Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Συνάντηση Δημάρχου Ζακύνθου με τον Υφυπουργό Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου και υπόμνημα για μια σειρά χρόνιων και άλυτων θεμάτων!  

Με τον Υφυπουργό Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, κ. Τέρενς Κουίκ, συναντήθηκε, το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Δήμαρχος Ζακύνθου, κ. Παύλος Κολοκοτσάς, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά τα προβλήματα που απασχολούν το νησί μας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Κουίκ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πλατεία Σολωμού και ο Δήμαρχος του ανέλυσε την κατάσταση που επικρατεί, σημειώνοντας πως μόλις εκταμιευθούν τα χρήματα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και το ΕΣΠΑ, το έργο αυτό θα αποπερατωθεί και θα αποδοθεί στους κατοίκους της Ζακύνθου, αλλά και στους ξένους επισκέπτες. 


Στο υπόμνημα, το οποίο έχει κοινοποιηθεί και στον Υφυπουργό Αθλητισμού και Βουλευτή Ζακύνθου, κ. Σταύρο Κοντονή, αναφέρονται τα παρακάτω:
ΥΠΟΜΝΗΜΑ προς τον Υφυπουργό Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ
«κ. Υφυπουργέ,
Ο Δήμος Ζακύνθου είναι δημιούργημα της ένωσης των πρώην δήμων της Ζακύνθου σύμφωνα με την εντολή του νόμου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ». 

Είναι αυτονόητο ότι με την συγχώνευση αυτή ο νέος Δήμος ανέλαβε ΟΛΕΣ τις υποχρεώσεις και προβλήματα που είχαν οι πρώην Δήμοι (πλην ΑΡΤΕΜΙΣΙΩΝ).

Η σημερινή Δημοτική αρχή είναι η δεύτερη. Έκλεισε ένα έτος από την εκλογή μας και οκτώ περίπου μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων μας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στην παρούσα φάση είναι η τεράστια μείωση εσόδων, η οποία αφενός οφείλεται στην περικοπή πόρων προς εμάς από την κεντρική διοίκηση και, αφετέρου, στη μη βεβαίωση εσόδων τα προηγούμενα χρόνια. 

Με την ανάληψη των καθηκόντων μας διαπιστώσαμε ότι ΔΕΝ είχαν βεβαιωθεί έσοδα από το 2009 και έγινε αγώνας να τα βεβαιώσουμε ώστε να μην παραγραφούν. Έχουν ήδη συνταχθεί οι νέοι κατάλογοι και το συνολικό ποσόν που βεβαιώνουμε ανέρχεται σε 13.500.000 €.

Σε προμηθευτές ο δήμος όφειλε την 31/8/2014 το ποσόν των 8.758.100,00 Ευρώ. Παρ΄ ότι το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε πάμπολλες δικαστικές αποφάσεις για αναγκαστική καταβολή οφειλομένων σε διάφορους, το τελικό ποσόν που οφείλουμε σήμερα στους προμηθευτές μειώθηκε. Να σημειωθεί ότι εκκρεμούν ακόμη πολλές δικαστικές αποφάσεις κατά του δήμου για τις οποίες δεν έχουμε σαφή εικόνα. Κατά την άποψή μας οι τόσες καταδίκες του Δήμου για οφειλόμενα είναι αποτέλεσμα της κακής έως ανύπαρκτης εκπροσώπησης του Δήμου κατά τη συζήτηση των αγωγών.

Στην Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ ο Δήμος οφείλει σήμερα περίπου 5.600.000 €. για ένα αμφισβητούμενο δάνειο. Από αυτό το δάνειο αρχικού ποσού 9.600.000 €, εκταμιεύτηκαν 4.685.082,18 €. Εξ αυτών το 1.500.000 € εξόφλησε ένα δάνειο του συνδέσμου καθαριότητας, το 1.453.413,29 € εξόφλησε παλαιότερο δάνειο του Δήμου και 58.855,5 € καταβλήθηκαν στην Δ.Ο.Υ. Ζακύνθου. Το υπόλοιπο ποσόν 1.672.813,39 € κατέληξε σε χέρια διαφόρων με άγνωστο προορισμό. Σήμερα, παρ΄ ότι έχουν καταβληθεί σημαντικά ποσά στην τράπεζα, οφείλουμε το παραπάνω ποσόν το οποίο κάθε εξάμηνο αυξάνεται σημαντικά, λόγω των τόκων υπερημερίας. Να σημειωθεί ότι το ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑθΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ παρακρατά κάθε μήνα από τους ΚΑΠ 50.000 € έναντι του δανείου. Το παρακρατούμενο ποσό ανέρχεται περίπου σε 3.600.000 € και είναι ΑΤΟΚΟ.

Κύριε Υφυπουργέ, ζητάμε τη συνδρομή σας για να μην μας παρακρατούνται τα προαναφερόμενα χρήματα.

Στην ΑΛΦΑ Τράπεζα (πρώην ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ) οφείλουμε σήμερα το ποσόν των 7.100.000 € για δάνειο ύψους 5.100.000 €. Και αυτό το δάνειο έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο και επιβαρυνόμαστε με τόκους υπερημερίας. Για την εξόφληση του δανείου αυτού, ο Δήμος έχει εκχωρήσει τα δημοτικά τέλη και έσοδα από 13 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Ο δήμος παράνομα ανάγκασε τους παραπάνω επιχειρηματίες να καταβάλουν τα χρήματα στο Δήμο και όχι στην τράπεζα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα αφενός η τράπεζα να απαιτεί τα χρήματα που οι ξενοδόχοι κατέβαλαν στο Δήμο, αφετέρου ο Δήμος να πρέπει να επιστρέψει το ποσόν των 560.000  € περίπου που παράνομα εισέπραξε.

1. ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ
Ένα σημαντικό ζήτημα επίσης για εμάς είναι η πλατεία Σολωμού. Σας ενημερώνουμε ότι μετά από ενέργειες που κάναμε, το συγκεκριμένο έργο από «έργο προς απένταξη», επανεντάχθη τον Δεκέμβριο του 2014 και χρηματοδοτείται. Ο αρχικός προυπολογισμός ήταν 2.925.000 ευρώ, όμως υπήρξε έκπτωση 46,59% και το ποσό της σύμβασης κατέληξε να είναι 1.562.214,36 ευρώ. Η δημοπράτησή του έγινε στις 25 Φεβρουαρίου 2014 με δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΠΕΠ ΔΕΠΙΝ 2007-13 (ΣΑ: 2014ΣΕ25580216 - ΚΩΔ. ΟΠΣ: 457023). Ήδη ο εργολάβος έλαβε την πρώτη δόση ύψους 127.000 € και αναμένουμε την δεύτερη δόση από την ΕΕΤΑΑ ύψους 410.000 €. Το έργο θα ολοκληρωθεί, αν όλα πάνε καλά, έως τον Αύγουστο του 2015 που είναι η συμβατική υποχρέωση του εργολάβου. Θα θέλαμε την παρέμβασή σας, κ. Υφυπουργέ, στο εν λόγω ζήτημα, ούτως ώστε να γίνει άμεσα η διάθεση της πίστωσης των 410.000 ευρώ και να προχωρήσει απρόσκοπτα η ολοκλήρωση του έργου. Σας πληροφορούμε ότι αυτή τη στιγμή η πλατεία είναι εργοτάξιο, με συνέπεια να υπάρχει δυσφήμιση του τόπου μας τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Να γνωρίζετε ότι αυτό το έργο σχεδιάστηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, η οποία υπέγραψε τη σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο 10 ημέρες πριν εκπνεύσει η θητεία της, ενέργεια που είχε σαν αποτέλεσμα να βρεθούμε προ τετελεσμένου γεγονότος.

Κύριε Υφυπουργέ, αν το έργο αυτό δεν χρηματοδοτηθεί ΑΜΕΣΑ, θα το απωλέσουμε οριστικά και η κατάσταση θα γίνει μη αναστρέψιμη.

2. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Έγινε μετά από 8 χρόνια η προσωρινή παραλαβή του πρώτου έργου για την κατασκευή του θεάτρου. Ακολουθεί το δεύτερο έργο που αφορά τον μηχανολογικό εξοπλισμό. Στόχος είναι να ολοκληρωθεί το έργο έως 31/12/2015, διαφορετικά θα απενταχθεί από το ΕΣΠΑ και το υπόλοιπο των χρημάτων που θα χρειαστεί για την αποπεράτωσή του θα πέσει στα κεφάλια των Ζακυνθινών. Έχουν γίνει τραγικά λάθη και παραλείψεις στο θέμα αυτό, ενώ έχουμε αποστείλει και σχετικό φάκελο στη Δικαιοσύνη, ούτως ώστε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες. Επιθυμούμε την παρέμβασή σας και στο συγκεκριμένο ζήτημα.

3. ΑΓΩΓΟΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ
Ολοκληρώνεται σύντομα η κατασκευή του νέου αγωγού ύδρευσης, ο οποίος θα λύσει το σημαντικό πρόβλημα της παροχής πόσιμου ύδατος τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά.

Στις άμεσες προτεραιότητές μας είναι η άμεση ολοκλήρωση των έργων ύδρευσης και αποχέτευσης για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών όλου του νησιού, λόγω και της αναμενόμενης σημαντικής αύξησης του τουρισμού τα επόμενα χρόνια. Δέσμευσή μας η εξεύρεση λύσης για την εξασφάλιση και την αποθήκευση πόσιμου νερού σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και την επιστημονική ομάδα του κ. Λαμπράκη.

Και το έργο του κεντρικού αγωγού πρέπει να ολοκληρωθεί έως 31-12-2015, διαφορετικά θα χαθεί η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Ευελπιστούμε στη δική σας βοήθεια, προκειμένου να μην μπλοκάρουν οι εργασίες, επειδή ενδεχομένως να μην δίνονται χρήματα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, όπως συμβαίνει στην παρούσα φάση με την πλατεία Σολωμού.

4. ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΗ
Σας ενημερώνουμε επίσης ότι παρατηρήσαμεμία άρνηση των προηγουμένων διοικήσεων του Συνδέσμου Καθαριότητας να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές, ακόμη και αυτές που είχαν παρακρατήσει από τους εργαζομένους, προφασιζόμενοι ταμειακές δυσκολίες και έλλειψη ρευστότητας. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το διάστημα Ιανουάριος 2009 έως Σεπτέμβριος 2014 ο σύνδεσμος εισέπραξε δεκατρία εκατομ. ενενήντα χιλιάδες διακόσια τριάντα Ευρώ και εξήντα λεπτά (13.090.230,60 €) και περίπου τέσσερα εκατομ. διακόσιες χιλιάδες Ευρώ (4.200.000 €) τα έτη 2007 και 2008. Συνολικά εισέρευσαν στο ταμείο 17.100.000 €. Επιπλέον να ληφθεί υπόψιν ότι ο σύνδεσμος είναι ο κατ΄ εξοχήν μέτοχος της εταιρείας «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ν. ΖΑΚΥΝΘΟΥ Α.Ε.». Η εταιρεία τέθηκε σε εκκαθάριση το 2009. Από έλεγχο που πραγματοποιήσαμε διαπιστώσαμε ότι οι προηγούμενες διοικήσεις δεν είχαν καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές που μαζί με τα πρόσθετα τέλη υπερβαίνουν τα έντεκα εκατομ. τετρακόσιες χιλιάδες Ευρώ,(11.4000.000 €) ποσόν που θα βαρύνει  τον σύνδεσμο όταν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση. Η οφειλή την 1/1/2011 ανερχόταν σε 7.788.025 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το χρέος της ΔΕΥΑΖ προς τη ΔΕΗ αυτό ξεπερνά τα 6.000.000 ευρώ. Ζητάμε από εσάς να παρέμβετε στα αρμόδια Υπουργεία και Υπηρεσίες, προκειμένου οι οφειλές να διακανονιστούν σε πολλές δόσεις, δεδομένου ότι λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε δεν έχουμε τη δυνατότητα να καταβάλλουμε εφάπαξ αυτά τα ποσά.

5. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Ο Δήμος Ζακύνθου και ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν τη λύση της κινητής μονάδας επεξεργασίας των απορριμμάτων και στην παρούσα φάση είμαστε στη διαδικασία αναζήτησης χώρου, προκειμένου να εγκατασταθεί, ενώ έχουμε εξασφαλίσει και την πίστωση των 2,5 εκ. ευρώ που απαιτούνται για την αγορά του εξοπλισμού.

Το νησί μας απειλείται με ημερήσιο πρόστιμο 30.000 ευρώ αν τα σκουπίδια συνεχίσουν να πηγαίνουν στον ΧΥΤΑ του Σκοπού. Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας ασχοληθήκαμε με το θέμα αυτό και βρισκόμαστε κοντά στο να το επιλύσουμε. 

Παρόλα αυτά, υπάρχει έλλειψη προσωπικού και οδηγών στην καθαριότητα. Είναι ένα θέμα το οποίο μπορεί να επιλυθεί μόνο με τη βοήθεια του κράτους, αφού θα πρέπει να γίνει διαδικασία για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

6. ΣΧΟΛΕΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Στόχος μας, κ. Υφυπουργέ, είναι η αναδιάρθρωση των σχολικών κτηρίων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο εξορθολογισμός της στέγασής τους και η δημιουργία νέων παιδικών σταθμών. 

Φυσικά, για να γίνουν όλα αυτά απαιτούνται χρήματα, τα οποία θα πρέπει να πάρουμε είτε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, είτε από ευρωπαϊκά προγράμματα. Και εδώ απαιτείται η συμβολή σας, ούτως ώστε να πετύχουμε τον σκοπό μας.

7. ΕΘΠΖ
Είναι απαραίτητη η αναθεώρηση του Προεδρικού Διατάγματος 906/1999, που αφορά την προστασία της θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα, σε συνεργασία με το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου (ΕΘΠΖ).

Ζητάμε από εσάς να προβείτε σε ενέργειες προς τα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να υλοποιηθεί η υποχρέωση του Ελληνικού Δημοσίου προς τους θιγόμενους ιδιοκτήτες των περιοχών του ΕΘΠΖ, για αποζημίωση με τα προβλεπόμενα από το Προεδρικό Διάταγμα αντισταθμιστικά οφέλη. Είναι άδικο να δεσμεύονται επί δεκαετίες οι περιουσίες των πολιτών της Ζακύνθου.

8. ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ-ΜΑΡΙΝΑ
Είναι απαραίτητη για τη Ζάκυνθο η κατασκευή και λειτουργία προβλήτας κρουαζιεροπλοίων, αλλά και μαρίνας για τον ελλιμενισμό των σκαφών και την προσαρμογή των υποδομών του λιμανιού στις σημερινές ανάγκες. 

Από εσάς ζητάμε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη σύνταξη του μάστερ πλαν των λιμενικών εγκαταστάσεων της Ζακύνθου και βεβαίως στη συνέχεια το κράτος να εξασφαλίσει την ένταξη των προαναφερόμενων έργων πνοής σε χρηματοδοτικά προγράμματα. 

9. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ
Σας γνωστοποιούμε ότι απαίτηση της Ζακυνθινής κοινωνίας είναι η αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου και του παλιού αεροδρομίου, κτήρια που παραμένουν εγκαταλελειμμένα και έχουν γίνει καταφύγιο τοξικομανών. 

Το κράτος μας πρέπει να φροντίσει για τη μεταστέγαση δημοσίων υπηρεσιών στους συγκεκριμένους χώρους, ούτως ώστε να εξοικονομηθούν τα χρήματα που δίνει η Πολιτεία για ενοίκια σε ιδιώτες. 

Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, όπως είναι αυτή που διανύουμε, θεωρούμε απαραίτητο το νοικοκύρεμα και το συμμάζεμα των δημόσιων εξόδων.

10. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Θα ήταν παράλειψή μας αν δεν σας γνωστοποιούσαμε τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού τόσο στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου, όσο και στα Κέντρα Υγείας Κατασταρίου και Βολιμών, που εξυπηρετούν τους ορεινούς κατοίκους του νησιού. Έχει καταρρεύσει, στην κυριολεξία, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Παράλληλα, θα πρέπει να στελεχωθεί με προσωπικό και η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα της αντιμετώπισης των προβλημάτων παραβατικότητας, που εντοπίζονται την καλοκαιρινή περίοδο, ιδιαίτερα στην περιοχή του Λαγανά.

11. ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Για το τέλος αφήσαμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις για την άθληση της νεολαίας μας. Η Ζάκυνθος έχει την τύχη στο Υπουργείο Αθλητισμού να βρίσκεται ο Βουλευτής του νησιού μας, κ. Σταύρος Κοντονής, στον οποίο έχουμε αναφέρει όλες τις ελλείψεις που υπάρχουν στις αθλητικές μας υποδομές. 

Σας αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι δεν έχουμε κολυμβητήριο, καθώς και ταρτάν στο στίβο, δύο έργα που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, όπως φυσικά και η ανακατασκευή του κλειστού γηπέδου μπάσκετ.

Κύριε Υφυπουργέ, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνιση». 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΣΑΣ

Απάντηση Δημάρχου στην «Ζακυνθινή Αναγέννηση» για το ΚΤΕΛ και τα γενικότερα συγκοινωνιακά και κυκλοφοριακά προβλήματα στο Δήμο

Ο Δήμαρχος Ζακύνθου, κ. Παύλος Κολοκοτσάς, ενημερώνει τον συνδυασμό της "Ζακυνθινής Αναγέννησης", καθώς και όλους τους πολίτες του νησιού μας, ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν έχει καμία σχέση με τις στάσεις και τις αφετηρίες που καθιέρωσε το ΚΤΕΛ μέσα στην πόλη. Αυτό είναι θέμα που ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας και του Λιμενικού Ταμείου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Επισημαίνουμε ότι ο Δήμος εμπλέκεται μόνο στην τυπική έγκριση των δρομολογίων και ουδεμία άλλη αρμοδιότητα δεν έχει με το συγκεκριμένο ζήτημα. Ως εκ τούτου, για τα όσα συνέβησαν με τις στάσεις δεν φέρουμε καμία ευθύνη και κακώς μας εγκαλεί γι αυτό ο συνδυασμός της "Ζακυνθινής Αναγέννησης". Παράλληλα, αποδεικνύουμε καθημερινά ότι σταθερός προσανατολισμός μας είναι η ευταξία στην πόλη. Για αυτόν το λόγο, άλλωστε, κάναμε διαγραμμίσεις στην οδό 21ης Μαίου και στη Λεωφόρο Δημοκρατίας. Θα είμαστε αμείλικτοι με όσους δεν σεβαστούν τους νέους κανόνες και αναπτύσσουν εμπορεύματα και τραπεζοκαθίσματα πέρα από το καθορισμένο πλαίσιο που δημιουργήσαμε.

Γνωστοποιούμε ακόμη ότι πρόθεσή μας και στόχος μας είναι η επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης του Πανεπιστημίου Πατρών και εν συνεχεία η άμεση υλοποίησή της. Ήδη, έχουμε προβεί σε σχετικές ενέργειες με το εν λόγω Πανεπιστήμιο και βρισκόμαστε σε συνεννόηση, ενώ συνεργαζόμαστε και με νέους Ζακυνθινούς επιστήμονες.

Καλό θα ήταν πριν βγουν ανακοινώσεις εναντίον μας, αυτοί που τις εκδίδουν να  ρωτούν πρώτα για το εάν έχουμε αρμοδιότητα ή όχι. Θα έπρεπε να γνωρίζουν πως στο Δήμο δεν ανήκει, δυστυχώς, ούτε η παραλιακή οδός Κ. Λομβάρδου, ούτε και η Αλεξάνδρου Ρώμα. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε να διαχειριστούμε πολλά προβλήματα. Δεν ευθυνόμαστε όμως εμείς για το γεγονός ότι επί χρόνια κανείς δεν έδωσε λύση. Ειδικά φέτος, η κατάσταση επιδεινώθηκε με τη μη υλοποίηση ακόμη του προγράμματος κοινωνικής εργασίας, όπου αναμένουμε 140 άτομα μέσω ΟΑΕΔ, για την κάλυψη σοβαρών αναγκών τόσο στις τουριστικές μας περιοχές, όσο και στην πόλη μας. 

Με ελάχιστο προσωπικό, με λίγα χρήματα και λίγα μηχανήματα κλπ, μέσα, καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουμε το νησί μας σε ευρωπαϊκά επίπεδα για τους επισκέπτες μας».

Πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου, για την υποδοχή των εκπροσώπων των Δήμων Σουλμόνα-Σαν Μαρίνο και των εκπροσώπων των Ιονίων Νήσων, που συμμετείχαν στο δρώμενο της «Γκιόστρας»  

Σε πανηγυρική συνεδρίαση προχώρησε, το πρωί του Σαββάτου, το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου, με αφορμή την υποδοχή των εκπροσώπων των Δήμων της Σουλμόνα και του Σαν Μαρίνο, καθώς και των εκπροσώπων των Ιονίων Νήσων, που έλαβαν μέρος στο δρώμενο της Γκιόστρας.  Υπήρξε ανταλλαγή δώρων, ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν η Φιλαρμονική του Δήμου και η Χορωδία "Φιόρο του Λεβάντε". 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Δήμαρχος Ζακύνθου, κ. Παύλος Κολοκοτσάς, σημείωσε τα παρακάτω: "Σας καλωσορίζω στην πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, που σαν στόχο έχει να τιμήσουμε τους ξένους συμμετέχοντες, που και φέτος επισκέφθηκαν τη Ζάκυνθο για να λάβουν μέρος στη Γκιόστρα, ένα δρώμενο που μας προβάλλει στο εσωτερικό, αλλά και διεθνώς, επί σειρά ετών. Καλωσορίζουμε λοιπόν τον εκπρόσωπο του Δήμου Σουλμόνας, Τσεζάρε Σαλβατόρε, καθώς και τον πρόεδρο της "Γκιόστρα Καβαλαρέσκα ντι Σουλμόνα, Μαουρίτσιο Αντονίνι. Επίσης, τον πρόεδρο της Σιεστιέρε Πόρτα Γιαπάσερι, Αντόνιο Τσίνκουε.

Στο όμορφο νησί μας βρίσκεται ακόμη ο εκπρόσωπος του Δήμου του Καστέλο Ντι Σεραβάλε, Ρομπέρτο Ερκολάνι, καθώς και ο πρόεδρος της Ομάδας "Φαντσιούλι ντελά Κόρτε ντι Ολνάνο και Κομπάγνια ντελ Ιστρίτσε, Πατρίτσιο Μενικούτσι.

Είναι χαρά μας που στην πανηγυρική αυτή συνεδρίαση είναι ακόμη κοντά μας η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Κέρκυρας, κ. Λίζα Αλεξάκη, η εκπρόσωπος του Λυκείου Ελληνίδων Κεφαλονιάς, Βενετία Παπαλενδράτου, η εκπρόσωπος του Κυθηραικού Συνδέσμου, κ. Λίτσα Γαλανάκη, και ο Αντιπρόεδρος του "Μουσικοφιλολογικού Ομίλου Ορφεύς Λευκάδας, κ. Χρήστος Προδρομίτης.

Σας ευχαριστούμε που μας τιμάτε με την παρουσία σας και με τη συμμετοχή σας στο δρώμενο της Γκιόστρας, που πλέον είναι ένα δρώμενο θεσμός, το οποίο απευθύνεται σε επισκέπτες με απαιτήσεις και παιδεία, ενώ αξιοποιεί την παράδοση και συνεχίζει την ιστορία του τόπου μας. 

Θέλω να συγχαρώ τους Ζακυνθινούς διοργανωτές της Γκιόστρας, και ιδιαίτερα τον πρόεδρο, κ. Τσουράκη, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, που όλο το χρόνο εργάζονται μεθοδικά για την άρτια παρουσίαση και διεξαγωγή των Ιππικών αγώνων. Να γνωρίζεται ότι ο Δήμος θα είναι στο πλευρό σας επί της δικής μου θητείας, γιατί αυτή η Δημοτική Αρχή ξέρει να στηρίζει προσπάθειες που μετατρέπουν το νησί μας σε πόλο πολιτιστικής έλξης και βοηθούν στην τουριστική μας ανάπτυξη.

Αυτή η διοργάνωση έχει κερδίσει με το σπαθί της τη θέση που της αξίζει στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του νησιού μας, το οποίο έχει παράδοση στους ιππικούς αγώνες. Το πιο θετικό απ´ όλα όμως είναι ότι έχει πάρει και πανεπτανησιακή μορφή, αφού στα δρώμενα λαμβάνουν μέρος αντιπροσωπείες και συγκροτήματα από τα υπόλοιπα Ιόνια Νησιά.

Με αφορμή τις εκδηλώσεις, καλώ τους πολίτες των αδελφοποιημένων με εμάς Δήμων της Σουλμόνα και του Σαν Μαρίνο να επισκεφθούν το νησί μας τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο. Η Ζάκυνθος φημίζεται για τη φιλοξενία της και τις ομορφιές της. Η οικονομική κρίση που διάγουμε είναι ευκαιρία για την ανάληψη κοινών δράσεων και συνεργασιών. Γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο θα ζήσουμε καλύτερες ημέρες. 

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή διαμονή και καλή διασκέδαση με τις εκδηλώσεις της
Γκιόστρας".

Αγωνιστικούς και συναδερφικούς χαιρετισμούς από τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους και τους αλληλέγγυους της ελεύθερης και αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΑ Ζακύνθου και ευχές για καλή εβδομάδα, καλό μήνα και καλό καλοκαίρι, με τον αγώνα να συνεχίζεται για περίπου δύο χρόνια, μέχρι την τελική δικαίωση!  Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01/06/2015 - 12:51