Eιδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 50 ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΚΩ ΕΝΩ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΑΘΕΙΣ ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ

‘’ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΤΥΡΙ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΑΣ ΦΕΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ’’

Πρωτοβουλίες για την υποτυπώδη οργάνωση και διαχείριση του χώρου φιλοξενίας...των προσφύγων στο ‘’ΚΑΠΤΑΙΝ ΗΛΙΑΣ’’οι οποίοι αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα επιβίωσης, αναλαμβάνει η ομάδα αλληλεγγύης   -ΚΩΣ και ενώ συνεχίζεται η άρνηση προσφοράς στήριξης από τις τοπικές αρχές ,δήμο και Περιφέρεια.

Στην ομάδα συμμετέχουν ήδη πάνω από 50 δημότες της Κω, ενώ υπάρχει ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για την ενίσχυση των προσπαθειών της από δημότες αλλά και από οργανώσεις αλληλεγγύης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο ρόλος της Ομάδας Αλληλεγγύης είναι συντονιστικός, ώστε να βρίσκει διέξοδο η διαπιστωμένη διάθεση προσφοράς πολλών δεκάδων πολιτών του νησιού, αλλά και ενισχυτικός προς το δύσκολο έργο των αστυνομικών και των λιμενικών.

Από τα μέλη της ομάδας καταγράφηκε χθες ο πληθυσμός που διαμένει στο Ξενοδοχείο’’ ΚΑΠΤΑΙΝ ΗΛΙΑΣ.’’

Πρόκειται για πάνω από 350 ενοίκους από τους οποίους, περίπου 250 είναι άνδρες, 50 γυναίκες και 50, περίπου, παιδιά ηλικίας 5 ετών και κάτω.

Προχώρησαν παράλληλα σε διανομή φαγητού, αξιοποιώντας προσφορές συμπολιτών Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα κομμάτι ψωμί και μια φέτα τυρί ήταν για πολλούς από τους πρόσφυγες το μοναδικό γεύμα της χθεσινής μέρας. Στα παιδιά μοιράστηκαν λιγότερο από μισό ποτήρι γάλα, στο καθένα.

ΣΤΗ ΚΩ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ BBC

Το μεσημέρι & ο ΕΕΣ Κω (εκπρόσωπος του Διεθνούς και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι στο νησί), έχοντας επισημάνει τις ανάγκες θα συνδράμουν με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης

 Σήμερα Δευτέρα 1 Ιούνη , η συνάντησή των μελών της Αλληλεγγύης θα γίνει στις 13:30 μμ. έξω από το Ξενοδοχείο.

‘’Οι ανάγκες είναι πολλές. Σε φαγητό, σε ρουχισμό, σε είδη καθαρισμού.

Η απουσία ηλεκτρικού ρεύματος, αποχωρητηρίων και νερού (για μπάνιο και καθαριότητα) πρέπει να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά.’’ επισημαίνει σε δελτίο τύπου-πρόσκληση η Ομάδα Αλληλεγγύης.

Εντωμεταξύ ρεπορτάζ από τις παρεμβάσεις των αλληλέγγυων πολιτών έγινε χθες από συνεργείο της Τσεχικής τηλεόρασης, που προσκλήθηκε από πρακτορείο του νησιού, προκειμένου να καταδειχθεί ότι στη Κω η κατάσταση δεν είναι ανεξέλεγκτη όπως κάποια από τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά Βρετανικά μέσα παρουσιάζουν (Daily mail ..).Να σημειωθεί ότι και συνεργείο του BBC ετοιμάζει αναλυτικό ντοκιμαντέρ για τους πρόσφυγες στην Κω

 

 ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΑΘΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΛΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ‘’ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ’’ ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΜΗΡΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΥΣ??

‘’Σε ένα μικρό νησί της Δωδεκανήσου, με περίπου 3.000 μονίμους κατοίκους, υπάρχουν κάποιοι αφανείς ήρωες που παλεύουν καθημερινά νυχθημερόν με κίνδυνο της ζωής τους, ξεχασμένοι τελείως από την πολιτεία και το κράτος, με πολυποίκιλα και άλυτα προβλήματα. ’’τονίζει σε επιστολή του ο πρόεδρος της ΕΠΛΣ Δωδεκανήσου Στάθης Σαμαράς

Λιγότεροι από 10 λιμενικοί ,υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΕΠΛΣ, και άλλοι τόσοι αστυνομικοί, σε ένα νησί με μόνο ένα ιατρό, χωρίς ΕΚΑΒ, χωρίς Πυροσβεστική Υπηρεσία, χωρίς Διασώστες, χωρίς εθελοντικές ομάδες (όπως Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Ερυθρός Σταυρός κτλ), με ανύπαρκτες εγκαταστάσεις υποδοχής παράτυπων μεταναστών και χωρίς την ύπαρξη κρατητηρίων,  διαχειρίστηκαν το 2014 πάνω από 3.500 παράτυπους μετανάστες, ενώ το 2015 από 1η Μαρτίου έως και σήμερα έχουν διαχειριστεί πάνω από 2.000 παράτυπους μετανάστες.

Ο κ Σαμαράς διερωτάται σε τι ενέργειες έχουν προβεί οι Κεντρικές συναρμόδιες Υπηρεσίες και τα Υπουργεία για την επίλυση του προβλήματος

Κάνει λόγο για ανύπαρκτη ενίσχυση μη εφαρμόζοντας τα ΠΔ και τους νόμους περί μεταθέσεων (συνάδελφοι σε ομηρία), αλλά και αφαίμαξη των Υπηρεσιών σε προσωπικό αλλά και μέσα!!!

‘’Ποιοι είναι εκείνοι που έφτασαν την κατάσταση ως εδώ να θεωρείται ότι η μετάθεση είναι «εθελοντική» για κάποιους, ενώ εμείς εδώ υποχρεωμένοι να ζούμε ως όμηροι της διάθεσης των πρώτων’’ αναρωτιέται ,ζητώντας να μάθει

‘’Ποια είναι τα κίνητρα για τους ανθρώπους που φυλάνε Θερμοπύλες σε σχέση με αυτούς που πίνουν καφέ στο «Κολωνάκι»;’’ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ’’ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 200 ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ’’
Στην επικινδυνότητα της κατάστασης που επικρατεί στο Νοσοκομείο Ρόδου , ‘’η οποία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο’’ επανέρχονται οι εργαζόμενοι με δεύτερη επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας.

‘’Άλλη υπομονή στα 8500 ρεπό για τα οποία είχατε ενημερωθεί στην προηγούμενη επιστολή μας και στα εργασιακά δικαιώματα βάσει της νομοθεσίας,  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!’’ τονίζουν χαρακτηριστικά καλώντας , κατ’ εξαίρεση και κατ’ επείγον να προβεί ο υπουργός σε άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ΤΩΡΑ, καθότι, έστω και μία ζωή να χαθεί άδικα λόγω της έλλειψης προσωπικού και της μη επαρκούς χρηματοδότησης, η υπαιτιότητα δεν θα βαρύνει το προσωπικό του Γ.Ν. Ρόδου, αλλά σύσσωμη την ηγεσία του Υπουργείου.

‘’Περιμένουμε με την ίδια σπουδή που δεσμεύσατε τα αποθεματικά του Νοσοκομείου μας με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την ίδια σπουδή να δώσετε λύση ανάλογη των δίκαιων αιτημάτων μας.’’ υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι.  

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΡΟΔΟ

Να δώσει μια λύση, παρακάμπτοντας τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις , στη διασύνδεση του νησιού με τη Ρόδο καλεί τον πρωθυπουργό η δήμαρχος Τήλου Μαρία Καμμά-Αλιφέρη.

Κάνει λόγο για «γραμμή ζωής» για το νησί που έχει φέτος κοπεί. Και το πρόβλημα παραμένει άλυτο, παρά τις προσπάθειες τόσο της  Δημοτική  αρχής, όσο και τις Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, η οποία ‘όπως επισημαίνει η δήμαρχος, ‘’έχει πραγματικά   δείξει  την διάθεση της να δώσει λύση.

Το  αποτέλεσμα είναι η Τήλος να στραγγαλίζετε οικονομικά.  Ήδη η τουριστική κίνηση έχει μειωθεί κατά 60% , τα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία το ένα μετά το άλλο εγκαταλείπουν  το νησί (TΗOMAS COOK, APOLLO) και όχι μόνο για φέτος αλλά και για την επόμενη και για πολλά χρόνια στο μέλλον .
Προσπάθειες δεκαετιών τείνουν να πεταχτούν στον κάλαθο  των αχρήστων και μάλιστα σε μια συγκυρία η οποία είναι  πολύ σημαντική για τη χώρα.’’καταλήγει η κ. Καμμά.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54