Διαρθρωτικές αλλαγές όχι οριζόντια μέτρα λέει και ο Βενιζέλος

Αποκλείει και ο Ε. Βενιζέλος το ενδεχόμενο λήψης οριζόντιων μέτρων κάνοντας λόγο μόνο για "διαρθρωτικές αλλαγές". Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους νωρίτερα, μετά τη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο, είπε ότι «η προετοιμασία πάει καλά» και ότι «η απόσταση για το δημοσιονομικό κενό γεφυρώνεται». Το πλαίσιο είναι σαφέστατο: όχι δημοσιονομικά μέτρα και περικοπές μισθών και συντάξεων, διαρθρωτικές αλλαγές συζητήσαμε και θέλουμε να προωθήσουμε ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Έκανε επίσης λόγο και για άλλα διαρθρωτικά μέτρα, που εξετάζει η κυβέρνηση  μέτρα, όπως είπε, εκσυγχρονισμού της λειτουργίας της οικονομίας, τα οποία θα είναι προς όφελος της κοινωνίας γιατί θα οδηγούν στη μείωση των τιμών.

Διαβάστε ακόμα: Στα 1,3 δισ. ευρώ ανεβάζει τώρα τον πήχη των νέων μέτρων η κυβέρνηση - Δεν πείθονται οι δανειστές

Όχι άλλα μέτρα λιτότητας λέει στο CNBC o Γιάννης Στουρνάρας

 

 

 

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για τεράστια πρωτοφανή επιτυχία σε δημοσιονομικό επίπεδο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Η Ελλάδα του 2014 θα είναι, όχι με όρους πρωτογενούς πλεονάσματος σε εντυπωσιακό επίπεδο, αλλά και με όρους δημοσιονομικού ελλείμματος θα είναι κάτω από την επιτήρηση, κάτω από το 3%».

Όσον αφορά στους πλειστηριασμούς, είπε ότι «θα γίνει πράξη και θα νομοθετηθεί σαφέστατα» η προστασία της πρώτης κατοικίας του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού.

Σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις είπε ότι δεν θα θιγούν άμεσα.

Στη σύσκεψη, σύμφωνα με τον Ε. Βενιζέλο, τέθηκε και ο ειδικός φόρος ακινήτων.

Όπως είπε, επί του θέματος έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και υπάρχει σύγκλιση και ικανοποίηση των κοινοβουλευτικών ομάδων

Αναφορικά με τα ζητήματα που αφορούν στην αμυντική βιομηχανία, είπε ότι ισχύει το κυβερνητικό πλαίσιο, δηλαδή η πρόταση που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών και την κα. Γεννηματά.

Πηγή:Ναυτεμπορική

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 17/11/2013 - 19:05