Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα

Το δημοτικό συμβούλιο Καρδίτσας συντάσσεται με τις όποιες αποφάσεις ληφθούν σήμερα από την ΚΕΔΕ για τα αποθεματικά

Συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Καρδίτσας προκειμένου να συζητήσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά στα αποθεματικά των δήμων. Το σώμα αφού συζήτησε διεξοδικά το θέμα, αποφάσισε να ταχθεί με την ΚΕΔΕ και τις όποιες αποφάσεις ληφθούν σήμερα στο έκτακτο συμβούλιο, που ξεκινά στις 12 το μεσημέρι, ζητώντας παράλληλα, διασφαλίσεις για τα αποθεματικά. Στο μεταξύ εγγυήσεις ότι το μέτρο για τα ταμειακά διαθέσιμα θα είναι έκτακτο πήραν από τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα οι περιφερειάρχες σε συνάντηση που έγινε στην Αθήνα. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειαρχών κ. Κώστας Αγοραστός μετά τις διευκρινήσεις δήλωσε ότι εφόσον η Ελλάδα χρειάζεται αυτό το εργαλείο για να τελειώσει η διαπραγμάτευση οι περιφερειάρχες θα το δώσουν.

Παραιτήθηκε από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου ο βουλευτής Σπύρος Λάππας

Παρουσία του βουλευτή και δημοτικού συμβούλου κ. Σπύρου Λάππα πραγματοποιήθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καρδίτσας Ήταν όμως και η τελευταία συνεδρίαση για τον κ. Λάππα καθώς παραιτήθηκε και τη θέση του θα πάρει ο πρώτος επιλαχών του συνδυασμού Καρ.Πο.Σ. κ.Κώστας Μιχαλάκης. Ο κ. Λάππας αιτιολογώντας τους λόγους της παραίτησης του τόνισε μεταξύ άλλων ότι μετά, αποφάσισε ότι πρέπει να εγκαταλείψει τα έδρανα της αυτοδιοίκησης προκειμένου να υπηρετήσει έναν άλλο μεγαλύτερο σκοπό, τον εθνικό, από τα έδρανα της Βουλής

Να δοθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα των σχολείων του νομού

Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας, η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πρόσφατα ανέλαβαν πρωτοβουλία για την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν γενικότερα τα σχολεία της περιοχής και να ενημερώσουν σχετικά τους φορείς. Συναντήθηκαν με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Καρδίτσας κ. Γεννάδιο, Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του έθεσαν τα εξής ζητήματα:  Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη σίτιση μαθητών λόγω της οικονομικής κρίσης και θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα. Υπάρχουν ακατάλληλα κτίρια ιδιαίτερα προσχολικής και ειδικής αγωγής. Έλλειψη θέρμανσης ή ελλιπής θέρμανση σχολικών κτιρίων. Έλλειψη επαρκούς φύλαξης σχολείων. Αδυναμία ελέγχου των μαθητών στον προαύλειο χώρο με αγορές τροφίμων εκτός σχολείου. Όπως ειπώθηκε στη συνάντηση η προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων πρέπει να ξεκινήσει άμεσα, ώστε να περιοριστούν από τη νέα σχολική χρονιά.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν παράταση της έκδοσης άδειας χρήσης νερού για τους αγρότες

Την εύλογη παράταση της προθεσμίας υποβολής φακέλου από τους αγρότες για την έκδοση άδειας χρήσης νερού, η οποία λήγει στις 30 Απριλίου 2015 ζητούν Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α μεταξύ των οποίων και η Βουλευτής Ν. ΚαρδίτσαςΧρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου. Οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ζητούν να δοθεί παράταση, δεδομένου ότι το θεσμικό πλαίσιο είναι πολύπλοκο, πολλοί αγρότες δεν έχουν συγκεντρώσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και έτσι απειλούνται με πρόστιμα.

Εορτάστηκε ο Πολιούχος της Καρδίτσας Άγιος Σεραφείμ

Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο Πολιούχος της Καρδίτσας Άγιος Σεραφείμ το Σαββατοκύριακο, παρουσία Μητροπολιτών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθους κόσμου. Χθες Κυριακή των Μυροφόρων τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ναό πολυαρχιερατική θεία λειτουργία, ακολούθησε λιτάνευση της τιμίας κάρας και έγινε αρτοκλασία στην κεντρική πλατεία.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54