Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

 

ΜΟΝΙΜΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΚΩ ΛΕΡΟ

 

ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ 1450 ΑΤΟΜΑ- ΔΙΑΝΕΜΗΘΗΚΑΝ 15.537 ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

 

Ανταποκρινόμενη στις αυξανόμενες ανάγκες των μεταναστών και των προσφύγων που διακινδυνεύουν τις ζωές τους για να φτάσουν στην Ευρώπη, η διεθνής ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) ενισχύει τη δράση της και

στα Δωδεκάνησα

Στις 16 Μαρτίου 2015, οι MSF ξεκίνησαν τη λειτουργία κινητών ιατρικών μονάδων στο νησί της Κω, όπου παρατηρείται μία αισθητή αύξηση των αφίξεων από τη γειτονική Τουρκία. Εκτός από την παροχή ιατρικής βοήθειας οι ομάδες των MSF διένειμαν είδη πρώτης ανάγκης, όπως σαπούνια, οδοντόβουρτσες, πετσέτες και κουβέρτες στην Κω και στη Λέρο.

Μέχρι στιγμής οι MSF έχουν δώσει ιατρική βοήθεια σε 1.450 άτομα που μένουν στο αστυνομικό τμήμα του νησιού και σε ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο που χρησιμοποιείται ως κέντρο διαμονής των προσφύγων, και έχουν διανείμει επίσης 15.537 είδη πρώτης ανάγκης.

Αυτή τη στιγμή οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε καθημερινή βάση παρέχουν υπηρεσίες στο χώρο του ‘’ΚΑΠΤΑΙΝ ΗΛΙΑΣ’’στη Λάμπη της Κω διαθέτοντας επιπροσθέτως και ένα κονδύλι για τη καθαριότητα του χώρου.

 

ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ

‘’ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ’’

‘’Δεν αναλαμβάνει την παραμικρή πρωτοβουλία ώστε να προστατεύσει την εικόνα της πόλης, τροφοδοτώντας έτσι αντιδράσεις που δημιουργούν αδιέξοδα,’’ τονίζει η Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Κω με αφορμή την αδιάφορη στάση του δημάρχου στις προτάσεις του βουλευτή Ηλία Καματερού για κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων στο προσωρινό χώρο φιλοξενίας ‘’ΚΑΠΤΑΙΝ ΗΛΙΑΣ’’

Χαρακτηρίζει τη δημοτική αρχή  κατώτερη των περιστάσεων να αδιαφορεί και να μη συμβάλλει στην εξεύρεση λύσης ενώ πλησιάζει στην κορύφωσή της η τουριστική περίοδος.

Πως μπορεί ,διερωτάται η Οργάνωση ,να αδιαφορεί στην όξυνση μιας δύσκολης κατάστασης που δυσφημεί το νησί μας, σε τι πολιτικά οφέλη μπορεί να προσδοκά από αυτό; Ποιόν αντιπολιτεύεται ο Δήμαρχος Κω με την αρνητική στάση του, την κυβέρνηση ή τους συμπολίτες μας;

Όσον αφορά στην προσπάθεια ορισμένων να δημιουργήσουν πρόβλημα με απειλητικά τηλεφωνήματα στον Βουλευτή Ηλία Καματερό τους καλεί να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην επιτίθενται σε ανθρώπους που δεν υποκρίνονται αλλά νοιάζονται πραγματικά να δώσουν λύση στο πρόβλημα. εδώ και περίπου έναν μήνα.

ΠΑΡΡΟΔΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΦΠΑ

Παρροδιακή συγκέντρωση πραγματοποιείται αύριο Πέμπτη στις 9 το βράδυ στη Ρόδο, στη Πλατεία Κύπρου με κεντρικό αίτημα τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου και του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

Και τα δυο θεσμικά όργανα δεσμεύτηκαν στις συνεδριάσεις τους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις αν δεν εισακουστούν από τα αρμόδια υπουργεία.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Εκστρατεία ενημέρωσης  του κοινού από το Σύλλογο ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας Δωδεκανήσου πραγματοποιείται σήμερα από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου στο Ακταίον από το πρωί έως τις 21 το βράδυ, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου με δήλωση του στηρίζει έμπρακτα τη προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση αλλά και την κατάρριψη των προκαταλήψεων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διατίθενται μπλουζάκια, χορηγία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου και τα έσοδα από την πώληση θα δοθούν για τις ανάγκες ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας Δωδεκανήσου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

 

‘’ΣΗΚΩΣΑΝ ‘’ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ 2ΟΟ ΚΙΛΩΝ ΜΕ 65.000 Ε

Χρηματοκιβώτιο βάρους 200 κιλών μετέφεραν ξημερώματα σήμερα άγνωστοι δράστες από επιχείρηση χονδρεμπορίου στη πόλη της Κω, με Φορτηγό-κλούβα ιδιοκτησίας της, το οποίο και εγκατέλειψαν , αναφλέγοντας το, στη περιοχή Πυλίου.

Το χρηματοκιβώτιο περιείχε 65.000 ε και αφορούσε μισθούς που θα αποδίδονταν σε εργαζόμενους και αποπληρωμή εμπορευμάτων.

.Οι δράστες αναζητούνται από την Ασφάλεια της Β! Αστυνομικής Διεύθυνσης.

 

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΕΠΕΜΨΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΩ

ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Δεν είναι αρμόδιος ο ίδιος να λύσει το πρόβλημα, αλλά το Υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής, διαμήνυσε στους κατοίκους της περιοχής της Λάμπης που ζήτησαν τη παρέμβαση του ώστε να απομακρυνθούν οι πρόσφυγες από τη περιοχή όπου φιλοξενούνται σήμερα ,στο ‘’ΚΑΠΤΑΙΝ ΗΛΙΑΣ’.’

Οικάτοικοι ζητούν να μετακινηθούν οι πρόσφυγες σε άλλη περιοχή διαμαρτυρόμενοι ότι υπάρχουν προβλήματα και ενδεχομένως να δημιουργηθούν και κίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία από την έλλειψη καθαριότητας και ασφάλειας του χώρου .

Να σημειωθεί ότιοι συνθήκες στο χώρο φιλοξενίας είναι δύσκολές εφόσον δεν υπάρχει μέριμνα.ούτε από δήμο ούτε από τη Περιφέρεια παρά μόνο από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, τους εθελοντές και τον βουλευτή Ηλία Καματερό.

Τουλάχιστον 300 άνθρωποι φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο ‘’ΚΑΠΤΑΙΝ ΗΛΙΑΣ’’χωρίς ηλεκτροδότηση και μόνο με δυο τουαλέτες ,καθώς χρειάζεται παρέμβαση στις υδραυλικές εγκαταστάσεις για να λειτουργήσουν και οι υπόλοιπες

Η Περιφέρεια ενώ στην αρχή ήταν θετική ως προς τη στήριξη της προσπάθειας στη συνέχεια τόσο ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος όσο και ο έπαρχος Γιώργος Χαλκιδιός υιοθέτησαν αρνητική στάση.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Β! ΣΥΓΚ/ΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

Το κείμενο που αφορά στις ‘’επικίνδυνες εξελίξεις και δηλώσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για εγκατάσταση νέας Νατοϊκής βάσης στην περιοχή μας. ‘’ζητά από τους συλλόγους και σωματεία να συζητήσουν και να συνυπογράψουν ,το Εργατικό Κέντρο Β! Συγκ/τος Δωδεκανήσου.

Ήδη το Εργατικό Κέντρο τα Σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Σερβιτόρων Κω και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Κω, συμφωνώντας με την πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Σάμου και της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης έχουν συνυπογράψει το σχετικό κείμενο.

ΚΩΑΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗ 1Η ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΤΟ BODRUM

Στην πρώτη έκθεση Πρωτογενούς Τομέα και Αγροτικών Προϊόντων φιλοξενήθηκε και συμμετείχε η Κωακή αντιπροσωπία. Στόχος των παραγωγών που συμμετείχαν στην έκθεση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο του Bodrum (21 μέχρι τις 24 Μαΐου).

ήταν η γνωστοποίηση των τοπικών προϊόντων του νησιού στο γειτονικό Bodrum, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας όπως επίσης και μια οργανωμένη, στοχευμένη ενέργεια εξωστρεφούς χαρακτήρα.

Να σημειωθεί πως καθ’όλη τη διάρκεια της έκθεσης το περίπτερο της Κω είχε τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σε όλη την έκθεση επικεντρώνοντας την προσοχή όλων, στα τοπικά προϊόντα της νήσου Κω. Μεταξύ των προϊόντων που εκτέθηκαν Μελισσοκομικά , Γαλακτοκομικά Προϊόντα, Λάδι και Κρασιά .

Οι εκπρόσωποι του ΕΒΕΔ και των παραγωγών συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του γειτονικού Επιμελητηρίου και μέλη της Περιφέρειας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΛΥΜΝΟ

 

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΟ-ΦΠΑ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕ Ο Η. ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Το ακτοπλοϊκό ζήτημα, που ταλανίζει την τοπική κοινωνία εδώ και χρόνια.

σχεδόν μονοπώλησε τη συνάντηση –συζήτηση του βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλία Καματερού με τον Δήμαρχο Καλυμνίων Γιάννη Γαλουζή και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής έχει και στο παρελθόν αναφερθεί στο θέμα της ανάδειξης της νησιωτικότητας και κυρίως του "Μεταφορικού Ισοδύναμου".

Η συζήτηση με τον Δήμαρχο επικεντρώθηκε στο χρονίζον θέμα του ΧΥΤΑ ,στην αποκατάσταση των υφιστάμενων ΧΑΔΑ, στην υποστελέχωση του Νοσοκομείου, στην αναγκαιότητα πρόβλεψης δαπανών για την τοπική αυτοδιοίκηση, με σκοπό την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού κύματος, καθώς και στο πρόβλημα  της καταπάτησης χώρων του δημοσίου και της συνακόλουθης επιβολής των ανάλογων προστίμων.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου ενημέρωσε τον Δήμαρχο και για τη διατήρηση του ειδικού φορολογικού καθεστώτος στα νησιά, (ΦΠΑ) μέτρο το οποίο η κυβέρνηση επιθυμεί να διασφαλίσει με  κάθε τρόπο.

ΚΑΙΡΟΣ

ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπει για σήμερα και στη περιοχή μας η Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54