Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου  6/5/2015Ουρές στα ΚΕΠ για ένα πιάτο φαϊ
 
Εκατοντάδες Ηλείοι που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας κρίσης, εξακολουθούν να σχηματίζουν ουρές στα κατά τόπους ΚΕΠ προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα κατά της ανθρωπιστικής κρίσης. Όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Πύργου ο προϊστάμενος του ΚΕΠ Πύργου Γιάν. Κουλούκης «είναι πολύ μεγάλη η προσέλευση για την υποβολή αιτήσεων και αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι προσέρχονται πολλά άτομα τα οποία δεν καλύπτουν τα κριτήρια που προβλέπονται από το νόμο επιμένουν να υποβάλλουν αιτήσεις μόνο επειδή έχουν οικονομικά προβλήματα». Στο μεταξύ, την αναζήτηση ευθυνών μεταξύ των υπηρεσιακών παραγόντων που σχεδίασαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, απαιτεί η ομοσπονδία εργαζομένων στα ΚΕΠ, όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Πύργου ο Θαν. Λιανός, αναπληρωτής γραμματέας, τονίζοντας ότι ο αριθμός των δικαιούχων θα μπορούσε να έχει προκύψει από το ΑΜΚΑ και τη φορολογική δήλωση του ’14 με μια απλή αίτηση των ενδιαφερομένων μέσω του ΤΑΧΙΣ.
 
Ομάδες αλληλοβοήθειας για τις πυρκαγιές
 
Με ομάδες πυρασφάλειας , πυροσβέστες , εθελοντές πυροσβέστες και συνολικά 10 πυροσβεστικά οχήματα μπαίνουν στην αντιπυρική περίοδο οι περιοχές της Φιγαλείας και της Ανδρίτσαινας. Μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι εθελοντές πυροσβέστες της Δ.Ε.Φιγαλείας καθώς και οι αντίστοιχοι της Δ.Ε.Ανδρίτσαινας θα συνεργαστούν με σκοπό να δημιουργήσουν μια αλυσίδα αλληλοβοήθειας μεταξύ των δύο πρώην δήμων για την προστασία των δασών από τυχόν πυρκαγιές. Σε περίπτωση πυρκαγιάς στην Δ.Ε.Ανδρίτσαινας θα συμβάλουν άμεσα και τα οχήματα της Δ.Ε.Φιγαλείας ενώ το αντίστοιχο θα συμβεί σε περίπτωση πυρκαγιάς στην Ορεινή Φιγαλεία.

Οι εθελοντές της Ανδρίτσαινας θα έχουν στη διάθεσή τους συνολικά 3 πυροσβεστικά οχήματα (1 αγροτικό και 2 φορτηγά) ενώ οι εθελοντές της Φιγαλείας 2 αγροτικά οχήματα άμεσης επέμβασης. Μάλιστα άλλα δυο φορτηγά πυροσβεστικά οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος θα εγκατασταθούν 1 στη Νέα Φιγαλεία και 1 στην Καλλιθέα κοντά στην Ανδρίτσαινα ενώ αναμένεται απάντηση σχετικά με το πυροσβεστικό φορτηγό όχημα της Νέας Φιγαλείας. Οι ομάδες πυρασφάλειας αποτελούνται με πάνω από 6 ενεργούς εθελοντές στις αντίστοιχες δημοτικές ενότητες έτοιμους να επέμβουν κάθε ώρα και στιγμή σε περιστατικό δασικής πυρκαγιάς. Επίσης άλλα δυο ιδιωτικά πυροσβεστικά οχήματα θα διαθέσει η Δ.Ε.Ο Φιγαλείας στην μάχη κατά των πυρκαγιών με συνολικά πάνω από 5 ενεργούς εθελοντές πυροσβέστες.
 
Πολιτιστικό Προσκήνιο στην Αρχ. Ολυμπία
 
Ξεκινά σήμερα το 1ο Διεθνές Προσκήνιο Σπουδαστών και Νέων στην Αρχαία Ολυμπία, με το οποίο ολοκληρώνεται το Πρόγραμμα «Το Αρχαίο Δράμα στο σχολείο του 21ου αιώνα» για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015. Οι νέοι "ηθοποιοί" από τις διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας και του κόσμου, θα παρουσιάσουν παραστάσεις με κορυφαία έργα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Οι 162 νέοι συμμετέχοντες (μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές), όπως και οι πάνω από 30 εμπλεκόμενοι καθηγητές τους  θα παραμείνουν στον ιερό τόπο του Δία σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ για να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις, να προβληματιστούν, να συζητήσουν,  να ανταλλάξουν ιδέες και σκέψεις, απόψεις και εμπειρίες, να επισκεφτούν τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, να διασκεδάσουν και να αρχίσουν καινούργιες φιλίες, όπως ακριβώς έπρατταν και οι αρχαίοι φιλόσοφοι, πολιτικοί και καλλιτέχνες τον 5ο π.Χ. αιώνα!

Όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Πύργου ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Γεωργιόπουλος πρόκειται για κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός το οποίο στηρίζεται από την Περιφέρεια με στόχο να θεσμοθετηθεί και να καθιερωθεί για τα επόμενα χρόνια.
 
Βρέθηκε ο ηλικιωμένος Γάλλος τουρίστας

Στο πρανές της οδού Κατακόλου, πλησίον του παλιού εργοστασίου της Ceramica στην Κάστα Σκουροχωρίου, εντοπίστηκε λίγο πριν τις δέκα σήμερα το πρωί ο 85χρονος Γάλλος τουρίστας που είχε εξαφανιστεί απο χθες το πρωί στο Κατάκολο, όταν αποβιβάσστηκε απο το κρουαζιερόπλοιο με το οποίο ταξίδευε με τη σύζυγό του. Τον 85χρονο εντόπισαν άνδρες της ομάδας  ΔΙ.ΑΣ. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου για την παροχή πρώτων βοηθειών.
 
Τμήμα μπαλκονιού έπεσε σε ταξί
 
Σοβαρές  ζημιές υπέστη ένα ταξί, στο κέντρο της πόλης του Πύργου, χθες το μεσημέρι, όταν κατέρρευσε από τον τελευταίο όροφο πενταόροφης πολυκατοικίας τσιμεντένιο τμήμα μπαλκονιού στην οδό 28ης Οκτωβρίου, δίπλα στον πεζόδρομο. Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, καθώς στο πεζοδρόμιο υπήρχαν πολίτες..
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06/05/2015 - 13:34