Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου  9/6/2015ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΕ ΛΕΣΒΟ ΚΩ ΛΕΡΟ ΡΟΔΟ ΧΙΟ ΣΑΜΟ ΕΒΡΟ Η ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ
 
Ανταποκρινόμενη στην κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νησιά, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ αυξάνει το προσωπικό της στη Λέσβο, την Κω, τη Ρόδο, τη Λέρο τη Χίο, τη Σάμο και τον Έβρο. Έχει επίσης σχεδιαστεί επιπλέον ανάπτυξη προσωπικού. Η Υ.Α. παρέχει ήδη βοήθεια για τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής, την εύρεση επιπλέον δομών φιλοξενίας για τους πρόσφυγες, την παροχή νομικής ενημέρωσης και συμβουλευτικής στους νεοαφιχθέντες και τη διανομή υπνόσακων και στρωμάτων, σαπουνιών και ειδών προσωπικής υγιεινής καθώς και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στις πιο ευάλωτες περιπτώσεις.

Τις τελευταίες εβδομάδες καταφτάνουν καθημερινά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου κατά μέσο όρο 600 άνθρωποι, μέσω θαλάσσης από την Τουρκία, με αποτέλεσμα οι περιορισμένες (και σε ορισμένες περιπτώσεις ανύπαρκτες) δομές υποδοχής να έχουν φτάσει στα όριά τους.

Τους πρώτους πέντε μήνες του 2015, περισσότεροι από 42.000 άνθρωποι, κυρίως πρόσφυγες, έχουν εισέλθει στην Ελλάδα μέσω θαλάσσης. Ο αριθμός αυτός είναι εξαπλάσιος από αυτόν της ίδιας περιόδου του περασμένου έτους (6.500) και σχεδόν ο ίδιος με τον συνολικό αριθμό των αφίξεων για όλο το 2014 (43.500).

ΣΤΗ ΚΩ 5.700 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ 2015 -ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΟΥ CNN ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Εντωμεταξύ 5.700 αφίξεις μεταναστών-προσφύγων κατέγραψε η Λιμενική αρχή Κω το 10 πεντάμηνο του 2015 ενώ 300 άτομα την ημέρα αναχωρούν καθημερινά από το νησί με προορισμό τη Διεύθυνση Μετανάστευσης προκειμένου από εκεί να παραλάβουν τη βεβαίωση παραμονής στη χώρα ενώ ο αριθμός των προσφύγων που παραμένουν στη Κω αγγίζει τους 750.

Να σημειωθεί ότι οι αφίξεις προσφύγων τις τελευταίες μέρες έχουν μειωθεί ,σήμερα εντοπίστηκαν 16 σε παραλία της Κω χθες 59 άτομα και πιθανότατη αιτία φέρεται να είναι η παρουσία τριμελούς συνεργείου του CNN, γεγονός που λειτουργεί αποτρεπτικά για τους Τούρκους διακινητές και τα δουλεμπορικά κυκλώματα που επιχειρούν να παρουσιάσουν μια άλλη εικόνα για τη χώρα τους ,ως ‘’νομοταγούς ‘’μέλους του ΝΑΤΟ.

ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ

Εκτεταμένους βανδαλισμούς και κλοπές καλωδίων που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο, στο χώρο του παλιού νοσοκομείου της Ρόδου καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου..

Οι δράστες έκοψαν και έκλεψαν διάφορα καλώδια, ένα από αυτά ήταν και της τηλεφωνικής σύνδεσης και του Internet του Ιατρικού Συλλόγου της Ρόδου.

Οι άγνωστοι εισήλθαν στον εσωτερικό χώρο του κτιρίου, και από τον πρώτο όροφο έκοψαν και έκλεψαν τα καλώδια .

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι το πέμπτο κατά σειρά τα τελευταία 4 χρόνια ,διάστημα που στεγάζεται ο Ιατρικός Σύλλογος στο μοναδικό κτίριο που έχει αξιοποιηθεί από το παλιό νοσοκομείο, τα τελευταία 16 χρόνια εγκατάλειψης και αδιαφορίας..

ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΧΕΙ ‘’ΑΓΓΕΛΙΚΟ’’ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

‘’Δεν  υπάρχει τίποτε το ιδιωτικό στο διαδίκτυο, όπου το κακό έχει «αγγελικό» πρόσωπο..”, τόνισε μεταξύ άλλων ο υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ., επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης στην ημερίδα που διοργανώθηκε από την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου για το ηλεκτρονικό έγκλημα.

Ο κ.Σφακιανάκης ανέλυσε τους κινδύνους που κρύβει η περιήγηση στο διαδίκτυο για τα μικρά παιδιά, επικεντρώνοντας στα όρια που πρέπει να τίθενται και εξήγησε ότι το ηλεκτρονικό ίχνος του καθενός είναι αυτό που μας καθορίζει και μας κάνει και στόχο καμιά φορά στο διαδίκτυο.

Ακολούθησε συζήτηση για το cyber bullying και τις επιπτώσεις του, τη παιδική πορνογραφία και τον εθισμό στο διαδίκτυο.
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ
 
ΚΚΕ ‘’ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ’’

‘’Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου δεν είπαν κουβέντα για τις πραγματικές αιτίες που γεννούν το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα στην Κω και στην χώρα μας γενικότερα.’’τονίζει σε δήλωση της η ΚΟΒ του ΚΚΕ στη Κω σχολιάζοντας τη κοινή δήλωση των κ Γάκη, Σαντορινιού και Καματερού.

Κάνει λόγο για γενικόλογη αναφορά των βουλευτών στην εμπόλεμη κατάσταση στην Μέση Ανατολή, χωρίς καμιά νύξη ότι αυτή δημιουργείται από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, από τους στρατούς των πληρωμένων από τους ιμπεριαλιστές μισθοφόρων, από την προσπάθεια να ξαναμοιραστούν οι ενεργειακές πηγές της περιοχής.

Παράλληλα αναφέρεται σε επικίνδυνη εμπλοκή, της νέας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη ‘’ σχεδόν βέβαιη εγκατάσταση της νέας Νατοϊκής βάσης στην Κάρπαθο ‘’.

‘’Δεν είπαν κουβέντα ’’υπογραμμίζει η ΚΟΒ του κόμματος ‘’ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την τύχη των χιλιάδων προσφύγων όταν τελικά “τους πάρουν” από δω. Κανένα αίτημά τους δεν ικανοποιείται για έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων προκειμένου να πάνε σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα επιθυμούν.

Χιλιάδες εγκλωβίζονται στην Αθήνα εξαιτίας της συνθήκης του Δουβλίνου που δεν επιτρέπει την μετάβασή τους στις χώρες του τελικού τους προορισμού..’’ ..

ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΠΡΕΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ

Μειώνονται σημαντικά εφέτος οι χώροι που θα τοποθετηθούν ομπρέλες στις παραλίες αφού υποχρεωτικά πρέπει να υπάρχει ελάχιστη απόσταση100 μ. μεταξύ διαδοχικών τμημάτων του αιγιαλού που παραχωρούνται για εκμετάλλευση,ενώ παρατηρείται και αύξηση στις τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο που θα πληρώσουν φέτος οι παραλιούχοι.

Σύμφωνα με την απόφαση του γραφείου δημόσιας περιουσίας (πρώην κτηματική υπηρεσία), και όπως αναφέρθηκαν σε συνέντευξη τύπου από τη δημοτική αρχή Κω, οι τιμές προσδιορίστηκαν στα 12€ το τμ. για την πόλη της Κω και την Καρδάμαινακαι 10€ το τμ.για τις υπόλοιπες περιοχές του νησιού.

Να σημειωθεί ότι τα βεβαιωμένα χρέη των παραλιούχων προς το Δήμο Κω, από την εποχή ακόμα των κοινοτήτων, αγγίζουν τα 2 εκ. ευρώ, ενώ για το 2015 έχουν προϋπολογισθεί να εισπραχθούν 450.000€.

ΔΙΕΥΡΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Έως της 12 τα μεσάνυχτα για όλο τον Ιούνιο και έως τις 2 το πρωί για τον Ιούλιο θα επεκταθούν τα δρομολόγια της Αστικής Συγκοινωνίας Κω, σύμφωνα με δηλώσεις του υπευθύνου της υπηρεσίας Μιχάλη Πιστικάκη.

‘’Στόχος’’ επισήμανε ‘’είναι η τόνωση της λειτουργίας τού κέντρου και η εξυπηρέτηση των επισκεπτών.’’

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΛΥΜΝΟ
 
Β!ΕΛΜΕ’’ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ’’

‘’Τους τελευταίους μήνες φθάνουν στην Κάλυμνο σε καθημερινή βάση δεκάδες πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία, καταπονημένοι από το μακρύ ταξίδι τους και βασανισμένοι από τον πόλεμο.’’ σημειώνει η Β! ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου καλώντας και τους εκπαιδευτικούς να υποστηρίξει την «Ομάδα στήριξης μεταναστών και προσφύγων», που λειτουργεί στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Πρόοδος», σε εθελοντική βάση και στηρίζεται οικονομικά στις δικές της δυνάμεις.

Όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη μπορούν να επικοινωνούν με email στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.ή με μήνυμα στην ομάδα στο Facebook: Immigrant and Refugee Support Group in Kalymnos.

Σχετική εκδήλωση στήριξης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 20 Ιουνίου,στις 8:30μμ,στο Επαρχείο στην Πόθιαμε Ομιλία, προβολές, ενημερωτικό υλικό, μουσική εκδήλωση, κλήρωση λαχειοφόρου.

Στη συνδιοργάνωση συμμετέχουν Πολιτιστικός Σύλλογος «Αμόνι», Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, «Φιλανθρωπικό σωματείο Αγίου Νικολάου», «Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών και δωρητών οργάνων ο Άγιος Παντελεήμων».
.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09/06/2015 - 10:38