Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου  4/6/2015ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΜΕ Γ.ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΦΠΑ
 
Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη  για την ανάγκη διατήρησης των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ .θα έχουν σήμερα Πέμπτη, 4 Ιουνίου, οι Περιφερειάρχες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, και οι πρόεδροι των Εμπορικών και Οικονομικών Επιμελητηρίων.

Θα τεθούν υπόψη του υπουργού όλα τα στοιχεία που καταδεικνύουν πως τυχόν αύξηση θα πλήξει την τοπική οικονομία και τον τουρισμό.

Στη συνάντηση με τον Γιάννη Βαρουφάκη αναφέρθηκε χθες, σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος.

«Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να πείσουμε τον υπουργό Οικονομικών πως δεν θα πρέπει να αυξηθούν οι συντελεστές του ΦΠΑ.’’

Το θέμα που αφορά στους συντελεστές του ΦΠΑ θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης και στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Δήμων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 6 Ιουνίου, στην  Αθήνα.

ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΡΟΔΟ ΚΩ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Γ. ΠΑΝΟΥΣΗΣ

Αύριο Παρασκευή 5 Ιουνίου επισκέπτεται την Ρόδο και την Κω ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του πολίτη Γιάννης Πανούσης όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους των Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Υπηρεσιών σύμφωνα με τη Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ν.Αιγαίου.

Θα ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες στα Δωδεκάνησα, έλλειψη προσωπικού, μετανάστες καθώς και την αντιπυρική περίοδο το καλοκαίρι.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις και με τοπικούς φορείς.

Σήμερα Πέμπτη ο κ. Πανούσης επισκέπτεται Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο

ΑΔΥΝΑΤΕΙ Η ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΣΙΤΙΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Με εντολή εισαγγελέα δε σιτίζονται εδώ και μέρες ,από τα διαθέσιμα κονδύλια του υπουργείου,οι προσωρινά κρατούμενοι πρόσφυγες.

Εκπρόσωποι της Λιμενικής υπηρεσίας μιλώντας στην ΕΡΑ Ρόδου επικαλέστηκαν αδυναμία έλέγχου του πραγματικού αριθμού των προσφύγων καθώς είναι ‘’χρεωμένη αυτή τη στιγμή με 1600 πρόσφυγες που θεωρούνται ποινικά κρατούμενοι και στο προσωρινό κατάλυμα δε γνωρίζουν πόσοι φιλοξενούνται.

Σήμερα Πέμπτη εντοπίστηκαν 190 πρόσφυγες από τους Λιμενικούς σε Καρδάμαινα ,Ψαλίδι, Σκάλα Πολεμικού .

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΑ Ρόδου γίνεται προσπάθεια από την Β! Αστυνομική Διεύθυνση να αναχωρήσουν μέχρι το βράδυ από τη Κω 300 άτομα.

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΔ ’’ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ’’

Θα ασκήσουν κάθε δυνατή πίεση προς την κεντρική κυβέρνηση ώστε να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και να υπάρξει διαχείριση της κακής δημοσιότητας που έχει προκληθεί από τον ξένο τύπο δεσμεύτηκαν οι τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Μάνος Κόνσολας, Γιώργος Κουμουτσάκος Δημήτρης Κυριαζίδης,σε χθεσινή συνάντηση τους με τους φορείς της Κω στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κω.

Τη λύση εξεύρεσης χώρου σε κάποιο άδειο στρατόπεδο, που πρότεινε εκπρόσωπος των πρακτόρων, απέρριψε κατηγορηματικά για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης.

Ο κ. Κουμουτσάκος στην τοποθέτηση του έκρινε αναγκαία τη διαχείριση του ζητήματος με τη συνδρομή κάποιου ειδικού από Αθήνα (ΓΓ τύπου) που θα έρχεται σε επαφή με τους ξένους δημοσιογράφους & ΜΜΕ που έρχονται στο νησί να παίρνουν διαπίστευση και ενημέρωση.

Ο κ. Κυριαζίδης τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο Υπ. Δημόσιας τάξης "δεν γνωρίζει η αριστερά τι ποιεί η...Αριστερά". Ο όρος λαθρομετανάστες πρόσθεσε έχει απαγορευθεί, αλλά αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΙΑ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ

Στη διάρκεια της ίδιας συνάντησης με τους φορείς ο Γ. Παππάς διαφώνησε με την άποψη του Δημάρχου για το όχι σε στρατόπεδο, λέγοντας ότι δεν γίνεται διαφορετικά γιατί πρέπει να δούμε την πραγματικότητα και την καθημερινότητα.

‘’Διαχείριση σε τοπικό επίπεδο δεν μπορεί να γίνει, γιατί δεν υπάρχουν υποδομές και πρέπει να προχωρήσει άμεσα η μεταφορά, όπου παρατηρείται δυστοκία. ’’επεσήμανε ο Μ. Κόνσολας ο οποίος αναφέρθηκε στις λύσεις που θα πρέπει να αναζητηθούν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο με ενίσχυση δυνάμεων για εξάρθρωση κυκλωμάτων δουλεμπόρων, άμεση προώθηση κλπ.

‘’Αλλά το θέμα είναι ‘’διερωτήθηκε ‘’τι κάνουμε τώρα με τους 1500 πρόσφυγες στην Κω η δυσφήμιση υπάρχει από μόνη της..."

Νωρίτερα το κλιμάκιο επισκέφτηκε τον χώρο φιλοξενίας μεταναστών στο Κάπτεν Ηλίας. Προηγήθηκε ενημερωτική σύσκεψη με τον Έπαρχο Κω Γ. Χαλκιδιό, τους εκπροσώπους της Αστυνομίας στο Επαρχείο Κω.

Να σημειωθεί ότι οι παρόντες εκπρόσωποι των ΜΜΕ αποχώρησαν λόγω της καθυστέρησης μιας ώρας των βουλευτών της ΝΔ για τη συνέντευξη τύπου.

ΠΕΝΤΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Γ. ΚΥΡΙΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Σε πέντε ερωτήματα σχετικά με τη δημιουργία κέντρου υποδοχής μεταναστών και προσφύγων σε στρατόπεδο της Κω ζητά απάντηση ο δήμαρχος Κω.

1ον. Με ποιες δαπάνες θα δημιουργηθούν υποδομές αξιοπρεπούς διαβίωσης στο στρατόπεδο και πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να ολοκληρωθούν. Μέχρι τότε, τι θα γίνεται; Που θα πηγαίνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι;
2ον. Ποιοι θα αναλάβουν τη φρούρηση αυτού του στρατοπέδου, με δεδομένο ότι ο Στρατός δεν μπορεί να αναλάβει το συγκεκριμένο καθήκον;
3ον. Ποιος θα αναλάβει το έργο της ιατρικής φροντίδας αυτών των ανθρώπων και τις ιατρικές εξετάσεις;
4ον. Ποιος θα αναλάβει τη σίτιση των ανθρώπων που θα παραμένουν στο στρατόπεδο , περιμένοντας να ταυτοποιηθούν; Ποια υπηρεσία και με ποιο τρόπο;
5ον. Ποιος εγγυάται την 24ωρη ή 48ωρη παραμονή αυτών των ανθρώπων στο στρατόπεδο και όχι τον εγκλωβισμό τους στην Κω; ΟΡΑΜΑ: 5 ερωτήματα ή 5 εμπόδια...

ΟΡΑΜΑ’’ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Κ ΚΥΡΙΤΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΣΟΥΜΕ’’

Μοναδική παραφωνία, στη χθεσινή συνάντηση, ως προς τον τρόπο και τα επίπεδα διαχείρισης του ζητήματος των μεταναστευτικών ροών προς το νησί της Κω θεωρεί το Δήμαρχο Κω Γ.. Κυρίτση η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου ‘’ΟΡΑΜΑ’’.

‘’Εμβρόντητοι ‘’δηλώνει σε σχετικό δελτίο η δημοτική παράταξη’’οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων του νησιού, οι οποίοι κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις, καθώς και τα μέλη του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας τον άκουσαν να αρνείται κατηγορηματικά κάθε πρόταση η οποία δεν συμφωνεί με τη δική του.
 
Ένα ζήτημα, συμπληρώνει το ΟΡΑΜΑ, που αφορά σε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και που υπό άλλες συνθήκες και διοίκηση θα είχε αναδείξει μόνο τις θετικές πλευρές της Ελληνικής φιλοξενίας και του ανθρωπισμού που διακρίνει τους κατοίκους του νησιού μας, αφέθηκε στην τύχη του προκαλώντας ζημιά στον τουρισμό και την εικόνα του νησιού.

Ταυτόχρονα η παράταξη στηρίζει το αίτημα της Δημοτικής Αρχής και την πρόθεση της Κυβέρνησης να δρομολογήσει πλοίο για την άμεση μεταφορά όσο το δυνατόν περισσότερων προσφύγων με τον πλέον ασφαλή και ανθρωπίνως αποδεκτό τρόπο. σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΣΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ»
 
ΠΤΩΣΗ 5% ΣΤΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΤΟ ΜΑΙΟ

Μειωμένες 5% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2014 ήταν οι αφίξεις ξένων τουριστών στη Ρόδο τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΠΑ, παρά τις προβλέψεις που γίνονταν στις αρχές του χρόνου ότι θα σημειώνονταν και φέτος αύξηση.

Μεγάλες μειώσεις παρουσιάστηκαν στις αφίξεις των Ρώσων τουριστών (69%) των Ουκρανών (76%) των Ισραηλινών (41%). Αντίθετα αυξημένες ήταν οι αφίξεις από Γερμανία, Αγγλία, Αυστρία και όλες τις Σκανδιναβικές χώρες.
 
+ΑΝΟΔΟ 5,49% ΣΤΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΤΟ ΜΑΙΟ ΣΤΗ ΚΩ

Αύξηση 5,49% σημείωσαν οι αφίξεις πτήσεων charter το Μάιο στον αερολιμένα ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ της Κω σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΠΑ.

Θετικό πρόσημο παρουσίασαν Ισραήλ(422%), Σουηδία ( 60%), Βέλγιο(32%), Ιταλία (31%), Γερμανία (19%), Γαλλία (13%).

Μείωση αφίξεων σημειώθηκε από τις αγορές της Νορβηγίας (91%),Ρωσίας (64%) Φιλανδίας ( 14%), Αγγλίας (3%).

ΜΕΣΩ CNN Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

Η δυνατότητα συνεργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο CNN, εξετάστηκε σε συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος με τον Αντιπρόεδρο του CNN International, Antonio Canto χθες Τρίτη στο Λονδίνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση συνεργασίας προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έγινε από το ίδιο το CNN, αναγνωρίζοντας ότι στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται ορισμένοι από τους μεγαλύτερους και δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04/06/2015 - 12:09