Τετράωρη κατάληψη του Ατμοηλεκτρικού σταθμού Μεγαλόπολης

Σε συμβολική κατάληψη, από τις 7 ως τις 9.30 το πρωί, προχώρησαν εργαζόμενοι στο ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης, αποκλείοντας το διοικητήριο του ΑΗΣ Β' (Ατμοηλεκτρικού σταθμού), στην 4η μονάδα παραγωγής ρεύματος.

Οι εργαζόμενοι ζητούν προσλήψεις μόνιμου τεχνικού προσωπικού για την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας στους τομείς συντήρησης, λειτουργίας και χημείου των μονάδων παραγωγής ρεύματος 3 και 4 των ΑΗΣ Μεγαλόπολης.

Διεκδικούν, επίσης, την επάνδρωση της 5ης μονάδας συνδυασμένου κύκλου, με νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Δηλώνουν ακόμη πως αντιστέκονται στην ενοποίηση συνεργείων συντήρησης των Μονάδων λόγω έλλειψης τεχνικού προσωπικού, καθώς και «στη μείωση θέσεων εργασίας μέσω της υπονόμευσης του προγράμματος πλήρους εναλλασσόμενης φυλακής κάτι που αποτελεί βασικό και αδιαπραγμάτευτο εργασιακό δικαίωμα των εργαζομένων».

Σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας Σαράντος Αλεξανδρής σημείωσε ότι η σημερινή κινητοποίηση είχε συμβολικό χαρακτήρα και προειδοποίησερ πως αν δεν βρουν ανταπόκριση στα αιτήματά τους θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα, φτάνοντας στο σημείο και μειώσεων φορτίων.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54