Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ   21-04-2015Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση της Υγείας στον β. Έβρο στις 28/4 στο Διδυμότειχο

Σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας καλούν πολίτες και φορείς οι διοργανωτές της κινητοποίησης που θα γίνει στις 28 Απριλίου στο Διδυμότειχο. Την κινητοποίηση οργανώνουν  οι γραμματείες του ΠΑΜΕ β. Έβρου, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) των σχολών Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου και τα συνταξιοδοτικά σωματεία της περιοχής, που διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση της Υγείας στον βόρειο Έβρο. Διεκδικούν την ανάκληση της απόφασης συγχώνευσης του νοσοκομείου Διδυμοτείχου με αυτό της Αλεξανδρούπολης, δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, ανασυγκρότηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, προσλήψεις προσωπικού, υλικοτεχνική υποδομή, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης στον τομέα της Υγείας. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα της επόμενης Τρίτης μπροστά στο νοσοκομείου Διδυμοτείχου και θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης.

Ορεστιάδα: Ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό και την ενδοσχολική βία

Ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό και την ενδοσχολική βία διοργανώνει την Κυριακή 26 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα, στο πολιτιστικό πολύκεντρο Ορεστιάδας η δημοτική επιτροπή παιδείας Ορεστιάδας. Οι ομιλητές θα αναλύσουν το ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού, θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για την αντιμετώπισή του, ενώ θα παρουσιαστεί και το νομικό πλαίσιο. Μετά τις ομιλίες, μαθητές του 4ου δημοτικού σχολείου Ορεστιάδας θα παρουσιάσουν μελωποιημένο το ποίημα των μαθητριών Αναστασίας Γκουντελίδου και Μαρίας Πέτρογλου, με θέμα τη φιλία. Τη μουσική συνέθεσε η σολίστ ακορντεονίστα και μουσικοσυνθέτρια, Ζωή Τηγανούρια.

Αλεξανδρούπολη: Ομιλία για τον διαδικτυακό εκφοβισμό διοργανώνει ο Ροταριανός Όμιλος

Ομιλία με την καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, δρ. Βασιλική Γκουντσίδου, διοργανώνει την Παρασκευή 24 Απριλίου ο Ροταριανός Όμιλος Αλεξανδρούπολης. Θέμα της ομιλίας της κας. Γκουντσίδου, η οποία είναι μέλος της διοικούσας επιτροπής του ευρωπαϊκού προγράμματος COST, θα είναι το Cyberbullying (διαδικτυακός εκφοβισμός). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Νομαρχείο στις 7.30 το απόγευμα της ερχόμενης Παρασκευής και θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

Τμήμα για «βασικά τουρκικά» θα λειτουργήσει το Κ.Δ.Β.Μ. Αλεξανδρούπολης

Τμήμα εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας (βασικά τουρκικά) θα λειτουργήσει την επόμενη περίοδο το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης της Αλεξανδρούπολης.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από εθελοντές εκπαιδευτές και απευθύνεται σε ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, οι οποίοι θα το παρακολουθήσουν δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλονται τις αιτήσεις τους την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Απριλίου, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στο παλαιό δημαρχείο. Το τμήμα θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21/04/2015 - 12:38