Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου  6/5/2015ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ 13 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΩ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ

‘’ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΔΗΡΑΣ ΤΟ ΕΒΑΛΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΧΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ’’ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

«Ο ΔΗΡΑΣ όπως τον ξέρατε, τελείωσε…» «Ο ΔΗΡΑΣ που πρόβαλλε ανύπαρκτα έργα και ανύπαρκτη λύση προβλημάτων, τελείωσε», «Λοιπόν , αυτή η παρωχημένη λειτουργία, αυτό το όνειδος δεν θα επαναληφθεί Και όσοι δεν πήραν το μήνυμα της ψήφου των πολιτών , να το πάρουν επιτέλους έστω και αργά και να το συνειδητοποιήσουν» είπε στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κω ο δήμαρχος Κω εξαπολύοντας επίθεση  εναντίον των 13 εργαζομένων του Δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού της Κω (ΔΗΡΑΣ), εκπλήσσοντας ακόμα και συμβούλους της παράταξης του για την υιοθέτηση αυτών των απαξιωτικών για τους 13 εργαζόμενους χαρακτηρισμούς.

Εντωμεταξύ οι 13 από τους 14 εργαζόμενους του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Κω, που συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας διεκδικώντας δεδουλευμένα 5 μηνών και αντιδρώντας στην απαξίωση του μέσου από τη δημοτική αρχή με περικοπές προγραμμάτων και μισθών, καταθέτουν σήμερα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην διοίκηση της επιχείρησης προκειμένου να διασφαλίσουν τους οφειλόμενους μισθούς .

Ο κ.Κυρίτσης επιδόθηκε για άλλη μια φορά σε μια προσπάθεια ενοχοποίησης των εργαζομένων μετατρέποντας τους σε ‘’αποδιοπομπαίους’’, μίλησε ακόμα και για  διατεταγμένη υπηρεσία και προπαγανδιστικά ρεπορτάζ στοχοποιώντας το σύνολο των εργαζομένων του μέσου, μίλησε ψευδώς για μισθούς ψηλότερους από αυτούς που παίρνουν δημοτικοί υπάλληλοι όταν μάλιστα οι εργαζόμενοι του ΔΗΡΑΣ δεν είναι υπάλληλοι του δήμου αλλά Νομικό πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου βάζοντας σκόπιμα απέναντι τους εργαζόμενους, ενσπείροντας διχόνοιες, τακτικές που εφάρμοζαν πολύ καλά εφιάλτες του παρελθόντος.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΛΟΥΚΑ ΚΟΤΣΑΔΑΜ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου‘’ΟΡΑΜΑ’’ Ιωάννα . Ρούφα ζήτησε να συζητηθεί το θέμα άμεσα, στην συνεδρίαση αποδίδοντας ευθύνες στη δημοτική αρχή και έλλειψη βούλησης για την απρόσκοπτη λειτουργία του μέσου.

 Ο επικεφαλής της ‘’ΔΙΕΣΗΣ’’Γ. Ζερβός ζήτησε να υπάρξει συνεδρίαση και με τη συμμετοχή των εργαζομένων ενώ επέκρινε την ανακοίνωση του δημάρχου χαρακτηρίζοντας την ,αποπροσανατολιστική και ψευδή. Ο Αρ. Παυλίδης κάλεσε τη Δημ. Αρχή να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για αυτή τη "νέα λειτουργία". Ενώ η επικεφαλής της ‘’ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ’’ Κ. Μακρή τόνισε ότι οι απολύσεις που έρχονται στον ΔΗΡΑΣ δεν είναι οι μόνες αποχωρώντας σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους και ταυτόχρονα διαμαρτυρίας για την "απεργοσπαστική κίνηση" μετάδοσης του Δημ. Συμβουλίου μέσω Youtube.

Εντωμεταξύ συνάντηση με τους εργαζόμενους του ΔΗΡΑΣ είχε προχθές ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ‘’ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ’’ Λουκάς Κοτσαδάμ .

‘’ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΕΒΑΛΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΥΡΙΤΣΗ’’

H Πρόεδρος του ΔΗΡΑΣ Β. Παντελίκιζη στην τοποθέτηση της, ανέφερε ότι μετά την αρνητική στάση των εργαζομένων στο πρώτο κάλεσμα της για συνάντηση δεν ήθελε να συναντηθεί μαζί τους και η τελευταία συνάντηση έγινε κατόπιν παράκλησης του Δημάρχου, τονίζοντας ότι για το "μαύρο" στον ΔΗΡΑΣ (για το οποίο κατηγόρησαν τη Δημ. Αρχή οι επικεφαλής. των παρατάξεων της μειοψηφίας) ευθύνονται οι 13 από τους 14 εργαζόμενους και όχι η Δημ. Αρχή...Οι επικεφαλής των παρατάξεων ανταπαντώντας επισήμαναν ότι το μαύρο το έβαλε η δημοτική αρχή  και όχι οι εργαζόμενοι.

ΜΕ ΕΠΟΧΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΤΟ ΕΚΑΒ ΡΟΔΟΥ

Με επτά ή οκτώ άτομα θα ενισχύεται κάθε μήνα το ΕΚΑΒ στη Ρόδο, τα οποία θα είναι είτε εποχικές προσλήψεις, είτε μετακινήσεις από άλλες περιοχές, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου κατά την επίσκεψή του στη Ρόδο. Όσον αφορά στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ο κ. Παπαευσταθίου είπε ότι θα εξαρτηθεί από την οικονομική δυνατότητα.

‘’Με την ενίσχυση αυτή ‘’πρόσθεσε’’θα μπορέσουν να καλύψουν αποτελεσματικά και την πόλη της Ρόδου αλλά και τη νότια Ρόδο με μετακινήσεις και προσωπικού αλλά και έναν σχεδιασμό τέτοιο ώστε να  καλυφτεί η τουριστική περιοχή της νότιας Ρόδου που αυτή τη στιγμή δεν έχει μόνιμο τομέα.

Ειδικότερα ο κ Παπαευσταθίου διευκρίνισε ότι εννοεί το Γεννάδι και την ευρύτερη περιοχή. Να σημειωθεί ότι στον Έμπωνα ήδη  έχει δημιουργηθεί τομέας ο οποίος αυτή τη στιγμή, με βάση το σχεδιασμό, μετακινείται λίγο παρακάτω για να μπορεί να καλύπτει και την περιοχή του αεροδρομίου.

ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ

Συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κατέθεσε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στην συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου,  χθες το πρωί στο Περιφερειακό Μέγαρο της Ρόδου.

 Για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο κ. Χατζημάρκος ζήτησε

*Κατ’ αρχήν, να διατεθεί άμεσα ελικόπτερο το οποίο θα σταθμεύει μόνιμα σε νησί των Κυκλάδων.
*Να υπάρξει αλλαγή του κανονιστικού πλαισίου, με τρόπο που θα επιτρέψει την ένταξη στο σύστημα των αεροδιακομιδών, των ήδη διαθέσιμων πτητικών μέσων που βρίσκονται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
*να γίνει αποτύπωση από το ΕΚΑΒ των αναγκών του  σε προσωπικό και της αντίστοιχης δαπάνης για την κάλυψη όλων των νησιών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, προκειμένου να προχωρήσει η Περιφέρεια, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στην εξέταση της δυνατότητας παρέμβασης, αντίστοιχης με αυτήν της Περιφέρειας για την πρόσληψη επικουρικών γιατρών, δηλαδή της χρηματοδότησης του ΕΚΑΒ και από πόρους της Περιφέρειας, προκειμένου να δοθούν άμεσα λύσεις.

‘’ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΜΕΤΡΑ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ’’

Την ανάγκη να προστατευτούν τα νησιά από μέτρα που στερούνται οικονομικής λογικής και ισοπεδώνουν το Σύνταγμα, την νησιωτικότητα και τον τουρισμό, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου  Γιώργος Χατζημάρκος, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στο πλαίσιο της συνάντησής του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε στις διαρροές των τελευταίων ημερών, περί μέτρων, ειδικά για την νησιωτική χώρα, ως περιεχόμενο  της πιθανής συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές, στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση.
 
Εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν και να έλθουν προς ψήφιση στην Βουλή ειδικά τέλη και πρόσθετοι φόροι  για τα νησιά του Αιγαίου, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία μελέτη, κανένας σχεδιασμός και χωρίς να υπαγορεύονται από καμία οικονομική λογική.

Κατέστησε δε σαφές ότι ενδεχόμενη ψήφιση αλόγιστων μέτρων, ισοπεδώνουν το Σύνταγμα και  την νησιωτικότητα, επιφέρουν ισχυρότατο πλήγμα στην ήδη ταλαιπωρημένη και ευαίσθητη οικονομία των νησιών.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Η. ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ

Τη διευκόλυνση των αυτοαπασχολουμένων που βρίσκονται σε διαδικασία δόσεων για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις οφειλές τους στα ταμεία, ζήτησε απευθυνόμενος στην υπουργό Νάντια Βαλαβάνη, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός.

 Ο κ. Καματερός τόνισε πως η κατάσταση των ανθρώπων αυτών παραμένει δύσκολη, αφού οι οφειλές τους λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν συσσωρευτεί και βρίσκονται να είναι ανασφάλιστοι και να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις τρέχουσες δόσεις. Ζήτησε να διευκολυνθούν οι αυτοαπασχολούμενοι για αυτό το διάστημα όπως είναι οι εποχιακά απασχολούμενοι και ιδίως στον τουρισμό και να υπάρξει κάποια ρύθμιση,  όσον αφορά στις τρέχουσες δόσεις.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ’’ ΑΙΓΛΗ ΚΙΝ/ΦΟΥΣ’’

Για μη σύννομη εκκαθάριση της μονομετοχικής ΕΔΗΚ (Αίγλη - Κινηματογράφοι), με συνέπεια να βεβαιωθούν χρέη ύψους 500 χιλ. ευρώ από ΙΚΑ, ΔΟΥ , τράπεζες και διάφορους προμηθευτές, προς τον Δήμο Κω έκανε λόγο στη διάρκεια της συνεδρίασης η αντιδήμαρχος Οικονομικών Ε. Παπαχρήστου.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει προσφυγή στη δικαιοσύνη και τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του κράτους προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες κατά παντός υπευθύνου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΛΥΜΝΟ-ΛΕΡΟ-ΠΑΤΜΟ

ΣΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ Β!ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ

Σήμερα Τετάρτη 6 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι συνελεύσεις και οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το 17ο συνέδριο της ΟΛΜΕ στα νησιά της Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου (Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο, Αστυπάλαια, Νίσυρο, Λειψούς,
Αγαθονήσι, Κω).

Ειδικότερα
Κάλυμνος: 2ο ΓΕΛ
Λέρος: αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου – ΕΠΑΛ στο Λακκί
Πάτμος: αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΕΛ – Γυμνασίου - ΕΠΑΛ
Κως: ΕΠΑΛ

Στα υπόλοιπα νησιά θα πραγματοποιηθούν στα Γυμνάσια Λυκειακές Τάξεις

Οι συνελεύσεις θα ξεκινήσουν στις 9:το πρωί και η διαδικασία των εκλογών θα ολοκληρωθεί στις 3μμ, με εξαίρεση την Κω όπου θα ολοκληρωθεί στις 4μμ.

Οι εκπαιδευτικού ψηφίζουν χωρίς να πληρώσουν όσοι ψήφισαν για το Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου. Οι υπόλοιποι μπορούν
να καταβάλουν τη συνδρομή και στη συνέχεια να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με ανακοίνωση της Β! ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, αναπληρωτές που τοποθετήθηκαν στα σχολεία μετά τις εκλογές για το Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου (Δεκέμβρης 2014), θα καταβάλουν μόνο το ποσό των 10 ευρώ που αντιστοιχεί στη συνδρομή προς την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06/05/2015 - 11:45