Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

---Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του, τα ξημερώματα σήμερα, από χρήση ναρκωτικών ένας 49χρονος Βολιώτης. Τον νεκρό άντρα βρήκε ο αδελφός του, στο σπίτι που έμεναν μαζί. Δίπλα του, σε μισολιπόθυμη κατάσταση, ήταν ένας 34χρονος φίλος του, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Σύμφωνα με την αστυνομία και ο 49χρονος και ο 34χρονος ήταν χρήστες ναρκωτικών και είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές. Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν στο κομοδίνο δίπλα στο κρεββάτι που εντοπίστηκε νεκρός ο 49χρονος, 75 ναρκωτικά χάπια και δύο συσκευασίες με ηρωίνη 1,32 γραμ και 0,76 γραμ., όπως και ένα ναρκωτικό δισκίο. Στο τσαντάκι μέσης του 34χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 27 ναρκωτικά χάπια.

---Το αγροτικό τους κατά την άσκηση της στρατιωτικής τους θητείας θα μπορούν να κάνουν οι γιατροί, όπως επίσης το ίδιο θα μπορεί να συμβαίνει και με αρχιτέκτονες, μηχανικούς και δικηγόρους, δήλωσε από την Λάρισα, το απόγευμα της Δευτέρας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή.

Ο κ. Κώστας Ήσυχος αναφέρθηκε σε νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί από το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας το πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου, στο πλαίσιο του οποίου θα περιλαμβάνονται ρυθμίσεις σε θέματα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και η προαναφερόμενη. Ενώ στις προωθούμενες ρυθμίσεις συμπεριλαμβάνονται και αυτές που έχουν να κάνουν με την ακίνητη περιουσία που είναι στην κατοχή των Ενόπλων Δυνάμεων και αφορούν στην αξιοποίηση τους και στην απόδοσή τους στους πολίτες

---Σύσκεψη στο Δημαρχείο του Βόλου πραγματοποίησε χθες η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας για το νέο ΕΣΠΑ.

Στόχος των συσκέψεων σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Κωτσό είναι να καταγραφούν οι προτεραιότητες και οι αναγκαιότητες που υπάρχουν σε κάθε Δήμο. Ο ίδιος εξέφρασε την αγωνία του για τις οικονομικές εξελίξεις και την αναπτυξιακή πορεία των δήμων, σημειώνοντας πως «Πρέπει το συντομότερο δυνατόν, να ξεκινήσουν τα τομεακά ή τα περιφερειακά προγράμματα για τη χρηματοδότηση έργων των Δήμων και ουσιαστικά των τοπικών κοινωνιών».

---Την ανάγκη να συντηρηθούν αλλά κυρίως να αντικατασταθούν με νέα τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης σε όλες τις μονάδες νεφρού της Περιφέρειας Θεσσαλίας έθεσε αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών στον νέο διοικητή της 5ης ΥΠΕ με τον οποίο είχε σήμερα συνάντηση. Αναφέρθηκαν επίσης και στις ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στις μονάδες κυρίως της Καρδίτσας και της Λαμίας.  Από την πλευρά του ο διοικητής κ. Νέστορας Αντωνίου ανέφερε ότι θα φροντίσει να τρέξει η διαδικασία μετά τους διαγωνισμούς που έγιναν για την προμήθεια μηχανημάτων αιμοκάθαρσης σε Βόλο και Λαμία. Αναφορικά με την Καρδίτσα και Λαμία που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης σε νεφρολόγους είπε ότι θα φροντίσει να αναλάβουν υπηρεσία το συντομότερο δυνατόν, ένας μόνιμος νεφρολόγος σε Καρδίτσα και ένας στη Λαμία. Τέλος τόνισε ότι θα φροντίσει στους διαγωνισμούς για τα φίλτρα να τίθενται οι προδιαγραφές που θέτει η  νεφρολογική εταιρεία.

---Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρριψε απόφαση του Δήμου Βόλου για οικονομική ενίσχυση φοιτητικής ομάδας. Η ενίσχυση θα καλυφθεί από κονδύλια του Δήμου και η Αποκεντρωμένη κατηγορείται από τον Δήμο ότι αποδέχεται τις σπατάλες και τους χορούς εκατομμυρίων με εργολαβίες και μελέτες και καταδικάζει τη δημιουργία, την ελπίδα και την προοπτική.

---Ερώτηση προς το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσαν η βουλευτής Μαγνησίας Δανάη Τζήκα-Κωστοπούλου και ο βουλευτής Κορινθίας Φάνης Κουρεμπές, την οποία συνυπογράφουν 65 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές Μαγνησίας Α. Μεϊκόπουλος, Κ. Δελημήτρος και Κ. Παπανάτσιου, με την οποία ζητούν ένα ευνοϊκότερο καθεστώς διακανονισμού για την εξόφληση των οφειλών στη ΔΕΗ για τα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους αγρότες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο υπάρχον καθεστώς και κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ηλεκτροδότηση.

Στην ερώτηση επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι «Τη στιγμή που οι οφειλές και οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί στη ΔΕΗ παραμένουν πολύ υψηλοί (1,8 δις) και αυξάνονται καθημερινά, είναι πλέον συχνό το φαινόμενο πολλοί καταναλωτές να βρίσκονται σε διακανονισμό με τη ΔΕΗ αλλά να μην μπορούν να ανταποκριθούν στο ύψος των δόσεων της ρύθμισης, την ίδια στιγμή που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στις ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Οι βουλευτές ρωτούν τον αρμόδιο Υπουργό τόσο για ένα νέο καθεστώς διακανονισμού αλλά και με ποιους τρόπους θα διασφαλιστεί ότι δεν θα γίνει διακοπή ρεύματος σε όσους δεν διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στα χρέη τους ή στο ύψος των δόσεων του διακανονισμού τους αλλά και ποια μέριμνα θα ληφθεί για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, όπου έχει γίνει διακοπή ρεύματος.

---Το μνημείο των αδικοχαμένων οπαδών του ΠΑΟΚ στα Τέμπη βεβήλωσαν άγνωστοι, σπάζοντας και τα 6 εκκλησάκια που βρισκόταν στον χώρο. Το αποκρουστικό θέαμα αντίκρισε χθες Τρίτη ο ιερέας Αμπελακίων, γειτονικό χωριό των Τεμπών, ο οποίος έχει αναλάβει να κάνει τις δοξολογίες και τη φροντίδα του χώρου. Ο ιερέας ενημέρωσε τον Σ.Φ. ΠΑΟΚ Κορδελιού για τις ζημιές, καθώς οι οπαδοί ήταν μέλη του συγκεκριμένου συνδέσμου.

Αν και η αρχική σκέψη οδηγούσε σε τυφλή οπαδική βία, πηγές από την αστυνομία που έσπευσε στο σημείο, αναφέρουν πως δεν υπάρχουν ίχνη από τους δράστες, ενώ το γεγονός πως δεν υπάρχουν γραμμένα συνθήματα, ίσως να παραπέμπει σε άλλη αιτία.

Το μνημείο στα Τέμπη είχε χτιστεί από οπαδούς του ΠΑΟΚ για να τιμήσουν τη μνήμη των φίλων τους που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα που έγινε στις 4 Οκτωβρίου του 1999, επιστρέφοντας με τουριστικό λεωφορείο από τον αγώνα της ομάδας τους με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

---Ο Βόλος και η Μαγνησία προβάλλονται στο διήμερο φόρουμ για τον θαλάσσιο τουρισμό, «Posidonia» χθες και σήμερα στην Αθήνα, μέσω του Επιμελητηρίου, στο περίπτερο του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.).

Φέτος το θέμα της συνάντησης είναι η προβολή και γνωριμία με τα τοπικά προϊόντα, έτσι ώστε να τα γνωρίσουν οι επιχειρήσεις κρουαζιέρας και να μπουν στα κρουαζιερόπλοια.

Στην αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου συμμετέχουν ο πρόεδρός του κ. Τ. Μπασδάνης, ο γραμματέας κ. Βασ. Ζαχείλας και το μέλος του ΔΣ Θέκλα Καμμένου. Πρόκειται για μια διεθνή συνάντηση, που έχει καθιερωθεί να διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια, εναλλάξ με την κορυφαία έκθεση «Ποσειδώνεια», αποτελώντας μια επιπλέον δυναμική επιχειρηματική εκδήλωση του κλάδου της κρουαζιέρας και του γιότινγκ.

---Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015, ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος, η αγορά του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, όπως κάθε χρόνο, θα παραμείνει κλειστή. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου «η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί ως αργία και τα καταστήματα στη Μαγνησία και σε πολλές περιοχές της χώρας μας παραμένουν κλειστά».

---Το δίτομο έργο Λαϊκά παραμύθια της Θεσσαλίας, του Ομ. Καθηγητή Β.Δ. Αναγνωστόπουλου, παρουσιάζουν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Θεσσαλίας, το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Μαγνησίας και το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕΒΙΜΑΣΥ), στο Αμφιθέατρο Κορδάτου, την Τετάρτη 27 Μαΐου και ώρα 7.30 μ.μ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μετά τους χαιρετισμούς, αφήγηση λαϊκού παραμυθιού από την κ. Μάρω Αισώπου, αφηγήτρια ιστοριών, την παρουσίαση του έργου από τον Δημήτρη Μπενέκο, Καθηγητή Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και τον Κώστα Λιάπη, λαογράφο-ερευνητή και, τέλος, δραματοποίηση παραμυθιών από μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου και 26ου Νηπιαγωγείου Βόλου με την καθοδήγηση της Έλενας Στανιού, διδάκτορος-νηπιαγωγού και της Λίας Τσαλαβρέτα, δασκάλας.

Την εκδήλωση συντονίζει η Ελένη Κονταξή, δρ. φιλόλογος. Στη Θόλο του Πανεπιστημίου θα υπάρχει έκθεση σε σταντ με σκίτσα και εικόνες του Γιάννη Κονταξή, που κοσμούν τους δύο τόμους των ΛΑΪΚΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.

---Μια μεγάλη εκδήλωση-συναυλία αφιερωμένη στον κορυφαίο συνθέτη Μάνο Χατζιδάκι πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη, στις 21.30 το βράδυ, στο Θερινό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη». Για την εκδήλωση συμπράττουν σημαντικοί φορείς πολιτισμού της πόλης του Βόλου, όπως είναι η Βολιώτικη , η Χορωδία των Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας και το Δίκτυο «Περραιβία», με την υποστήριξη και τη συνεργασία της Δ/νσης Πολιτισμού του Δήμου Βόλου. Μαέστρος των δύο Χορωδιών είναι η Στάσα Τζάλα.

Στη φετινή μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιουνίου στις 21.30 με την θα παρουσιαστούν μεγάλες επιτυχίες του Μάνου Χατζιδάκι, που σημάδεψαν τα μουσικά πράγματα της χώρας μας.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι εξαιρετικοί σολίστες - ερμηνευτές Νίκος Παρθένης και Κατερίνα Αποστολοπούλου, ενώ η ορχήστρα θα απαρτίζεται από τους καλύτερους μουσικούς της πόλης του Βόλου.

Πρόκειται για μια «Μια πανδαισία ήχων, φωνών, εικόνων και μουσικής από ένα πλήθος πάνω από ογδόντα καλλιτεχνών που θα βρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης επί σκηνής, παρουσιάζοντας τις καλύτερες μουσικές δημιουργίες του Μάνου Χατζιδάκι που έχουν ταξιδέψει την Ελλάδα και τη μουσική της σε όλο τον κόσμο» αναφέρει ο εμπνευστής και συντονιστής της εκδήλωσης, Κώστας Σκριάπας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27/05/2015 - 14:02