ȘTIRI ÎN LIMBA ROMÂNĂ 27/04/2015

------În prezența ministrului de Finanțe Yianis Varoufakis se reunește azi „echipa politică pentru negocieri„ cu instituțiile.

La reuniune participă ministrul supleant pentru Relațiile Financiare Internaționale Eukleidis Tsakalotos și secretarul general al guvernului Spyros Sayias.

Diseară urmează să se efectueze o teleconferință a Brussels Group conform unor informații de la ministerul de Finanțe.Hotătârârea de a se forma echipa economică pentru negocieri a fost luată ieri la ședința care a avut loc la Palatul Maxim și la care s-a reiterat încrederea și sprijinul ministrului de Finanțe care a „ devenit ținta unor publicații difuzate de presa internațională„.

Conform cercurilor de la maxim dl Varoufakis acționează întotdeauna în cadrul hotărârilor colective și a organelor competente ale guvernului și în același mod va continua

 să lucreze pentru a se găsi o soluție viabilă.-----„ Nu este  posibil să nu existe un acord până în iunie„ a accentuat  Pierre Moscovici, exprimând estimările legate de negocierile cu Grecia. Comisarul european a remarcat că mesajul Eurogroup de la Riga „ a fost dur și în orice caz ferm„. De asemenea a formulat convingerea sa privind „ireversibilitatea„ monedei euro. „În ziua în care o țară va decide să iasă din eurozonă nu se prevede existența unui mecanism legal. Dacă o țară pleacă atunci euro nu mai este o monedă unică și întrebarea care se ridică este: cine va fi următorul„ a mai remarcat demnitarul francez.---În anumite chestiuni,Europa, va trebui să ia hotărâri politice și să îi depășească pe tehnocrați„ a accentuat Președintele Republicii, Prokopis Pavlopoulos la interviul acordat revistei germane Der Spiegel exprimându-și totuși optimismul privind cursul negocierilor. Președintele Republicii a afirmat că țara este ferm hotărâtă să-și achite datoriile până „la ultimul cent„. Dl Pavlopoulos a mai adăugat că Grecia nu cere decât să fie tratată la fel ca toate țările-membre europene adăugând că „anumite măsuri care au fost impuse Greciei nu sunt acoperite de Dreptul UE„.---A demarat azi în plen dezbaterea proiectului de lege privind redeschiderea ERT. „Cu acest proiect ERT va fi redeschisă fără păcatele trecutului„ a punctat printre altele în dicursul rostit referenta proiectului Aglaia Kyritsi..

A. Kyritsi a remarcat că proiectul de lege adus este rezultatul unor negocieri și dezbateri cu  reprezentanții societății și a dialogului purtat cu angajații care s-au auto-organizat  și autoadministrat pentru a se ajunge la o radio-televiziune pluralistă.

---Plăți ilegale la demnitari de stat ca urmare a achiționării de vehicule de la compania germană Daimler, rezultă din investigațiile realizate de procurorul contra corupției Eleni Raikou.

Din investigații a rezultat că în perioada mandatului ministerial la Ministerul Apărării a lui Akis Tsihatzopoulos și a lui Yiannos Papandoniu s-au făcut plăți ilegale din 2001 și apoi. Mitele au fost date de cadre de vârf ale companiei germane cu intenedierea unor persoane din Grecia pentru ca ofițerii să promoveze la ierarhie contractele dorite.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54