Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου  28/5/2015


---Μετά τις βλάβες  στον Βιολογικό του Βόλου και τις διαρροές στον Παγασητικό η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας δημοσιοποίησε νέες μετρήσεις από τις αστικές ακτές του Βόλου σύμφωνα με τις οποίες οι  ακτές είναι κατάλληλες για κολύμβηση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν προκύπτει καμία επιβάρυνση σε σχέση με τα όρια που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία και η ποιότητα των νερών των ακτών κολύμβησης είναι κατάλληλη προς χρήση από τους λουόμενους. Οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν και παράλληλα η ενημέρωση του κοινού.

---Έξι σημαντικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 6,5 εκ. ευρώ περίπου τα οποία θα υλοποιηθούν σε Μαγνησία και Βόρειες Σποράδες ανακοίνωσε από το Βόλο, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Ο κ. Αγοραστός υπέγραψε τις συμβάσεις των τριών έργων που θα γίνουν σε Σκιάθο, Σκόπελο και Παλαιό Τρίκερι, ενώ προανήγγειλε τη δημοπράτηση στο προσεχές διάστημα τριών ακόμη σε Ξηριά, Κραυσίδωνα και στο φράγμα Μαυρομάτι.

Στη Σκιάθο θα πραγματοποιηθούν εργασίες ανάπλασης της πλατείας και της παιδικής χαράς στη συνοικία «Αγ. Τριάδα», καθώς  και προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού τους.

Το έργο στη Σκόπελο αφορά σε αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α. Σκοπέλου και συγκεκριμένα στην αντικατάσταση κεντρικών καταθλιπτικών αγωγών στα τρία Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Σκοπέλου.  

Επίσης, στον οικισμό του Πίθου στο Παλαιό Τρίκερι θα υλοποιηθεί έργο για την υποδομή της ύδρευσης και ειδικότερα η επέκταση του αγωγού ύδρευσης.

Επιπρόσθετα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ανακοίνωσε πως σύντομα πρόκειται να δημοπρατηθούν στην περιοχή της Μαγνησίας, τρία ακόμη έργα συνολικού προϋπολογισμού 5,5 εκ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, θα γίνουν αντιπλημμυρικά έργα στον Ξηριά, η  εκβάθυνση του χειμάρρου Κραυσίδωνα, και ολοκλήρωση κατασκευής φράγματος συγκέντρωσης νερού στο ρέμα Μαυρομάτι του Δήμου Σούρπης.

---Συνολικά σε 22 από τα 187 σχολικά κτίρια του δήμου Βόλου  θα γίνουν εργασίες συντήρησης μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015 από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου. Από τα 22 κτίρια, που θα αρχίσουν επισκευές, τα 15 βρίσκονται στο Βόλο και στη Ν. Ιωνία και τα επτά στην περιφέρεια. Για τις παρεμβάσεις αυτές ο δήμος έχει δεσμεύσει 180.000 ευρώ και αν χρειαστεί θα εξευρεθούν και άλλα κονδύλια όπως δεσμεύτηκε χθες η δημοτική αρχή, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, σε συλλόγους γονέων και διευθυντές σχολικών συγκροτημάτων.  Παρεμβάσεις θα γίνουν εκτός προϋπολογισμού  και στα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων όπου απαιτείται.

---Σε 25 οικογένειες έκοψε το ρεύμα χθες συνεργείο της ΔΕΗ στις εργατικές πολυκατοικίες του Ξηροκάμπου. Σημειώνεται πως δεν πρόκειται απλώς για διακοπή, αφού αυτή είχε γίνει από την ΔΕΗ από καιρό λόγω οφειλών,  αλλά για αφαίρεση των μετρητών από τα ρολόγια. Η διακοπή ρεύματος στους οφειλέτες έγινε παρουσία δυνάμεων της αστυνομίας. Και όλα αυτά σε μια υποβαθμισμένη περιοχή που μαστίζεται από την ανεργία και οι περισσότερες οικογένειες καταφεύγουν στην Εκκλησία για το καθημερινό φαγητό τους και στο κοινωνικό παντοπωλείο, για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους.

Στο χώρο των Εργατικών Κατοικιών Ξηροκάμπου πήγαν το πρωί μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης Αγ. Νεκταρίου και αλληλέγγυοι, που όμως δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, ενώ το μεσημέρι επιτροπή τους επισκέφθηκε τον διευθυντή της ΔΕΗ και του ζήτησε να βρεθεί λύση για να μη μείνουν οι άνθρωποι χωρίς ρεύμα.

---Στην ανάγκη επαναθεμελίωσης και επανασχεδιασμού της χώρας, με ιστορικούς και όχι εκλογικούς – πολιτικούς όρους αναφέρθηκε ο πολιτικός επιστήμονας και κοινωνιολόγος Μιχάλης Χαραλαμπίδης, που μίλησε σε εκδήλωση για τη ανάπτυξη που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Ο ομιλητής τόνισε ότι τα Επιμελητήρια και οι παραγωγικοί φορείς πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του νέο σχεδιασμού της χώρας και ανέφερε ότι το πεδίο ανάπτυξης είναι ακόμη ισχυρό χαρτί για την Ελλάδα , ενώ προέτρεψε τους φορείς της Θεσσαλίας να συγκροτήσουν μια συμμαχία παραγωγών, με ανάλογες κινήσεις σε Πανελλαδική κλίμακα, ώστε να καθορίζουν την παραγωγική ανάπτυξη της χώρας.

---Κάλεσμα να  καταθέσουν δηλώσεις επίσχεσης εργασίας όλοι οι γιατροί της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, από την Τρίτη 2 Ιουνίου καθώς και να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται, απευθύνει η Ένωση Ιατρών Νοσηλευτριών και Κέντρων Υγείας Λάρισας.

Το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ παμψηφεί αποφάσισε:
•    Να καλέσει το λαό, τα εργατικά σωματεία και τις συλλογικότητες, σε κοινό αγώνα προάσπισης της δημόσιας υγείας.
•    Να απαιτήσει, από την πολιτική ηγεσία και το διοικητικό μηχανισμό την άμεση καταβολή δεδουλευμένων, με οποιοδήποτε τρόπο, στους γιατρούς.
•    Να διεκδικήσει την επιστροφή των Κ.Υ. στη δικαιοδοσία των Νοσοκομείων και τις αναγκαίες προσλήψεις, μόνιμου και με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση ιατρικού και λοιπού προσωπικού, για τα Κ.Υ. και τα Νοσοκομεία της χώρας.

---Σε άθλια κατάσταση βρέθηκε χθες στο Βελεστίνο, από την αστυνομία ένας κωφάλαλος άνδρας και αναζητείται το οικογενειακό του περιβάλλον.

Ο 40 χρονος οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε  πρόβλημα υγείας καθώς και ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και με εισαγγελική εντολή θα μεταφερθεί στον ξενώνα αστέγων του δήμου Βόλου.

Στη συνέχεια και εφόσον δεν τον αναζητήσει κανείς θα μεταφερθεί σε δημόσιο ψυχιατρικό ίδρυμα.

---Νέα περιστατικά κρίσεων πανικού μαθητών, σημειώθηκαν χθες σε δύο εξεταστικά κέντρα του Βόλου, στη διάρκεια των Πανελληνίων εξετάσεων, γεγονός που δείχνει ότι οι μαθητές είναι στρεσαρισμένοι, στην προσπάθεια να γράψουν καλά και να περάσουν στη σχολή επιλογής τους, στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Συγκεκριμένα, λιποθύμησαν δύο μαθητές του 6ου ΓΕΛ και ένας του 2ου ΓΕΛ, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να δώσουν το μάθημα, καθώς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο.

---Μεγάλη πληρότητα παρουσιάζουν τα  ξενοδοχεία του Βόλου, της Αγριάς, της Πορταριάς και της Μακρινίτσας για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος, εξ αιτίας και της έναρξης του  13ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μαιευτικής και Γυναικολογίας, που θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας. Παράλληλα, πληρότητα παρουσιάζουν και τα καταλύματα στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου, ενώ χαμηλά είναι στην περιοχή του Ανατολικού Πηλίου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τους ξενοδόχους του Πηλίου, οι κρατήσεις για την καλοκαιρινή περίοδο είναι στο ένα τρίτο σε σχέση με πέρυσι…κι αυτό, βέβαια, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας και αβεβαιότητας.

---Μια ομάδα 15 εθελοντών από τους Artivistas, των δημιουργών του  Φεστιβάλ ‘’Ο Αη Βασίλης Άργησε Μια Μέρα’’, βρέθηκε στον Πλατανιά στο Ν. Πήλιο και σε    συνεργασία με το Σύλλογο ‘’Οι Φίλοι του Πλατανιά’’ και κυρίως την Ένωση Επαγγελματιών της περιοχής, κατάφεραν , μέσα σε μόλις 4 μέρες να αλλάξουν το τοπίο με χρώματα και γκράφιτι, καθώς έβαψαν  παγκάκια, κολώνες, γέφυρες, σκάλες, ασβέστωσαν και δημιούργησαν πολύχρωμες εικόνες στους τοίχους.

Η νέα τους αυτή δράση πραγματοποιείται σε τρία επίπεδα: την εισχώρηση στους τοπικούς συλλόγους και την αναδιοργάνωση τους, την εθελοντική εργασία και τέλος την διοργάνωση του ’’δΑΡΤοπικού Φεστιβάλ Εθελοντισμού’’ από τα μέλη και τους εθελοντές των Artivistas.

Όλα αυτά με σκοπό την προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού, της ενδυνάμωσης των ανθρωπίνων σχέσεων μέσα από τις αξίες του εθελοντισμού, του πολιτισμού και της τέχνης.

 (Ο Αρτιβισμός είναι η νέα τάση καλλιτεχνικού ακτιβισμού. Ξεκίνησε από την Λάρισα το 2009 με το 1ο φεστιβάλ  κοινωνικής αλληλεγγύης «Ο Αη Βασίλης Άργησε Μια Μέρα». Το 2014 έγινε Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση).

---Η Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία (ΕΜΓΕ) διοργανώνει το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής – Γυναικολογίας, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στο Βόλο, από σήμερα 28 έως τις 31 Μαΐου 2015. Το Συνέδριο αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 1000 σύνεδροι. Επίσης στο συνέδριο συμμετέχουν ως προσκεκλημένοι περισσότεροι από 150 Έλληνες ομιλητές καθώς και δεκαπέντε ομιλητές από το εξωτερικό. Επιπλέον θα συμμετάσχουν πολλοί νέοι μαιευτήρες γυναικολόγοι με περισσότερες από 300 ανακοινώσεις σε όλα τα πεδία της Μαιευτικής – Γυναικολογίας.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28/05/2015 - 16:18