Στάση εργασίας στα ΜΜΕ αύριο (12-3) και διαδήλωση στα Προπύλαια - Σύσκεψη στο ΕΚΑ στις 6μμ

Συμμετοχή στην κινητοποίηση της Πέμπτης 14 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΑ, πραγματοποιώντας τρίωρη στάση εργασίας. Η διαδήλωση έχει καλεστείσ τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και συνδιοργανώνεται από τους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων, τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και άλλους κλάδους εργαζομένων. Υπενθυμίζεται ότι όπως προέκυψε από τη συνδικαλιστική σύσκεψη που έγινε την προηγούμεν Παρασκευή, μετά το συλλαλητήριο στις 6μμ θα γίνει νέα σύσκεψη, αλλά με αλλαγή χώρου, αντί στο Πανεπιστήμιο, η σύσκεψη θα γίνει στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (Γ΄ Σεπτεμβρίου 48).
 
Επισυνάπτουμε την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ: 
 
"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αξιώνει να εκκενωθεί αμέσως το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που, υλοποιώντας την κυβερνητική παρανομία, από τα ξημερώματα της Πέμπτης το έχουν καταλάβει, εκδιώκοντας τους εργαζόμενους, χτυπώντας και προπηλακίζοντας συναδέλφους, μέλη της διοίκησης των Ενώσεων του Τύπου και της Ομοσπονδίας, ακόμη και μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
 
Το ζήτημα, που έχει προκληθεί από τις αυθαιρεσίες της Κυβέρνησης, θέτει η ΕΣΗΕΑ με έντονο διάβημα και αναφορά προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κινήσεις τις οποίες ομόφωνα αποφάσισε το Δ.Σ. της Ένωσης.
 
Ο παράνομος αποκλεισμός του Ραδιομεγάρου της Αγ. Παρασκευής από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν μπορεί να συνεχιστεί, την στιγμή μάλιστα που δεν υφίσταται καμία νομική βάση για όσα απαράδεκτα εξελίσσονται εδώ και 7 ημέρες. Επαναλαμβάνουμε ότι το πραξικόπημα κατά της ΕΡΤ παραμένει ανοιχτό για τη Βουλή, τη Δικαιοσύνη και την κοινωνία.
 
Αντιδρώντας στην κατάφωρη παραβίαση της νομιμότητας από πλευράς των Αστυνομικών Αρχών και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, από τις 12 μ. έως τις 3 μ.μ., σε όλα τα ΜΜΕ, δημόσια και ιδιωτικά, προκειμένου οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι να μπορέσουν να βρεθούν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, το οποίο οργανώνεται και από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης. Εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα καλύψουν και θα μεταδώσουν το συλλαλητήριο.
 
Η κυβέρνηση, μετά την επιχείρηση «του μαύρου» τον περασμένο Ιούνιο, συνεχίζει να κινείται εκτός νομιμότητας επιδιώκοντας πλέον, με βίαιο και αυταρχικό τρόπο, να δημιουργήσει και να παγιώσει τετελεσμένα. Την ίδια ώρα, που με την γνωστή τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, αποκάλυπτε ποιες ήταν οι πραγματικές προθέσεις της όταν αποφάσιζε το αντισυνταγματικό «λουκέτο» στην ΕΡΤ: να μοιράσει τις ψηφιακές συχνότητες στα ιδιωτικά κανάλια, αφήνοντας οριστικά εκτός τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση".
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13/11/2013 - 17:22