Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Μ.Θ. ΣΤΟ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά θα επισκεφθεί το Επιμελητήριο Φλώρινας την Δευτέρα 8 Ιουνίου.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η γνωριμία με το Επιμελητήριο μας καθώς και τα ειδικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, οι Επιχειρήσεις, καθώς και οι προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής μας και η δικτύωση των Βαλκανικών χωρών.

Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Τη Δυτική Μακεδονία επισκέπτεται για άλλη μια φορά, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Την Κυριακή 7 Ιουνίου, προερχόμενος από τα Ιωάννινα και τις επετειακές εκδηλώσεις στο Σούλι, ξεκίνησε περιοδεία σε φυλάκια και μονάδες του στρατού στην Καστοριά, συνοδευόμενος από την Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και τον Αρχηγό Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη. Το βράδυ θα διανυκτέρευσε σε κάποιο από τα φυλάκια μαζί με τους άνδρες που υπηρετούν την θητεία τους. Σήμερα το πρωΐ θα επισκεφθεί φυλάκια της Π.Ε. Φλώρινας και το μεσημέρι στις 13:30 θα καταλήξει στο φυλάκιο της Νίκης. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 19:00 θα επισκεφθεί, στην έδρα της Περιφέρειας στη ΖΕΠ Κοζάνης, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά.

Στις 19:30 θα δώσει συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τέλος στις 21:00 θα συναντηθεί με τις Συντονιστικές Επιτροπές, τους πολιτευτές και στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων από τη Δυτική Μακεδονία στο ξενοδοχείο ΑΛΙΑΚΜΩΝ στην Κοζάνη.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η συνεχής μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στα νοσοκομεία τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει σε απελπιστικά όρια, που διαμορφώνουν επικίνδυνες συνθήκες για την παροχή υπηρεσιών υγείας, τραγικές συνθήκες εργασίας για το προσωπικό, που καταβάλει καθημερινά υπερπροσπάθεια για να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του.

Αυτή η κατάσταση δεν διαμορφώθηκε σήμερα. Είναι τεράστιες οι ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ) για την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των νοσοκομείων. Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ακολουθεί την ίδια πολιτική περικοπών, έχει δώσει μόνο μισό μήνα της επιχορήγησης στα νοσοκομεία. Στην ίδια πεπατημένη με τις προηγούμενες κυβερνήσεις η σημερινή ανακοίνωσε 4.500 προσλήψεις, χωρίς βέβαια την έγκριση των απαραίτητων πιστώσεων από το υπουργείο οικονομικών. Μέχρι στιγμής το μόνο που υπάρχει είναι η ΠΥΣ για 1.095 προσλήψεις της προηγούμενης συγκυβέρνησης. Για να ξεφύγει η λειτουργία των νοσοκομείων από το όριο ασφαλείας χρειάζονται προσλήψεις τουλάχιστον 6.000 γιατρών και 25.000 μη ιατρικό – πρωτίστως νοσηλευτικό προσωπικό.

Το Νοσοκομείο της Φλώρινας, επίσης έχει πάρει τραγικά μειωμένη επιχορήγηση (περίπου 260.000 μέχρι τον Ιούνιο του 2015) και αν συνεχιστεί αυτό δε θα μπορέσει να ανταποκριθεί στη λειτουργία του. Ήδη λειτουργεί με τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό (παιδιατρική, ορθοπεδική, μονάδα τεχνητού νεφρού κλπ). Επίσης, τεράστιες είναι οι ελλείψεις και σε νοσηλευτικό προσωπικό. Όλα αυτά έχουν σαν συνέπεια να μην μπορεί να λειτουργήσει όπως απαιτούν οι ανάγκες των λαϊκών οικογενειών της Φλώρινας, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει το προσωπικό.

Το Σωματείο Εμπορικών – Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΠΑΜΕ), ο Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας (ΟΓΕ), ο Αγροτικός Σύλλογος Φλώρινας (ΠΑΣΥ) και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλούν σε συγκέντρωση στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου την Τετάρτη 10 Ιούνη στις 9 το πρωί.

Η κινητοποίηση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της κινητοποίησης  που πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη σε όλες της πόλης της Ελλάδας (στη Φλώρινα στην Κεντρική Πλατεία στις 8μμ) με αιτήματα την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και την αναπλήρωση των απωλειών των τελευταίων χρόνων.
 
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ ΒΑΛΤΟΝΕΡΩΝ

O Σύλλογος Πληττομένων Βαλτονέρου  σας προσκαλεί στην Γενική Συνέλευση των Μελών του, αλλά και των κατοίκων του χωριού, την Δευτέρα 8 Ιουνίου και ώρα 20,00μ.μ, με Θέμα: Προτάσεις για τις ενέργειες που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν, μετά τα αποτελέσματα που μας παρουσίασαν οι καθηγητές του Αριστοτελείου, για τα ευρήματα της μελέτης,

Eμφάνιση ρωγμώσεων στην Τ.Κ Βαλτονέρων. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Βαλτονέρου.   

ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών συντήρησης, στις 08.06.2015 ημέρα Δευτέρα και για το διάστημα από 08:00 έως 14:00 θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης στις Τοπικές Κοινότητες:
•Αντιγόνου
•Μανιακίου
•Φαραγγίου
•Πελαργού

καθώς και στις αρδευτικές περιοχές των παραπάνω Τοπικών Κοινοτήτων συμπεριλαμβανομένων και των αρδευτικών Φιλώτα.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08/06/2015 - 17:51