Σήμερα ο Γιώργος Βέης στο ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΙ ΜΑΖΙ με τον Σταύρο Σταυρόπουλο: Μια Μεγάλη συνάντηση στον αέρα των Παθών και της Ποίηση

Δώδεκα βιβλία ποίησης. Οκτώ τοπιογραφίες - μαρτυρίες για την Ανατολή και τις χώρες της. Αναρίθμητες κριτικές για πεζογραφικά και ποιητικά έργα ελλήνων και ξένων λογοτεχνών. Διπλωματικός Πρόξενος στη Νέα Υόρκη, στο Ντόρτμουντ, στη Μελβούρνη, στο Χονγκ Κονγκ, σύμβουλος Πρεσβείας στο Πεκίνο και στη Σεούλ, επιτετραμμένος στο Καμερούν, στο Τσαντ, στο Σάο Τομέ-Πρινσίπε, στην Γκαμπόν, στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και στη Γουϊνέα του Ισημερινού. Πρέσβης στο Σουδάν, στη Σομαλία και στην Ινδονησία, με παράλληλη διαπίστευση στη Μαλαισία, στο Σουλτανάτο του Μπρουνέι και στο Ανατολικό Τιμόρ. Κρατικό βραβείο χρονικού, βραβείο Λάμπρος Πορφύρας της Ακαδημίας Αθηνών και βραβείο Ποίησης του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του έργου του. Ανώτατες διακρίσεις στο διπλωματικό σώμα, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην UNESCO. Βιογραφικό σαν γεωπολιτικός χάρτης. Ρυθμοί ακαταπόνητοι, ακατάπαυστοι, αλύτρωτοι τελικά. Στο διηνεκές. Και το κυριότερο: Φίλος. Και Τζιτζιφιώτης. Από την πλευρά του Μοσχάτου. Λίγο μετά τον Ιλισσό. Με δύο σίγμα.
Δεν θυμάμαι άλλα. Θα μας τα πει αύριο ο ίδιος, θα τα πούμε, θα σας τα πούμε. Θα μας. Θα όταν. Όσο δεν μας διακόπτουν βέβαια τα τραγούδια: Τραγούδια για το Πάσχα, για τον Χριστό, για την Σταύρωση, για τα Άγια Πάθη. Τραγούδια ενός Θεού μέσα μας. Ανώτερου ή κατώτερου. Διάλογοι με το σιωπηλό θαύμα. Την ποίηση.
Ο Γιώργος Βέης θα είναι σήμερα μαζί με τον Σταύρο Σταυρόπουλο. ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΙ ΜΑΖΙ, στον αέρα της ΕΡΤ Open. Ακριβώς στις 10 το βράδυ. "Με λογισμό και μ' όνειρο."

Συντονιστείτε στους 106.7 FM. Ή διαδικτυακά.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54