Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Πάνω από 21 εκατ. ευρώ τα εμφανή χρέη του Δήμου Ζακύνθου, ενώ, “σκάνε” συνέχεια δικαστικές αποφάσεις για εξόφληση χρεών του παρελθόντος!

Ένα χρόνο μετά τις αυτοδιοικητικές  εκλογές που οδήγησαν  τον συνδυασμό «Μάχη για τη Ζάκυνθο» στη διοίκηση του Δήμου και τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου κ. Παύλο Κολοκοτσά στο δημαρχιακό θώκο, οι εκπρόσωποι  της δημοτικής αρχής προχώρησαν σε έναν αναλυτικό και πολύωρο απολογισμό της κατάστασης που παρέλαβαν αλλά και του σχεδιασμού τους για το μέλλον.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στα οικονομικά στοιχεία, αφού τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι εκπρόσωποι των δημοτικών οργανισμών και επιχειρήσεων, θέλησαν να περιγράψουν την ασφυκτική κατάσταση υπό την οποία λειτουργούν όλες οι υπηρεσίες.
Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε χθες το μεσημέρι  στο Πνευματικό Κέντρο, ιδιαίτερα διαφωτιστικά ήταν τα οικονομικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τους ειδικούς συνεργάτες του Δήμου κ.κ. Βασίλη Καντερέ και Ευάγγελο Κρητικό.
Τα στοιχεία αυτά αποτυπώνουν μεταξύ άλλων σοβαρά προβλήματα στον εισπρακτικό μηχανισμό του Δήμου, αφού όπως έγινε γνωστό οι οικονομικές υπηρεσίες λειτουργούσαν χωρίς μηχανοργάνωση ενώ παραλείψεις και δυσλειτουργίες είχαν σαν αποτέλεσμα την τεράστια μείωση των εσόδων και την μη βεβαίωση οφειλών.
Μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε πως πέρα από τα τεράστια χρέη που έχει ο Δήμος προς ΙΚΑ, Δ.Ο.Υ, προμηθευτές, τραπεζικά δάνεια, εργολάβους, υπάρχει και μια οφειλή της τάξης των 13,5 εκατομμυρίων ευρώ από τρίτους προς το Δήμο.
Ο Δήμαρχος έκανε λόγο για τεράστιες πολιτικές ευθύνες από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές αλλά και για ευθύνες που ενδεχομένως να βαραίνουν και υπηρεσιακούς παράγοντες και θα αναδειχθούν αν υπάρχουν μέσα από τον διαχειριστικό έλεγχο.

13. 5 εκ. ευρώ τα προς είσπραξη έσοδα
Τα έσοδα που έχουν βεβαιωθεί στο  Δήμο διαμορφώθηκαν ως εξής:
•    Για το 2014 (από 1/9/14)      4.972.987,29
•    Για το 2015 (έως 30/4/15)      5.118.522,73
Από αυτά έχει εισπραχθεί ένα μικρό μέρος.
Η τεράστια μείωση εσόδων οφείλεται στην ΜΗ βεβαίωση εσόδων τα προηγούμενα χρόνια. Με την ανάληψη των καθηκόντων μας διαπιστώσαμε ότι ΔΕΝ είχαν βεβαιωθεί έσοδα από το 2009 και έγινε αγώνας να τα βεβαιώσουμε ώστε να μην παραγραφούν. Έχουν ήδη συνταχθεί οι νέοι κατάλογοι και το συνολικό ποσόν που βεβαιώνουν ανέρχεται σε 13.500.000 €

8.8 εκ. ευρώ τα χρέη προς τρίτους
Σε προμηθευτές ο δήμος όφειλε την 31/8/2014 το ποσόν των 8.758.100,00 Ευρώ. Παρ΄ ότι το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε πάμπολλες δικαστικές αποφάσεις για αναγκαστική καταβολή οφειλομένων σε διάφορους, το τελικό ποσόν που οφείλουμε σήμερα στους προμηθευτές μειώθηκε. Να σημειωθεί ότι εκκρεμούν ακόμη πολλές δικαστικές αποφάσεις κατά του δήμου για τις οποίες δεν έχουμε σαφή εικόνα. Κατα την άποψη μας οι τόσες καταδίκες του δήμου για οφειλόμενα είναι αποτέλεσμα της κακής έως ανύπαρκτης εκπροσώπησης του δήμου κατά την συζήτηση των αγωγών.

12.7 εκ. ευρώ στις τράπεζες
Στην Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ ο δήμος οφείλει σήμερα περίπου 5.600.000 €. για ένα αμφισβητούμενο δάνειο. Από αυτό το δάνειο αρχικού ποσού 9.600.000 € εκταμιέυτηκαν 4.685.082,18 €. Εξ αυτών το 1.500.000 € εξόφλησε ένα δάνειο του συνδέσμου καθαριότητας, το 1.453.413,29 € εξόφλησε παλαιότερο δάνειο του δήμου και 58.855,5 € καταβλήθηκαν στην Δ.Ο.Υ. Ζακύνθου. Το υπόλοιπο ποσόν 1.672.813,39 € κατέληξε σε χέρια διαφόρων με άγνωστο προορισμό. Σήμερα παρ΄ ότι έχουν καταβλήθει σημαντικά ποσά στην τράπεζα, οφείλουμε το παραπάνω ποσόν το οποίο κάθε εξάμηνο αυξάνεται σημαντικά λόγω των τόκων υπερημερίας. Να σημειωθεί ότι το ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑθΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ παρακρατά κάθε μήνα από τους ΚΑΠ 50.000 € έναντι του δανείου. Το παρακρατούμενου ποσού ανέρχεται περίπου σε 3.600.000 € και είναι ΑΤΟΚΟ.

Στην ΑΛΦΑ Τράπεζα (πρώην ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ) οφείλουμε σήμερα το ποσόν των 7.100.000 € για δάνειο ύψους 5.100.000 €. Και αυτό το δάνειο έχει καταστεί ληξηπρόθεσμο και επιβαρυνόμαστε με τόκους υπερημερίας. Για την εξόφληση του δανείου αυτού, ο δήμος έχει εκχωρήσει τα δημοτικά τέλη και έσοδα από 13 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Ο δήμος παράνομα ανάγκασε τους παραπάνω επιχειρηματίες να καταβάλουν τα χρήματα στον δήμο και όχι στην τράπεζα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα αφ’  ενός η τράπεζα να απαιτεί τα χρήματα που οι ξενοδόχοι κατέβαλαν στον δήμο, αφ’ ετέρου ο δήμος να πρέπει να επιστρέψει το ποσόν των 560.000  €  περίπου που παράνομα εισέπραξε.

Δικαιοσύνη, Πλατεία, Θέατρο
Ο κατάλογος παρόμοιων μικρότερων προβλημάτων είναι μακρύς. Για όλα όμως θα επιληφθεί η δικαιοσύνη όπου υπάρχει ποινική ευθύνη» ανέφερε ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων.
Για το σοβαρό ζήτημα της πλατείας Σολωμού και με δεδομένο ότι οι δεσμεύσεις που γίνονται προκαλούν δυσπιστία και επιφυλακτικότητα, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε πως καλώς εχόντων των πραγμάτων το έργο θα παραδοθεί τον Αύγουστο του 2015 και πως σύντομα αναμένεται η καταβολή της Β΄ δόσης της χρηματοδότησης προς τον ανάδοχο.

Για το θέμα του Δημοτικού Θεάτρου ανακοίνωσε πως ο Δήμος προχώρησε στην προσωρινή παραλαβή του έργου που έχει ήδη ολοκληρωθεί και συμπλήρωσε πως η Διαχειριστική Αρχή, θα πρέπει να αντιληφθεί τα λάθη που έκανε και να προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτηση των δύο συμπληρωματικών έργων, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος της απένταξης. Ειδικά δε για το ζήτημα των δύο συμπληρωματικών έργων, ο προϋπολογισμός των οποίων είχε προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις, ανακοινώθηκε πως η παρέμβαση για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, με προϋπολογισμό 900.000 Ευρώ τελικά εξαιρέθηκε από τα συμπληρωματικά τεχνικά δελτία.
Απαντώντας σε ερωτήματα για την  υπόθεση των τραπεζικών δανείων, από την Πειραιώς και την Εμπορική, ο Δήμαρχος δήλωσε ότι ο Δήμος συνεχίζει να μην τα αναγνωρίζει, ωστόσο τον τελικό λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη.

Ο κ. Κολοκοτσάς τόνισε πως ο Δήμος δεν μπορεί να «αγγίξει» το ποσό των 3,6 εκατομμυρίων ευρώ που σήμερα παρακρατείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από τις δόσεις που επρόκειτο να καταβληθούν στην Πειραιώς, ενώ για το δάνειο της Εμπορικής ανέφερε πως παράνομα ο Δήμος άρχισε να εισπράττει τα τέλη των 13 επιχειρήσεων που είχαν εκχωρηθεί στην Εμπορική για την αποπληρωμή του δανείου, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχει μια οφειλή της τάξης των 7.000.000 Ευρώ.

ΔΕΥΑΖ, ΦΟΔΣΑ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ και ΚΕΔΗΖ
Εκτός από το Δήμαρχο, τον λόγο πήραν κατά τη Συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ κ. Κοντονής που μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο έργο της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού που υλοποιείται, ο Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ κ. Μυλωνάς που αναφέρθηκε αναλυτικά στις τεράστιες οφειλές του Φορέα και της Επιχείρησης και στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την εξυγίανση των οικονομικών αλλά και για ανεύρεση λύσης στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, η Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικών Σταθμών κ. Μουζάκη που μίλησε μεταξύ άλλων για τις δράσεις του Οργανισμού, την εξόφληση χρεών που κληρονομήθηκαν  αλλά και τις προσπάθειες για την λειτουργία δύο νέων παιδικών σταθμών και ενός βρεφονηπιακού και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΖ κ. Θεοδόσης που μίλησε για τις προσπάθειες σωστής λειτουργίας δομών όπως το Βοήθεια στο Σπίτι αλλά και το ΚΑΠΗ.

Να σημειωθεί πως ο κ. Θεοδόσης σχολίασε και την ανακοίνωση του Βουλευτή αναφορικά με το θέμα των δύο εργαζομένων στο ΚΔΑΠ ΜεΑ, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει καμία «εκδικητική» ενέργεια απέναντι τους.Ωστόσο σημείωσε πως επιφυλάσσεται να πει περισσότερα για το θέμα στο μέλλον, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά « Δε θέλω να ανοίξω αυτό το κεφάλαιο σήμερα γιατί υπάρχουν πολλά που γνωρίζω».

(Όλα τα παραπάνω αναφέρονται σε σχετικό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «ΕΡΜΗΣ», ενώ, από την ΕΡΑ Ζακύνθου έχει υπάρξει ανάλογο ρεπορτάζ (τηλεφωνικές συνεντεύξεις κ.τ.λ.) στην πρωινή τοπική ενημερωτική ζώνη του σταθμού, καθώς και παρουσίαση των στοιχείων που έχει δημοσιοποιήσει ο Δήμος Ζακύνθου, καθώς και συχνές ανταποκρίσεις στην ERTOPEN, για τα σοβαρά οικονομικά και άλλα προβλήματα του Δήμου).  


Συνάντηση Δημάρχου Ζακύνθου με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής

Τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Τάσο Μαυρόπουλο, καθώς και τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής, Αντιστράτηγο, κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ζακύνθου, κ. Παύλος Κολοκοτσάς, ο οποίος τους ενημέρωσε για όλες τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος αναφορικά με την πρόληψη των πυρκαγιών και λοιπών φυσικών φαινομένων.

Ο Δήμαρχος ανέφερε πως θα γίνουν παρεμβάσεις σε δασικές και αγροτικές περιοχές, ούτως ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση τα πυροσβεστικά οχήματα. Εξάλλου, αυτή η ενέργεια είναι πλέον εφικτή, ύστερα από την παραχώρηση του γκρέιτερ που έκανε η Περιφέρεια προς το Δήμο, ενώ πλέον είναι δυνατή και η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Κολοκοτσάς σημείωσε πως το προσωπικό (πρόεδροι, Αντιπρόεδροι, Δήμαρχος) και όλα τα μέσα του Δήμου θα είναι σε ετοιμότητα. Επίσης, έγιναν συσκέψεις για θέματα πολιτικής προστασίας και έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι εθελοντικές ομάδες.

Τόσο ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, όσο και ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τη συνεργασία και τη θερμή υποδοχή, τονίζοντας πως καθ´ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα υπάρχει συχνή επικοινωνία για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων παρουσιαστούν. 

Ο κ. Μαυρόπουλος υπογράμμισε πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποσταλεί γραπτή εντολή του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με την οποία οι εθελοντές θα μπορούν να οδηγούν υδροφόρες και μηχανήματα έργου, εφόσον όμως διαθέτουν τα απαραίτητα διπλώματα.

Παρέμβαση της «Ζακυνθινής Αναγέννησης» για την κυκλοφοριακή και συγκοινωνιακή οργάνωση του νησιού

Για το μείζον ζήτημα της ισόρροπής ανάπτυξης της πόλης, το επί χρόνια άλυτο ζήτημα της κυκλοφοριακής οργάνωσης του νησιού, τις οφειλόμενες συγκοινωνιακές υπηρεσίες που δικαιούνται οι δημότες της Ζακύνθου και τις παράνομες στάσεις κι αφετηρίες που καθιέρωσε αυθαίρετα το ΚΤΕΛ στην παραλιακή, η δημοτική κίνηση «Ζακυνθινή Αναγέννηση», έχει πάρει θέση στις καταστατικές θέσεις και προτείνει λύσεις στις προγραμματικές της προτάσεις.

Η επικαιρότητα ανέδειξε πάλι τα κρίσιμα αυτά θέματα και φέρνουν όλους τους αρμόδιους φορείς ενώπιον της ευθύνης τους να πάρουν επιτέλους τα αναγκαίες αποφάσεις και να θέσουν σε εφαρμογή τη συγκοινωνιακή μελέτη που θα δώσει οριστική λύση στα χρόνια και διαρκώς επιδεινούμενα αυτά προβλήματα, που θυμόμαστε τα καλοκαίρια και ξεχνάμε τους χειμώνες..

Η «Ζακυνθινή Αναγέννηση» ζητά: Να δωθεί τέλος στην αναρχία που επικρατεί στην πόλη και τις ευκαιριακές λύσεις, που μόνον ιδιωτικά και συνταιχνιακά συμφέροντα εξυπηρετούν και σε καμία περίπτωση τον πολίτη, κακοποιούν κι υποβαθμίζουν διαρκώς τον τόπο και υπονομεύουν το μέλλον μας.

Να φύγουν οι παράνομες “λαμαρίνες” του ΚΤΕΛ από τη Στήλη και την ήδη υπερφορτωμένη και διπλοπαρκαρισμένη παραλιακή της πόλης, γιατί η πόλη δεν αντέχει επιπλέον λαμαρίνες απ' αυτές της πλατείας, ούτε άλλη συμφόρηση και υποβάθμιση, κυκλοφοριακή κι αισθητική.

Να επιμεληθούν οι αρχές για την αποτροπή των συστηματικών κυκλοφοριακών παραβάσεων των λίγων που συνιστούν επιθετική συμπεριφορά και υποβαθμίζουν συνολικά την ποιότητα ζωής των πολλών.

Να σταματήσει η άνιση κι ασύμμετρη ανάπτυξη της πόλης, που αναβαθμίζει διαρκώς τις προνομοιούχες περιοχές και υποβαθμίζει τις υπόλοιπες.

Η «Ζακυνθινή Αναγέννηση» προτείνει : Συνολικό σχεδιασμό και εφαρμογή κυκλοφοριακής οργάνωση της πόλης, που να θέτει αυστηρούς και λειτουργικούς κανόνες, που να μην αφήνει περιθώρια για παράνομες και αυθαίρετες πρωτοβουλίες στους επαγγελματίες και ιδιώτες οδηγούς, αλλά να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όλο το χρόνο και για όλους τους δημότες όλου του νησιού.

Οργάνωση δικτύου δημοτικής αστικής συγκοινωνίας με minibus, δημιουργία ποδηλατοδρόμων και χώρων στάθευσης στις εισόδους της πόλης, ώστε να ανασάνει και να γίνει μια ελκυστική πόλη για τους τουρίστες, αλλά και τους κατοίκους του νησιού .

Ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών του νησιού και ιδιώς των περιοχών της “Παλιάς Αγοράς” και των Καμινιών, που μοιάζει άνθρακας απ' την κακοποίηση, αλλά πρέπει να αναδειχθεί το αληθινό διαμάντι που κρύβει μέσα της.

Αυστηροί έλεγχοι στα καταστήματα ενοικίασης επικίνδυνων οχημάτων!

Με επαγγελματίες που διατηρούν επιχειρήσεις για την ενοικίαση οχημάτων στην περιοχή του Λαγανά, συναντήθηκε την περασμένη Δευτέρα ο Αστυνομικός Διευθυντής Ζακύνθου Δ. Μαριώλης μαζί με άλλα στελέχη της Α.Δ, με σκοπό να υπάρχει η κατάλληλη προετοιμασία ενόψει της κορύφωσης της τουριστικής σεζόν και να μην προκύψουν προβλήματα που αφορούν την ασφάλεια των επισκεπτών μας στο οδικό δίκτυο του νησιού.
Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «ΕΡΜΗΣ», στην περιοχή του Λαγανά, εκτιμάται πως υπάρχουν γύρω στις 30 επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων και άλλων οχημάτων και από την πλευρά του Αστυνομικού Διευθυντή δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στα τετράτροχα μηχανοκίνητα, τις γνωστές γουρούνες, καθώς είναι γνωστό πως τις προτιμούν κατά κόρον οι τουρίστες για τις μετακινήσεις τους και δυστυχώς τα τροχαία ατυχήματα είναι συχνά, με ορισμένα από αυτά να είναι και ιδιαίτερα σοβαρά.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δόθηκαν οδηγίες για την ανάγκη να εξασφαλίζονται όλα τα απαραίτητα έγγραφα από τους τουρίστες που νοικιάζουν τα οχήματα, καθώς επίσης να υπάρχει φροντίδα για την ασφάλιση των οχημάτων αλλά και για την χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού (κράνη κτλ).Σημειώνεται τέλος πως οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης και ειδικά το Τμήμα Τροχαίας θα προχωρήσουν σε ελέγχους τόσο στις επιχειρήσεις που νοικιάζουν τα οχήματα, όσο και στους οδηγούς των οχημάτων αυτών στο οδικό δίκτυο.

Αξίζει να αναφέρουμε πως την ανησυχία τους για το θέμα εξέφρασαν για ακόμη μια φορά οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Λαγανά, με την Πρόεδρο του Συλλόγου Ν. Καψάσκη να τονίζει πως οι αναγγελίες για την σύνταξη κανονιστικών, έμειναν στα λόγια! Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ραδιόφωνο του –Ε- παρά τις εξαγγελίες που έχουν γίνει, οι ¨γουρούνες¨ κατακλύζουν τον κεντρικό δρόμο του Λαγανά και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πεζών αλλά και των άλλων οδηγών.
«Αναρωτιέμαι για ποιο λόγο δεν προχώρησε η Κανονιστική και ενώ είχαμε δεσμεύσεις πως θα μειωθεί ο αριθμός των οχημάτων αυτών, μάλλον αυξήθηκε. Η Τουριστική Επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει για το θέμα και είναι αργά για οποιαδήποτε ενέργεια  από το Δήμο» σημείωσε η κ. Καψάσκη.


Νέος Μητροπολίτης Κεφαλονιάς ο Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Φωκάς

Ευχάριστα άρχισαν να χτυπούν οι καμπάνες στο Αργοστόλι και σε ολόκληρη της Κεφαλονιά,  εφόσον μετά τις εκλογές της Ιεράς Συνόδου, σήμερα στην Αθήνα ανακοινώθηκε ότι νέος Μητροπολίτης Κεφαλονιάς ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως  Κεφαλονιάς, Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Φωκάς. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «ΕΡΜΗΣ», ο νέος Μητροπολίτης της Κεφαλονιάς, που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο κλήρο αλλά και στο λαό του νησιού, στην ψηφοφορία έλαβε 69 ψήφους .Η χειροτονία του Εφηψισμένου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Γερασίμου θα τελεσθεί την Κυριακή 31 Μαΐου 2015 στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Αθηνών.

Ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Γεράσιμος Φωκάς γεννήθηκε στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας την 25η Μαρτίου 1951, υιός του Σπυρίδωνος και της Αναστασίας Λαγγούση. Μετά την εγκύκλια μόρφωσή του στην Κεφαλλονιά, φοίτησε στην Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου έλαβε το πτυχίο του το 1998. Μοναχός εκάρη στις 20 Μαρτίου 1988 στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους. Από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Σπυρίδωνα Καλαφατάκη, χειροτονήθηκε αφ’ ενός μεν Διάκονος στις 9 Ιουλίου 1989, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, αφ’ ετέρου δε Πρεσβύτερος στις 30 Απριλίου 1998, στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου Ομαλών, λαμβάνοντας συνάμα το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας από το έτος 1998 έως και την ημέρα της εκλογής του σε Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, στις 26 Μαΐου 2015.


Ενημέρωση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου για τις εργασίες ευπρεπισμού και ανάδειξης του βενετσιάνικου κάστρου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου ενημερώνει ότι με πιστώσεις που ενέκρινε το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες αποψιλώσεις και καθαρισμοί της βλάστησης από εξειδικευμένα συνεργεία σε όλη την έκταση εσωτερικά του βενετσιάνικου κάστρου στην περιοχή της Μπόχαλης (του μοναδικού αυτού μνημείου στο νησί) και εξωτερικά, στην είσοδο, στους εξωτερικούς περιμετρικά δρόμους καθώς και στην πρόσοψή του με καθαρισμό της τοιχοποίιας από τη βλάστηση και το ριζικό σύστημα των δένδρων. Προς ανασκευή της παραπληροφόρησης και προς ενημέρωση του κοινού, επισημαίνουμε ότι ο χώρος του κάστρου δεν έκλεισε ποτέ, αντιθέτως είναι επισκέψιμος όλες τις ημέρες της εβδομάδος από τις 08:00 έως τις 15:00 πλην Δευτέρας, όπως οι περισσότεροι αρχαιολογικοί χώροι. Κατ’εξαίρεση, τη Δευτέρα, 1η Ιουνίου, εορτή του Αγίου Πνεύματος ο χώρος του κάστρου θα είναι ανοικτός για το κοινό.

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη!

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54