Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου   3/6/2015
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΘΡΗΝΕΙ
 
Η οικογένεια της ΕΡΑ Ρόδου και της ΕΡΤ θρηνεί.

Έχασε τη μάχη με την επάρατο ο αγαπημένος φίλος και συνάδελφος τεχνικός, Θανάσης Παπαγεωργίου. Έφυγε για την γειτονιά των αγγέλων, τόσο πρόωρα, τόσο άδικα,  σε ηλικία 55 ετών.

Ο Θανάσης εργαζόταν στην ΕΡΤ, στην ΕΡΑ Ρόδου και στην Διεύθυνση Περιφερειακών σταθμών, σαν Ηλεκτρονικός.

Φίλε Θανάση, Θα σε θυμόμαστε πάντα.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Καλό ταξίδι φίλε και συνάδελφε…

ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ Η. ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ, Δ. ΓΑΚΗΣ, Ν. ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ

ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ Ο Θ. ΔΡΙΤΣΑΣ

Σε συγκεκριμένες προτάσεις προχωρούν οι τρεις βουλευτές Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από τις συνεχείς αφίξεις των προσφύγων.

Ειδικότερα και αν δεν υποδειχθεί οποιαδήποτε άλλη λύση ή χώρος από το Δήμαρχο Κω, το Υπουργείο σε συνεργασία με τους φορείς και τους πολίτες πρέπει να προχωρήσει:
• στην οργάνωση του χώρου προσωρινής φιλοξενίας ώστε να γίνουν ανθρώπινες οι συνθήκες διαβίωσης (ρεύμα, νερό, τουαλέτες κλπ.)
• στη σίτιση και διευκόλυνση μεταφοράς τους (είναι αξιέπαινη επισημαίνουν, σε αυτή την κατεύθυνση η προσφορά της Ένωσης Ξενοδόχων, Γιατρών του κόσμου, Ερυθρού Σταυρού, Εθελοντών, Οργανώσεων και Πολιτών.
• στη μεταφορά της διαδικασίας ταυτοποίησης στο χώρο προσωρινής παραμονής των μεταναστών, ώστε να αποσυμφορηθεί το παραλιακό τμήμα της πόλης

‘’ΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΩΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ’’

Οι κ Καματερός, Γάκης και Σαντορινιός αναφερόμενοι ιδιαίτερα στους ενεργούς πολίτες τονίζουν ότι ‘’οι αλληλέγγυοι εκφράζουν και σώζουν την τιμή, την ανθρωπιά και την φιλοξενία του τόπου μας ενώ τουριστικοί πράκτορες προσφέρθηκαν να αναλάβουν και τις μετακινήσεις ώστε να μην μεταφέρονται πεζοί και σε «μπουλούκια» μέσα από την πόλη.

Να σημειωθεί πως οι βουλευτές έχουν ζητήσει από  τον υπουργό Ναυτιλίας  Θ. Δρίτσα, να ξεκινήσει άμεσα η μεταφορά των μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα, με οργανωμένο και σωστά σχεδιασμένο τρόπο, για να μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων που έχουν συσσωρευτεί στο νησί και να βελτιωθεί η εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Λύση η οποία αποφασίστηκε χθες σε σύσκεψη στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και θα υλοποιηθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.

ΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΕΙ Ο Γ.ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΚΩ

Σύμφωνα με τους τρείς βουλευτές Δωδεκανήσου καθοριστική και σημαντική  στην επιτυχή αντιμετώπιση του ζητήματος κρίνεται η συνεργασία και ενεργός συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που όπως επισημαίνουν ‘’δεν αφήνει χώρο για επικοινωνιακή διαχείριση, στείρα αντιπολίτευση ή μικροπολιτική εκμετάλλευση ενός ζητήματος που μόνο ζημιά κάνει στον τόπο και στη χώρα.’’

Χαρακτηρίζουν τουλάχιστον ακατανόητη τη προσπάθεια του Δημάρχου Κω, που έχει αυτή τη στιγμή να διαχειριστεί ένα μεγάλο πρόβλημα στο νησί, να ρίξει τις ευθύνες αποκλειστικά στην Κυβέρνηση και να αρνείται να δεχθεί την αξιοποίηση χώρου για την υποδοχή και προσωρινή φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών. Και είναι επίσης απαράδεκτη η στάση του να στοχοποιεί το βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Καματερό σαν υπεύθυνο του προβλήματος, προσπαθώντας να καλύψει το κενό που ο ίδιος δημιούργησε με την αδιαφορία του.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΚΩΣ

’’ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ’’

‘’Ακόμα μια φορά, άνθρωποι δέσμιοι των καταστάσεων φαίνεται να παίρνουν απόφαση ότι ο δρόμος της ελπίδας τραβάει σε μάκρος. Υπομονετικά περιμένουν μέχρι την ώρα που στο χώρο θα εμφανιστούν τα αυτοκίνητά μας με το φαγητό του μεσημεριού’’ αναφέρουν σε σχετικό ενημερωτικό δελτίο τα μέλη της ομάδας Αλληλεγγύης στη Κω.

‘’Η υπομονή’’ συμπληρώνουν ‘’ δίνει τη θέση της στην ανυπομονησία. Θα μπουν στην ουρά - η ουρά θα τελειώσει, αλλά, πώς γίνεται και πάλι γεμίζει, ξανά και ξανά, μέχρι να φύγει και το τελευταίο κομμάτι ψωμί, μέχρι να πάρουν από τα χέρια μας την τελευταία φέτα τυρί.

Και πώς, αλήθεια, να πεις στο ζωηρό οκτάχρονο αγόρι, που χώθηκε ξανά στην ουρά, να βγει απ’ αυτήν, επειδή ήδη έχει πάρει αυτό που του αναλογεί, όταν ξέρεις ότι μέχρι το βράδυ και το άλλο πρωί μπορεί να μην υπάρχει κάτι να βάλει στο στόμα.

Και πώς να αντέξεις στο βλέμμα του σιωπηλού κοριτσιού ή της νεαρής μάνας, με το μωρό στην αγκαλιά;’’ διερωτώνται τα μέλη της ομάδας Αλληλεγγύης επισημαίνοντας ότι για μια φορά ακόμα διαπιστώθηκε  στην πράξη το αίσθημα ευθύνης των πολιτών της Κω για την ανθρώπινη ύπαρξη που ταλανίζεται, στο άνοιγμα του «καλοκαιριού των διακοπών και της ξεγνοιασιάς των άλλων», προκειμένου να επιβιώσει.
 
‘’Μετά τις 9, το σκοτάδι θα πέσει μέσα και έξω απ’ το κτήριο.

Που να κοιτάζει ο καθένας τους την ώρα που κλείνουν τα μάτια; Σ’ αυτό που έρχεται ή σ’ αυτό που έμεινε πίσω διά παντός;

Ποιά να είναι, άραγε, τα όνειρα των παιδιών και των μανάδων για το αύριο;

Υπάρχουν άνθρωποι, που ακόμα ονειρεύονται.

Υπάρχουν και άνθρωποι, που επιμένουν να ονειρεύονται. ’’σημειώνουν χαρακτηριστικά οι αλληλέγγυοι πολίτες.

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗ ΚΩ

Συνάντηση κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας  με τους επαγγελματικούς-επιστημονικούς φορείς της Κω,  για τα προβλήματα  που πρέπει να αντιμετωπιστούν απο τις συνεχιζόμενες αφίξεις προσφύγων πραγματοποιείται στις 1.30 μμ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ,με πρωτοβουλία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Κω.

Το κλιμάκιο αποτελείται από τον υπεύθυνο του Τομέα Τουρισμού βουλευτή Δωδεκανήσου  Μάνο Κόνσολα, τον Υπεύθυνο του Τομέα Εξωτερικών βουλευτή Β' Αθηνών Γιώργο Κουμουτσάκο και τον Υπεύθυνο του Τομέα Δημόσιας Τάξης βουλευτή Ν. Δράμας  Δημήτρη Κυριαζίδη.

Πριν την έναρξη της συνάντησης θα δοθεί συνέντευξη τύπου.

 
ΕΝ. ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ & ΤΟΥΡ. ΦΟΡΕΙΣ ΚΩ ΠΡΟΣ Ν.ΒΟΥΤΣΗ

’’ΘΑ ΤΙΝΑΧΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΤΙ ΧΤΙΖΑΜΕ ΓΙΑ ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ’’

‘’Ότι επί σειρά ετών χτίζαμε ως επιχειρηματίες φτάνοντας το νησί της Κω στην 3η τουριστική δύναμη της χώρας μας κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα.’’τονίζουν σε επιστολή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση η Ένωση Ξενοδόχων Κω και τουριστικοί φορείς.

Κάνουν λόγο για συνθήκες έκτακτης ανάγκης, και εκτός ελέγχου εκτιμώντας ότι’’ η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή αποτέλεσε την αιτία για καθημερινά δυσφημιστικά για την εικόνα μας δημοσιεύματα στον ξένο τύπο που θίγουν το τουριστικό μας προϊόν παρουσιάζοντάς μας ως μη ασφαλή προορισμό, αλλά ως προορισμό λαθρομεταναστών .’’

Παράλληλα υποστηρίζουν πως’’ οι tour operators έχουν αρχίσει να θορυβούνται έντονα, στέλνουν ειδικά ερωτηματολόγια προς συμπλήρωση, ως προς τους τρόπους που αντιμετωπίζουμε, την αθρόα προσέλευση και παραμονή μεταναστών, ενώ αρχίζουν να μιλούν για μαζικές ακυρώσεις πτήσεων με οδυνηρά επακόλουθα.

ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ‘’ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ’’

Η Ένωση Ξενοδόχων εκτιμά πως αυτό είναι μόνο η αρχή, μετά τις ακυρώσεις αυτό που θα ακολουθήσει είναι η επαναδιαπραγμάτευση συμβολαίων, η κατακόρυφη πτώση τιμών, οι μειώσεις των πτήσεων με ότι αυτά συνεπάγονται για την τουριστική μας υπόσταση η οποία κλυδωνίζεται και ασφαλώς η απειλή προβλημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η Ένωση εκτιμά ακόμα πως το κράτος τους έχει αφήσει αβοήθητους και ζητά ‘’να επιτραπεί η απευθείας τους μετάβαση στην Αθήνα ώστε να γίνει εκεί η ταυτοποίησης τους  και να μισθωθεί άμεσα ,ειδικό δρομολόγιο πλοίου, για τη μεταφορά τους στον Πειραιά καθώς σε λίγο καιρό λόγω πληρότητας ,δε θα είναι δυνατή η μεταφορά τους με το πλοίο της γραμμής με αποτέλεσμα τη συσσώρευσή τους στο νησί.’’
 
ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΘΟΡΙΟ

Με 200 άνδρες θα ενισχυθεί το προσωπικό του λιμενικού σώματος στην ανατολική μεθόριο μέχρι τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το πρόεδρο  της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δωδεκανήσου και μέλος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής της Ομοσπονδίας Στάθη Σαμαρά, την ίδια ώρα που 130 άτομα περιμένουν τις μεταθέσεις από τα Δωδεκάνησα για άλλες περιοχές.

«Υπάρχουν νόμοι και προεδρικά διατάγματα που κάνουν εξαιρετικά δύσκολη την μετακίνηση του προσωπικού προς τα εδώ, όμως μετά την αλλαγή στην Ομοσπονδία μας κάνουμε ότι είναι δυνατόν να ενισχυθούν οι υπηρεσίες στην ανατολική μεθόριο. Αυτές τις ημέρες αναμένουμε την έγκριση των μεταθέσεων οι οποίες έχουν ήδη αργήσει. Πρόθεση όλων είναι να γίνουν οι μεταθέσεις προς την ανατολική μεθόριο για την οποία βρέθηκαν τα κονδύλια» υπογράμμισε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΛΣΔ ‘’ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ’’

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, υπάρχουν υπερστελεχωμένες υπηρεσίες σε άλλες περιοχές της χώρας με επιπλέον προσωπικό έως και 150 άτομα χωρίς αντικείμενο εργασίας.

 “Υπάρχουν ευθύνες για τις υπερστελεχωμένες υπηρεσίες και θα πρέπει να αποδοθούν. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει σε συγκεκριμένες υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος επιπλέον προσωπικό που φτάνει ακόμα και τα 150 άτομα, όταν εμείς σε όλα τα Δωδεκάνησα δεν ξεπερνάμε τους 250.

Αυτός που έχει την ευθύνη για τις μεταθέσεις και για ότι συμβαίνει τα τελευταία πέντε χρόνια στην επαγγελματική, στην οικογενειακή και προσωπική μας ζωή, εμάς των στελεχών του λιμενικού σώματος θα πρέπει να πληρώσει” τόνισε o κ. Σαμαράς.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

’’ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΦΠΑ -ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ’’

‘’Οι σημερινές πραγματικές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας των αυτοαπασχολούμενων και μικρών αγροτών δεν μπορεί να περιορίζονται μόνο στην δίκαιη απαίτηση για διατήρηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου’’ τονίζει σε δήλωση του ο Περιφερειακός σύμβουλος της Λαικής Συσπείρωσης Λουκάς Κοτσαδάμ.

‘’Η Λαϊκή Συσπείρωση’’ εξηγεί ο κ. Κοτσαδάμ’’ και σε επίπεδο Περιφερειακού Συμβουλίου και στις διάφορες συσκέψεις, έβαλε το ζήτημα της ταυτόχρονης απαίτησης, και  διατήρηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ, και ανάπτυξη της πάλης για κατάργηση των συντελεστών του ΦΠΑ  στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως  στο γάλα, στο φάρμακο, στις παιδικές τροφές, στο ρεύμα, στο τηλέφωνα κλπ. Το αφορολόγητο ποσό  για την λαϊκή οικογένεια  να γίνει 40.000  και 5.000 για κάθε παιδί. Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο με 45%. Να καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών. Πρόταση η οποία δεν γίνεται αποδεκτή.’’

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης κάνει λόγο για αντιφατικότητα και υποκρισία  των άλλων παρατάξεων ‘’του ευρωμονόδρομου που από τη μια υποστηρίζουν την πολιτική της Ε.Ε. και από την άλλη θέλουν την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών, του ΦΠΑ όταν είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι θεσμοί (Ε.Ε., ΔΝΤ) και Ελληνική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εφαρμόζουν όλα τα μέχρι τώρα μνημονιακά μέτρα και ετοιμάζονται να επιβάλουν και νέα.’’

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 24ΧΡΟΝΟΣ ΝΟΡΒΗΓΟΣ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Συνελήφθη στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ένας 24χρονος υπήκοος Νορβηγίας, κατηγορούμενος για βιασμό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική καταγγελία, ο κατηγορούμενος  ακολούθησε 25χρονη υπήκοο Σουηδίας σε ξενοδοχείο που διέμενε και με τη χρήση βίας την οδήγησε σε κλειστό χώρο οπού την εξανάγκασε σε ερωτική πράξη. Παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση και ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03/06/2015 - 12:36