ȘTIRI ÎN LIMBA ROMÂNĂ 20/04/2015

---Trei persoane- un bărbat o femeie și un copil- au fost scoși din mare înnecați în regiunea Zefyros –Rodhos, unde a ancorat la primele ore ale zilei o ambarcațiune cu vele încărcată de emigranți ilegali.  Majoritatea s-au aruncat în mare și au reușit să ajungă la mal cu ajutorul locuitorilor insulei. Conform datelor pazei de coastă au fost salvate 83 de de persoane.

---Un mic vas cu peste 300 de emigranți s-a scufundat azi în apropiere de Malta a anunțat Organizația Internațională pentru Migrație, care a dat semnal de alarmă în timp ce informațiile relatează că deja 20 de persoane s-au înnecat.

Vapoare comerciale se îndreaptă în zonă pentru a ajuta la salvarea naufragiaților.

---” Un apel către guvernele UE  scopul întocmirea urgentă  a unui plan menit să gestioneze criza umanitară cu care ne confruntăm” a lansat Alexis Tsipras în declarația prilejuită de tragedia din Italia.

Premierul propune un plan pe trei nivele care să cuprindă

a)    Upgradare a structurilorv de gestionare a migrației și cercetare și salvare în Mediterană.

b)    Sprijinirea țărilor mediteraneene europene care primesc valurile de imigranți și refugiați peste capacitatea lor

c)    Inițierea unor ațiuni diplomatice pentru o soluționare pașnică a conflictelor din Siria, Irak și Libia precum și gestionarea eficientă a jihadiștilor.---Pentru 7 mai s-a amânat procesul în dosarul Chryssi Avghi pentru a se numi avocații pentru  acuzații care nu au avut .--- A demarat azi procedura pentru cei interesați care doresc să depună cereri pentru a beneficia de reglementările legii pentru ajutorarea persoanelor afectate de criză. Procedura va dura până la 20 mai și programul prevede rebranșarea electrică, și prestare gratuită de electricitate pentru o anumită cantitate, subvenție la chirie și la alimentație.

Cererile vor fi depuse pe cale electronică iar cei care nu au acces la internet se pot adresa la serviciile KEP.--Posibilitatea de a depune cerere pe cale electronică pentru a beneficia de reglementarea datoriilor la OAEE  până la 100 de rate se oferă debitorilor cu creanțe mai mari de 5.000 de euro.--O vizită oficială în Egipt efectuează azi ministrul Apărării Panos Kammenos care purta convorbiri cu președintele țării Abdel Fatah Al Sissi și apoi cu omologul egiptean.--În SUA pentru convorbiri cu demnitari americani dar și la ONU se află de azi MAE, Nikos Kotzias într-o perioaadă în care se reîncălzesc evoluțiile pe trei fronturi naționale: problema Ciprului, relațiile greco-turcești și relațiile cu FYROM.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54