Ειδήσεις από την ΕΡΑ Χανίων

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ  Πέμπτη, 28/05/15


Χρηματοδοτήθηκε δύο φορές για… «αόρατη» επένδυση

Με απόφασή της, η Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ ζητά πίσω ποσό 55.000 ευρώ, ως "αχρεωστήτως ή παρανόμως καταβληθέν", από Χανιώτη επιχειρηματία, ο οποίος φέρεται να  χρηματοδοτήθηκε δυο φορές από τα κοινοτικά προγράμματα για την ίδια τουριστική επιχείρηση, χωρίς τελικά να χρησιμοποιήσει τα χρήματα ως επένδυση.

Έγκυος η τουρίστρια που καταπλακώθηκε από βράχο στα «Γλυκά Νερά»

Έγκυος ήταν η 36χρονη τουρίστρια από την Τσεχία που το βράδυ της Κυριακής βρήκε τραγικό θάνατο στην παραλία «Γλυκά Νερά» Σφακίων όταν ένας μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε και έπεσε πάνω στο σώμα της. O ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης πραγματοποίησε νεκροψία - νεκροτομή στη σωρό της άτυχης κοπέλας χαρακτηρίζοντας το περιστατικό τραγικό, ενώ εκτιμά ότι η 36χρονη έζησε για 10-20 λεπτά μετά το μοιραίο χτύπημα.

Κρήτη: 88 προσλήψεις προσωπικού στη ΔΕΗ

Στο Εθνικό Τυπογραφείο απεστάλη από το ΑΣΕΠ, για δημοσίευση, η 3Κ/3025 Προκήρυξη, που αφορά στην πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας 450 θέσεων προσωπικού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στη ΔΕΗ ΑΕ.Από αυτές, οι 88 θέσεις αφορούν σε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής στην Κρήτη.

Δ. Κισάμου: «Ναι» στην ανάπτυξη, «όχι» σε μονάδες υψηλής όχλησης

Αντίθετος δηλώνει ο Δήμος Κισσάμου ως προς την πιθανότητα πιθανότητα χωροθέτησης ενεργειακού κόμβου και Βιομηχανικής Επιχειρηματικής Περιοχής (ΒΕ.ΠΕ.) μονάδων υψηλής οχλήσεως καθώς και εγκαταστάσεων δεξαμενών αποθήκευσης υγρών καυσίμων στην περιοχή της Κισσάμου», ενώ τάσσεται κατά και της λειτουργίας του ορυχείου γύψου στο Στόμιο.Τις θέσεις και τις προτάσεις του Δήμου για την υπό διαβούλευση μελέτη του περιφερειακού πλαισίου χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης (ΠΠΧΣΑΑ) συζήτησε χθες, Τετάρτη, ο δήμαρχος Θοδωρής Σταθάκης, με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο Βουλγαράκη.

Δεν θα έχει Δημοτική Αστυνομία ο Δήμος Χανίων…

Δεν θα επανασυσταθεί η Δημοτική Αστυνομία στα Χανιά, μετά από τη σχετική απόφασητου Δημοτικού Συμβουλίου  και με ψήφους της πλειοψηφίας.  Σύμφωνα, με τον Γεν.Γρ. του Δήμου Δημήτρη Φραγκάκη, η επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας είναι αδύνατη, καθώς στην «υπηρεσία» επέστρεψαν μόλις 8 από τους 64 δημοτικούς αστυνόμους. Άλλη άποψη εξέφρασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, αφού –όπως επεσήμαναν- η δημοτική αστυνομία είναι απολύτως αναγκαία και πρέπει να λειτουργήσει έστω και με λιγότερα άτομα.

ΑΝΕΚ: Συρρίκνωση ζημιών και μείωση του κύκλου εργασιών

Συρρίκνωση ζημιών και πτώση του κύκλου εργασιών εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο του έτους η ΑΝΕΚ.Ειδικότερα, ο όμιλος εμφάνισε ζημιές 8,9 εκατ. ευρώ την εξεταζόμενη περίοδο έναντι ζημιών 12,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Αντίστοιχα, τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους της Μητρικής διαμορφώθηκαν σε ζημιές ύψους ευρώ 8,4 εκατ. έναντι ζημιών ευρώ 11,3 εκατ. τη συγκρίσιμη περίοδο.Ο κύκλος εργασιών της ΑΝΕΚ διαμορφώθηκε σε 27,2 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του έτους από 29,2 εκατ. ευρώ το περυσινό πρώτο τρίμηνο σημειώνοντας μείωση 6%.

Και η Δημοτική Αγορά Χανίων στην πανευρωπαϊκή γιορτή τοπικών αγορών

Η πανευρωπαϊκή γιορτή τοπικών αγορών, «LoveYourLocal Market», η οποία είναι αφιερωμένη στη σημασία των τοπικών αγορών και διοργανώνεται για να τιμηθεί το κοινό, που τις στηρίζει, πραγματοποιείται και στα Χανιά την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Μαΐου, με επίκεντρο των εκδηλώσεων τη Δημοτική Αγορά Χανίων. Στον συγκεκριμένο εορτασμό συμμετέχουν 19 χώρες και περισσότερες από 2.000 τοπικές αγορές.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28/05/2015 - 13:24