Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Έκθεση εικαστικών δημιουργιών στο Σιδηρόκαστρο
Ο Δήμος Σιντικής και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών «Εμμανουήλ Παπάς» παρουσιάζουν την έκθεση με θέμα:

«Εικαστικές δημιουργίες στο Δημοτικό Σχολείο»

με έργα που φιλοτεχνήθηκαν από τα παιδιά των Δημ. Σχολείων 2ο Σιδηροκάστρου και 1ο, 2ο, 3ο Ολοήμερο Σιδηροκάστρου κατά τη διάρκεια του σχολ. έτους 2014-15.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 10/06/2015, στις 19.30. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Σιδηρόκαστρο, στην αίθουσα «Παλαιό Ορφανοτροφείο», έναντι Φιλαρμονικής και θα διαρκέσει από τις 10/06/2015 έως τις 27/06/2015, τις ώρες 19.00 – 21.00, καθημερινά, εκτός Δευτέρας.
H 2η Πολιτιστική Γιορτή Σερραίων της Θεσσαλονίκης
Η Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσ/νίκης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της, διοργανώνει το διήμερο 13 και 14 Ιουνίου 2015, στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης , τη 2η Πολιτιστική Γιορτή των Σερραίων της Θεσσαλονίκης «Παράδοση & Πολιτισμός».

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη ευκαιρία του εορτασμού της 102ης επετείου από την απελευθέρωση των Σερρών και της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη (14 Ιουνίου), και έχουν ως σκοπό την ανάδειξη και προβολή του πλούσιου Πολιτιστικού και Κοινωνικού έργου των Σερραϊκών Συλλόγων της Θεσσαλονίκης..

Περιλαμβάνουν :

Tο Σάββατο 13 Ιουνίου, ώρα 19.00 (Στρατόπεδο «Μ. Αλέξανδρος» του Δήμου Αμπελοκήπων) εμφάνιση χορευτικών τμημάτων των Συλλόγων μελών της Ομοσπονδίας με χορούς της περιοχής μας, προβολή της πλούσιας πολιτιστικής δράσης των Συλλόγων μας σε ειδικά περίπτερα και σερραϊκό παραδοσιακό γλέντι με το μουσικό σχήμα τα «Μπρατίμια» και τα παραδοσιακά νταούλια και ζουρνάδες. Συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα των Συλλόγων Αγγιστιανών, Αγίου Πνεύματος, Μανδρακιωτών ,Νιγριτινών , Νικοκλειανών , Τερπνιωτών, Τραγιλιωτών Θεσσαλονίκης και του Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Αμπελοκήπων « Κων/νος Παλαιολόγος»

Την Κυριακή 14 Ιουνίου, ώρα 09.00 – 13.00. Εθελοντική Αιμοδοσία στην Πλατεία Επταλόφου από κινητό συνεργείο Αιμοληψίας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Ταυτόχρονα θα υπάρχουν Πολιτιστικά δρώμενα με τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου Γονιμιωτών Θεσσαλονίκης , του Ταμείου Αλληλοβοηθείας του Ο.Α.Σ.Θ και της Ένωσης Ποντίων Μενεμένης «Εύξεινος Πόντος» συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54