Ειδήσεις από την ΕΡΑ Χανίων

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ -  Τετάρτη  03/06/2015Π. Καμμένος: Η Ελλάδα θα συμμετέχει στην αναδιάταξη του ΝΑΤΟ

Το ΝΑΤΟ απαιτείται να αναδιατάξει την πολιτική του στη Νότια Πτέρυγά του, εκεί που οι κίνδυνοι είναι πλέον συγκεκριμένοι, και να μη δείχνουμε εμμονές σε υπερβολικούς και διογκωμένους κινδύνους του Βόρειου τομέα. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία, στο νότιο τομέα του ΝΑΤΟ», τόνισε στη χθεσινή  ομιλία του σε συνέδριο του ΝΑΤΟ στο ΚΕΝΑΠ, στο Μαράθι Χανίων - ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος έδωσε έμφαση στους νέους κινδύνους: «Είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε εγκαταστάσεις, τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, αλλά και μεγάλες βάσεις στην περιοχή του νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να διευκολύνουμε τις δυνάμεις της Συμμαχίας, ώστε να αναπτύξουν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, και να ασφαλίσουμε τους ενεργειακούς διαύλους και τον ενεργειακό εφοδιασμό. Διότι, είναι εξίσου σημαντικό το ζήτημα της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης. Η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό σε όλες τις διεθνείς αναλύσεις για το μέλλον της».

Το αεροδρόμιο του Μάλεμε στο επίκεντρο συνάντησης Π. Καμμένου - Γ. Μαλανδράκη

Το Δημαρχείο Πλατανιά επισκέπτεται σήμερα το πρωί  ο Υπ.Εθνικής Άμυνας Π.  Καμμένος, προκειμένου να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Γ. Μαλανδράκη. Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του κ. Καμμένου στο Δημαρχείο της περιοχής και στο  επίκεντρο της συνάντησης, τίθεται εκ νέου το διαχρονικό αίτημα του Δήμου σχετικά με την  παραχώρηση του ιστορικού αεροδρομίου του Μάλεμε προκειμένου να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Ο Δήμος έχει  ολοκληρωμένη πρόταση, ενώ αναμένεται να τεθεί και το αίτημα για παραχώρηση παροπλισμένων πολεμικών αεροσκαφών και πολεμικού πλοίου προκειμένου να αξιοποιηθούν στην δημιουργία καταδυτικού πάρκου.

Ολοταχώς προς τη δημιουργία της «Ενεργειακής Συνεταιριστικής Εταιρείας Κρήτης»

Για τη δημιουργία του Αστικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης, ο οποίος θα φέρει την επωνυμία «Ενεργειακή Συνεταιριστική Εταιρεία Κρήτης» ενημέρωσε χθες ο γενικός διευθυντής της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης, Κωνσταντίνος Ζορμπάς τους συμμετέχοντες στο 4ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, με θέμα: «Οικολογική Θεολογία και Περιβαλλοντική Ηθική», το οποίο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Θεολογίας και Οικολογίας της ΟΑΚ και πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου.Άμεσες δράσεις πρότειναν ο πρ. Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ιωάννης Φίλης, καθώς και άλλοι ομιλητές, με στόχο την ανάπτυξη νέων μορφών ενέργειας από ΑΠΕ, αλλαγή νοοτροπίας με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και τη ζωή.

Πυρκαγιά στο Καλάμι

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, στη μία το μεσημέρι στο Καλάμι Χανίων. Η πυρκαγιά περιορίστηκε πριν προλάβει να επεκταθεί, ενώ δεν απείλησε τις γύρω κατοικημένες περιοχές. Τα ακριβή αίτια θα διερευνήσει τις επόμενες ημέρες, το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Χανίων.

Πράσινα πολιτιστικά μονοπάτια τον Ιούνιο στην Κρήτη

Σημαντικές εκδηλώσεις διοργανώνει και φέτος το υπουργείο Πολιτισμού από τις 5 έως τις 7 Ιουνίου και στην Κρήτη, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές». Σκοπός της είναι η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας. Η Στα Χανιά, η Εφορεία Αρχαιοτήτων θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 10:00 πμ, περίπατο στον αρχαιολογικό χώρο Απτέραςστο πλαίσιο της δράσης «Από τη νύμφη Απτέρα στον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο: περιήγηση στην Απτέρα».

Την Κυριακή 7 Ιουνίου και ώρα 11:00 έως 13:00 σε συνεργασία με το Φιλολογικό Σύλλογο Κισσάμου θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στα μνημεία και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κισσάμου, στο πλαίσιοτης δράσης «Περίπατος στην αρχαία Κίσαμο».
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03/06/2015 - 12:45