ȘTIRI ÎN LIMBA ROMÂNĂ 04/05/2015

---Scurtarea negocierilor în condițiile în care nu există timp suficient pentru acorduri separate propune guvernul grec partnerilor europen cu scopul de a se ajunge la un acord în ansamblu până la finele lunii mai sau începutul lunii iunie astfel încât să se dea undă verde lichidității.

Hotărârea a fost luată la reuniunea de ieri a staffului economic la care a participat și ministrul de Finanțe Yianis Varoufakis dat  fiind că astăzi continuă nefocierile cu Brussels Group.

Frână la negocieri pune FMI  care insistă pentru concedieri masive și pentru retragerea proiectului de lege privind contractele colective de muncă.---Readucerea informării redactorilor politici, a făcut act  purtătorul de cuvânt al guvernului Gavriil Sakellaridis.

Sala de briefieng din edificiul Secretariatului General pentru Informare s-a deschis azi după 2,5 ani pentru a-i primi pe redactorii politici care acoperă reportajul guvernului și pe reprezentanții agențiilor de presă străine de la Atena.

---Au demarat azi în Parlament lucrările Comisiei de Adevăr privind Datoria Suverană a Greciei. Lucrările au fost deschise de președintele Parlamentului, Zoi Kostantipoulou  în prezența și a coordonatorului și șef al Grupei Internaționale, Eric Toussaint.---Într-un  climat pozitiv s-a desfășurat azi prima reuniune a Consiliului Național pentru Politică Externă în prezența MAE, Nikos Kotzias.MAE referitor la ,,discuția foarte interesantă” asupra relațiilor greco-turcești a declarat că ” Mă duc în Turcia săptămâna următoare înarmat și cu gândurile celorlalte partide”.---Președintele ND Antonis Samaras se va afla diseară în capitala Belgiei la o manifstație a  Fundației Martin la care referentul principal va fi președintele Comisiei Europene,Jean-Claude Juncker.

La amiază dl Samaras a avut un dineu de lucru cu președintele CE.---Ministerul de Stat a prelungit termenul cu 24 de ore până marți, 5 mai, pentru cei interesați să-și depună scrisorile de intenție privind funcțiile de vârf (președinte, director general și alți trei membrii a CA) care vor încadra noul ERT.Conform informațiilor au fost depuse cca 100 de cereri pentru 5 locuri.

---Săptămâna mondială pentru siguranța rutieră . Ea este dedicată copiilor care în fiecare an își pierd viața din motive de accidente rutiere cca 186.000 copii.--Ministrul Justiției N. Paraskevopoulos care aseară a vizitat penitenciarele  disciplinare de la Korrydallos a atribuit confictul semnalat  și soldat cu moartea a doi deținuți condițiilor de detenție din închisori.--50 de imigranți ilegali au fost localizați și arestați la primele ore ale zilei în insula Chios de ofițerii  Pazei de Coastă.

--La  începutul săptămânii următoare urmează să devină funcțională platforma Taxis pentru declarațiile de venit .Data expirării este 30 iunie deși întârzierea deschiderii aplicației se pare că va duce la o prelungire a termenului.---METEO

---Vreme în general frumoasă în toată țara și doar precipitații locale în zonele montane vor apare în cursul zilei de mâine.

La Atena temperatura va atinge 30 de grade iar la

Thessaloniki 26 de grade Celsius.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54