Σαμαράς για ΧΑ, Μαρφίν, Σκουριές: Δεν υπάρχει καλή και κακή βία

Μηνύματα μηδενικής ανοχής κατά των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και αιχμές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ περιλάμβανε η ομιλία του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. Δεν υπάρχει καλή και κακή βία, είπε ο Αντ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι για τα γεγονότα στη Μαρφίν και στις Σκουριές θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη. «Δημοκρατικό κόμμα δεν μπορεί να κάνει διάκριση ανάμεσα στην καλή και κακή βία και καλώ όλα τα κόμματα να στηρίξουμε τη νομιμότητα, χωρίς υποσημειώσεις και "ναι μεν αλλά". Η θεωρία της καλής και κακής βίας τροφοδοτεί τη βία και τον εξτρεμισμό», είπε.

«Εγκληματική βία δεν ασκήθηκε μόνο στο Πέραμα, ασκήθηκε και στον εμπρησμό της Μαρφίν. Ευθύνη όλων είναι να καταδικάζουν κάθε μορφή βίας και να αποδοκιμάζουν τις εκφράσεις βίας και όχι να πηγαίνουν μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες δολοφόνων. Ορμητήρια κουκουλοφόρων, εντοπίζονται και εξουδετερώνονται. Κάποιοι ενοχλούνται- ας ενοχλούνται. Όσο το αίσθημα ασφάλειας εμπεδώνεται τόσο κι οι νεοναζί θα απομονώνονται» είπε.

 

Μιλώντας για το φαινόμενο των νεοναζί της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο για παράδοξο και θανάσιμο κίνδυνο για τη χώρα.

 

«Είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία, γιατί δημιουργούν τάγματα εφόδου και ασκούν βία. Τους αντιμετωπίζουμε όπως τους αξίζει, σαν εγκληματίες και έχει τον λόγο η Δικαιοσύνη. Η παρουσία των νεοναζί εκθέτει τη χώρα, τώρα που μπορούμε να αναβαθμίσουμε τη θέση της Ελλάδας, καθώς βγαίνουμε από την κρίση. Πρέπει να τελειώνουμε μαζί τους. Πρέπει να είμαστε αμείλικτοι προς τους νεοναζί, να δείξουμε μηδενική ανοχή και παράλληλα να εξαλείψουμε τα αίτια που τους δημιούργησαν και αυτό ακριβώς κάνουμε. Μετά το έγκλημα στο Κερατσίνι, η Πολιτεία έδρασε γρήγορα, η Δικαιοσύνη συνέλαβε, απέδωσε κατηγορίες σε βουλευτές, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει σε ευρωπαϊκή χώρα. Τώρα δείξαμε ότι υπάρχει και πολιτική βούληση και αυτό είναι σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Η Δημοκρατία πολεμάει και νικά τους εχθρούς της, αλλά δεν πρέπει να γίνει όμοια με τους εχθρούς της. Η Δημοκρατία διαφυλάσσει τα δικαιώματα ακόμη και των εχθρών της. Αν αποδειχθεί το κατηγορητήριο θα υποστούν τις συνέπειες και, εν τω μεταξύ, θα αποκαλυφθούν και οι χρηματοδότες τους, για να φανεί ποιοι τους στήριζαν ενώ ήξεραν» σημείωσε.

 

Κατόπιν αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα καθώς, όπως υποστήριξε, η ανεργία μειώνεται, το ΑΕΠ δείχνει, έστω και ελάχιστη, τάση αύξησης, όπως χαρακτηριστικά είπε προσθέτοντας ότι η χώρα «βγάζει» πρωτογενές πλεόνασμα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54