Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου 2/6/2015

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου  2/6/2015
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΒΟΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ‘’ΔΙΕΣΗΣ’’
 
‘’ΥΠΕΚΦΥΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΣΗ Η ΜΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
 
ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕΙ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ’’
 
 ‘’Αν πράγματι θέλετε να κόψετε τον ομφάλιο λώρο που συνδέει τη λειτουργία του Προεδρείου με την αδιάφορη στάση της Δημοτικής Αρχής στο ζήτημα των προσφύγων, δεν έχετε παρά να εκκινήσετε εξ ονόματος του διαπαραταξιακού Προεδρείου διερευνητική διαδικασία ανάμεσα στα μέλη του Συμβουλίου, ώστε να συγκεντρωθούν οι 11 υπογραφές που απαιτούνται για την έκτακτη σύγκλησή του.’’ τονίζει σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Νίκο Μυλωνά ο επικεφαλής της ‘’ΔΙΕΣΗΣ’’ δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Ζερβός ζητώντας του να αναλάβει αυτή τη πρωτοβουλία.

‘’Καθετί άλλο’’ συμπληρώνει ο κ. Ζερβός’’ αποτελεί υπεκφυγή, πρόσχημα, πρόφαση.

Όχι του τριμελούς Προεδρείου αλλά αποκλειστικά του Προέδρου και συνεπικουρεί την αδιάλλακτη γραμμή του Δημάρχου, που αρνείται να λάβει την παραμικρή ουσιαστική πρωτοβουλία, αρκούμενος σε δηλώσεις ανάδειξης ευθυνών, ακόμα και ευρωπαϊκών.’’

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης εκτιμά ως απαξιωμένο ένα δημοτικό συμβούλιο που αδυνατεί να συγχρονιστεί με τα τρέχοντα προβλήματα του νησιού όσο και αν εκσυγχρονιστούν τα ηλεκτρονικά μέσα του, όσο και αν εμπλουτιστεί ο κανονισμός λειτουργίας του.

‘’Κι όλα αυτά’’ υπογραμμίζει’’ την ώρα που το νησί μας γίνεται αντικείμενο διασυρμού, την ώρα που οι προσφυγικές ροές αυξάνουν ραγδαία, την ώρα που εκατοντάδες άτομα βιώνουν καταστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης.’’


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΩΣ

‘’ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ’’

Εντωμεταξύ για δεύτερη μέρα  χθες συνεχίστηκε η διανομή τροφίμων και άλλων ειδών, στους πρόσφυγες που στεγάζονται στο Ξενοδοχείο ΚΑΠΤΑΙΝ ΗΛΙΑΣ από την ομάδα Αλληλεγγύης-Κως.

Η συμμετοχή των μελών της ομάδας ήταν υπερδιπλάσια σε σχέση με την  προηγούμενη μέρα ενώ η προσφορά των πολιτών σε τρόφιμα και άλλα είδη αυξήθηκε κατακόρυφα.

Καθοριστικής σημασίας ήταν η προσφορά από πλευράς επιχειρηματιών του νησιού σε τρόφιμα σε είδη καθαρισμού, σε είδη ατομικής υγιεινής, σε ρούχα, σε παπούτσια .

Αποτέλεσμα να προσφερθούν στους πρόσφυγες περισσότερο φαγητό, αρκετό για να νοιώσουν καλύτερα, μετά από αρκετό καιρό.

‘’Κι αυτό είναι κάτι που τιμά την κοινωνία μας και προοιωνίζει καλύτερες μέρες.’’ τονίζουν σε δηλώσεις τους τα μέλη της Αλληλεγγύης,συμπληρώνοντας πως  τόσο η διανομή ρουχισμού από τον Ερυθρό Σταυρό και άλλων ειδών όσο και από την Ομάδα Ανώνυμων Εθελοντών, , κινούνται στην ίδια θετική κατεύθυνση και δείχνουν ότι η κοινωνία μας διαθέτει αντανακλαστικά σε λειτουργία κάνοντάς μας να νοιώθουμε καλύτερα ως μέλη της.’’

Και σήμερα Τρίτη  τα μέλη της ομάδας Αλληλεγγύης θα βρίσκονται  στο χώρο του Ξενοδοχείου από τη 1 μμ. για να διανεμηθεί  το φαγητό, που εξασφαλίζεται  για ανθρώπους που δεν έχουν να περιμένουν από αλλού.

Εντωμεταξύ συνεχίζονται κατά δεκάδες οι αφίξεις προσφύγων ,190 άτομα εντόπισαν πρωινές ώρες σήμερα Τρίτη τα στελέχη του Λιμενικού σώματος της Κω.

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Να δρομολογηθεί άμεσα πλοίο για τη μετακίνηση των 1.300 και πλέον προσφύγων και παράνομων μεταναστών, που βρίσκονται στην Κω ζήτησε αυτή τη φορά από τον Αν. Υπουργό Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα ο Δήμαρχος Κω Γ.Κυρίτσης.

Παράλληλα με παρέμβαση του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένο ζήτησε τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού για τη μεταφορά των μεταναστών, αν δεν καταστεί δυνατή η δρομολόγηση πλοίου της ακτοπλοΐας.

Ο κ. Δρίτσας τόνισε την ανάγκη ενεργοποίησης των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν στην ενίσχυση των χωρών που δέχονται τα κύματα μεταναστών, όπως και την κατανομή τους στις Ευρωπαϊκές χώρες σύμφωνα με την τελευταία απόφαση της έκτακτης σύσκεψης για το μεταναστευτικό.


Δ. ΓΑΚΗΣ ‘’ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ Η ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΠΛΟΙΟΥ ΣΤΗ ΤΗΛΟ

ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ Η ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΑΡΠΑΘΟ ΚΑΣΟ’’

Την πρόταση του Δήμου Καρπάθου για την επέκταση της γραμμής Πειραιά – Ρόδου μέχρι την Κάρπαθο στήριξε , ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών εξηγώντας  τους λόγους για την ανάγκη άμεσης και ορθολογικής αναμόρφωσης του δικτύου ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών με κέντρο τη Ρόδο που να καλύπτει την Κάρπαθο, την Κάσο και τη Χάλκη.

«Τα αξιόπιστα δρομολόγια και η αναβαθμισμένη ενδονησιακή επικοινωνία στο Νότιο Συγκρότημα, πέραν της άρσης της γεωγραφικής απομόνωσης των μικρών ακριτικών νησιών, θα στηρίξουν τις αναπτυξιακές τους δυνατότητες, δίνοντας τη δυνατότητα της εκμετάλλευσης όλο το χρόνο των τοπικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων στον τουρισμό και την απρόσκοπτη μεταφορά προϊόντων και αγαθών», υπογράμμισε.

Ο κ. Γάκης, ζήτησε επίσης από το Σ.Α.Σ. να εξεταστεί άμεσα και με θετικό τρόπο το ζήτημα της δρομολόγησης πλοίου στην Τήλο που να αντιμετωπίζει τις πραγματικές ανάγκες του νησιού. «Είναι αδήριτη ανάγκη η εξασφάλιση μόνιμης και σταθερής σύνδεσης της Τήλου με τη Ρόδο, ειδάλλως, υπάρχει κίνδυνος να απολεστούν τουριστικές αγορές και να βλαφθεί ανεπανόρθωτα ο τουρισμός του νησιού. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να ακυρώνει τον κόπο με τον οποίο στήθηκε η αναπτυξιακή δυναμική της Τήλου και άλλων μικρών νησιών», δήλωσε στο Σ.Α.Σ. ο βουλευτής.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΡΡΗΞΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΤΗ ΚΩ

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, , οι δράστες της διάρρηξης επιχείρησης χονδρεμπορίου στον Άγιο Νεκτάριο Κω. Οι δράστες οι οποίοι σήκωσαν χρηματοκιβώτιο 200 κιλών με 65.000 ε  είναι 4 ημεδαποί ,οι δύο εκ των οποίων Ρομά ηλικίας 18 και 25 ετών και οι άλλοι δυο Κώοι ηλικίας 55 και 36 ετών αντίστοιχα.

Το χρηματοκιβώτιο βρέθηκε άδειο σε γκρεμό στο Πυλί.
 
ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ -ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ

Την καταχρηστική και παράνομη  απόλυση μέλους  της στο ξενοδοχείο Πέλαγος, ιδιοκτησία Κουτσού καταγγέλλει η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόρειας Δωδεκανήσου.

‘’Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο ξενοδοχείο προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες.’’ τονίζει το Εργατικό Κέντρο.

’’Φαίνεται  ότι οι βραβεύσεις (βραβεύτηκε και η συγκεκριμένη ξεν/κή επιχ/ση ) καλογυαλισμένων και πολυτελών  ξενοδοχείων  δεν έρχονται από μόνες τους. Συνοδεύονται από επιθέσεις στα δικαιώματα των εργαζομένων, απληρωσιά, ανασφάλιστη εργασία, απολύσεις.’’

Η διοίκηση του Εργατικού κέντρου ζητά να παρθεί πίσω η απόλυση του συνδικαλιστή ταυτόχρονα καλεί τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο να γραφτούν στο σωματείο και να διεκδικήσουν οργανωμένα και συλλογικά την έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας και την αναπλήρωση όλων των δικαιωμάτων τους.


ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ
 
149 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΤΑ ΟΜΑΔΕΣ

Κατά ομάδες  φθάνουν οι μετανάστες στα νησιά της Δωδεκανήσου. Χθες εντοπίστηκαν στο Αγαθονήσι 149. Η πρώτη ομάδα περιλάμβανε 49 άτομα, η δεύτερη 44 και η τρίτη 46 άτομα.
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02/06/2015 - 13:02