Eιδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα

-Εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Καρδίτσας, στις 5 το απόγευμα, με τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη. Το πρώτο αφορά στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη δέσμευση των ταμειακών αποθεμάτων, ενώ το δεύτερο στο μεταναστευτικό. Επίσης θα ληφθεί απόφαση για την έγκριση συμμετοχής δημοτικών συμβούλων στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ

-Διαμάχη εχει ξεσπάσει μεταξύ των σχολικών κυλικείων και στα ντελιβεράδικα, με δεδομένο ότι οι μαθητές διά τηλεφώνου προχωρούν σε παραγγελίες από καταστήματα που λειτουργούν εκτός σχολείων. Στο θέμα αναφέρθηκε μέσω του facebook ο αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Γεννάδιος ενώ σχετικό ρεπορτάζ φιλοξενεί η τοπική εφημερίδα «Νέος Αγών». Πριν λίγες ημέρες το σωματείο Εκμεταλλευτών Κυλικείων Δημόσιων Σχολείων του νομού απέστειλε εξώδικη αναφορά στη σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου από την οποία ζητά να διερευνήσει το θέμα και να πράξει αναλόγως. Σε δηλώσεις του ο κ Γεννάδιος σημείωσε ότι η σχολική επιτροπή διερευνά το θεσμικό πλαίσιο για να δώσει μια τεκμηριωμένη απάντηση και θα κινηθεί αναλόγως στη συνέχεια.

-Μετά τη διοίκηση του ΕΒΕ και το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας εκφράζει την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο κλεισιμο της παλιάς εμπορικής τράπεζας. Εάν αυτό γίνει πράξη, όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση το διοικητικό συμβούλιο,  τότε θα έχουμε τα αντίστοιχα αποτελέσματα με αυτά της Εθνικής Τράπεζας όπου μετά το κλείσιμο του υποκαταστήματος της καθημερινά ταλαιπωρούνται αφάνταστα να εξυπηρετηθούν εκατοντάδες πολίτες του Νομού μας, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, επιχειρηματίες. Αντίστοιχη διαμαρτυρία υπάρχει και από την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Καρδίτσας.

-Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδιού κ. Κώστα Γιαννόπουλο και συνεργάτιδες του Οργανισμού είχε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ.Φωτ. Αλεξάκος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί αυτό το διάστημα ο κ. Γιαννόπουλος με φορείς της Θεσσαλίας, για την οργάνωση ενός παραρτήματος του Χαμόγελου του Παιδιού, που θα διευκολύνει την ανάπτυξη των δράσεων και των παρεμβάσεων στην περιοχή μας. Ο κ Γιαννόπουλος παρουσίασε συνοπτικά τη δράση του εθελοντικού οργανισμού που από το 1996 αγωνίζεται για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και την εξασφάλιση των απαραίτητων για τη σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία και ισορροπία τους και ζήτησε τη συνεργασία του Δήμου, στην προσπάθεια για πιο οργανωμένη και αμεσότερη δράση του οργανισμού στην περιοχή μας. Κύριο αίτημα είναι η διάθεση ενός χώρου που θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι συνεργάτες-ιδες του Οργανισμού στη Θεσσαλία, όταν θα επισκέπτονται το Δήμο μας, στο πλαίσιο δράσεων που θα υλοποιούνται σε συνεργασία και με τις κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά και εθελοντικούς φορείς της περιοχής μας. Ο κ. Αλεξάκος τόνισε οτι ο Δήμος Καρδίτσας επιδιώκει τη συνεργασία και επιθυμεί να συμβάλει στο πολυδιάστατο έργο του Οργανισμού

-Να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δίνει ο σχετικός νόμος «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας» για να ρυθμίσουν με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, τις οφειλές τους προς το Δήμο Καρδίτσας, καλεί τους οφειλέτες του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σωτ. Μπακαλάκου“Η ρύθμιση που “τρέχει” από τις 16 Απριλίου μέχρι και τις 26 Μαΐου είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για τους οφειλέτες, καθώς αφορά το σύνολο των οφειλών που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν μέχρι και τη λήξη της προθεσμίας και δίνει τη δυνατότητα εξόφλησής τους έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 20€ και με απαλλαγή από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν που μπορεί να φθάσει ακόμα και σε ποσοστό 100% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54