Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

Προβληματισμός για την ασφάλεια των πτήσεων “υψηλού κινδύνου”!

Τον «κώδωνα του κινδύνου» για την αστυνόμευση του αεροδρομίου κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, οπότε και οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται «κρούει» η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ζακύνθου, καθώς σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε πρόσφατα το αρμόδιο Υπουργείο, η αστυνομική δύναμη του αεροδρομίου του νησιού θα ενισχυθεί με πολύ λίγα άτομα. Σύμφωνα, με σχετικό ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας «ΕΡΜΗΣ», η υπηρεσία του αεροδρομίου θα στελεχωθεί με μόλις 16 άτομα (15 αστυνομικούς συν ένα αξιωματικό) επιπλέον και μάλιστα το προσωπικό αυτό θα αναλάβει καθήκοντα μετά την 1η Ιουνίου.Πιο συγκεκριμένα, τα πρώτα τέσσερα άτομα θα αναλάβουν καθήκοντα την 1η Ιουνίου και οι υπόλοιποι 12 από την 1η Ιουλίου.
Αυτό που αξίζει να αναφερθεί ωστόσο, είναι πως ο αριθμός των αστυνομικών που οι ίδιοι είχαν ζητήσει να υπηρετήσουν στη Ζάκυνθο την περίοδο του Καλοκαιριού με δικά τους έξοδα ήταν πολλοί περισσότεροι.

Με βάση τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, στο πλαίσιο μιας απόφασης που εκδόθηκε στις αρχές του χρόνου από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, κλήθηκαν αστυνομικοί από όλη την επικράτεια, να εκδηλώσουν επιθυμία, προκείμενου να αποσπαστούν αδαπάνως για το Ελληνικό Δημόσιο, σε υπηρεσίες που αστυνομεύουν Κρατικά ή Διεθνή Αεροδρόμια, όπως είναι και το αεροδρόμιο της Ζακύνθου. Συνολικά εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη Ζάκυνθο 41 αστυνομικοί, αλλά οι περισσότερες αιτήσεις δεν έγιναν αποδεκτές από το αρμόδιο Υπουργείο, για λόγους που δύσκολα γίνονται αντιληπτοί αν κάποιος λάβει υπόψη τις ανάγκες που υπάρχουν.

Σημειώνεται ακόμη πως φέτος οι αστυνομικές Υπηρεσίες δεν θα ενισχυθούν με Δόκιμους Αστυφύλακες, καθώς όπως είναι γνωστό δεν εισήχθησαν στις Αστυνομικές Σχολές οι επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων των τελευταίων ετών.
Καθώς θα πλησιάζουμε στην «καρδιά» της σαιζόν, τα πράγματα θα δυσκολεύουν όλο και περισσότερο με δεδομένο ότι ειδικά φέτος αναμένεται σημαντική αύξηση στις αφίξεις από το Εξωτερικό ( οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αύξηση της τάξης του 17 με 20%) ενώ στο peak της σαιζόν αναμένονται 250 πτήσεις την εβδομάδα!
Μια ακόμη παράμετρος που θέτουν οι εκπρόσωποι των αστυνομικών αφορά τις αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης για τις λεγόμενες πτήσεις «υψηλού κινδύνου», δηλαδή τις πτήσεις που ξεκινούν από περιοχές που ζητούν υψηλά μέτρα ασφάλειας όπως είναι το Ισραήλ.


Ενήμερος ο Υπουργός, ο Αρχηγός και οι τοπικές αρχές

Να σημειωθεί τέλος πως πριν από λίγες ημέρες, το νεοσύστατο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, απέστειλε έγγραφο στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση το οποίο κοινοποιούσε στο Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, στον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας, στον Υπαρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας , στο Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, στον Υφυπουργό. Αθλητισμού και Βουλευτή Ν. Ζακύνθου, στον Αντιπεριφερειάρχη, στο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ιονίων Νήσων, στον Αστυνομικό Διευθυντή Ζακύνθου, στο Δήμαρχο και στην πανελλαδική Ομοσπονδία.

Στο έγγραφο αυτό ενημέρωναν για τις ελλείψεις που διαπιστώνονται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου και ζητούσαν την ενίσχυση των υπηρεσιών με προσωπικό.
«Η τωρινή δύναμη (-103- άτομα) δεν επαρκεί για να στελεχωθούν και λειτουργήσουν εύρυθμα και ομαλά οι Υπηρεσίες της Δ.Α. Ζακύνθου ( Επιτελείο - Ο.Π.Κ.Ε. – ΔΙ.ΑΣ. - Α.Τ. Ζακύνθου - Τ.Α. Ζακύνθου - Τ.Τ. Ζακύνθου – Α.Τ. Λαγανά – Α.Τ. Αλυκών, με κάποιες οριακά να λειτουργούν, κάποιες να υπολειτουργούν, και την Ο.ΕΠ.Τ.Α να μην υφίσταται.
Αυτές οι προτάσεις είχαν διαβιβασθεί κατά το παρελθόν προφορικά και εγγράφως, στην φυσική και πολιτική ηγεσία και είχαμε λάβει τις διαβεβαιώσεις ότι θα ικανοποιηθούν, δεδομένου ότι αρκετά συχνά αντιμετωπίζουμε περιστατικά που αναστατώνουν την κοινωνία της Ζακύνθου και μας έφεραν κατά το πρόσφατο παρελθόν στο επίκεντρο των Μ.Μ.Ε. τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Επισημαίνεται ότι, το τελευταίο διάστημα λόγω της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών, αλλά και των αυξημένων Υπηρεσιακών αναγκών, καθίσταται αδύνατη η ανταπόκρισή μας στο σύνολο των περιστατικών, λόγω της παντελούς έλλειψης εποχούμενων περιπολιών από τις υπηρεσίες της Δ.Α. Ζακύνθου με αποτέλεσμα να δημιουργείται αίσθημα ανασφάλειας στους Πολίτες και δυσμενή σχόλια για την Υπηρεσία.
Ύστερα από τα ανωτέρω επιθυμούμε και παρακαλούμε για την ουσιαστική ενίσχυση των Υπηρεσιών της Δ.Α. Ζακύνθου με την κάλυψη των κενών θέσεων με μόνιμο προσωπικό για να μπορέσουμε να αποδώσουμε στον πολίτη το έργο για το οποίο έχουμε ταχθεί» σημειώνεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.


Την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου Ζακύνθου για την στέγαση των φοιτητών προωθεί η διοίκηση του ΤΕΙ

Η έναρξη μεταπτυχιακών προγραμμάτων είναι ο άμεσος στόχος της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και σκοπός είναι τα μαθήματα να γίνουν και στα τρία νησιά όπου λειτουργούν τμήματα του ιδρύματος, δηλαδή σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα.
Αν και ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί τα γνωστικά αντικείμενα των μεταπτυχιακών, η πληροφορία που έγινε γνωστή από τη διοικούσα επιτροπή σχετικά με την σύσταση των προγραμμάτων αυτών προκαλεί μεγάλη ικανοποίηση, λαμβάνοντας υπόψη ότι κατά το παρελθόν το Τμήμα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Ζάκυνθο λειτουργούσε μεταπτυχιακό πρόγραμμα, το οποίο εκ των υστέρων εγκαταλείφθηκε και μοιραία καταργήθηκε!
Μιλώντας πρόσφατα στον «ΕΡΜΗ», με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Γιάννης Δραγώνας αναφέρθηκε και στην προοπτική έναρξης των μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

«Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε, έπειτα από μια πολύχρονη οικονομική κρίση, η Παιδεία και οι φορείς της όπως είναι τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ μπορούν και πρέπει να προσφέρουν τα καλύτερα στηρίγματα στο Κράτος μας. Αυτή την πορεία θα πρέπει να ακολουθήσουμε. Σε ότι αφορά το ίδρυμά μας, στόχος της διοίκησης είναι πάντα η ενίσχυση και η αναβάθμισή του, με πρώτο μέλημα τους φοιτητές. Αυτό συμπεριλαμβάνει την ανάπτυξη των υποδομών αλλά και την ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας, την έρευνα, την συνεργασία με άλλα ιδρύματα και τη διασύνδεση με την τοπική κοινωνία» τόνισε ο κ. Δραγώνας και αναφερόμενος στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των φοιτητών και τα αιτήματα που πρόβαλαν, σημείωσε:

«Η δωρεάν σίτιση συνεχίζεται ενώ σε ότι αφορά την μεταφορά τους από την Πόλη στην Παναγούλα, γίνονται 5 δρομολόγια καθημερινά και 6 κάθε Τετάρτη. Κρίναμε ότι έπρεπε να ελαττωθούν καθώς ορισμένα δρομολόγια ήταν κενά και παράλληλα θα έπρεπε να υπάρχει κάποια οικονομία» σχολίασε ο Αντιπρόεδρος της διοικούσας επιτροπής.
Για το σοβαρό αίτημα που αφορούσε τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών, ο Αντιπρόεδρος της διοικούσας επιτροπής αναφέρθηκε στην απόφαση που υπέγραψε πριν από λίγες ημέρες ο Υπουργός Παιδείας και αφορούσε την αντιστοίχηση της κατεύθυνσης συντήρησης και προστασίας πολιτισμικής κληρονομιάς με το Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και έργων Τέχνης του ΤΕΙ Αθηνών.

«Το δικό μας τμήμα αποκτά ταυτότητα και πλέον οι φοιτητές μας έχουν όλες τις δυνατότητες που έχουν και οι φοιτητές του ΤΕΙ Αθήνας όπως για παράδειγμα η πρακτική άσκηση, η εργασία σε μουσεία, βιβλιοθήκες, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.» σημείωσε, κάνοντας γνωστά πως η εξέλιξη αυτή αφορά νέους και παλιούς πτυχιούχους.
Τέλος, σχολίασε πως μέσα στους επόμενους μήνες ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός για τα μεταπτυχιακά προγράμματα που θα συσταθούν στο ΤΕΙ και στόχος είναι να λειτουργήσουν από την νέα ακαδημαϊκή περίοδο.


Δεδομένου ότι ένα από τα αιτήματα των φοιτητών του ΤΕΙ ήταν και αυτό της κάλυψης των στεγαστικών αναγκών με την δημιουργία φοιτητικής εστίας, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής αναφέρθηκε στην πρόταση για αξιοποίηση του κτηρίου του παλιού Νοσοκομείου. Για το θέμα έχουν γίνει κάποιες πρώτες συζητήσεις με τον Υφυπουργό Στ, Κοντονή, το Μητροπολίτη Ζακύνθου, το Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη.
«Οι φοιτητές δικαιούνται ένα χώρο για την στέγαση τους και ελπίζουμε όλοι να δουν θετικά αυτό το αίτημα, είτε με την αξιοποίηση του παλιού κτηρίου ή με την κατασκευή ενός νέου κτηρίου» τόνισε.


Ελεύθερος χώρος 5 μέτρων από το κύμα για τους λουόμενους και τέλος τέντες και τραπεζοκαθίσματα!

Εν αναμονή των διαδικασιών που θα ξεκινήσει ο Δήμος Ζακυνθίων για την εκμίσθωση των παραλιών, στο φως της δημοσιότητας έρχονται αλλαγές που προβλέπει η νέα ΚΥΑ σε σχέση με τις παλαιότερες αποφάσεις που εξέδιδαν κατά το παρελθόν τα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών.
Μεταξύ των βασικών αλλαγών είναι το γεγονός ότι απόφαση θα έχει ισχύ για δύο χρόνια, δίνοντας για πρώτη φορά στους δήμους το δικαίωμα να συνάψουν διετείς συμβάσεις μίσθωσης παραλιών.


Κατά τα λοιπά και σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «ΕΡΜΗΣ», η απόφαση βάζει τέλος στα τραπεζάκια και τις ξύλινες πλατφόρμες «επάνω στο κύμα». Οι δε ενοικιαζόμενες ξαπλώστρες θα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 5 μέτρα από το κύμα, αφήνοντας ελεύθερο χώρο για όλους τους λουόμενους. Η νέα απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών για τον τρόπο παραχώρησης των παραλιών έχει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το παρελθόν, ενώ αυξάνει από 20% σε 30% το ποσοστό των μισθωμάτων που θα καταλήγει στο Δημόσιο. Ωστόσο, παραμένει στην ίδια φιλοσοφία της «μαζικής» παραχώρησης των παραλιών στους δήμους, αντίθετα με τις υποδείξεις πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ.

Η πολύαναμενόμενη απόφαση υπεγράφη την προηγούμενη εβδομάδα και, αντίθετα με τις προηγούμενες, θα έχει διάρκεια ζωής 2 ετών, δίνοντας για πρώτη φορά στους δήμους το δικαίωμα να συνάψουν διετείς συμβάσεις μίσθωσης παραλιών. Η απόφαση ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες μπορεί να μισθωθούν τμήματα παραλιών σε δήμους ή ιδιώτες για την τοποθέτηση εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης λουομένων (λ.χ. ξαπλώστρες με ομπρέλες), θαλάσσιες δραστηριότητες και καντίνες. Η νέα απόφαση περιέχει κάποιες σημαντικές διαφοροποιήσεις, που είναι καλό να γνωρίζει το κοινό:

• Για πρώτη φορά απαγορεύεται ρητώς η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στις παραλίες. Επίσης απαγορεύεται η τοποθέτηση ξύλινων δαπέδων, με την εξαίρεση των ξύλινων διαδρόμων.

• Αυξάνεται από 3 μέτρα σε 5 μέτρα η απόσταση που πρέπει να διατηρείται ελεύθερη ανάμεσα στην όποια χρήση (λ.χ. ξαπλώστρες) και το κύμα.

• Οι τροχήλατες καντίνες μπορούν να μισθώσουν τον μισό χώρο από πέρυσι (έως 15 τ.μ., έναντι 30 τ.μ. που ίσχυε μέχρι και το 2014). Οι καντίνες απαγορεύεται να έχουν ηχητικές εγκαταστάσεις.

• Απαγορεύονται οι «αφαιρούμενες σκιάδες» (τέντες ή κατασκευές σκίασης) στις παραλίες (πέρυσι επιτρεπόταν να καταλαμβάνουν έως 20 τ.μ. εκάστη).

• Απαγορεύεται η μίσθωση ακτών με αυθαίρετες κατασκευές (πέρυσι αρκούσε να έχει υποβληθεί αίτημα νομιμοποίησης, ανεξαρτήτως της τύχης του).

Εκτός από τις υπέρ των λουομένων (και κατά του χάους) τροποποιήσεις, η απόφαση περιλαμβάνει και μερικές οικονομικού ή διοικητικού τύπου βελτιώσεις. Η πιο σημαντική είναι ότι αυξάνει το ποσοστό του μισθώματος που αποδίδεται στο Δημόσιο από 20% σε 30%. Επίσης, δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα υπογραφής διετούς σύμβασης, καθώς η ΚΥΑ έχει διάρκεια μέχρι τον Μάρτιο του 2017. Τέλος, δίνει μια μικρή ανάσα στις κατά τόπους κτηματικές υπηρεσίες (που πρέπει διά νόμου να ελέγξουν τις συμβάσεις), αυξάνοντας την προθεσμία ελέγχου από 7 σε 12 εργάσιμες.

Παρά τις σημαντικές βελτιώσεις της, όμως, η κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών διατηρεί τη φιλοσοφία της άνευ εξαιρέσεων παραχώρησης όλων των παραλιών (η εξαίρεση κάποιων εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των δήμων), κάτι που είναι αντίθετο με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Επίσης, η απόφαση δεν υπογράφεται και από τον υπουργό Περιβάλλοντος.

Με μπάρες στις εισόδους των πλατειών αντιμετωπίζει ο Δήμος το παράνομο πάρκινγκ!

Το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε να τοποθετηθούν μπάρες στις εισόδους των πλατειών του κέντρου της πόλης σε μία προσπάθεια να μπει φρένο στους ασυνείδητους οδηγούς οχημάτων που διέρχονται και σταθμεύουν παράνομα σε κοινόχρηστους χώρους. Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «ΕΡΜΗΣ», προκάλεσε μεγάλη συζήτηση για ένα καυτό πρόβλημα που έχει το κέντρο της πόλης και με την ευκαιρία έγιναν αναφορές στην οδό Αλ. Ρώμα.

Για το θέμα αυτό έχει γίνει συνεννόηση με την υπηρεσία της Τροχαίας η οποία αποδέχτηκε την πρόταση του Δήμου για να ελεγχθούν τα σημεία στην πλατεία Αγίου Μάρκου, στην πλατεία Δημοκρατίας και στην οδό 21ης Μαΐου.

Την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου ανέλαβε ο Πρόεδρος ο οποίος είπε ότι ο ελεύθερος χώρος για τους κατοίκους έχει περιοριστεί, υπάρχει μία κακή εικόνα για το κέντρο και  γι’ αυτό αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες. Ο κ. Τσίπηρας είπε ότι έχουν γίνει διαβουλεύσεις για να προχωρήσει η υλοποίηση αυτού του μέτρου που μεταξύ άλλων αποσκοπεί στην ασφάλεια των πεζών. Τα σημεία στα οποία θα τοποθετηθούν οι μπάρες είναι: στο δρόμο μπροστά από το Διοικητήριο οδός μ21ης Μαΐου (κατάστημα Λαδόκολα), στην οδό Τσακασιάνου, στην οδό Ηλιακοπούλου, στο σούπερ μάρκετ Συνετού στη συμβολή των οδών Λ. Ζώη και Τσαγκαρουσιάνου, στην οδό Μαντζάρου  κοντά στο κοσμηματοπωλείο Σάββας,  στην οδό Μητροπόλεως  στο ύψος της πλατείας Αγίου Μάρκου, στην οδό Λ. Ζώη στο Αβαντ γκαρντ, στη λεωφόρο Δημοκρατίας κοντά στο Εργατικό Κέντρο και στο Locos, στο Ρακομελάδικο, όπισθεν πλατείας Αγίων Πάντων, στην οδό Δεσύλλα κοντά στο πρακτορείο τύπου, στην οδό Καρβελά και  στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης εξέφρασαν τη διαφωνία τους λέγοντας ότι δεν πρέπει να μπουν κάγκελα στις πλατείες, ο κ. Παναγιώτης Αβράμης ζήτησε επικαιροποίηση των μελετών για το κυκλοφοριακό και  ο κ. Τσαγκαρόπουλος ζήτησε από την Τροχαία να εφαρμόζει το νόμοι και να παίρνει πινακίδες σε όσους σταθμεύουν στις πλατείες. Ο κ. Ακης Ζήβας ζήτησε να ληφθούν αποφάσεις για τον πεζόδρομο της Αλ. Ρώμα. Ο Δήμαρχος σχολίασε πως η πόλη μας έχει τη χειρότερη εικόνα ενώ στις άλλες πόλεις της Ελλάδας υπάρχει τάξη.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: “just married in ….Zante”!

“Φλέβα χρυσού” ανακάλυψαν στη Ζάκυνθο αλλά και σε πολλά ελληνικά νησιά ορισμένοι επιχειρηματίες που αξιοποιώντας μοναδικές περιοχές φυσικού κάλλους επένδυσαν στα όνειρα και τις επιδιώξεις νέων ζευγαριών ανά την υφήλιο, να παντρευτούν δίπλα σε ελληνικό ακρογιάλι ή μπροστά από ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «ΕΡΜΗΣ», τουλάχιστον πεντακόσιοι γάμοι Ελλήνων και αλλοδαπών τουριστών πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι στη Ζάκυνθο και ήδη έχουν οργανωθεί πολλά ειδικά γραφεία για την πραγματοποίησή τους.

Ορισμένοι από αυτούς, πολλοί κοσμικοί και με ονόματα του διεθνούς τζετ σετ που για ευνόητους λόγους κράτησαν την ανωνυμία τους όπως εκείνος ο γάμος της πριγκίπισσας από τη Σαουδική Αραβία πριν μερικά χρόνια στο “ναυάγιο”.

Από το Βασιλικό έως τις Βολίμες και από το Κερί έως την Μπόχαλη κάθε καλοκαίρι γίνονται εκατοντάδες γάμοι, άλλοι θρησκευτικοί και άλλοι πολιτικοί αλλά σχεδόν όλοι πλουσιοπάροχοι και πολύ κοσμικοί.

Οι πρώτοι προτιμούν ταπεινά εκκλησάκια όπως αυτό στο Αγιο Νικόλαο Βασιλικού δίπλα από τα γνωστά beach bar, ή παλιά μοναστήρια και εκκλησίες. Οι δεύτεροι αν δεν φιλοξενηθούν στην βεράντα κάποιου όμορφου παραλιακού ξενοδοχείου του νησιού ίσως προτιμήσουν το γνωστό club στον Αγιο Σώστη, ή το γνωστό beach bar στο Πόρτο Ζόρο.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά που προτιμούν οι αλλοδαποί. Δεν υπάρχει τουριστική περιοχή που να μην έχει κάποιες ξεχωριστές γωνιές για την οργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων. Σημασία έχει πως πρόκειται για ένα πολύ κερδοφόρο είδος τουρισμούπου ήδη διαφημίζεται διεθνώς και αποτελεί ένα ακόμα τρόπο για να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο αυτό που αποκαλούν πλέον, ειδικό τουρισμό σε όλο τον κόσμο.

Τροποποίηση προϋπολογισμού για ενίσχυση του Βυζαντινού Μουσείου

Μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίασε πρόσφατα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων και η συζήτηση ξεκίνησε με τους συμβούλους να προσέρχονται στις κατά τόπους έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Στην ημερήσια διάταξη συμπεριλαμβάνονταν ο ορισμός του Π.Τ.Α. Ιονίων Νήσων ως υπολόγου διαχειριστή του συνολικού προϋπολογισμού του έργου ¨BIG¨ που είναι στο πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2002-2013, η Τροποποίηση Προσχεδίου Ετήσιου Προγράμματος Δράσης της Π.Ι.Ν, η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού της Π.Ι.Ν., η Έγκριση Σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Π.Ι.Ν. και του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου για το έργο: έκδοση Οικοδομικής άδειας για την κατασκευή αθλητικού κέντρου του κερκυραϊκού γυμναστικού συλλόγου, η Έγκριση Σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Π.Ι.Ν./Π.Ε. και του Δήμου Κέρκυρας για το έργο: «Εργασίες Διαμόρφωσης Περιβάλλοντος Χώρου κτηρίων στο καταφύγιο τουριστικών σκαφών μπενιτσών» .

Αξίζει να αναφέρουμε πως, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «ΕΡΜΗΣ», σε ότι αφορά την ΠΈ Ζακύνθου, στο θέμα που αφορά την τροποποίηση του ετήσιου σχεδιασμού, θα συμπεριληφθεί η εγγραφή της δαπάνης των 28.000 Ευρώ στον προϋπολογισμό για παρεμβάσεις που θα γίνουν στο κτήριο του Μουσείου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων.

ΕΡΤ…ΧΟΜΑΣΤΕ!

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 19/04/2015 - 13:43