Ειδήσεις από την ΕΡΑ Τρικάλων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ -ΤΡΙΚΑΛΑ  8/6/2015·       Τις πύλες του άνοιξε χθες το Κάστρο των Τρικάλων γνωστό ως Φρούριο για το κοινό στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Εφορείας Αρχαιοτήτων «Πράσινες διαδρομές».

Χθες Κυριακή για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, το κοινό είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το τρίτο διάζωμα, αν και ο βροχερός καιρός απέτρεψε πολλούς Τρικαλινούς να το επισκεφθούν.

·       Την προσεχή Τρίτη θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το νεοεκλεγέν Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων.

Η πρώτη συνεδρίαση πραγματοποιείται για την εκλογή προέδρου, γραμματέα, αντιπροέδρου και ταμία.

Όλα δείχνουν ότι η πρώτη συνεδρίαση θα αποβεί άκαρπη καθώς δεν υπάρχει αυτοδυναμία από καμία παράταξη που συμμετέχει στη νέα διοίκηση.

Η ΔΑΚΕ διαθέτει 6 έδρες η ΑΣΚΕ 5 και η ΔΑΣ 2.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να υπάρξει συνεργασία των δυο πρώτων παρατάξεων, κάτι που έγινε και στο απερχόμενο Δ.Σ.

Ωστόσο το θέμα είναι ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά της ΔΑΚΕ προωθείται για την προεδρία ο Γιάννης Οικονόμου υπάλληλος των ΕΛ.ΤΑ, ενώ από την ΑΣΚΕ ο Μιχ. Μαντέλλας πρώην γραμματέας του Εργατικού Κέντρου και υπάλληλος της ΔΕΥΑΤ.

·       Κλειστά θα είναι και στα Τρίκαλα τα φαρμακεία την Τετάρτη, 10 Ιουνίου στο πλαίσιο πανελλαδικής προειδοποιητικής 24ωρης απεργίας, που αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Το Δ.Σ. συνεδρίασε εκτάκτως μετά το θέμα που προέκυψε με την απελευθέρωση του δικτύου διανομής των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ).

Οι φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για «συνέχιση του εμπαιγμού που βιώνουν εδώ και 5 χρόνια» και εκτιμούν ότι η απελευθέρωση του χώρου διανομής των ΜΥΣΥΦΑ δεν πρόκειται να ωφελήσει τους ασφαλισμένους. Το αντίθετο μάλιστα θα «αποβεί εις βάρος τους» καθώς, όπως υποστηρίζουν, «αυτή η τακτική θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής των ΜΥΣΥΦΑ, τα οποία σήμερα έχουν τη χαμηλότερη στην Ευρώπη, όπως αποδεικνύει και η ευρωπαϊκή εμπειρία».

·       «Το περιβάλλον δεν είναι ούτε για πούλημα , ούτε για ξόδεμα.

Αποτελεί πραγματικά τραγική ειρωνεία την ημέρα που έχει αφιερωθεί μία φορά το χρόνο ως υπενθύμιση σε όλους μας για την προστασία της φύσης να την εκμεταλλεύονται επικοινωνιακά αυτοί που έχουν κατ` επανάληψη εγκληματήσει σε βάρος της». Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός του δήμου Τρικκαίων «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή», με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. Τα μέλη του συνδυασμού μετέβησαν και φωτογράφισαν περιοχές, που λειτουργούν στα Τρίκαλα ως αυτοσχέδιες χωματερές, ενώ στην ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Σε πολλά σημεία της περιφέρειας του Δήμου ιδίως κοντά στο παραποτάμιο σύστημα , όπως στη παλαιά γέφυρα του Πηνειού προς το Δροσερό, στο Φλαμούλι αλλά και αλλού «ξεφυτρώνουν» χωματερές όπου εναποθέτονται μπάζα οικοδομικών υλικών και χωματουργικών εργασιών, ακόμα και υπολείμματα βιοτεχνικής επεξεργασίας επιχειρήσεων, είτε συγκεντρώνονται οργανικά απόβλητα από επιτήδειους που δρουν ανεξέλεγκτα, εκμεταλλευόμενοι την αδιαφορία και την αναποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής, η οποία μέσω του αρμοδίου αντιδημάρχου σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου διέψευδε την ύπαρξή χωματερών μέσα στα γεωγραφικά όρια του Δήμου.

Για εμάς το περιβάλλον αποτελεί κεφαλαιώδες αναπαλλοτρίωτο πόρο της κοινωνίας που απαιτεί δραστικές αποφάσεις και συλλογική ευθύνη και δεν πρέπει να μετατραπεί σε σκηνικό για επικοινωνιακές πρακτικές «εξαγνισμού» όσων στο πέρασμα των δεκαετιών το υποβάθμισαν και το επιβάρυναν ανεπανόρθωτα».
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08/06/2015 - 17:23