Τρεις προφυλακιστέοι για την επίθεση στο Πέραμα

Προφυλακιστέα κρίθηκαν μετά την απολογία τους και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα τα τρία από τέσσερα άτομα που είχαν αναγνωριστεί από 9 μέλη του ΚΚΕ και του Συνδικάτου Μετάλλου ότι συμμετείχαν στην ομάδα της Χρυσής Αυγής που τους επιτέθηκε με ρόπαλα τα μεσάνυχτα της 12ης Σεπτεμβρίου στη διάρκεια αφισοκόλλησης στο Πέραμα. Ο ένας από τους τέσσερις αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Σημειώνεται ότι ο ένας από τους τρεις προφυλακιστέους έχει ήδη προφυλακιστεί και για άλλη υπόθεση και φέρεται ως πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής του Περάματος.

Ο συγκεκριμένος φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία του Π. Φύσσα, αλλά και σε επιθέσεις σε βάρος Αιγύπτιων ψαράδων.

Στην απολογία του φέρεται να υποστήριξε ότι δεν αναγνωρίζει τα μέλη του ΚΚΕ και δεν γνωρίζει για ποιο λόγο τον κατονομάζουν ως πυρηνάρχη της ΧΑ στο Πέραμα.

Ο εισαγγελέας στο Πρωτοδικείο Αθηνών τον είχε κρίνει προσωρινά κρατούμενο με το αιτιολογικό ότι υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και ότι ως ηγετικό στέλεχος του πυρήνα Περάματος έχει τη δυνατότητα να κατευθύνει λοιπά ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης και πως αν αφεθεί ελεύθερος είναι πιθανόν να τελέσει νέα ομοειδή εγκλήματα.


Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα απολογείται την Τρίτη για το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Εν τω μεταξύ άρση της ασυλίας εισηγείται στην ολομέλεια της βουλής η Επιτροπή Δεοντολογίας για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γερμενή, Ηλιόπουλο και Μπούκουρα.
Θετική είναι η εισήγηση της Επιτροπής για την άρση της ασυλίας των Κασιδιάρη, Παναγιώταρου και Αλεξόπουλου. Η ψηφοφορία στην Ολομέλεια θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.
Παράλληλα, την άρση της ασυλίας της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου και βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια, ζητά η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54