρώπη, με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως επισημαίνει στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, «η κυβέρνηση, υπακούοντας πλήρως στις επιταγές της τρόικας, προβάλλει τη μνημονιακή πολιτική ως μονόδρομο για την κοινωνία και τη χώρα, αποδομούν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών, ξεπουλούν το δημόσιο πλούτο, θυσιάζουν το μέλλον των Ελλήνων, και ιδιαίτερα των νέων, για να υπηρετήσουν ένα σχέδιο λιτότητας και διάλυσης του κοινωνικού κράτους, εξυπηρέτησης των πλούσιων και των ισχυρών».
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ,η Ιστορία δείχνει ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι. 
«Οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δίνονται».
 
 
---Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" , καλεί τους κυβερνητικούς βουλευτές να συνταχτούν με τον λαό και όχι με το μνημόνιο, και τους προτρέπει να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο που έρχεται στη Βουλή.
Τονίζει ότι προέχει το συμφέρον του λαού και ότι το κόμμα του θα καλωσορίσει τις διαφοροποιήσεις βουλευτών «χωρίς δεύτερες σκέψεις», ενώ εκτιμά ότι τα κυβερνητικά κόμματα καταρρέουν και στήνουν σχήματα για να ανακόψουν τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ.
 
 ----«Η οριστική έξοδος από την κρίση, εξαρτάται από το εάν θα εφαρμοστεί άμεσα ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που θα υπερβαίνει το μνημόνιο και τις λογικές του», τονίζει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, με την πρόσβαση στην πλατεία Συντάγματος να επιτρέπεται μόνο με προσκλήσεις ή διαπιστεύσεις
 
 
---Για νέα εποχή για την Ελλάδα μετά από τη συμφωνία με την τρόικα κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε δήλωσή του στο «Βήμα της Κυριακής».
Ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι «η πρόσφατη συμφωνία με την τρόικα αναγνωρίζει με τον πιο επίσημο τρόπο τις επιτυχίες της Ελλάδας και στη δημοσιονομική προσαρμογή και στην εφαρμογή σαρωτικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», όπως είπε χαρακτηριστικά.
 
 
 ---Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να με βγάλουν από το πολιτικό παιχνίδι, τονίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλης σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», δηλώνει «μάχιμος πολιτικός» και απορρίπτει τα σενάρια μετακόμισης στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
 
 
---Καμία βελτίωση των συνθηκών δεν έγινε στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού καθώς δεν  ήρθαν γιατροί και νοσηλευτές ενώ η αποσυμφόρηση παρέμεινε στα χαρτιά αφού έφυγαν 26 ασθενείς και εισήχθησαν 17 νέα περιστατικά, αναφέρουν  μηνύματα καταγγελίας χρηστών του twitter στο hashtag  #kolastirio το οποίο δημιουργήθηκε για να διαδοθεί η φωνή των κρατουμένων που βιώνουν  άθλιες συνθήκες νοσηλείας.
H αναστολή των κινητοποιήσεων μέχρι χθες (22/3) δεν έφερε καμία αλλαγή και τα αιτήματα παραμένουν ανεκπλήρωτα.
 
 --Στο μεταξύ, στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τα «βραχιολάκια» των κρατουμένων και υποδίκων , προσαρμοσμένο στις υποδείξεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
 
 
---Την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τις διατάξεις της συμφωνίας με την τρόικα, και όπως έγινε γνωστό, θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Οι δανειστές έχουν ζητήσει την ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων έως την 1η Απριλίου, προκειμένου να εγκριθεί η δόση.
 
 
 ---Τριήμερο πένθος στην Κύπρο για τον υπουργό Άμυνας Τάσο Μητσόπουλο, ο οποίος άφησε χθες την τελευταία του πνοή από εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο το μεσημέρι δημοσία δαπάνη, στη Λάρνακα.
 
 
---Να συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ για τις 9 Απριλίου αποφάσισαν σήμερα οι αγρότες, σε πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα.
 
 
---Συνεδριάζει αύριο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η ειδική  επιτροπή  για το κοινωνικό μέρισμα.
 «Πράξη ντροπής, καταισχύνης και ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας», χαρακτήρισε το κοινωνικό μέρισμα ο Αλέξης Τσιπρας
 
 
 ---Την ίδια ώρα, μπόνους 63 μισθούς αντί 87,5 θα παίρνουν κατά τη συνταξιοδότησή τους οι υπάλληλοι της Βουλής μετά τη μείωση που αποφασίστηκε , σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο»,
Για τη χαμηλότερη μηνιαία αμοιβή (για παράδειγμα 1.300 ευρώ), οι 63 μισθοί σημαίνουν ότι το κατώτατο ύψος του νέου εφάπαξ για τους υπαλλήλους της Βουλής κυμαίνεται στα 81.900 ευρώ από 113.500 ευρώ που σήμαιναν οι 87,5 μισθοί.
Το ποσό αυτό φυσικά ανεβαίνει για υπαλλήλους με υψηλότερες αποδοχές , ενώ για τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους ισχύει το πλαφόν των 40.000 ευρώ. 
 
 
 ---«Όχι» στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη λεκάνη της Μεσογείου είπαν εκ νέου σήμερα  οι Κρητικοί σε μεγάλη συγκέντρωση–πολιτιστική εκδήλωση στη μαρτυρική Μονή Αρκαδίου, στο Ρέθυμνο.
 
 
---Στη διεθνή επικαιρότητα…
---Στη Γαλλία, σημαντικά κέρδη καταγράφει το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών. Η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα χαμηλή και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία κυμάνθηκε στο 54,72%.  
Η ανεργία, που συνεχίζει να βρίσκεται σε ιστορικό υψηλό, αλλά και οι κακές επιδόσεις της γαλλικής οικονομίας αναμενόταν να πλήξουν το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS), ενώ επικρίσεις λόγω των εσωκομματικών συγκρούσεων και διαφόρων σκανδάλων δέχεται και το κεντροδεξιό κόμμα Ένωση για Ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί . Το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν αναμένεται να επωφεληθεί.
Ο δεύτερος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί την 30ή Μαρτίου, όπου δεν αναδειχθεί νικητής από τον πρώτο γύρο.
 
---Στο «κόκκινο» η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, μετά την κατάρριψη συριακού μαχητικού αεροσκάφους από τις τουρκικές δυνάμεις στη μεθόριο, κοντά σε συριακή περιοχή όπου μαίνονται συγκρούσεις με τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις.
Παραβίαση του εναέριου χώρου της καταγγέλλει η Τουρκία με τον Ερντογάν να διαμηνύει ότι η Συρία «άξιζε σκληρή απάντηση».
Για «ωμή επιθετικότητα» μιλά από την πλευρά της η Δαμασκός, λέγοντας ότι το αεροσκάφος κατερρίφθη ενώ βρισκόταν επάνω από συριακή επικράτεια.
 
---Στην Ταϊβάν, εκατοντάδες διαδηλωτές κατέλαβαν την έδρα της κυβέρνησης σήμερα, διαμαρτυρόμενοι έναντι μίας νέας εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα.
 
---Στην υπόθεση του χαμένου αεροπλάνου, σε εξέλιξη βρίσκεται μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στα όρια του Ινδικού και του Νότιου Παγωμένου Ωκεανού για να βρεθούν τα αντικείμενα που ενδέχεται να προέρχονται από το εξαφανισμένο Boeing 777 της Malaysia Airlines.
 
 
Και ο ΚΑΙΡΟΣ:
---Αραιές νεφώσεις προβλέπονται αύριο με τοπικές βροχές  σε Ιόνιο, Ήπειρο , Μακεδονία και Θεσσαλία, και σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα στα δυτικά.
Από 8 έως 20 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα, από 7 έως 18 στη Θεσσαλονίκη .
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΡΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΡΑ

Σάββατο, 22/03/2014 - 22:04
---Mία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεσμευόταν από καμία συμφωνία «προφορική ή γραπτή» μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το απόγευμα στο διεθνές συνέδριο που διοργάνωσε το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς και το Transform Europe με θέμα: «Η αριστερά στην κυβέρνηση- τι, γιατί και πώς».
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η συγκυβέρνηση και η διαπλοκή παίζουν τα ρέστα τους με μέτρα στο σκοτάδι, με το νέο μνημόνιο στο συρτάρι» το οποίο, όπως είπε «το έχουν έτοιμο, στο αγγλικό πρωτότυπο και θα το εμφανίσουν μετά τις εκλογές». 
Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο κ. Τσίπρας «σημαίνει λαϊκή εντολή για τέλος στη λιτότητα και τα μνημόνια. Και στις δημοκρατίες, η εντολή του λαού δεν παραβιάζεται και δεν παραχαράσσεται».
 
 
----Το πρωί, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλη πολιτική συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΑ Ιωαννίνων, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να περάσει τις πύλες του ραδιομεγάρου υπό του μορφώματος τη Δ.Τ. διευκρινίζοντας ότι το ίδιο δεν θα πράξει είτε ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είτε ως υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν. 
Τόνισε δε ότι «η ΕΡΤ έκλεισε για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των μεγαλοκαναλαρχών και συμπλήρωσε ότι θέλουμε μια ΕΡΤ ανοιχτή και δημοκρατική, όχι όπως λειτουργούσε πριν την 11 Ιουνίου ως εντολοδόχος των κυβερνήσεων, ενώ  διαβεβαίωσε ότι όταν ξανανοίξει θα γίνουν αναδιαρθρώσεις. 
Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές υπογράμμισε «Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα είναι μια συντριπτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών δεν θα υπάρχει πολιτική νομιμοποίησης της κυβέρνησης» .
Είπε επίσης, ότι το μεγάλο ζήτημα για τη χώρα δεν είναι οι αριθμοί του ΟΟΣΑ αλλά ο μεγάλος φυσικός της πλούτος και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου λέγοντας ότι τα πλεονάσματα έχουν χτιστεί με αίμα. 
 
 
--- Χιλιάδες πολίτες, μετανάστες, μέλη συνδικάτων, αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων συμμετείχαν  στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας και στη Συναυλία στο Σύνταγμα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης κατά του Φασισμού και του Ρατσισμού.
Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Χανιά, καθώς και σε Παρίσι, Λονδίνο, Γλασκώβη και άλλες πόλεις της Ευρώπης.
 
---Δυναμική συγκέντρωση πραγματοποίησαν το απόγευμα στη Ζάκυνθο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΕΕΡΦΑ, ΣΥΡΙΖΑ , άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου  και ανένταχτοι αντιφασίστες ως απάντηση στη σημερινή επίσκεψη στο νησί του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη.
Κυνηγητό με την αστυνομία εκτυλίχθηκε γύρω από το Διοικητήριο που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αλλά και σε μεγάλη απόσταση από αυτό, ενώ αντιδράσεις έχει προκαλέσει η παραχώρηση του Διοικητηρίου από τον αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Διονύσιο Μυλωνά.
 
 
--- Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρας , επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες και τη σύνοδο κορυφής, μετέφερε την ικανοποίηση των ευρωπαίων εταίρων μας επιχειρώντας να πείσει πως τα δύσκολα αποτελούν παρελθόν και «η Ελλάδα γυρίζει σελίδα», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε για άλλη μια φορά. 
Σχετικά με τη συμφωνία για την τραπεζική ενοποίηση ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι ανοίγει ο δρόμος για τη σταθεροποίηση της Ευρωζώνης συνολικά μέσα από την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό της σύστημα και την ασφάλεια στις καταθέσεις. 
 
 
---Προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να διαπιστωθεί εάν δικηγορικό γραφείο των Αθηνών υποκινεί κρατούμενους σε στάση, εν όψει της λειτουργίας φυλακής υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό.
 
 
 
 ---Την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τις διατάξεις της συμφωνίας με την τρόικα, και όπως έγινε γνωστό, έπειτα από τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Οι δανειστές έχουν ζητήσει την ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων έως την 1η Απριλίου, προκειμένου να εγκριθεί η δόση.
 
 
----Τη Δευτέρα θα γίνει η κηδεία του υπουργού Αμυνας της Κύπρου Τάσου Μητσόπουλου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι από εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία.
Το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε εκτάκτως υπό τον πρόεδρο Αναστασιάδη και αποφάσισε την κήρυξη τριήμερου πένθους στο νησί.
Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος.
 
 
 
---Στο μεταξύ, αναβάθμισε ο οίκος αξιολόγησης Moody's την προοπτική του κρατικού αξιόχρεου της Κύπρου σε «θετική», από αρνητική.
 
 
 
 
---Συνεδριάζει τη Δευτέρα  στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η ειδική  επιτροπή  για το κοινωνικό μέρισμα.
 «Πράξη ντροπής, καταισχύνης και ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας»,χαρακτήρισε το κοινωνικό μέρισμα ο Αλέξης Τσιπρας μιλώντας χθες στα Γιαννενα.
 
 
---Σε ετοιμότητα για απεργιακές κινητοποιήσεις  οι φαρμακοποιοί, αν το νομοσχέδιο Χατζηδάκη που περιλαμβάνει την συμφωνία κυβέρνησης -τρόικας «κρύβει παγίδες ή θίγει το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των φαρμακείων».
 Αυτό αποφασίσθηκε στη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου,
ο οποίος  έχει τονίσει πως αποκρούει την έκθεση του ΟΟΣΑ «η οποία είναι δομημένη και γραμμένη κατά παραγγελία συγκεκριμένων συμφερόντων και υιοθέτησε το Υπουργείο Ανάπτυξης και η Τρόικα».
 
 
---Αγώνα χωρίς προηγούμενο χαρακτήρισε αυτόν που δίνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, ο Πάνος Σκουρλέτης, καλεσμένος στην εκπομπή "Απαγορευμένος Λαβύρινθος" της ΕΡΤ3. 
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για ένα δείγμα αγωνιστικής δράσης με τη δικιά του ιστορία και μια παρακαταθήκη όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί στα πράγματα, για μια δημόσια ΕΡΤ, όπως την θέλουν η κοινωνία και οι εργαζόμενοι. 
Ο  κ. Σκουρλέτης, επανέλαβε ότι ισχύει και θα ισχύει  το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΤ - ΝΕΡΙΤ καθώς και η δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα, για εξεταστική επιτροπή για την ΕΡΤ. Να είστε βέβαιοι ότι θα είμαστε συνεπείς με αυτήν μας τη δέσμευση είπε χαρακτηριστικά.
 
 
---Το Σχέδιο του Κώδικα δεοντολογίας για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων απέστειλε στις τράπεζες, η Τράπεζα της Ελλάδος. 
 
 
 
---«Όχι» στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη λεκάνη της Μεσογείου θα  πουν αύριο οι Κρητικοί σε μεγάλη συγκέντρωση – πολιτιστική εκδήλωση στη μαρτυρική Μονή Αρκαδίου. 
 
 
---Ένα σημαντικό αθλητικό –και όχι μόνο-γεγονός για την Αργολίδα είναι ο  1ος  διεθνής Μαραθώνιος δρόμος  που θα διεξαχθεί αύριο  στο Ναύπλιο.
Η πρωτοβουλία ανήκει στο δήμο και γίνεται με την υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ της περιφέρειας Πελοποννήσου, και του Υφυπουργείου Αθλητισμού, ενώ   περισσότεροι από 3.000 αθλητές από Ελλάδα και εξωτερικό έχουν δηλώσει συμμετοχή 
Ο μεγάλος Μαραθώνιος είναι 42 χιλιόμετρα, ο ημι-μαραθώνιος 21 ενώ υπάρχουν και αγώνες των 5 και 2,5 χιλιομέτρων για μικρές ηλικίες.
 
 
 
 
---Με αίτημα «δουλειά για όλους», συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί και άλλοι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. 
Αντίστροφη μέτρηση από τη Δευτέρα, για 1.044 σχολικούς φύλακες και περίπου 200 εκπαιδευτικούς.  
 
 
---Έως τις 20 Απριλίου θα καταβληθεί η πρώτη δόση του οικογενειακού επιδόματος, το οποίο στο εξής θα καταβάλλεται ανά τρίμηνο, με κοινή απόφαση του υπουργού Εργασίας και του υφυπουργού Οικονομικών.
 
 
---Αποκλειστικά μέσω του TaxisNet γίνεται η αίτηση για τη χορήγηση οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΓΑ. Σύμφωνα με τη  διοίκηση του ΟΓΑ, με την υποβολή του Ε1, ταυτόχρονα ξεκίνησε και η διαδικασία υποβολής του εντύπου  Α21, για τα Οικογενειακά Επιδόματα του έτους 2014. 
 
 
---Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν από τις 27 Μαρτίου τα πλοία των ακτοπλοϊκών εταιρειών που εξακολουθούν να οφείλουν δεδουλευμένα στα πληρώματα προανήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. 
 
 
 
---Χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο το τμήμα Φάληρο -Πειραιάς έως τη λήξη της βάρδιας, λόγω έργων.
 
 
---Στη διεθνή επικαιρότητα…
---«Η ΕΕ πρέπει να συνάψει συμφωνία σύνδεσης με τη Μολδαβία, προκειμένου να αποτρέψει το να γίνει η χώρα αυτή ο επόμενος στόχος του προέδρου Πούτιν» δήλωσε σε συνέντευξή του στην Welt am Sonntag,ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
 
 
---Στη Γουινέα, τουλάχιστον  59 νεκροί από τον μολυσματικό ιό  Έμπολα τον τελευταίο μήνα, ενώ εκφράζονται  φόβοι για εξάπλωση της νόσου.
 
Και ο ΚΑΙΡΟΣ: 
---Γενικά αίθριος αύριο με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. 
Από 6 έως 21 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα, από 5 έως 20  στη Θεσσαλονίκη. 
 
 
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΡΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΡΑ

Τρίτη, 18/03/2014 - 22:23
 
---Έληξε λίγο πριν τις εννιά το βράδυ η κατάληψη που ξεκίνησε το μεσημέρι στο ιστορικό δημαρχείο της Αθήνας, με πορεία των διαθέσιμων και των αλληλέγγυων προς την Ομόνοια. 
Στην κατάληψη συμμετείχαν σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, εργαζόμενοι στους δήμους και εκπαιδευτικοί. 
Όμως η σημερινή μέρα σημαδεύτηκε από τη δράση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Φώτη Προβατά, ο οποίος κατάφερε εξαιρετικά να υπερασπιστεί την αυταρχική γραμμή του Γιώργου Καμίνη, απαγορεύοντας την είσοδο στο Δημαρχείο της Κοτζιά, τόσο σε βουλευτές της αντιπολίτευσης, όσο και σε συνδικαλιστές. 
 
--- Άρση ασυλίας για Μιχαλολιάκο, Παππά και Λαγό εισηγείται κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής στην ολομέλεια. 
Επίσης, σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία λήψης απολογιών στον Κορυδαλλό, κατά την οποία ο Νίκος Μιχαλολιάκος ουσιαστικά απείλησε τους βουλευτές της επιτροπής. 
 
--- Διέγραψε σήμερα από το δυναμικό της τον προφυλακισμένο βουλευτή Κορινθίας Ευστάθιο Μπούκουρα η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής. 
 
---Η νύχτα έπεσε και δεν υπάρχουν πληροφορίες για τους δύο αγνοούμενους μετανάστες από το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Μυτιλήνης. 
Ο μέχρι στιγμής απολογισμός παραμένει στους 7 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 2 παιδιά και 3 γυναίκες. 
Για «ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος συνανθρώπων μας, με ηθικούς αυτουργούς σε Βρυξέλλες και Αθήνα», κάνει λόγο η υποψήφια περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και αγωνίστρια της ΕΡΤ, Αγλαΐα Κυρίτση. «Το Βόρειο Αιγαίο πρέπει να είναι θάλασσα ειρήνης, πηγή ζωής, και όχι τόπος θανάτου για κατατρεγμένους πρόσφυγες» σημειώνει, υπογραμμίζοντας ότι  «ο λαός του Βορείου Αιγαίου δεν θέλει αλλά Φαρμακονήσια».  
Άλλοι τέσσερις μετανάστες πνίγηκαν σήμερα στα τουρκικά παράλια.
 
---Ανακοινώθηκε σήμερα ότι συμφώνησαν κυβέρνηση και τρόικα. 
Στη δήλωση του ο Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε ότι τα κείμενα διαμορφώνονται και τελειώνουν, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς αφού δήλωσε ότι η κυβέρνηση πετυχαίνει το σκοπό της να βγάλει τη χώρα από την κρίση, υποσχέθηκε ότι «πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν αμέσως σε ένα εκατομμύριο Ελλήνων, με βάση εισοδηματικά κριτήρια, δηλαδή στους φτωχότερους».  
 
---Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως η κυβέρνηση απέκρυψε το περιεχόμενο της συμφωνίας, η οποία «θα οδηγήσει σε νέο μνημόνιο μετά τις ευρωεκλογές.
 
 ---«Η συμφωνία κυβέρνησης και τρόικας έχει τη σφραγίδα του κεφαλαίου» σχολιάζει το ΚΚΕ.
 
---«Το πλεόνασμα, που προέκυψε από τις θυσίες του ελληνικού λαού, πρέπει να διατεθεί στους συμπολίτες μας που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας» αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΗΜ.ΑΡ.
 
---«Ο Πρωθυπουργός της κυβέρνησης των φτερών δεν απάντησε σήμερα στους 360 χιλιάδες υποψήφιους συνταξιούχους που αναμένουν την έγκριση της σύνταξής τους. Τελικά λέει ψέματα ο ίδιος, ή ο Όλι Ρεν, που δηλώνει ότι δεν θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις συνταξιοδότησης;» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος.
 
--- Το ηλεκτρονικό εισιτήριο έρχεται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με προσωρινό ανάδοχο την κοινοπραξία Τέρνα Ενεργειακή- Ελ Τζι Σι Εν Ες.
Το έργο θα κοστίσει 94 εκατομμύρια ευρώ και φυσικά θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο της σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Μπάρες και πόρτες ευρωπαϊκού τύπου θα τοποθετηθούν στο Μετρό. 
 
--- Το σαξές στόρι περνά τα ελληνοτουρκικά σύνορα. 
Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας αγόρασε αντί 303 εκατομμυρίων δολαρίων το μεγαλύτερο ουρανοξύστη της Κωνσταντινούπολης, τον «Κρυστάλλινο Πύργο», σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Hurriyet». Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες, τα τελευταία χρόνια, αγοραπωλησίες εμπορικών ακίνητων στην Τουρκία. 
Η Εθνική Τράπεζα, που ανακεφαλαιοποιήθηκε με χρήματα των φορολογούμενων, διαρρέει ότι η αγορά του ουρανοξύστη προέκυψε από τα κέρδη που είχε από την εκμετάλλευση της τουρκικής Φάινασμπανκ, την οποία έχει εξαγοράσει.
 
---Σε απλή ενημέρωση εξελίχθηκε η συνάντηση του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με τον υπουργό Περιβάλλοντος. 
 Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ επανέλαβαν τις θέσεις τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και ενημέρωσαν τον υπουργό ότι θα προχωρήσουν επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες με την κατάθεση του σχεδίου νόμου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
 
--Συνεδριάζουν οι φαρμακοποιοί το Σάββατο 22 του μηνός, προκειμένου να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, στον απόηχο της ανακοίνωσης Γεωργιάδη, ότι επετεύχθη συμφωνία για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα με την Τρόικα.
 
--48ωρη απεργία αύριο και την Πέμπτη έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί. 
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία.
 
--Την προκήρυξη γενικής 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 9 Απριλίου αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ. 
 
---Σε διεθνή συνέντευξη τύπου παρουσίασε το «Μανιφέστο των Κοινών Πόρων» και κατήγγειλε την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης, μαζί με τον Πράσινο Ισπανό Ευρωβουλευτή Ραούλ Ρομέβα, το Γερμανό Αριστερό Ευρωβουλευτή Τόμας Χάντελ, τη διευθύντρια του επαναδημοτικοποιημένου νερού του Παρισιού, Ανν λε Στρατ και τον πρέσβη της Βολιβίας στην ΕΕ, Ρενέ Φερνάντες Ρεβόλλιο. 
Το «Μανιφέστο για τους Κοινούς Πόρους» είναι κάλεσμα προς το επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να θέσει σε προτεραιότητα το δημόσιο χαρακτήρα και την καθολική πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες ύδρευσης, εκπαίδευσης και υγείας. 
Στο επόμενο Κοινοβούλιο με βάση το Μανιφέστο των κοινών πόρων θα συσταθεί διακομματική επιτροπή για την υπεράσπιση τους σε όλα τα κείμενα της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
 
---Η Ρένα Δούρου παραιτήθηκε από την βουλευτική της έδρα για να διεκδικήσει απερίσπαστη την Περιφέρεια Αττικής.
 
--- Δεκαπέντε σχολικοί φύλακες επανέρχονται στη δουλειά τους, με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Πρέβεζας.
 
---Μία ακόμη δικαστική δικαίωση για απλήρωτους της «Ελευθεροτυπίας». 
Με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, δικαιώνονται 37 εργαζόμενοι της εφημερίδας που είχαν καταθέσει αγωγή διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους. 
Το δικαστήριο δέχθηκε την αγωγή και κήρυξε την απόφαση άμεσα εκτελεστή.
 
--- Ποινή φυλάκισης σχεδόν 4,5 ετών επιβλήθηκε στον εκδότη της εφημερίδας «Απογευματινή» Κωνσταντίνο Σαραντόπουλο για μη καταβολή δεδουλευμένων σε δημοσιογράφους της εφημερίδας.
 
---Εκδικάστηκε η υπόθεση των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ απέναντι στην εργοδοσία για τα δεδουλευμένα και τα χρέη της εταιρείας. 
Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σε περίπου ένα μήνα.
 
---Στην διαδικτυακή παραπληροφόρηση που αφορά την τύχη του δεύτερου προγράμματος και το αν αυτό έκλεισε εξαιτίας της αποχώρησης κάποιων παραγωγών που μέχρι σήμερα ήταν στο πρόγραμμά του, η ΠΟΣΠΕΡΤ απαντά: 
«Το δεύτερο πρόγραμμα συνεχίζει τη λειτουργία του απρόσκοπτα, όσο για την Ομοσπονδία δεν έκλεισε την πόρτα κανενός, αντίθετα στήριξε ηθικά και οικονομικά την προσπάθεια για τη λειτουργία του Δεύτερου. 
Επομένως δεν θα μπορούσε να αποκλείσει κανέναν. Το δεύτερο θα συνεχίσει να λειτουργεί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και όσους αλληλέγγυους το επιθυμούν μέχρι την τελική δικαίωση και το άνοιγμα της ΕΡΤ». 
 
Στη διεθνή επικαιρότητα:
---Πολύ κοντά στον πόλεμο βρίσκεται η Ουκρανία, αφού από το πρωί η εκεχειρία που είχε δηλωθεί ότι ισχύει μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, έχει σπάσει αφήνοντας πίσω της νεκρούς σε θερμά επεισόδια. 
Στο διπλωματικό πεδίο, μετά την υπογραφή της προσάρτησης της Κριμαίας, κυρώσεις προς τη Ρωσία επιβάλλονται από πολλές πλευρές της Δύσης, ενώ η Μόσχα ήδη απαντά με αντίμετρα.
 
------ Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης δικαίωσε   εν μέρει σήμερα τον φυλακισμένο ηγέτη των Κούρδων ανταρτών της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, στην προσφυγή του εναντίον των τουρκικών αρχών.
Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ότι η ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς τη δυνατότητα προσωρινής αποφυλάκισής που του επιβλήθηκε παραβιάζει τα δικαιώματά του, απέρριψε ωστόσο καταγγελίες του σχετικά με τους όρους και τις συνθήκες τις φυλάκισής του, παρά το ότι έμεινε έντεκα χρόνια στην απομόνωση.
 
Και ο ΚΑΙΡΟΣ: 
--Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με παροδικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά και περιορισμένη τοπικά ορατότητα νωρίς το πρωί, περιμένουμε για αύριο Τετάρτη.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 27 βαθμούς Κελσίου. 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα νοτιότερα πελάγη δυτικοί και στη θάλασσα των Κυθήρων έως 6 μποφόρ. Αργά το βράδυ πάντως στο βορειοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά σε 7 με 8 μποφόρ. Ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο.
Αραιές νεφώσεις στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 25 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και από το απόγευμα δυτικοί μέτριοι.
Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από αργά το βράδυ βορειοδυτικοί ισχυροί.
 
 
 
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΡΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΡΑ

Κυριακή, 16/03/2014 - 23:03
 
 
---Συντριπτικό ποσοστό 93% «δίνουν» τα exit poll στην ψήφο υπέρ της ένωσης της Κριμαίας με τη Ρωσία, στο σημερινό δημοψήφισμα στην κριμαϊκή χερσόνησο, το οποίο έρχεται να ενισχύσει το φιλορωσικό αίσθημα στην ανατολική Ουκρανία πυροδοτώντας φόβους για περαιτέρω διαίρεση.
Τα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται αύριο. 
  
 
--Η ΕΕ και οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν την έκβαση του "παράνομου" και "αντισυνταγματικού" όπως το χαρακτηρίζουν  δημοψηφίσματος ένωσης της Κριμαίας με τη Ρωσία, διαμηνύουν σύσσωμοι Ζοζέ Μπαρόζο, Χέρμαν βαν Ρομπάι και Τζον Κέρι προς τη Μόσχα .
Στο μεταξύ, Μόσχα και Κίεβο συμφώνησαν προσωρινή ανακωχή στην Κριμαία έως τις 21 Μαρτίου .
 
 
---Αύριο  συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ επί πρόσθετων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, στη βάση της διακήρυξης των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στις 6 Μαρτίου.
 
---Στην εσωτερική επικαιρότητα…
---Σε εξέλιξη η συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών.
Στη συνάντηση μετέχει και ο υπουργός Εργασίας .
Επί τάπητος τα εργασιακά, οι απολύσεις στο Δημόσιο και η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.
 Στόχος να υπάρξει συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών το αργότερο μέχρι αύριο.
 
---Επανέρχονται στην επικαιρότητα τα υποβρύχια που βρίσκονται στο Σκαραμαγκά.
Περιέρχονται και τα 4 στο Πολεμικό Ναυτικό δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Τα συγχαρητήριά του στον Υπουργό Άμυνας έστειλε από την Τεχεράνη ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ  με 6 ερωτήματα προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία .
Όλες οι ερωτήσεις που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ θα απαντηθούν την Πέμπτη, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών Άμυνας και Εξοπλισμών, αναφέρει  μεταξύ άλλων ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας
 
 
---Στήριξη στη ΔΗΜΑΡ δίνουν με διακήρυξη που υπέγραψαν 181 άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.
---Τέσσερις περιπτώσεις γαλάζιων συνδικαλιστών που τοποθετήθηκαν την ίδια μέρα σε θέσεις ευθύνης στον ΟΑΕΔ, χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα ή προϋπηρεσία, έφερε στο φως η "Εφημερίδα των Συντακτών".
Απαντώντας στο δημοσίευμα, ο διοικητής του ΟΑΕΔ, σημείωσε ότι δεν υπήρξε καταστρατήγηση ούτε της νόμιμης διαδικασίας, αλλά ούτε και των προβλεπόμενων προσόντων, τα οποία διαθέτουν οι εκπαιδευτικοί υπάλληλοι στους οποίους ανατέθηκαν καθήκοντα διευθυντών.
 
 
---Πορεία μνήμης πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, από την πλατεία Ελευθερίας έως τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό, από όπου πριν από 71 χρόνια, έφυγε ο πρώτος συρμός για το Άουσβιτς, με τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης. 
 
 
---Νέο ραντεβού αύριο της ΟΛΜΕ με τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, σε συνέχεια των μέχρι τώρα άκαρπων συναντήσεων μεταξύ εκπαιδευτικών και υπουργείου, για τα θέματα της διαθεσιμότητας και της αξιολόγησης.
 
 
---Στο μεταξύ, διαψεύδει το υπουργείο Παιδείας τα σενάρια ότι εξετάζει την πρόταση του ΟΟΣΑ περί επιβολής προστίμου στους αιώνιους φοιτητές, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής»  
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπουργείο εξετάζει αυτό το σενάριο εξαιτίας της απροθυμίας των πρυτάνεων των δύο μεγαλύτερων ιδρυμάτων της χώρας, η θητεία των οποίων λήγει τον Αύγουστο, να εφαρμόσουν τον νόμο και να διαγράψουν τους περίπου 180.000 αιώνιους φοιτητές έως τον Σεπτέμβριο οπότε αρχίζει το νέο ακαδημαϊκό έτος.
 
 
---Κλειστά και αύριο τα φαρμακεία στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.
Στο μεταξύ το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, θα κλείσει από αύριο, εάν το Υπουργείο Υγείας δεν εξοφλήσει τις εφημερίες, δύο περίπου χρόνων, που χρωστάει στους γιατρούς.
 
 
 ---Κανένα ίχνος του εξαφανισμένου Boeing της Malaysia Airlines δεν εντόπισε τελικά το ελληνικό τάνκερ που κλήθηκε σήμερα  να ελέγξει περιοχή έξω από την Ινδονησία, στην οποία υπήρχαν αναφορές για ύποπτα αντικείμενα.
 
 
--- Στην Πιερία οι «Γιατροί του Κόσμου» από αύριο, μέχρι και την Τετάρτη.
Τρεις Κινητές Μονάδες με 8 γιατρούς, θα προσφέρουν δωρεάν γυναικολογικό, παιδιατρικό, δερματολογικό και οφθαλμολογικό διαγνωστικό έλεγχο σε γυναίκες και παιδιά, αλλά και σε ευπαθή πληθυσμό.
 
 
---Στάση εργασίας από τις 12.30 μέχρι τις 3 το μεσημέρι, έχουν κηρύξει αύριο οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ της Μαγνησίας, προκειμένου να μετάσχουν στην έκτακτη ενημερωτική γενική συνέλευση ενόψει της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη.
 
 
---Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις διωκόμενες αντιφασίστριες έχει καλεστεί για αύριο στις 9 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας.
 
 
-----Πλήθος κόσμου συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από το Μπλόκο της Καλογρέζας, όπου σαν αντίποινα στις απεργίες των λιγνιτωρυχείων της περιοχής, εκτελέστηκαν 21 Έλληνες και ένας Ιταλός αντιφασίστας.
Φέτος συμμετείχε για πρώτη φορά και η ΠΟΣΠΕΡΤ, ενώ το παρόν έδωσαν και εργαζόμενοι της ελεύθερης και αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ που μένουν στην περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Νέας Ιωνίας, τόσο σε επίπεδο δημοτικής αρχής, όσο και αρκετές δημοτικές παρατάξεις, έχουν δώσει το παρόν στον αγώνα της ΕΡΤ από την εποχή των συγκεντρώσεων για το κόψιμο της «Πρωινής Ενημέρωσης».
Στον τόπο της θυσίας, εκτός από την ΠΟΣΠΕΡΤ κατέθεσαν στεφάνια φορείς της περιοχής (δημοτικές παρατάξεις, οργανώσεις κομμάτων, σύλλογοι, σωματεία εργαζομένων, η πρεσβεία της Βενεζουέλας, η ΚΕΕΡΦΑ κλπ).
 
 
---Αιμοδοσία στα γραφεία της ΠΟΣΠΕΡΤ, Μεσογείων 463, αύριο από τις 9 μέχρι τη μία.
Μαζί με εμάς, μπορούν φυσικά να προσέλθουν όσοι επιθυμούν να προσφέρουν αίμα.
 
 
---Και ο καιρός:
---Ηλιοφάνεια αύριο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Από 9 έως 20 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα από 6 έως 19 στη Θεσσαλονίκη. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΡΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΡΑ

Σάββατο, 15/03/2014 - 23:16
---Μαραθώνιες διαπραγματεύσεις μεταξύ Κυβέρνησης και Τρόικας με στόχο να υπάρξει συμφωνία μέχρι αύριο το βράδυ ή το αργότερο την Δευτέρα, όπως ζήτησε το Eurogroup.
 
---Σε εξέλιξη στο υπουργείο Οικονομικών, η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Θανάση Σκορδά.
 
---Χωρίς τελική συμφωνία για τα ενεργειακά αλλά με πρόοδο σε αρκετά επιμέρους ζητήματα ολοκληρώθηκε η συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με την τρόικα.
 
 
---Εμπλοκή στη συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη  με τους επικεφαλής της τρόικας. Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων για το 2015, κάτι που απορρίπτει η ελληνική πλευρά.
 
 
---Κοντά σε συμφωνία με την τρόικα το υπουργείο Εργασίας. Επιμένει η κυβέρνηση για αναβάθμιση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας που θα έχει την ευθύνη της έγκρισης ή μη των ομαδικών απολύσεων χωρίς νέο νόμο, έως το 2015.
Να λυθεί το πρόβλημα με νομοθετική ρύθμιση ζητά η τρόικα. 
 
  ---Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας  στο Εργατικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει δυο πράγματα:
Το πρώτο, ότι η τρόικα την επόμενη μέρα θα πάει από εκεί που ήρθε. Δεν αναγνωρίζουμε είπε, κανέναν εξωθεσμικό οργανισμό που δεν έχει καμία νομιμοποίηση, όχι από την ελληνική κυβέρνηση, ούτε καν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Το δεύτερο, θα αποκαταστήσουμε τις μεγάλες αδικίες, όλες τις πράξεις εκείνες που έγιναν κατά παράβαση του Συντάγματος και ταυτόχρονα θα θέσουμε σε εφαρμογή ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ο κ. Τσιπρας επισήμανε: «Πολιτική λύση σημαίνει με την πρώτη ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας, στις ευρωεκλογές, να δοθεί ξεκάθαρο και ισχυρό μήνυμα ώστε την επομένη να έχουμε πολιτικές εξελίξεις.
Στις 25 να ψηφίσουμε, στις 26 να τελειώνουμε με αυτούς που έχουν καταδυναστεύσει τη ζωή μας. Αυτή είναι η απάντηση!»
 
 
---«Την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ την έχει γευτεί ο λαός μας είτε ως αυτοδύναμες μονοκομματικές κυβερνήσεις, είτε τώρα με την συγκυβέρνησή τους και την πλήρη κυβερνητική αντιλαϊκή ταύτισή τους», τόνισε μεταξύ άλλων ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του σε κομματική συνεστίαση, και απηύθυνε πρόσκληση συστράτευσης με το ΚΚΕ στις εκλογές του Μαϊου.
Ειδικότερα για το ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Οι σημερινές μεταμορφώσεις του ΠΑΣΟΚ και άλλων δυνάμεων του πολιτικού συστήματος, πότε σε «Ελιές», πότε σε «Ποτάμια», πότε σε άλλους κεντροαριστερούς πόλους, ή η απορρόφησή τους και ένταξή τους στον αναξιόπιστο ΣΥΡΙΖΑ, ένα και μόνο σκοπό υπηρετούν: Να δώσουν ανάσα ζωής σε αυτούς που μας οδήγησαν στην κρίση, στους πραγματικούς υπεύθυνους, τους κερδοσκόπους καπιταλιστές και τα μονοπωλιακά συμφέροντα».
 
--- «Η κυβέρνηση οφείλει να αποκρούσει τις παράλογες απαιτήσεις της τρόικας και τις νεοφιλελεύθερες εμμονές της, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.
Η χώρα δεν αντέχει άλλα μέτρα και επιβαρύνσεις που θα διαλύσουν οριστικά την κοινωνική συνοχή, καταλήγει η ανακοίνωση.
 
 
---Να πάρουν μαζί του το «ρίσκο» κάλεσε τους Κρητικούς στην πρώτη επίσημη προεκλογική του συγκέντρωση ο επικεφαλής της κίνησης «Το Ποτάμι» Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας σήμερα στον τόπο καταγωγής του, τα Χανιά, και  παρουσίασε τις θέσεις της πολιτικής του πλατφόρμας.
 
 
---Στάση εργασίας πραγματοποιούν την Δευτέρα από τις 12.30 μέχρι τις 3 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ της Μαγνησίας, προκειμένου να μετάσχουν στην έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων στο Πολιτιστικό Κέντρο του πρώην Δήμου Νέας  Ιωνίας.
Η συνέλευση είναι ενημερωτική, ενόψει της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη 19 και 20 Μαρτίου.
 
 
---Με δακρυγόνα υποδέχθηκαν το μεσημέρι τα ΜΑΤ τους εκπαιδευτικούς, που έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις διαθεσιμότητες , έξω από το υπουργείο Παιδείας.
Νέο ραντεβού του υπουργού Παιδείας με την ΟΛΜΕ τη Δευτέρα.
 
 
---Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και έξω από το ΤΑΙΠΕΔ με σύνθημα «τα δημόσια αγαθά δεν είναι για πούλημα» .
 
 
---Το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, θα κλείσει από την Δευτέρα, εάν το Υπουργείο Υγείας δεν εξοφλήσει τις εφημερίες δύο χρόνων, που χρωστάει στους γιατρούς.
 
 
---Στο μεταξύ, κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία και την Δευτέρα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να πωλούνται τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα ακόμα και στα σούπερ μάρκετ.
 
 
---Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο , από τις 10.00 το πρωί έως τις 12.00 στον δήμο Κηφισιάς,λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου με την επωνυμία «GRAND PRIX» σε τρεις διαδρομές.
 
 
---Ξεκινά αύριο  στον δήμο Πειραιά, η δεύτερη φάση των μονοδρομήσεων, λόγω έλευσης του τραμ στις αρχές του 2016 και του μετρό το 2017.
 
 
---Αιμοδοσία στα γραφεία της ΠΟΣΠΕΡΤ, Μεσογείων 463, την  Δευτέρα 9 με μία.
Μαζί με εμάς, μπορούν φυσικά να προσέλθουν όσοι επιθυμούν να προσφέρουν αίμα.
 
 
 ---Στη διεθνή επικαιρότητα…
---Η Ρωσία άσκησε βέτο στην απόφαση των δυτικών χωρών να καταγγείλουν το αυριανό δημοψήφισμα στην Κριμαία, ενώ η Κίνα απείχε κατά τη σημερινή ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.Το σχέδιο της απόφασης έλαβε 13 ψήφους υπέρ και απορρίφθηκε, αφού αρκεί το βέτο ενός από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για να μπλοκάρει οποιαδήποτε απόφαση.
 
  
ΚΑΙΡΟΣ:
 
---Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές αύριο σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη, νησιά ανατολικού Αιγαίου και Κρήτη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα νότια.
Από 5 έως 19 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα, από 4 έως 17 στη  Θεσσαλονίκη .