Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καρδίτσας

Καρδίτσα, 28 Απριλίου 2015Το  ΤΕΙ Θεσσαλίας δίνει τα ταμειακά διαθέσιμα

Να εφαρμόσουν τα ιδρύματα την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα διαθέσιμα κονδύλιά τους, αποφάσισε χθες η σύνοδος των Προέδρων και Αναπληρωτών Προέδρων ΤΕΙ, στην  οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Παναγιώτης Γούλας. Τα χρήματα του ΤΕΙ Θεσσαλίας αγγίζουν περίπου τα έξι εκατομμύρια ευρώ και θα μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Σύσκεψη με τους βουλευτές της Θεσσαλίας πραγματοποιεί η Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών

Σύσκεψη με τους βουλευτές της Θεσσαλίας πραγματοποιεί η Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών με θέμα τα υδατικά ζητήματα αύριο στις 5 το απόγευμα στα γραφεία της στην Αθήνα. Έχει προγραμματιστεί να γίνει ενημέρωση – συζήτηση για:
1. Τα σχέδια Διαχείρισης των λεκανών απορροής ποταμών υδατικών διαμερισμάτων Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας (Ανω Αχελώου)-Προσφυγή Οργανώσεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας –οι θέσεις του υπουργείου επί των σχεδίων.
2. Το υδροηλεκτρικό έργο Μεσοχώρας. Η εκκρεμότητα της περιβαλλοντικής αδειοδότησης και οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του έργου
3. Εφαρμογή προγράμματος προστασίας και αναβάθμισης των υδατικών πόρων.
 
Στη σύσκεψη θα συμβάλλουν με την παρουσία τους οι πρόεδροι από το ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Κεντρικής Ελλάδας.

Πρόστιμα και σκούπα για τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα

Αποφασισμένη να περιορίσει το φαινόμενο της ανάπτυξης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων εμφανίζεται η δημοτική αρχή. Μετά την περίοδο χάριτος στους καταστηματάρχες εστίασης και τις συστάσεις που έγιναν και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν χθες η αρμόδια υπηρεσία του δήμου απομάκρυνε από κατάστημα εστίασης τα τραπεζοκαθίσματα που είχε αναπτυγμένα στον εξωτερικό χώρο, διότι δεν είχε τη σχετική άδεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των καταστηματαρχών έχει ανταποκριθεί στο σχετικό κάλεσμα του δήμου και προχώρησε στην έκδοση αδειών.

4η Εαρινή Γιορτή της Φύσης: Κάλεσμα για συγκέντρωση και ανταλλαγή παραδοσιακών σπόρων

Στην ανάγκη για δημιουργία τράπεζας παραδοσιακών σπόρων με σκοπό τη διάσωση, διάδοση, ανταλλαγή  και χρήση τους αφιερώνεται η 4η Εαρινή Γιορτή της Φύσης που διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή 3 Μαϊου η ΟικόΣφαιρα (κίνηση για το περιβάλλον, τον άνθρωπο και την ποιότητα ζωής), μαζί με το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων - Γενική Γραμματεία Πολιτισμού – Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας και με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, το  Δήμο Αργιθέας, την ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε. - Europe Direct Καρδίτσας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου και το Σύλλογο Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας.

Με επίκεντρο των εκδηλώσεων τον υπαίθριο και εσωτερικό χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας, οι διοργανωτές  θα επιχειρήσουν να αναδείξουν τη σπουδαιότητα των παραδοσιακών σπόρων που απειλούνται με αφανισμό. Γι' αυτό και καλούν τους πολίτες που παράγουν παραδοσιακούς σπόρους (κρατάνε δηλαδή σπόρους από τα φυτά που καλλιεργούν) να φέρουν μια μικρή ποσότητα για να την ανταλλάξουν με άλλη ή να την χαρίσουν. Είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθεί ο καθένας τη σημασία της όλης προσπάθειας και να γίνει ενεργός πολίτης. Η ημερίδα, εξάλλου, που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής με θέμα «Βιοποικιλότητα στη γεωργία», αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για καλύτερη πληροφόρηση, περισσότερη ευαισθητοποίηση και εντονότερο προβληματισμό.

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Εθελοντική Αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος του σωματείου μας

Σε εξέλιξη βρίσκεται περίοδος αιμοδοσίας, διάρκειας δυο εβδομάδων που οργανώνει η ΕΛΜΕ Καρδίτσας, σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας. Η εθελοντική αιμοδοσία βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 8 Μαϊου. Οι ώρες είναι από 9:00 π.μ έως 13:00 μ.μ. στο τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου.

Η συγγραφέας Μαρία Αγγελίδου και οι Ιστορίες της, έρχονται στην Καρδίτσα

Οι δράσεις των Παιδικών Βιβλιοθηκών και του ΔΟΠΑΚ το μηνα Απρίλιο, κλείνουν με την με την επίσκεψη μιας σπουδαίας συγγραφέως στην πόλη μας, της Μαρίας Αγγελίδου. Σήμερα το πρωί η συγγραφέας επισκέπτεται την παιδική βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Καρδιτσομάγουλας» καλεσμένη από το σύλλογο διδασκόντων και τη διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου, ενώ το απόγευμα της από τις 6 έως τις 8 θα υπογράφει βιβλία της και θα συζητήσει με τα παιδιά, στην παιδική βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου». Αύριο το πρωί θα επισκεφτεί το 10ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, καλεσμένη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και θα μιλήσει στα παιδιά για τις Ιστορίες της, τη συγγραφή και τη μετάφραση των βιβλίων.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28/04/2015 - 10:11