Επίσκεψη Ευ. Βενιζέλου στη ΔΕΘ

Τη σκυτάλη στην επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης για αναστροφή του δυσμενούς κλίματος που βιώνει η ελληνική κοινωνία του 1,5 εκατομμυρίων ανέργων λαμβάνει το πρωί της Κυριακής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επισκέπτεται τη ΔΕΘ.

Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να δώσει έμφαση στο ζήτημα της προγραμματικής συμφωνίας, τονίζοντας την ανάγκη ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, με σκοπό την επανεκκίνηση της οικονομίας, την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική Συνοχή.

Το Σάββατο, ο Πρωθυπουργός δίνοντας το σήμα έναρξης της 78ης ΔΕΘ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης. Προσπερνώντας επιστημονικά στοιχεία και οικονομικές αναλύσεις με ενδείξεις περί του αντιθέτου υποστήριξε ότι «η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και η οικονομία ξαναγίνεται ανταγωνιστική» προτάσσοντας το τετράπτυχο ασφάλεια, σταθερότητα, ανάπτυξη, ευημερία, ως το βασικό πυλώνα της κυβερνητικής στρατηγικής και θέτοντας ως βασική προϋπόθεση την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος.

Η ομιλία του κ. Σαμαρα προκάλεσε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις τόσο από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και από τα υπόλοιπα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, την ώρα που οι δρόμοι της συμπρωτεύουσας δονούνταν από τις εντυπωσιακές σε όγκο και παλμό αντιμνημονιακές κινητοποιήσεις.

Προσερχόμενος στο συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ, στο άγαλμα του Βενιζέλου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ζήτησε εκλογές και κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι «ήρθε σαν κλέφτης» και εγκαινίασε την ΔΕΘ αποφεύγοντας ακόμα και τους δημοσιογράφους ενώ του καταλόγισε «πρωτοφανές πλεόνασμα κυνισμού, αλαζονείας, ψεύδους και υποκρισίας».

«Το μόνο από όσα λέει, όμως, που είναι αλήθεια είναι ότι επιθυμεί να εξαντλήσει τον χρόνο του στην καρέκλα της εξουσίας, εξαντλώντας όμως τις τελευταίες απαντοχές του ελληνικού λαού. Γι' αυτό, όλοι μας πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν πρέπει να πέσει ή να φύγει, αν δεν τη διώξει ή δεν τη ρίξει ο ίδιος ο λαός, με τις αντιστάσεις του, με τη δράση του, με τις κινητοποιήσεις του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατόπιν ο κ. Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη αποκλειστικά στην ΕΡΤ3 και στους συναδέλφους Χρήστο Γιαννούλη και Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την οποία ξεδίπλωσε πτυχές του κυβερνητικού έργου που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ προιδεάζοντας και για τα βασικά σημεία της ομιλίας του το ερχόμενο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά τους σωματεία, συνδικαλιστικοί φορείς, και κινήματα πολιτών ένωσαν χθες τις φωνές τους, σε τέσσερις μεγάλες συγκεντρώσεις ενάντια στη μνημονιακή πολιτική και τα δεινά που επιφέρει στην ελληνική κοινωνία.

Στην πρωτοπορία των συλλαλητηρίων βρέθηκαν οι εργαζόμενοι στην αμυντική βιομηχανία, στην ΕΥΑΘ, οι απολυμένοι της ΕΡΤ, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στον χώρο της Υγείας και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους που πλήττονται άμεσα από τις μνημονιακές επιλογές της κυβέρνησης, ενώ συμμετείχαν, επίσης, αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί.

Αργά το βράδυ σημειώθηκαν επεισόδια στην περιοχή της Καμάρας μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης, ενώ προχώρησαν σε τουλάχιστον 3 συλλήψεις και 106 προσαγωγές.

Σχετικές ειδήσεις:

Δυναμικό παρών των διαδηλωτών στη ΔΕΘ

ΣΥΡΙΖΑ για ομιλία Σαμαρά στη ΔΕΘ: «Παραληρηματική ομιλία άνευ προηγουμένου»

Π. Καμμένος: Ο πρωθυπουργός χρειάζεται ψυχιατρική υποστήριξη

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για την ομιλία του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στην 78η ΔΕΘ

ΚΚΕ για ομιλία Σαμαρά: «Συνέχιση του ίδιου - χθεσινού και σημερινού - αντιλαϊκού δρόμου ανάπτυξης»

ΔΕΘ: Προσαγωγές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 08/09/2013 - 07:45