Έληξε η ομηρία του Λίβυου πρωθυπουργού

Ελεύθερος αφέθηκε ο πρωθυπουργός της Λιβύης Αλι Ζεϊντάν, μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το Reuters επικαλούμενο πηγές της κυβέρνησης και των αρχών ασφαλείας. Ο Λίβυος πρωθυπουργός, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του, απήχθη το πρωί την ώρα που βρισκόταν σε ξενοδοχείο της Τρίπολης από την οργάνωση «Επιχειρησιακό Κέντρο των Επαναστατών της Λιβύης» σε αντίποινα για το ρόλο της κυβέρνησής του στη σύλληψη από Αμερικανούς κομάντος του Αμπου Ανας αλ-Λίμπι, φερόμενου ως αρχηγού της Αλ Κάιντα στη λιβυκή πρωτεύουσα.

 

Η οργάνωση στην σελίδα της στο Facebook έκανε λόγο για σύλληψη βάσει του λιβυκού ποινικού κώδικα, με εντολή της γενικής εισαγγελίας, για «εγκλήματα και αδικήματα κατά της ασφάλειας του κράτους», κάτι που διέψευσε από την πλευρά της η κυβέρνηση.

«Η σύλληψή του πραγματοποιείται μετά τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, οτι η λιβυκή κυβέρνηση ήταν ενήμερη για την επιχείρηση», δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης. Παράλληλα δόθηκε στη δημοσιότητα φωτογραφία του ενόσω ήταν αιχμάλωτος.

Να σημειωθεί ότι η ταξιαρχία αυτή, ανήκει ανεπίσημα στα υπουργεία Άμυνας και Εσωτερικών, και είχε επιφορτιστεί με την ασφάλειά του Αλι Ζεϊντάν.