Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα

Πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεωνΞεκινούν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις. Στο νομό Καρδίτσας διαγωνίζονται 1046 υποψήφιοι εκ των οποίων οι 763 προέρχονται από τα Γενικά Λύκεια και οι 283 από τα ΕΠΑΛ. Τα εξεταστικά κέντρα είναι 12, δέκα στη γενική παιδεία και δύο στην τεχνική παιδεία.Κινητοποίηση δημάρχων για το βιολογικό καθαρισμό της λίμνης ΠλαστήραΗ γενικότερη ανασφάλεια που υπάρχει στα έργα που υλοποιούνται με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ κινητοποίησε τους δημάρχους Λίμνης Πλαστήρα, Καρδίτσας, Σοφάδων, Μουζακίου και Παλαμά σχετικά με την υλοποίηση του βιολογικού καθαρισμού της λίμνης Πλαστήρα. Αν και το έργο προχωρά κανονικά, τα προβλήματα που προέκυψαν σε άλλα έργα προβλημάτισαν τους δημάρχους. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Νέος Αγών», ο δήμαρχος Πλαστήρα και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Τσιαντής συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Τσιρώνη και του επέδωσε σχετικό ψήφισμα των δημάρχων. Τονίστηκε στον υπουργό ότι η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα συμβάλλει οριστικά στην περιβαλλοντική προστασία της λίμνης από την ανεξέλεγκτη διάθεση αστικών λυμάτων που προκύπτουν από τους παραλίμνιους οικισμούς. Με το υπόμνημα οι πέντε δήμαρχοι ζητούν την ύπαρξη πίστωσης έως 3 εκατ. ευρώ το 2015, καθώς αυτή απαιτείται για την ομαλή εξέλιξη της κατασκευής των δικτύων, τα οποία είναι σε πλήρη εξέλιξη.Κοινή δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το αφορολόγητο των επιδοτήσεων και αποζημιώσεων των αγροτώνΟι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Κατσαβριά- Σιωροπούλου, Σπ. Λάππας  και Νίκος Μιχαλάκηςέκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση σχετικά με το αφορολόγητο των επιδοτήσεων και αποζημιώσεων για τους μικρομεσαίους αγρότες:

«Στα έργα και ημέρες της, η συγκυβέρνηση  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έστησε σχέδιο φορολογικής εξόντωσης του αγροτικού τομέα, αφού νομοθέτησε την φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος με 13% από το πρώτο κιόλας ευρώ, συμπεριλαμβάνοντας επιπρόσθετα προκαταβολή φόρου 55%  και φορολόγηση με 13% την διαφορά μεταξύ τεκμαρτού και πραγματικού εισοδήματος. Αυτό που αποκρύβουν συστηματικά και άκρως υποκριτικά τα κόμματα της πρώην συγκυβέρνησης και τα φερέφωνα τους, είναι ότι για τον υπολογισμό του αγροτικού εισοδήματος θα συμπεριλαμβάνονταν πλήρως οι αγροτικές επιδοτήσεις και οι αποζημιώσεις (π.χ ΕΛΓΑ). Για αυτό εξάλλου δεν δέχονταν όσο ήταν στην Κυβέρνηση τροπολογίες των βουλευτών τους για την απαλλαγή των αγροτικών επιδοτήσεων από την φορολόγηση, ενώ επίσης άφηναν αναπάντητες και σχετικές ερωτήσεις.

Με τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών εξαιρέθηκαν από τον υπολογισμό του αγροτικού εισοδήματος πλήρως οι αγροτικές αποζημιώσεις και οι επιδοτήσεις μέχρι 12.000€, ενώ επιπλέον μειώθηκε στο μισό η προκαταβολή φόρου.

Ήταν ένα πρώτο αλλά σημαντικό βήμα για την οικονομική ελάφρυνση  ειδικά των μικρομεσαίων αγροτών,  αλλά σίγουρα απαιτούνται περαιτέρω τομές για μια ορθή και δίκαιη φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος που θα υπηρετεί την ιδιαίτερη σημασία του κλάδου για την Ελληνική οικονομία και την χώρα ολόκληρη»

20 προσλήψεις 8μηνιτών το επόμενο διάστημα στο Δήμο ΚαρδίτσαςΤην πρόσληψη 3.514 συμβασιούχων στους δήμους όλης της χώρας 20 εξ αυτών στο Δήμο Καρδίτσαςενέκρινε με απόφασή του ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

Συγκεκριμένα πρόκειται  για συμβάσεις προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα για χρονικό διάστημα έως οκτώ (8) μήνες

Συνελήφθη 55χρονος για διάρρηξη Ι.Χ. και κλοπή τσάνταςΣυνελήφθη χθες τις πρώτες πρωινές ώρες στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας, ένας 55χρονος. Το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρες είχε διαρρήξει ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο 56χρονης και πήρε μια τσάντα με διάφορα προσωπικά της αντικείμενα.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54