Παρουσιάστηκε το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας ενέκρινε ομόφωνα την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ τα αποκαλυπτήρια του οποίου έγιναν για πρώτη φορά μέσα σε επευφημίες αποσπώντας τα θετικά σχόλια από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων και την δήμαρχο κ. Αποστολάκη.

Την παρουσίαση του νέου γηπέδου που θα φέρει το όνομα «Αγιά Σοφιά» έκανε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ενώ παρόντες ήταν και ο εκτελεστικός διευθυντής της ΑΕΚ Ντούσαν Μπάγεβιτς και ο τεχνικός διευθυντής της «Ενωσης» Νίκος Λυμπερόπουλος, ο προπονητής Τραϊανός Δέλλας, ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος Βασίλης Δημητριάδης, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής κ. Κοτσάτος κ.α.

Το νέο γήπεδο θα έχει χωρητικότητα 32.500 – 34.000 θέσεις (σ.σ. η τελική χωρητικότητα θα ξεκαθαρίσει με την ολοκλήρωση των μελετών) και θα έχει υπαίθριο πάρκινγκ για 1.200 ΙΧ συν 400-500 θέσεις σε υπόγειο πάρκινγκ. Το γήπεδο θα πληροί τις προδιαγραφές της UEFAκαι της FIFA, θα είναι πλήρως στεγασμένο και  εναρμονισμένο αισθητικά με το περιβάλλον του Άλσους, καθώς προβλέπονται μια σειρά παρεμβάσεων στον γύρω χώρο, όπως δημιουργία πεζόδρομων και χώρων πρασίνου. Θα διαθέτει επίσης 40 σουΐτες ενώ δεν προβλέπονται εμπορικές χρήσεις.

Το έργο θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και θα προσφέρει, εκτός των άλλων, και 1.500 – 2.000 θέσεις εργασίας και σημαντικά οφέλη από δημοτικά τέλη στον δήμο Ν. Φιλαδέλφειας.

Παίρνοντας τον λόγο ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να σας ενημερώσουμε τι έχουμε κάνει για το γήπεδο της ΑΕΚ και για να σας ζητήσουμε να είστε δίπλα μας στην προσπάθεια να επιστρέψει η ΑΕΚ στο σπίτι της, εκεί που το έχτισαν οι προγονοί μας, πριν χτίσουν τα δικά τους σπίτια. ΑΕΚ και Νέα Φιλαδέλφεια πρέπει να είναι ένα. Θέλουμε σεβόμενοι το περιβάλλον και την περιοχή να χτίσουμε το γήπεδό μας. Στα σχέδιά μας είναι η κατασκευή ενός μόνο ποδοσφαιρικού γηπέδου, όπως αυτό που υπήρχε στον χώρο από το 1930. Το γήπεδο που θα δείτε έχει σχεδιαστεί με βυζαντινή αρχιτεκτονική. Από εσάς θέλω ένα πράγμα. Να μάθω αν είστε μαζί μας όλοι σας. Αν όλες οι παρατάξεις όχι απλά ανέχονται την ΑΕΚ αλλά επιθυμούν την επιστροφή της. Είμαι απόλυτα ειλικρινής απέναντι σας και θέλω την ειλικρινή απάντησή σας, χωρίς σκοπιμότητες. Περιμένω τις ξεκάθαρες θέσεις σας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Κυρατσού (σ.σ. ο αρχιτέκτονας του έργου από κοινού με τον με τον Μάσιμο Μαγιοβιέτσκι που έκανε την στατική μελέτη και την σχεδίαση της οροφής του σταδίου) και θα ήθελα να πω σε όλους σας ότι ο συντελεστής δόμησης της περιοχής είναι στο 1,4, αυτό που θα φτιάξουμε εμείς είναι στο 1. Επίσης, ο συντελεστής κάλυψης είναι στο 60%, εμείς θα είμαστε κάτω από το 45%. Και θέλω να πω ξανά ότι το γήπεδο της ΑΕΚ θα είναι μόνιμος χορηγός για το Άλσος. Το μόνο που ζητάμε είναι να φύγουν τα σκουπίδια που είναι εστία μόλυνσης και δεν νοείται να βρίσκονται δίπλα σε ένα τέτοιο έργο».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι που πήραν τον λόγο, μόνο καλά λόγια είχαν να πουν για την  κατασκευή του νέου γηπέδου, ενώ ακόμη και η δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας Έφη Αποστολάκη είπε: «Η ΑΕΚ και η Νέα Φιλαδέλφεια δεν μπορούν να είναι χώρια. Πιστεύω ότι με την πρόταση αυτή ήρθε η στιγμή να επιστρέψει η ΑΕΚ στο σπίτι της. Μας παρουσιάστηκε ένα σχέδιο που δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην προχωρήσει. Είναι ένα έργο παγκόσμιας πρωτοτυπίας που θα μετατρέψει την περιοχή μας σε κόμβο αθλητισμού, ιστορίας και πολιτισμού, αλλά το σημαντικότερο κατά την άποψή μου, είναι ένα έργο που αποδεικνύει ότι η ΑΕΚ θα γίνει βασίλισσα ξανά».

Η κατασκευή του νέου γηπέδου εγκρίθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ από το δημοτικό συμβούλιο.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54