Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

«Λουκέτο» στον ΧΥΤΑ Ζακύνθου και κατάληψη του χώρου από θιγόμενους κατοίκους!     

Υπό κατάληψη βρίσκεται από νωρίς χθες το πρωί ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στην περιοχή Σκοπός Ζακύνθου, από τους κατοίκους του χωριού Καλαμάκι που επηρεάζεται έντονα από τα προβλήματα του ΧΥΤΑ.
Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «ΕΡΜΗΣ», αλλά και σχετική ενημέρωση στην ΕΡΑ Ζακύνθου, περίπου 50 κάτοικοι έκλεισαν την είσοδο του ΧΥΤΑ στις 07:00 χθες το πρωί, με απώτερο σκοπό να πιέσουν τις αρμόδιες αρχές, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες εύρεσης νέου χώρου για τα απορρίμματα του νησιού, καθώς στο συγκεκριμένο ΧΥΤΑ έχει λήξει ο χρόνος λειτουργίας.
Ακόμα, οι κάτοικοι του Καλαμάκιου, ζητούν την αποκατάσταση ενός τοιχίου το οποίο συγκρατεί τα απορρίμματα στο χώρο, καθώς εμφανίζει προβλήματα στατικότητας και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τα σκουπίδια να κατολισθήσουν στο κόλπο του Λαγανά, ο οποίος προστατεύεται από το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο ως χώρος ωοτοκίας της χελώνας καρέττα - καρέττα.
Επίσης, οι κάτοικοι έχουν θέσει αίτημα δημιουργίας υδραυλικής εγκατάστασης για την συγκέντρωση των στραγγιδίων ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να πέσουν αυτά στην θάλασσα.
Το χώρο επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς ο οποίος υποσχέθηκε άμεση λύση του προβλήματος. Ο κ. Κολοκοτσάς, παρότρυνε τους κατοίκους να «ανοίξουν την είσοδο του ΧΥΤΑ προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα συμφόρησης των σκουπιδιών στην πόλη του νησιού και στις τουριστικές περιοχές, ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν» και υπογράμμισε ότι «θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών στα αρμόδια υπουργεία της Αθήνας ώστε να βρεθεί η χρηματοδότηση για να πραγματοποιηθούν τα απαραίτητα έργα».


Στηρίζει τον Δήμο ο Αντιπεριφερειάρχης στο θέμα των απορριμμάτων! 

Την στήριξη του προς την δημοτική αρχή, στην κατεύθυνση αναζήτησης της καλύτερης δυνατής λύσης για το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων εκφράζει δημόσια ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος ο οποίος προχθες το πρωί συναντήθηκε με το Δήμαρχο Π. Κολοκοτσά αλλά και τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Π. Μυλωνά.
Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «ΕΡΜΗΣ», η προχθεσινή συνάντηση είναι μια από τις πολλές που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με επίκεντρο το πρόβλημα των απορριμμάτων και αυτό που επεσήμανε από την πλευρά του ο κ. Νιοτόπουλος, σε δηλώσεις που παραχώρησε στην εφημερίδα μας, είναι πως δεν πρόκειται να κρυφτεί πίσω από τις αρμοδιότητες αλλά αντίθετα θα συμβάλει όπως μπορεί ώστε να βρεθεί λύση.
Μεταξύ άλλων σχολίασε τις αντιδράσεις που προκαλεί η συζήτηση για τη χωροθέτηση της μονάδας επεξεργασίας και τόνισε πως είναι σημαντικό να ενημερωθούν όλοι για το θέμα σημειώνοντας πως πρέπει να αποτραπεί πλήρως ο κίνδυνος να δημιουργηθούν αντιπαραθέσεις μεταξύ κατοίκων διαφορετικών περιοχών της Ζακύνθου.
«Πάγια θέση μας είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, ωστόσο σήμερα ο Δήμος και ο Φορέας Διαχείρισης καλούνται να αντιμετωπίσουν μια κρίση. Κανείς δε θέλει τα σκουπίδια στον τόπο του και για αυτό ο Δήμος θα πρέπει να ενημερώσει την κοινωνία ώστε η κοινωνία να καταλάβει πως υπάρχει σοβαρή μελέτη του προβλήματος και πως η λύση που υπάρχει είναι εφικτή και λογική, με βάση την επιστήμη. Θα πρέπει να μειωθούν οι αντιπαραθέσεις και με σύνεση και λογική να διαχειριστούμε ένα πρόβλημα!» τόνισε ο κ. Νιοτόπουλος, υποστηρίζοντας πως πρέπει να παρουσιαστεί στην κοινωνία ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και «μπροστάρης» σε αυτή την πρωτοβουλία θα πρέπει να είναι ο Δήμος και ο ΦοΔΣΑ.
Ο ίδιος παρατήρησε πως μόνο μέσα από ένα σωστό σχέδιο δράσης, η κοινωνία μας θα μπορεί να διαμορφώσει μια συλλογική συνείδηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων, η οποία απουσιάζει παντελώς!
«Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι κανείς δε θέλει τα σκουπίδια κοντά του! Κανείς δεν έχει μάθει να κάνει ανακύκλωση ή διαλογή στην πηγή. Δεν μπορούμε να κατηγορούμε όμως την κοινωνία ότι δεν έχει συλλογική συνείδηση για το θέμα, από την στιγμή που δεν υπάρχουν προϋποθέσεις. Επιπλέον, υπάρχουν άσχημα παραδείγματα που κάνουν την κοινωνία απαισιόδοξη, ενώ υπάρχει μια αναξιοπιστία απέναντι στις αρχές, που είναι δικαιολογημένη, αφού επί σειρά ετών κανείς δεν πιστεύει πως μπορεί να υπάρξει ένα σχέδιο και να εφαρμοστεί σωστά. Για αυτό κάποιοι φταίνε, αλλά δεν είναι ώρα να αναζητούμε ευθύνες ή να παραπονιόμαστε πως η ΕΕ μας επιβάλει πρόστιμα!» δήλωσε ακόμη. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε πως η ΠΙΝ συμμετέχει σε όλες τις συσκέψεις και τις συζητήσεις που γίνονται, χωρίς να κρύβεται πίσω από το γεγονός ότι δεν έχει την αρμοδιότητα για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ενώ τόνισε πως η χρηματοδότηση των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ εξασφαλίστηκε άμεσα.
«Δεν κρυβόμαστε από την κοινωνία και δε θέλουμε τα σκουπίδια να πνίξουν το νησί μας, ειδικά με την έναρξη της τουριστικής σεζόν. Πρέπει να υπάρχει σύνεση, να παρουσιαστούν με ψυχραιμία οι λύσεις που είναι σωστές και σε καμία περίπτωση να μην φέρουμε με την συμπεριφορά μας την κοινωνία σε αντιπαράθεση!» τόνισε ακόμη και κληθείς να σχολιάσει αν η λύση που προτείνει ο Δήμος Ζακυνθίων είναι σωστή, απάντησε:
«Δε θα μπω στην λογική να κρίνω το έργο του Δήμου και ο Δήμαρχος να κρίνει το έργο της Περιφέρειας. Θέλουμε να υπάρχει συνεργασία, αλλά ουσιαστική και όχι μόνο σαν εικόνα. Οι αποφάσεις εγκρίνονται από τα αρμόδια όργανα εφόσον πληρούν τις προδιαγραφές. Ασφαλώς θα στηρίξουμε τις δράσεις του Δήμου και του φορέα όπως κάνουμε μέχρι σήμερα. Θα είμαστε δίπλα τους, γιατί δεν περισσεύει κανείς 
σε τέτοια ζητήματα. Δεν πρέπει κανείς ούτε να κρύβεται, ούτε ότι θα εκτεθεί» 
Τέλος, για το θέμα που επανήλθε στο τραπέζι της συζήτησης για την χωροθέτηση στο Λίβα, με δεδομένο ότι η Π.Ε είχε συνυπογράψει την προσφυγή στο ΣτΕ , ο κ. Νιοτόπουλος ανέφερε πως με βάση τη δική του ενημέρωση η απόφαση δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.
«Ξέρετε πως και για το Λίβα, υπήρξαν αντιδράσεις από ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Ακόμη όμως και αν ο Λίβας είναι η επιλογή, θα είναι εφαρμόσιμη λύση σε μια πενταετία. Εμείς πρέπει να βρούμε λύση τώρα»

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤ. ΚΟΝΤΟΝΗ-ΕΠΙΡΡΙΠΤΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ! 

Σε σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται τα εξής: «Ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Βουλευτής Ζακύνθου κ. Σταύρος Κοντονής, με ανακοίνωσή του, στρέφεται ευθέως εναντίον της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής , επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες και στην σημερινή Δημοτική Αρχή, για την καταστροφή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, της πλατείας Σολωμού. 
Ο Υφυπουργός , που σήμερα καλείται να αντιμετωπίσει παθογένειες ετών, ενημερώνει την ζακυνθινή κοινωνία ότι η Κυβέρνηση προχώρησε στην εκταμίευση 127.000 ευρώ ως μέρος του τιμήματος για την αποκατάσταση της κεντρικής πλατείας του νησιού και προειδοποιεί! «Ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που η κυβέρνηση καλείται να χρηματοδοτήσει έργο αποκατάστασης, εξαιτίας δολιοτήτων και ανικανοτήτων» Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τελευταία παράγραφος της ανακοίνωσης, σύμφωνα με την οποία ο κ. Κοντονης , ζητά την «αναθεώρηση της αρχικής μελέτης, έτσι ώστε να επέλθει η αποκατάσταση της πλατείας στην προτέρα μορφή…»
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Παρά το γεγονός ότι η καταστροφή της πλατείας Σολωμού, για την οποία την κύρια ευθύνη έχει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, η οποία υπέγραψε τη σύμβαση καταστροφής 10 μέρες πριν παραδώσει το δήμο, αλλά και σε ένα βαθμό και η σημερινή, η οποία λανθασμένα επέτρεψε τη συνέχιση του έργου χωρίς να διαθέτει τους απαιτούμενους πόρους για την υλοποίησή του, αποτελεί έργο που έπρεπε να ολοκληρωθεί από το Δήμο, η κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη το μέγεθος του προβλήματος για όλη την ζακυνθινή κοινωνία προχώρησε στην εκταμίευση 127.000 ευρώ ως μέρος του τιμήματος για την αποκατάσταση της κεντρικής πλατείας του νησιού, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργου Σταθάκη. Ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που η κυβέρνηση καλείται να χρηματοδοτήσει έργο αποκατάστασης, εξαιτίας δολιοτήτων και ανικανοτήτων. Είναι άμεση ανάγκη η αναθεώρηση της αρχικής μελέτης, έτσι ώστε να επέλθει η αποκατάσταση της πλατείας στην προτέρα μορφή δια της πλακοστρώσεως και του ηλεκτροφωτισμού μόνο. Οτιδήποτε άλλο συμβεί, όπως για παράδειγμα, η συνέχιση των έργων περί «μεταφοράς της θαλάσσιας αύρας» θα αποτελεί πρόκληση για όλους τους Ζακυνθινούς". 

ΔΗΛΩΣΗ Δ. ΑΚΤΥΠΗ (ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ) ΓΙΑ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ:


«Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Βουλευτής του στο νησί, κ. Κοντονής, πήραν με ψέματα τη ψήφο των Ζακυνθινών και παραπλάνησαν τους πάντες. 
Η αρχή έγινε με το κυνήγι. Από την προεκλογική περίοδο φαινόταν ότι η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους "Οικολόγους Πράσινους" θα είχε συνέπειες για τους κυνηγούς του νησιού μας και με ανακοίνωσή μου είχα προειδοποιήσει σχετικά. Ο κ. Κοντονής, όμως, ισχυριζόταν τότε ότι λέμε αναλήθειες στους πολίτες. Οι παράλογες ενέργειες της κυβέρνησης με δικαίωσαν απόλυτα και αποκάλυψαν περίτρανα πως ο κ. Κοντονής ξεγέλασε τους Ζακυνθινούς και θέλησε να κόψει ένα παραδοσιακό χόμπι ετών. Πιστεύω ότι πλέον ο καθένας έχει βγάλει τα συμπεράσματά του. Η κυβέρνηση έχει λύσει όλα τα προβλήματα στην Ελλάδα και τα έβαλε με τους κυνηγούς. Είναι μια απαράδεκτη ενέργεια και ευτυχώς επικράτησε η λογική. Ένα ακόμη ζήτημα στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κοντονής δείχνουν την ασυνέπειά τους είναι η πλατεία Σολωμού. 
Η υλοποίηση του έργου καθυστερεί, επειδή ο Βουλευτής και Υφυπουργός Αθλητισμού δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση που απαιτείται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για να αποταμιευθούν στη συνέχεια τα λεφτά από το ΕΣΠΑ, πράγμα το οποίο το είχε υποσχεθεί προεκλογικά στους Ζακυνθινούς και στον Δήμαρχο.
Το μόνο που γνωρίζει να κάνει ο κ. Κοντονής είναι να λέει φανφάρες στον κόσμο και αριστερές κορώνες, που είναι ουτοπικές και δεν πρόκειται να υλοποιηθούν. Το ψέμα έχει και όρια κ. Κοντονή. Όλοι γνωρίζουν πλέον ότι 7.000 έργα σε όλη την Ελλάδα καρκινοβατούν, επειδή η κυβέρνηση δεν πράττει τα δέοντα για να τα χρηματοδοτήσει. Εξάλλου, οι Ζακυνθινοί περιμένουν από την κυβέρνηση και από τον ίδιο προσωπικά να υλοποιηθεί μια πλειάδα έργων, που έχουν ζητηθεί και από τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Νιοτόπουλο. Ο κ. Κοντονής πρέπει να απολογηθεί στη Ζακυνθινή κοινωνία. Η ευθύνη του γίνεται ακόμη μεγαλύτερη από τη στιγμή που κατέχει και Υπουργική θέση. Δεν έχει περιθώρια να ρίχνει αλλού το ανάθεμα για όσα δεν γίνονται στο νησί μας. Ας καταλάβει ότι δεν είναι πια Βουλευτής της αντιπολίτευσης για να κάνει ανέξοδη κριτική, εξυπηρετώντας τις μικροπολιτικές και προσωπικές του φιλοδοξίες. Τα παραμύθια τελείωσαν...»!

Πολιτιστικές ειδήσεις 
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ»             
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκουλικάδου Ζακύνθου "Ερωτόκριτος" σε συνεργασία με την Ένωση Ζακυνθίων Αθήνας  παρουσιάζει για μια μόνο παράσταση στο θέατρο Ορφέα
(πρώην Χατζηχρήστου) Πανεπιστημίου 38  Αθήνα, την θεατρική παράσταση "Η Αυλή των
Θαυμάτων"  του Ιάκωβου Καμπανέλη  το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 και ώρα  9:00 μ.μ .
Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 26950 62350 και 6945792481.Τιμή Εισιτηρίου 10 €, μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι 5€.

BANDZAID – Φιλανθρωπική εκδήλωση για τον Σύλλογο «Ελπίδα»

Το Σάββατο 18 Απριλίου 2015,
από τις 14:00 
στο Scandals Bar – Αλικανάς, Ζάκυνθος.
Τραγουδιστές & μπάντες από τη Ζάκυνθο, καθώς και ξένοι που μένουν μόνιμα στο νησί, θα κάνουν ζωντανές εμφανίσεις από τις 2 το μεσημέρι ως το βράδυ.
Ελεύθερη είσοδος Χρήματα για το Σύλλογο Ελπίδα θα συγκεντρωθούν από λαχειοφόρο αγορά που θα πραγματοποιηθεί στην εκδήλωση.


Πανηγύρι στον ελαιώνα του Άι Λύπιου
Την Κυριακή του Θωμά, 19 Απριλίου 2015,
το μεσημέρι 
θα πραγματοποιηθεί το Πανηγύρι στον ελαιώνα του Άι Λύπιου στο γραφικό εκκλησάκι που αγαπούσε πολύ ο Διονύσιος Σολωμός, στο Καλλιτέρο – Ζάκυνθος. Ένα άκρως παραδοσιακό ζακυνθινό γλέντι. Η μπάντα κάνει το πέρασμά της παιανίζοντας την Ανάσταση και την Άνοιξη.Εκεί, κάτω από το εκκλησάκι και πάνω στα αγριολούλουδα του αιωνόβιου ελαιώνα στρώνουν οι ζακυνθινοί τη γιορτάσιμη τραπεζαρία τους, στη σκιά του λόφου. Τρώνε, πίνουν και γιορτάζουν την Άνοιξη.Στο εκκλησάκι αυτό αναφέρεται και ένα μέρος από το μυθιστόρημα του Διονυσίου Σολωμού “Η γυναίκα τση Ζάκυθος”.

«Χορεύω, Παίζω… και Χαμογελώ» για το Χαμόγελο του Παιδιού 
Την Κυριακή 19 Απριλίου 2015,
ώρα 18:30. 
ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαρακινάδου διοργανώνει τηνγιορτή «Χορεύω, Παίζω… και Χαμογελώ» στο Πολιτιστικό Κέντρο Σαρακινάδου – Ζάκυνθος.  Μια μουσικοχορευτική εκδήλωση αφιερωμένη κυρίως, στην ενδοσχολική βία και το ρατσισμό. Ας φανούμε όλοι συνοδοιπόροι, στο έργο του Συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού»μέσα από την εκδήλωση αυτή. Στόχος μας είναι να μοιράσουμε το χαμόγελο σε πολλά παιδιά, με το δικό μας τρόπο δηλαδή χορεύοντας και τραγουδώντας, γιατί όταν γελάει ένα παιδί… υπάρχει ελπίδα!  Είσοδος: 2 ευρώ. Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού», σε αυτό τον οργανισμό που συνεχίζει τον αδιάκοπο αγώνα του, για την καταπολέμηση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών.

Μοιράζομαι το χόμπυ μου στην Ξενοπούλειο (για ενήλικες)
Τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015, ώρα 18:00.Μοιράζομαι το χόμπυ μου και ότι αγαπώστην Ξενοπούλειο Παιδική Βιβλιοθήκη – Ζάκυνθος.  Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, η εικόνα και το βίντεο. Με την Ξανθή Χουλιάρα. Για ενήλικεςΠρόκειται για μαθήματα Η/Υ που παραδίδονται δωρεάν από τον Σύλλογο φίλων της Ξενοπούλειου παιδικής βιβλιοθήκης.

2η Ανάβαση Ζακύνθου «Διονύσης Κορωνιός»
Το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Απριλίου 2015, ώρα 11:00 το πρωί,η Αυτοκινητιστική Λέσχη Ζακύνθου (ΑΛΕΖ) διοργανώνει την 2ηΑΝΑΒΑΣΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΡΩΝΙΟΣ» σε διαδρομή μήκους  2,7 km και σε τμήμα της Ε. Ο. Κατασταρίου – Βολιμών, Ζάκυνθος. Ο αγώνας, όπως και της προηγούμενης χρονιάς, είναι αφιερωμένος στην μνήμη του Διονύση ΚΟΡΩΝΙΟΥ, παλιού αγωνιζομένου σε αγώνες αναβάσεων στους οποίους συμμετείχε με OPEL MANDA, ZASTAVA YUGO (ΠΕΡΑΤΙΝΟΥ), LΑNCIA DELTA INTEGRALE, OPEL MANDA (TSAF) μέχρι το 1989 όπου και σταμάτησε την ενεργό του δράση. Στη συνέχεια συμμετείχε στους αγώνες αυτοκινήτου βοηθώντας- συμβουλεύοντας τον γιό του ΚΟΡΩΝΙΟ Γεώργιο που συμμετείχε σε αγώνες KART, στο ενιαίο πρωτάθλημα με SEAT LEON και ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ μέχρι το 2008 όπου συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χωμάτινων SPRINT.

Ο Διονύσης είχε ξεκινήσει την δεκαετία του 1980 την διαδικασία για την δημιουργία Λέσχης Αυτοκινήτου στη Ζάκυνθο, προσπάθεια που δεν απέδωσε. Όταν τελικά το 2002 δημιουργήθηκε η Αυτοκινητιστική Λέσχη Ζακύνθου, ήταν από τους θερμότερους υποστηρικτές της κίνησης αυτής μιας και ήταν το όνειρό του, όπως και όνειρο του ήταν η πραγματοποίηση αγώνα ΑΝΑΒΑΣΗΣ στη Ζάκυνθο.

Τις εκδηλώσεις αυτές προβάλλει και στηρίζει η ΕΡΑ Ζακύνθου, η οποία είναι και χορηγός επικοινωνίας! 
 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 18/04/2015 - 14:10