Θάνατος εθελοντή πυροσβέστη στη Ρόδο: Γιατί αναβλήθηκε η κηδεία του – Το αίτημα της οικογένειάς του

Σε θλίψη έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία της Ρόδου μετά τον θάνατο του 39χρονου εθελοντή πυροσβέστη Γεωργίου Χατζηνικόλα, ο οποίος επί σχεδόν 10 ημέρες έδινε «μάχη» στο πύρινο μέτωπο του νησιού.

Σήμερα το απόγευμα (3/8) επρόκειτο να κηδευτεί στον Αρχάγγελο αλλά τελικώς η οικογένεια επέλεξε να αιτηθεί τη διενέργεια και δεύτερης νεκροψίας και νεκροτομής.

Οπως αποκάλυψε η «Δημοκρατική» το απόγευμα της Τρίτης (01.08.2023), ο άνδρας μετέβη στο νοσοκομείο με δύσπνοια και πόνους στο στομάχι. Οι γιατροί τον διασωλήνωσαν, αλλά κατέληξε.  Όλοι πλέον θρηνώντας, αναρωτιούνται τι συνέβη στον άτυχο εθελοντή στην πυρόσβεση.

 

Η σύζυγος του 39χρονου, ενεργώντας ατομικά και στο όνομα των δύο ανήλικων τέκνων τους και η μητέρα του υπέβαλαν στον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου δια του συνηγόρου τους κ. Γιώργου Κυπραίου το ακόλουθο αίτημα:

«Στις 01.082023 απεβίωσε, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, ο σύζυγος της πρώτης, αδερφός της δεύτερης και τέκνο των τρίτης και τέταρτου από εμάς, Γεώργιος Χατζηνικόλας του Νικόλαου, ο οποίος είχε εισαχθεί σε αυτό την ίδια ημέρα λόγω αναπνευστικών δυσχερειών.

Επειδή, ο θάνατος του ήταν αιφνίδιος και προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του ζητάμε, ως στενότεροι συγγενείς του, να διενεργηθεί νεκροψία / νεκροτομή στο σώμα του.

Παρακαλούμε λοιπόν να ενεργήσετε τα νόμιμα για την διενέργεια νεκροψίας / νεκροτομής στο σώμα του προαναφερόμενου εκλιπόντος, Γεωργίου Χατζηνικόλα του Νικολάου και να μας γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματά της».

Τι έδειξε η πρώτη νεκροψία - νεκροτομή 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη διενέργεια της νεκροψίας και νεκροτομής διαπιστώνονται παθολογικά αίτια τα οποία διερευνώνται περαιτέρω με εργαστηριακές εξετάσεις προκειμένου να προσδιοριστούν επακριβώς.

Εξ ορισμού εξάλλου καθώς ο θάνατος επήλθε 10 μέρες μετά τη φωτιά έχει αποκλειστεί αρμοδίως το ενδεχόμενο να οφείλεται σε εισπνοή διοξειδίου του άνθρακακαπνών κλπ.