Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Αποκαλύψεων…συνέχεια στην υπόθεση του παράνομου αγωγού στην παραλία του Τσιλιβή!

Το Λιμεναρχείο Ζακύνθου ανέλαβε τελικά να βγάλει σε πέρας τη δύσκολη υπόθεση με τον παράνομο αγωγό λυμάτων που βρίσκεται στην παραλία του Τσιλιβή και από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι τώρα είναι σε εξέλιξη διαδικασίες για να  σφραγιστεί και να μπει τελεία στο σοβαρό πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης που προκαλεί. Με δηλώσεις του στην τοπική εφημερίδα «ΕΡΜΗΣ», ο Λιμενάρχης Νίκος Κοκκάλας έκανε γνωστές τις ενέργειες της υπηρεσίας του όταν δέχτηκε την καταγγελία για ροή λυμάτων στη θάλασσα. «Στις 4 το απόγευμα της Κυριακής ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο για τη ρύπανση που προκλήθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Τσιλιβή στην κεντρική παραλία και προερχόταν από κάποια εγκατάσταση στην ξηρά. Το Τσιλιβή μας έχει απασχολήσει και άλλες φορές στο παρελθόν για θέματα ρύπανσης το καλοκαίρι και μεταβήκαμε μαζί με τον υπολιμενάρχη και άλλα όργανα της υπηρεσίας μας» ανέφερε ο κ. Κοκκάλας και ακολούθως περιέγραψε τα γεγονότα.

«Στο σημείο που πήγαμε διαπιστώσαμε ότι από ένα δρόμο που βρίσκεται μεταξύ δύο ξενοδοχείων υπήρχε ένας αγωγός από τον οποίο έρεε νερό που μέσω της παραλίας κατέληγε στη θάλασσα. Το νερό είχε έντονη δυσοσμία, καταλάβαινες ότι πρόκειται για λύματα και είχε δημιουργήσει σε αρκετά μεγάλη έκταση φυσαλίδες μέσα στη θάλασσα. Εκεί που είμαστε δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε από πού προερχόταν. Μίλησα με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ που απάντησε πως θα στείλει στοιχεία για τον υπαίτιο της ρύπανσης ενώ πήγε και στο χώρο. Σε πρώτη φάση εμάς μας ενδιέφερε να σταματήσει η ρύπανση γιατί εκείνη την ώρα υπήρχαν τουρίστες στην περιοχή που πατούσαν μέσα στα λύματα. Αυτή δεν είναι καλή εικόνα και επίσης είναι και θέμα υγιεινής. Εμείς θέλαμε τη διακοπή της ροής των λυμάτων και μίλησα με την κ. Εισαγγελέα από την οποία ζήτησα έγκριση για να έλθει μηχάνημα της ΔΕΥΑΖ και να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Απ’ ότι γνωρίζω μέχρι το βράδυ της Κυριακής κατάφεραν να περιορίσουν τη ροή του νερού» ανέφερε, επίσης, ο Λιμενάρχης.

Για να υπάρξει αποτέλεσμα και ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος ο κ. Λιμενάρχης ανέφερε τα ακόλουθα:
«Μας ενδιαφέρει η πλήρης αποκατάσταση που μπορεί να είναι θέμα και άλλων υπηρεσιών, αλλά αν αφήσουμε τη σωλήνα θα ξαναδημιουργηθεί το πρόβλημα και μπορεί να είναι μέσα στο καλοκαίρι. Μας ενδιαφέρει λοιπόν να αποκατασταθεί πλήρως το ζήτημα. Ξέρουμε για τον αγωγό αλλά υπάρχουν κι άλλα παρακλάδια και πρέπει να σκάψουμε όλη την παραλία για να δούμε τι είναι από κάτω.
Σαν υπηρεσία ζήτησα να σφραγιστεί ο αγωγός και αφού πάρω την εισαγγελική έγκριση θα πάμε με μηχάνημα να τον ξηλώσουμε για να αποκατασταθεί πλήρως ο χώρος.
Δεν μπορώ να αφήνω ένα πρόβλημα να διαιωνίζεται, αν είναι θέμα και άλλων υπηρεσιών. Αν έχουμε τα εχέγγυα ότι δεν θα δημιουργηθούν άλλα προβλήματα θα πάμε να τον ξηλώσουμε. Χρειάζεται θέληση και πρωτοβουλία.
Δεν θα περιμένουμε τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο γιατί μπορεί να έχουμε χειρότερα πράγματα μέσα στο καλοκαίρι. Προτιμώ να δημιουργήσουμε μία κακή εικόνα ένα απόγευμα παρά να χρονίζει το πρόβλημα»!

Να σημειωθεί ότι η πολύ σοβαρή αυτή υπόθεση θα απασχολήσει-μεταξύ άλλων θεμάτων-και τη σημερινή απογευματινή (5 με 6μ.μ.) πανελλαδική εκπομπή της ΕΡΑ Ζακύνθου, η οποία θα μεταδοθεί μέσω της ERTOPEN και σε δικτύωση με τις υπόλοιπες περιφερειακές ΕΡΑ.

«Δήμος Ζακύνθου και ΦοΔΣΑ να αναλάβουν τη βαριά ευθύνη για τα απορρίμματα και εμείς θα είμαστε αρωγοί» δηλώνει ο αντι-περιφερειάρχης!    

Την ανάγκη ο Δήμος και ο ΦοΔΣΑ (πρώην σύνδεσμος καθαριότητας) να προχωρήσουν άμεσα και με υπευθυνότητα στην εξεύρεση λύσης για τα απορρίμματα, επισημαίνει άλλη μια φορά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Νιοτόπουλος επαναλαμβάνοντας πως η Π.Ε. Ζακύνθου θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες χωρίς να περιχαρακωθεί στις αρμοδιότητές της. Ακόμη μίλησε για ¨παιχνίδια¨ που κάποιοι παίζουν γύρω από την υπόθεση των απορριμμάτων ενώ σχολίασε και τις εξελίξεις που αφορούν το οικόπεδο δίπλα στο αεροδρόμιο.

Ο ίδιος τόνισε μέσω του «ΕΡΜΗ»  πως πρόθεση της ΠΙΝ δεν είναι  να υποκαταστήσει ούτε το Δήμο αλλά ούτε και το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, αλλά να βοηθήσει για την προσφορότερη και πιο άμεση λύση. Ακόμη σχολίασε πως εδώ και περίπου ένα χρόνο υπήρχε ανάγκη για μια ενδιάμεση λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων και φυσικά μια μόνιμη και οριστική. Σήμερα, βρισκόμαστε σε ένα σημείο που απαιτείται μια ακόμη πιο άμεση λύση!

«Αν συνεχίσει αυτό το παιχνίδι, γιατί κάποιοι παίζουν τέτοια παιχνίδια, δε θα βρεθεί λύση, αλλά αντίθετα θα δούμε ένα θέατρο του παραλόγου, όπως συμβαίνει με το Δημοτικό Θέατρο και τείνει να καταντήσει και η πλατεία!» τόνισε, συμπληρώνοντας πως η Περιφερειακή Ενότητα δε θα εμπλακεί σε μια τέτοια διαδικασία, αλλά ούτε και θα περιχαρακωθεί πίσω από τις αρμοδιότητες!

Σε ότι αφορά την λύση που προτάθηκε για το οικόπεδο του αεροδρομίου και η οποία φαίνεται να υποστηρίχθηκε και από την πλευρά του, σημείωσε:

«Η Πολιτική Αεροπορία έχει μια ένσταση. Δεν μπορεί να άρει τις ενστάσεις της αν δεν έχει μια νέα πρόταση και η πρόταση αυτή δεν έχει κατατεθεί ακόμη στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Ξαναλέω πως δεν έχουμε εμμονές, ούτε με το αεροδρόμιο, ούτε με τις Ορθονιές, ούτε με το Γαλάρο, ούτε με τη Λιθακιά. Δυστυχώς οι συμπολίτες μας δεν πιστεύουν πως αυτό που τους προτείνουμε είναι προϊόν μελέτης, μπορεί να εφαρμοστεί και δε θα δημιουργεί πρόβλημα στο περιβάλλον και τη ζωή τους!»

Τέλος υπογράμμισε πως  οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν επί δεκαετίας, έκαναν τους συμπολίτες μας να χάσουν την εμπιστοσύνη τους με αποτέλεσμα σήμερα έχουμε αυτές τις αλυσιδωτές αντιδράσεις, από την άλλη πλευρά όμως υποστήριξε πως και οι ίδιες οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να σκεφτούν πως θα διαχειριστούν τα δικά τους σκουπίδια!

«Δε θέλουν τα  σκουπίδια των υπολοίπων, αλλά που θα πηγαίνουν τα σκουπίδια τα δικά τους; Ας υποδείξουν ένα χώρο! Όλοι με σοβαρότητα, χωρίς προκαταλήψεις και ταμπού, πρέπει να κουβεντιάσουμε, με μπροστάρη το Δήμο και τον ΦοΔΣΑ. Τους καλώ να αναλάβουν το ρόλο τους, να σηκώσουν αυτό το φορτίο και εμείς θα είμαστε αρωγοί και θα τους βοηθήσουμε σε ότι χρειαστούν» κατέληξε.

Η ηχορρύπανση και η εγκληματικότητα τα μεγαλύτερα προβλήματα των κατοίκων του Λαγανά!

Την εγκληματικότητα και την ηχορρύπανση παρουσιάζουν ως τα πιο μεγάλα προβλήματα οι κάτοικοι του Λαγανά οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα πήραν μέρος σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο στον Παντοκράτορα με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Αναστασίου Μποτώνη και με την παρουσία όλων των εκπροσώπων των φορέων.

Μιλώντας στον «ΕΡΜΗ», ο κ. Γιάννης Σκαρτσής από την Επιτροπή των κατοίκων ανέφερε: «η φωνή των κατοίκων του Λαγανά δεν ακουγόταν μέχρι τώρα ή δεν λαμβανόταν υπόψη η θέση τους. Η πολιτεία αντιμετωπίζει το Λαγανά σαν μία μηχανή που βγάζει χρήματα και τίποτα περισσότερα. Ο καθένας μεμονωμένα προσπαθούσε να λύσει το πρόβλημά του. Αυτοί που έχουν τις επιχειρήσεις φεύγουν το χειμώνα και πάνε αλλού, όμως εμείς οι κάτοικοι αντιμετωπίζουμε θέματα με την ηχορρύπανση, με τις φασαρίες που γίνονται στους δρόμους, με την εγκληματικότητα αλλά και με τις υποδομές όπως καθαριότητα και φωτισμός. Με τη λήξη της τουριστικής περιόδου έχουμε αμέσως συσκότιση από τον κόμβο του ραδιοφωνικού σταθμού και κάτω. Εκεί τελειώνουν τα πάντα λες και είμαστε πολίτες β’ κατηγορίας εμείς που μένουμε εκεί».

Μεταξύ των θεμάτων που παρουσίασε προς επίλυση ο κ. Σκαρτσής είναι και τα εξής: «Ο Δήμος πρέπει να χαράξει τους βασικούς δρόμους.  Στην παραλία ο ένας δρόμος έχει κίνηση και ο άλλος είναι ζώνη στην οποία συμβαίνουν τα πάντα και δεν υπάρχει έλεγχος. Υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές στο Λαγανά με πολύ αυξημένη εγκληματικότητα. Εγώ είμαι ενάντια στην πρόταση της πεζοδρόμησης από τη διασταύρωση Καλαμακίου μέχρι την παραλία, γιατί αν το κάνουμε αυτό η περιοχή θα γίνει γκέτο. Τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα τότε»!.

To εργατικό κέντρο Ζακύνθου καλεί τη δημοτική αρχή να μην επιτρέψει απολύσεις στο τοπικό ΚΔΑΠ-ΜΕΑ!                                 

Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, σύμφωνα με την καταγγελία - δελτίο τύπου των εργαζόμενων στο ΚΔΑΠ - ΜΕΑ Ζακύνθου, καλεί την Δημοτική Αρχή του κ. Κολοκοτσά και τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΖ κ. Θεοδόση να μην προχωρήσουν στην απόλυση των δυο εργαζόμενων θεραπευτριών στο ΚΔΑΠ - ΜΕΑ, Διονυσίας Κούτση (υπεύθυνης ψυχολόγου) και της Αλεξάνδρας Τυρογαλά (λογοθεραπεύτριας) "αντικαθιστώντας" τες με ειδικότητες χοροδιδασκάλου και καλών τεχνών!

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι: «Με αυτή την κίνηση η Διοίκηση της ΚΕΔΗΖ και η Δημοτική Αρχή θέλει να στείλει το ξεκάθαρο μήνυμα της απόλυσης για όσους διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους. Επίσης με την κατάργηση τόσο της μοναδικής ειδικότητας λογοθεραπείας που λειτουργεί δωρεάν στο νησί όσο και της ψυχολόγου υπεύθυνης του θεραπευτικού προγράμματος δημιουργούν επιπλέον προβλήματα στους γονείς και στα παιδιά που εξυπηρετούνται. Το Εργατικό Κέντρο δεν αποδέχεται τις απολύσεις αυτές οι οποίες είναι εκδικητικές, αφού ήρθαν όταν οι εργαζόμενες ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας απαιτώντας τα δεδουλευμένα τους, καθώς επίσης θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες στο πλευρό των εργαζομένων, των παιδιών και των γονέων που εξυπηρετούνται από αυτό το πρόγραμμα για να μην περάσει αυτή η απαράδεκτη απόφαση».

Άλλη μια διακοπή κυκλοφορίας στην…πολύπαθη γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπη για να ολοκληρωθούν αναγκαίες εργασίες

Την διακοπή της κυκλοφορίας κάθε τροχοφόρου οχήματος στη γέφυρα Αγίου Χαραλάμπη στις 7 και 8 Μαΐου αποφάσισε ο Λιμενάρχης, Κοκάλλας Νικόλαος, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες ολοκλήρωσης της επισκευής της, στο πλαίσιο του έργου «ΣΤΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ-ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ». Ο εργολάβος κ.Μπακαλάρος αναμένεται να είναι στη Ζάκυνθο σήμερα, με σκοπό το επόμενο διήμερο να ολοκληρωθούν από τα συνεργεία οι εργασίες για την πλήρη αποκατάσταση της…πολύπαθης γέφυρας, που έχουν μείνει σε εκκρεμότητα, φωτισμός, κιγκλιδώματα κ.α.

Σύλληψη 48χρονου ημεδαπού στην Κεφαλονιά για κατοχή και καλλιέργεια ινδικής κάνναβης!

Συνελήφθη στις (04.05.2015) το μεσημέρι στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, ένας 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου  σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης. Αναλυτικότερα, ο 48χρονος  εντοπίστηκε  κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης  και σε έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού και την συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευασίες και αυτοσχέδιες πλαστικές γλάστρες με 11.1 γραμμάρια και 5 φυτώρια κάνναβης, αντίστοιχα. Ο 48χρονος  οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

Κοντονής και Γαζέα στον 4ο Ημιμαραθώνιο Αθηνών

Με χρώματα, μπαλόνια, μουσικές και ανθρώπους όλων των ηλικιών πλημμύρισε το πρωί της περασμένης Κυριακής, η πλατεία Συντάγματος και όλο το κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο του 4ου Ημιμαραθωνίου Αθηνών. Στη 2η Θέση τερμάτισε η πρωταθλήτρια της ΑΓΕΖ (ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ) Μάγδα Γαζέα. Μαζί της έσπευσε να φωτογραφηθεί ο βουλευτής Ζακύνθου και υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής! Την 1η θέση κατέκτησε η πρωταθλήτρια Σοφία Ρήγα. Να σημειωθεί ότι 15.000 άνθρωποι από κάθε άκρη της πρωτεύουσας αλλά και από την περιφέρεια έγιναν ένα, με στόχο να μεταδώσουν το μήνυμα της υποχρέωσης που έχει καθένας από εμάς να φροντίζει την υγεία του μέσω της άθλησης και να μην ξεχνά το διαχρονικό «νους υγιής εν σώματι υγιεί»!

Φωτό: Από τη συμμετοχή των αγωνιζόμενων εργαζόμενων και των αλληλέγγυων της ελεύθερης και αυτόδιαχειριζόμενης ΕΡΑ Ζακύνθου, στην φετινή Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση τοπικών σωματείων, συλλόγων, φορέων και άλλων συμπολιτών μας, μπροστά από το κτίριο της πρώην Νομαρχίας και νυν Περιφερειακής Ενότητας του νησιού, με το σύνθημα: «ΕΡΤ ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΖΌΜΕΝΟΥ Η ΦΩΝΗ», να δίνει παλμό και μήνυμα δικαίωσης, αλλά και συνέχισης του αγώνα!    

ΕΡΤ…ΧΟΜΑΣΤΕ!


 
…και κάτι για το Νεπάλ!

Ολόκληρες βουνοπλαγιές κατολίσθησαν πάνω στα πανέμορφα αγροτικά χωριουδάκια του Νεπάλ το περασμένο Σάββατο. Χιλιάδες άνθρωποι συνθλίφτηκαν ενώ ακόμη περισσότεροι αγνοούνται -- η χώρα εκλιπαρεί για νερό, τροφή και καταλύματα. Αλλά μέσα στα συντρίμμια και την απόγνωση μια γενναία τοπική οργάνωση, η Abari, πασχίζει με κάθε μέσο να στήσει καταυλισμούς στις πιο πληγείσες περιοχές.

Ειδικοί ανθρωπιστικών αποστολών επιβεβαιώνουν πως ακόμη και πριν το σεισμό, αυτή η οργάνωση προσέφερε το πιο αποτελεσματικό έργο στη χώρα και πως αποτελεί μια απ’τις καλύτερες διόδους για να φτάσει γρήγορα ζωτική βοήθεια στις απομακρυσμένες κοινότητες. Κι αυτό επειδή το Νεπάλ είναι το σπίτι τους.

Μπορούμε να παρέχουμε ζωτική στήριξη στο έργο αυτής της οργάνωσης, αλλά και άλλων ομάδων σε όλο το Νεπάλ, δεκαπλασιάζοντας τον προϋπολογισμό τους ώστε να χτίσουν γερές βάσεις και να προσφέρουν βοήθεια σε ακριτικές περιοχές.

Στηρίζοντας την ανοικοδόμηση των τοπικών κοινοτήτων στα δύσκολα χρόνια που τους περιμένουν, φυτεύουμε σπόρους ελπίδας για ένα βιώσιμο και ασφαλές μέλλον στα φτωχότερα χωριά του Νεπάλ.

Πάτησε παρακάτω για να δεσμευτείς να στείλεις βοήθεια – θα χρεωθείς μόνο αν συγκεντρώσουμε το ποσό που θα μας επιτρέψει τα στηρίξουμε ουσιαστικά τους τοπικούς ήρωες και ηρωίδες που αυτή τη στιγμή δίνουν μάχη:


ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΜΕ €2

ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΜΕ €4

ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΜΕ €10 -- κατάλυμα για 1 άνθρωπο

ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΜΕ €20 -- κατάλυμα για 2 ανθρώπους

ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΜΕ €50 -- κατάλυμα για 5 ανθρώπους

ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΜΕ €200 -- μεγάλη σκηνή για 20 ανθρώπους


Για να δεσμευτείς να βοηθήσεις με οποιοδήποτε άλλο ποσό, κάνε κλικ εδώ.


Οι αρχές του Νεπάλ φημίζονται για την αναποτελεσματικότητα και τη διαφθορά κι η κυβέρνηση της χώρας είναι βαθιά διχασμένη. Γι’αυτό κι η δραστήρια κοινωνία των πολιτών του Νεπάλ είναι πιθανώς σε καλύτερη θέση να παρέχει ζωτική βοήθεια με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Η Abari, αλλά και άλλες παρόμοιες οργανώσεις, δραστηριοποιούνται σε ορισμένες από τις πιο πληγείσες περιοχές του Νεπάλ, χτίζοντας δεξαμενές νερού και σπίτια και δημιουργώντας ένα δίκτυο ώστε να μπορεί η ανθρωπιστική βοήθεια να καταφθάνει σε απομακρυσμένες περιοχές διαφεύγοντας τη διαφθορά.

Οι μεγάλες, διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις χρησιμοποιούν τις καθιερωμένες διόδους για να στείλουν οικονομική βοήθεια και τεχνογνωσία, ενώ οι τοπικές ομάδες αγωνίζονται με ελάχιστα μέσα για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες. Η στήριξη τέτοιων ομάδων μπορεί να φέρει μεγαλύτερο ρίσκο, αλλά μαζί με αυτό το ρίσκο έρχεται κι η ευκαιρία για πραγματικά, σημαντικά αποτελέσματα. Όταν ο κυκλώνας χτύπησε τη Βιρμανία το 2008, το κίνημά μας συγκέντρωσε σχεδόν 2 εκατομμύρια δολάρια τα οποία εισάγαμε κρυφά στη χώρα μέσω ενός δικτύου μοναχών, αποφεύγοντας έτσι τις διεφθαρμένες κρατικές αρχές. Αυτή η τακτική, μας επέτρεψε να βοηθήσουμε ανθρώπους που δεν είχαν λάβει ποτέ τους στήριξη από κανένα.

Αυτή είναι η ευκαιρία μας να το επαναλάβουμε στο Νεπάλ. Πάτησε παρακάτω για να συμμετέχεις και το Avaaz θα εκταμιεύσει και θα διανέμει τη δωρεά σου αμέσως μόλις συγκεντρώσουμε το ποσό που θα μας επιτρέψει να παρέχουμε ουσιαστική βοήθεια:


Το κίνημά μας δημιουργήθηκε για να υπερβαίνει τις γραφειοκρατίες και να διανέμει ελπίδα χωρίς εμπόδια. Όταν η συμφορά χτύπησε τη Βιρμανία και μετά την Αϊτή, τα μέλη του κινήματος του Avaaz ανοίξαμε τις καρδιές μας και στείλαμε εκατομμύρια στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη. Με γνώμονα την κοινή μας ανθρωπιά, συσπειρωθήκαμε αστραπιαία σ’αυτές τις δύσκολες στιγμές. Τώρα μπορούμε να ενώσουμε ξανά τη δύναμή μας ως πολίτες του κόσμου, για να παρέχουμε στους ανθρώπους του Νεπάλ τη στήριξη που χρειάζονται για να επιβιώσουν τον εφιάλτη.

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,

Emma, Alex, Allison, Laila, Oli, Alaphia, Rowena, Mais κι ολόκληρη η ομάδα του Avaaz

Περισσότερες Πληροφορίες:

Νεπάλ: Άμεση ανάγκη για βοήθεια στις απομακρυσμένες περιοχές (EuroNews)
http://gr.euronews.com/2015/04/29/nepal-s-pm-calls-for-more-aid-in-time-of-crisis/

Συγκλονιστικές εικόνες από το Νεπάλ: Καίνε τους νεκρούς στις πλατείες (Πρώτο Θέμα)
http://www.protothema.gr/world/article/471389/nepal-fovoi-oti-oi-nekroi-tha-xeperasoun-tous-10000/

Η βοήθεια πρέπει να φτάσει τις απομακρυσμένες και φτωχές περιοχές του Νεπάλ - Nepal’s relief effort must reach the rural poor (Globe and Mail)
http://www.theglobeandmail.com/globe-debate/nepals-relief-effort-must-reach-the-rural-poor/article24135973

Σεισμός στο Νεπάλ: οι αρχές πασχίζουν παρόλη τη διεθνή βοήθεια - Nepal earthquake: authorities struggle to cope despite international aid efforts (The Guardian)
http://www.theguardian.com/world/2015/apr/27/nepal-earthquake-authorities-struggle-to-cope-despite-international-aid-efforts

Τα χωριά του Νεπάλ που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού είναι σε απόγνωση - Villages Near Nepal Earthquake’s Epicenter Are Desperate (NY Times)
http://www.nytimes.com/2015/04/28/world/asia/nepal-earthquake.html

Σεισμός Νεπάλ: Ανθρωπιστική βοήθεια σε απομονωμένες περιοχές
http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/581849/seismos-nepal-anthropistiki-voitheia-se-apomonomenes-perioxes

Abari Adobe και Bamboo Research Institute
https://www.facebook.com/abari.nepal/


Το Avaaz είναι ένα κίνημα 41 εκατ. πολιτών απ’όλο τον κόσμο το οποίο αγωνίζεται για να διασφαλίσει ότι οι απόψεις και οι αξίες των λαών του κόσμου όχι μόνο ακούγονται, αλλά και διαμορφώνουν παγκόσμιες πολιτικές αποφάσεις. (Η λέξη ‘Avaaz’ σημαίνει ‘φωνή’ ή ‘τραγούδι’ σε πολλές γλώσσες.) Τα μέλη του Avaaz βρίσκονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη και η ομάδα μας είναι διασκορπισμένη σε 18 χώρες και 6 ηπείρους, και λειτουργεί σε 17 γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες εκστρατείες του Avaaz εδώ, ή ακολούθα μας στο Facebook και το Twitter.

Λαμβάνεις αυτό το email επειδή στις 2015-02-17 υπέγραψες το ψήφισμα "" χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Για να βεβαιωθείς ότι τα emails από το Avaaz εμφανίζονται στα εισερχόμενά σου, παρακαλούμε πρόσθεσε το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. στις επαφές σου. Αν θέλεις να αλλάξεις το email σου, τη γλώσσα ή άλλα στοιχεία σου επικοινώνησε μαζί μας ή αν θέλεις να email=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.&;v=57515&lang=el" target="_blank">σταματήσεις να λαμβάνεις emails κάνε κλικ εδώ.


Αν θέλεις να επικοινωνήσεις με το Avaaz, παρακαλούμε μην απαντήσεις σ’αυτό το email. Αντ'αυτού, γράψε μας μέσω αυτής της σελίδας: www.avaaz.org/el/contact ή πάρε μας τηλ. στο +1-888-922-8229 (ΗΠΑ). 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06/05/2015 - 12:41