Κέρκυρα: Θέλετε σοβαρό δημόσιο νοσοκομείο; Διαδηλώστε την Πέμπτη στις 19:00

Κάλεσμα σε μαζική διαδήλωση διαμαρτυρίας με αίτημα τη στελέχωση και επαρκή χρηματοδότηση του νοσοκομείου αλλά και την κατάργηση των χαρατσιών στην υγεία απευθύνουν γιατροί αλλά και πολλά σωματεία για αύριο Πέμπτη.Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει στις 7 το απόγευμα στην Ανουντσιάτα, με αφορμή τα γεγονότα της προηγούμενης Πέμπτης στο νοσοκομείο της Κέρκυρας και το επικοινωνιακό μπαράζ κυρίως μέσω των αθηναϊκών ΜΜΕ (αλλά όχι μόνο) που επιχειρεί ο Υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης κατά του προσωπικού του νοσοκομείου Κέρκυρας.
Η κινητοποίηση αποτελεί ένα μόνο βήμα κλιμάκωσης της διεκδίκησης καλύτερης δημόσιας υγείας για το νομό, στο πλαίσιο μιας σειράς ενεργειών που συζήτησαν και αποφάσισαν πολλά πρωτοβάθμια σωματεία τα οποία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και προσήλθαν το βράδυ της Δευτέρας στο Εργατικό Κέντρο μετά από πρόσκληση των γιατρών και των εργαζομένων του νοσοκομείου.

 

Τα αιτήματα


Τα βασικά αιτήματα της κινητοποίησης της Πεμπτης είναι:

•    Η καταδίκη της επίθεσης και του αυταρχισμού της κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους του νοσοκομείου Κέρκυρας
•    Να απαιτηθεί η  ανάκληση της ΕΔΕ και να μην γίνει καμιά δίωξη
•    Να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις του νοσοκομείου με μόνιμη σχέση εργασίας
•    Να χρηματοδοτηθούν επαρκώς το νοσοκομείο τα κέντρα υγείας και ο ΕΟΠΠΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό
•    Να καταργηθούν τα χαράτσια των 5 και 25 ευρώ των πολιτών στο νοσοκομείο
•    Να απαιτηθεί αποκλειστικά Δημόσια δωρεάν υγεία για όλο τον λαό

 

Για τις τηλε-απολύσεις


Στη σύσκεψη των 21 σωματείων, δημοτικών παρατάξεων και συλλογικοτήτων της Δευτέρας με θέμα την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, έγινε συζήτηση επί των γεγονότων που πυροδότησε ο κατ ευφημισμόν έλεγχος των επιθεωρητών του Γεωργιάδη άλλα και η εισβολή της αστυνομίας στο νοσοκομείο.
Καταδικάστηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η αντιμετώπιση των εργαζομένων από τα συστηματικά ΜΜΕ και χαρακτηρίστηκε απαράδεκτος ο τρόπος που ο υπουργός υγείας συκοφάντησε, χαρακτήρισε, απείλησε και τηλε – απόλυσε εργαζόμενους.
Προτάθηκαν τρόποι αντιμετώπισης της επίθεσης που δέχονται τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών και δηλώθηκε η συμμετοχή όλων σε όλες τις δράσεις που θα σχεδιαστούν με σκοπό την απάντηση της κοινωνίας και την αλληλεγγύη στους διωκόμενους εργαζόμενους.

 

Το ψήφισμα των σωματείων


Στη συνέλευση εκδόθηκε το εξής ψήφισμα:
«Καταγγείλουμε σε όλους τους πολίτες την αήθη φασιστική και μεθοδευμένη από τον Υπουργό υγείας επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Κέρκυρας με την βοήθεια της “υψηλής” και “ανεξάρτητης” δημοσιογραφίας. Η επίθεση αυτή αποτελεί ένα ακόμα δείγμα αυταρχικής και τρομοκρατικής συμπεριφοράς της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ όχι μόνο εναντίον των εργαζόμενων στο νοσοκομείο άλλα συνολικότερα απέναντι στο κερκυραϊκό λαό.
Αφού ο υπουργός υγείας συκοφάντησε τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο ότι έδειραν, κλείδωσαν , κυνήγησαν και εμπόδισαν επιθεωρητές να επιτελέσουν έλεγχο, τους απέδωσε κομματική ταυτότητα και τους απέλυσε δια τηλεοράσεως.
Τα παραπάνω αποτελούν αναπόσπαστη συνέχεια των διώξεων των πολιτών στις Σκουριές, των μαθητών που αγωνίζονται για το μέλλον τους, των καθηγητών που επιστρατεύονται επειδή αντιδρούν στις απολύσεις των συναδέρφων τους. Είναι μια ενορχηστρωμένη επίθεση που σκοπό έχει την εκπαίδευση της κοινωνίας στην υπακοή των αντιδημοκρατικών νόμων, στην στρατιωτική πειθαρχία
Καλούμε τον κερκυραϊκό λαό τη νεολαία και τους μαζικούς φορείς να εντείνουν τη δράση τους στο επόμενο διάστημα και :

    Να καταδικάσουν την επίθεση και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους του νοσοκομείου Κέρκυρας
    Να απαιτήσουν να ανακληθεί η ΕΔΕ και να μην γίνει καμιά δίωξη
    Να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις του νοσοκομείου με μόνιμη σχέση εργασίας
    Να χρηματοδοτηθούν επαρκώς το νοσοκομείο τα κέντρα υγείας και ο ΕΟΠΠΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό
    Να καταργηθούν τα χαράτσια των 5 και 25 ευρώ των πολιτών στο νοσοκομείο
    Να απαιτήσουν αποκλειστικά Δημόσια δωρεάν υγεία για όλο τον λαό

Είναι καθήκον όλων μας να αντισταθούμε στις επιθέσεις ενός καθεστώτος που εκφασίζεται ραγδαία προσπαθώντας να καταστείλει κάθε φωνή διαμαρτυρίας κάθε άνθρωπο που αντιστέκεται.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
ΣΑΝ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ 24/10/2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 19 ΜΜ ΣΤΗΝ ΑΝΟΥΝΤΣΙΑΤΑ ( ΟΚΑΖΙΟΝ).
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΟΥΖΑ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΔΟΥΝ».


ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ


    ΕΝΙΑΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
    ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
    ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
    ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ
    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ “ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ”
    ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Μ.Ο.Δ. ΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΒΕ
    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
    ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ “ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ”
    ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ¨ΕΜΠΡΟΣ ΜΕ ΄ΣΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ”
    ΕΝΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
    ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
    ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΟΤΕ
    ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΤΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
    ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΙΟΝΙΑ
    ΕAΑΚ ΙΟΝΙΟΥ

 

 

 

 

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ


«Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταδικάζει την προκλητική και τρομοκρατική συμπεριφορά του Υπουργείου Υγείας, δια των εντολοδόχων του Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας, απέναντι στους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Κέρκυρας. Εργαζόμενοι με πολύχρονη προσφορά στον τομέα την δημόσιας υγείας στην Κέρκυρα, με αποδεδειγμένο εργασιακό και επιστημονικό ήθος αντιμετωπίστηκαν σαν μαθητές που ετοιμάζονται ή κάνουν σκασιαρχείο, με τους επιθεωρητές να περιφέρονται από θάλαμο σε θάλαμο και να παίρνουν παρουσίες. Όχι μόνον αυτό, κλήθηκε και η αστυνομία η οποία επέδειξε χαρακτηριστική βιαιότητα απέναντι στους δικαίως διαμαρτυρόμενους εργαζόμενους και πολίτες που παρευρίσκονταν στο χώρο του νοσοκομείου και κυρίως εις βάρος δημοσιογράφου κατά την ώρα άσκησης του λειτουργήματός του.
Πίσω βέβαια από αυτή την απολύτως προσβλητική για κάθε εργαζόμενο συμπεριφορά βρίσκεται η προσπάθεια να καταδειχθούν  αυτοί σαν υπεύθυνοι για την δραματική υποβάθμιση της παροχής δημόσιας  υγείας στην χώρα και τον νομό μας. Πρόκειται για ένα ευρύτερο κυβερνητικό σχέδιο που στοχεύει να δυσφημιστούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και εντάσσεται στα πλαίσια της εξελισσόμενης δραματικής μείωσης του δημόσιου τομέα, στο τμήμα κυρίως των κοινωνικών παροχών, μέσω των απολύσεων υπαλλήλων και εκχώρησης κρίσιμων τμημάτων του στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Στο χώρο της εκπαίδευσης ένα τέτοιου είδους επικοινωνιακό κόλπο ήταν η πρόσφατη τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας «για τον έλεγχο του ωραρίου των εκπαιδευτικών». Το μήνυμα που εκπέμπεται προς την κοινωνία προκλητικά διαστρέφει την πραγματικότητα και είναι διάφανο: Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι «τεμπέληδες» και «κοπανατζήδες» για αυτό πρέπει να ελεγχτούν και φυσικά να τιμωρηθούν.   
Ο πολυπράγμων και λαλίστατος Υπουργός Υγείας έσπευσε να απειλήσει με απόλυση όσους προσπάθησαν να υπερασπιστούν την επαγγελματική και ανθρώπινη αξιοπρέπεια τους από τέτοιου είδους πρακτικές. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ δηλώνει ρητά ότι βρίσκεται στο πλευρό κάθε εργαζόμενου του νοσοκομείου Κέρκυρας που θα επιχειρηθεί να εκφοβιστεί ή να τιμωρηθεί. Καλεί τους συναδέλφους και κάθε εργαζόμενο να κλείσουν τα αυτιά τους στα κυβερνητικά επικοινωνιακά τερτίπια και όλοι μαζί να συντονιστούμε ώστε να διεκδικήσουμε δημόσια δωρεάν υγεία για όλους. Είμαστε έτοιμοι μαζί με τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στον νομό μας να αναδείξουμε και να καταδείξουμε τον πραγματικό ένοχο της βαρβαρότητας που ζει ο Ελληνικός λαός και δεν είναι άλλος από την κυβερνητική πολιτική και τα συμφέροντα των ολιγαρχών του πλούτου που υπηρετεί».

 

 

 


Ανακοίνωση των Δασκάλων


«Ως Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π Ε Κέρκυρας, καταγγέλουμε κάθε προσπάθεια σπίλωσης και στοχοποίησης των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κέρκυρας. Καταγγέλουμε τους  κατ΄ επίφαση ελέγχους που αγνοούν την ζοφερή πραγματικότητα διάλυσης της δημόσιας υγείας  και στρέφονται αποκλειστικά στην αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων ώστε να κατασκευάσουν ενόχους νομιμοποιώντας την πολιτική της διαίρεσης των πολιτών μέσω της ανάπτυξης κοινωνικών ανακλαστικών.
Ως εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι που ζούμε στην Κέρκυρα και βιώνουμε την εγκατάλειψη του Δημόσιου Νοσοκομείου ως κυβερνητική πολιτική,  στηρίζουμε τον αγώνα των Γιατρών και όλων των εργαζόμενων σε αυτό.  Η Δημόσια Υγεία δεν είναι κοινωνικό αγαθό προς διαπραγμάτευση!
Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση  του Νοσοκομείου καθιστούν «ηρωική»  την στάση των εργαζόμενων σε αυτό καθώς παλεύουν καθημερινά με όχι μόνο με την αγωνία της προσφοράς στους ασθενείς τους αλλά και απέναντι στην απαξιωτική και δυσφημιστική πολιτική επιλογή της  δικομματικής κυβέρνησης -ΕΕ – ΔΝΤ, πολιτικής που διαλύει και αποδομεί κάθε κοινωνική δομή στήριξης του λαού στο χώρο της Υγείας.
Επίσης καταγγέλουμε την άσκηση βίας στον δημιογράφο Γ. Ανδριώτη από αστυνομικό στο χώρο του Νοσοκομείου.  Η πραγματική ενημέρωση όλων των συμπολιτών μας για τα γεγονότα στο χώρο του Νοσοκομείου δεν είναι δυνατόν ούτε να αποσιωπηθούν εκφοβίζοντας μάχιμους δημοσιογράφους αλλά ούτε να παραποιηθούν από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που λειτουργούν σαν Γραφείο Τύπου του Υπουργού Υγείας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και να μην επιτρέψουμε να πραγματοποιηθεί η η προαποφασισμένη τηλεοπτική  ετυμηγορία του Υπουργού Παιδείας που ως υπέρτατος ηγεμόνας δίκασε, έκρινε καταδίκασε και απέλυσε τους εργαζόμενους γιατί δεν «έκατσαν σούζα» όπως επιθυμεί από τους πειθήνιους και υπάκους υπηκόους του!
Αρνούμαστε να θυσιαστούν εργαζόμενοι απέναντι στις απαιτήσεις της τρόικα και της συγκυβέρνησης. Ως πολίτες  δεν έχουμε άλλα περιθώρια αδιαφορίας μπροστά στις υπονομευτικές επιλογές που αποδομούν τη Δημόσια Υγεία ως κοινωνικό αγαθό.
Συνάδελφοι – σσες αυτή η πολιτική που μας οδηγεί αργά και σταθερά στην οικονομική και εργασιακή εξόντωσή μας πρέπει να ανατραπεί με όρους συλλογικής πολιτικής αλληλεγγύης και αντίστασης.
Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 25 του Οκτώβρη στις 7μμ στην Πλατεία μπροστά στο Οκαζιόν».


Πηγή: http://www.corfupress.com 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54