Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Βρέθηκε νεκρός 35χρονος στη Βάλμη

Νεκρός βρέθηκε σήμερα το πρωί  στη Βάλμη Πηνείας ένας 35χρονος κτηνοτρόφος. Ο άτυχος άντρας εντοπίστηκε σε απόσταση δέκα μέτρων από το στάβλο του, με σημάδια πυροσβολισμού. Οι πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας κάνουν λόγο για αυτοκτονία, ενώ την υπόθεση θα διαλευκάνει η εκτίμηση του Ιατροδικαστή Πατρών που έχει κληθεί στο σημείο, ώστε να αποκλειστεί ή όχι η εγκληματική ενέργεια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 35χρονος ήταν διαζευγμένος και αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Στο σημείο βρίσκονται ήδη ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Κώστας Στεφανόπουλος μαζί με αστυνομικούς από την Ασφάλεια Αμαλιάδας και το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

 Δραστικά μέτρα για τους οφειλέτες από τον ΤΟΕΒ Σαβαλίων

Σε αδιέξοδο έχει περιέλθει πλέον ο ΤΟΕΒ Σαβαλίων και το Διοικητικό Συμβούλιο προτίθεται να λάβει δραστικά μέτρα, ακόμη και με αφαίρεση υδροληψιών, προκειμένου να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις, πριν βρεθεί στον ‘αέρα’ η αρδευτική περίοδος. Οι οφειλές που έχουν οι αρδευτές προς τον ΤΟΕΒ ανέρχονται σε 1.700.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, ούτε καν απέναντι στη ΔΕΗ που απειλεί να διακόψει την ηλεκτροδότηση στα αντλιοστάσια εάν δεν καταβληθούν οι οφειλές. Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Παναγιώτης Γιαννόπουλος σε δηλώσεις του  ανέφερε μεταξύ άλλων ότι εντός των ημερών θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού και θα ληφθεί απόφαση για αφαίρεση των υδροληψιών από όσους δεν έχουν πληρώσει.

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο

Συνεδριάζει σήμερα και ώρα 3 μ.μ. στην Πάτρα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας. Μεταξύ των θεμάτων που συμπεριλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη, είναι η έγκριση της 1ης τροποποίησης του ετήσιου επενδυτικού προγράμματος 2015 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας χρηματοδοτούμενου από τους Κ.Α.Π. και χρηματοδότηση έργων Κ.Α.Π. από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, η έγκριση ένταξης του νέου έργου, με τίτλο «Εργασίες επισκευών - συντηρήσεων εγκαταστάσεων Θεάτρου Δάσους Δρούβα Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας» και η έγκριση ένταξης  της νέας μελέτης με τίτλο «Μελέτη διερεύνησης και αντιμετώπισης κατολισθήσεων στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Ν. Ηλείας».

Οι εγγραφές στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς δήμου Πύργου

Αρχίζουν σήμερα και λήγουν την Παρασκευή19 Ιουνίου, οι εγγραφές παιδιών στο Τμήμα Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πύργου για τη σχολική περίοδο 2015-2016. Για την εγγραφή των παιδιών πρέπει να υποβληθεί από τους γονείς αίτηση μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται καθημερινά πλην Σαββάτου και Κυριακής από τις 09:00 μέχρι τις 14:00 στα γραφεία του Τμήματος (Ζαΐμη  & Κονδύλη  1ος  όροφος).  Γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για παιδιά ηλικίας από 2,5 χρονών (και να αυτοεξυπηρετούνται), μέχρι εγγραφής τουςστo Νηπιαγωγείο δηλαδή παιδιά που γεννήθηκαν από 01-01-2011 έως 01-03-2013.   

Δακοκτονία: Διαγωνισμός για παγιδοθέτες

Συνεχίζονται οι διαδικασίες για την ανάδειξη των ενδιαφερόμενων να συμμετέχουν στη δακοκτονία έτους 2015 στην Ηλεία. Ειδικότερα, σήμερα το πρωί θα γίνει ο διαγωνισμός για τους παγιδοθέτες, μια διαδικασία που προηγείται των ψεκασμών και είναι αυτή που καθορίζει ουσιαστικά το χρόνο και την περιοχή έναρξής τους, ανάλογα με τις παρατηρήσεις των κινήσεων του πληθυσμού του δάκου μέσω των δακοπαγίδων. Ο διαγωνισμός αυτός είναι συνολικού προϋπολογισμού 68 χιλ. ευρώ για όλες τις ελαιοκομικές περιοχές της Ηλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες φέτος, θα καταθέσει προσφορά και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πύργου.

Εθελοντική αιμοδοσία από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Πύργου

Την πρώτη τους εθελοντική αιμοδοσία για το 2015 πραγματοποίησε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πύργου με σημαντική συμμετοχή των μελών του, με τη βοήθεια του Σταθμόύ Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Πύργου,.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου Άλκης Κωνσταντόπουλος τόνισε πως «η αιμοδοσία αυτή έχει ως στόχο  να ενισχύσουμε το Σταθμό Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Πύργου για τις ανάγκες του. Πρόκειται για μια δράση που έχουμε καθιερώσει τα τελευταία χρόνια και πραγματοποιείται τουλάχιστον δυο φορές το χρόνο. Προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, όχι μόνο τους κυνηγούς αλλά και τους υπόλοιπους συμπολίτες μας προκειμένου να καταλάβουν, πως αν αφιερώσουν δέκα λεπτά από το χρόνο τους μπορεί να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή».

Καιρός

Λίγες  νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια σήμερα στα Δυτικά. Η θερμοκρασία το μεσημέρι 24 με 25οC στα πεδινά με αυξημένη υγρασία και 23 με 24oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο Δ-ΝΔ έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54