Η Επιστήμη είναι... Φανταστική!

Δελτίο Τύπου CAID

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας:
Επιστήμη και Επιστημονική Φαντασία

 

Πιστεύετε πως η ανάσταση πλασμάτων του παρελθόντος, όπως αυτά των μαμούθ, των δεινοσαύρων ή Νεάντερνταλ είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας; Ποια είναι η καταγωγή της ζωής και της σύστασης του Σύμπαντος; Με ποιο τρόπο η ανθρωπότητα έχοντας βυθίσει τον εαυτό της σε έναν ωκεανό τεχνητών συχνοτήτων, έχει καταπνίξει το φυσικό συντονισμό της ζωής στη Γη; Είστε έτοιμοι να μάθετε κάποιες πρωτάκουστες πληροφορίες για το εμπλουτισμένο με προβιοτικά γιαούρτι που τρώτε; Πως πραγματικά σκέφτονται τα ζώα; Τελικά σε αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, το μέγεθος μετράει; Τι πρέπει να αναμένουμε και τι να φοβόμαστε, σχετικά με την αποίκηση της Σελήνης; Θα μπορέσει η φαντασία να υπερβεί την πραγματικότητα και να σωθεί το κλίμα; Και ποιες εικόνες άλλαξαν το ρου της Επιστήμης;

Αυτά και άλλα πολλά θα παρακολουθήσουμε μαζί στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών που διοργανώνει το CaidΚέντρο Κοινωνίας, Επιστήμης και Τέχνης. Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από 24 Οκτωβρίου έως και 5 Νοεμβρίου 2013 και θα λάβει χώρα στο Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και στον Πολυχώρο Caid στο Ρέντη, στη γειτονιά της σχολής Καλών Τεχνών. Για την 7η διοργάνωση του το Φεστιβάλ θα πλαισιωθεί από παράλληλες εκδηλώσεις με θέμα «Επιστήμη και Επιστημονική Φαντασία».

Μέσα από την έκθεση σύγχρονης τέχνης «Βία»? την οποία θα επιμεληθεί η ιστορικός τέχνης κα. Μαρία Μαραγκού, θα δημιουργηθούν αλλά και θα απαντηθούν ερωτήματα πάνω σε ένα από τα πιεστικότερα ζητήματα της εποχής μας.

Από τη «Γέννηση του Κεραυνού», μια πειραματική συναυλία που θα απολαύσουμε από το Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας (ΚΣΥΜΕ), θα μεταφερθούμε στον κόσμο της Επιστημονικής Φαντασίας με ταινίες μικρού μήκους του InternationalScience Fiction & Fantasy Film Festival of Athens (SFF-rated Athens). Παράλληλα συγγραφείς, επιστήμονες και κινηματογραφιστές θα μας μυήσουν με τις ομιλίες τους στον υπέροχο κόσμο του Ρεαλιστικού και του Φανταστικού.

Μαθητικές προβολές και έκθεση βιβλίου με βιβλία επιστήμης και επιστημονικής Φαντασίας, θα φέρουν πιο κοντά μικρούς και μεγάλους μέσα από ένα λαμπρό αφιέρωμα όπου η Επιστήμη δίνει ραντεβού με την Επιστημονική Φαντασία.

Το Φεστιβάλ θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό σε όλες του τις εκδηλώσεις.

 

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας:
Επιστήμη και Επιστημονική Φαντασία

 

24 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου
Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, Μητροπόλεως 23, ΤΚ 105-57

28 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου
Ταινιοθήκη της Ελλάδας, Ιερά οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, ΤΚ 104-35

30 Οκτωβρίου έως 30 Νοεμβρίου ('Εκθεση Τέχνης Βία?)
Πολυχώρος CAID, Σπ. Πολυκράτους (Ελληνικού κόσμου) 6, ΤΚ 182-33

 

Διοργάνωση:

Caid Κέντρο Κοινωνίας, Επιστήμης και Τέχνης
Κεντρικά γραφεία: Αστυδάμαντος 21, 116-34 Αθήνα

Τηλ.: 210-8945945

Fax: 210-7771155

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.caid.gr

Είσοδος ελεύθερη, υποτιτλισμός

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54