Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

ΕΝΑ ΔΙΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥΛΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ

Ένα διήμερο για τους παρατηρητές και φωτογράφους

Η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών (ΕΠΠ), σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων για παρατηρητές πουλιών και φωτογράφους άγριας φύσης, 1 – 2 Μαΐου, στην περιοχή της Πρέσπας.

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν καταγραφές ορνιθοπανίδας, διαγωνισμούς, αλλά και ενδιαφέρουσες ομιλίες και συζητήσεις.

Πρόγραμμα:

Πέμπτη 30/4: Άφιξη συμμετεχόντων

Παρασκευή 1/5: Καταγραφές ορνιθοπανίδας  Αποτελέσματα καταγραφών και παρουσίαση για τα πουλιά της Πρέσπας

Σάββατο 2/5: Bird Race (Αγώνας Παρατήρησης και Φωτογράφισης Πουλιών) – Βράβευση – Παρουσίαση των δράσεων της ΕΠΠ

Κυριακή 3/5: Αναχώρηση συμμετεχόντων

Οι νικήτριες ομάδες θα κερδίσουν ενδιαφέροντα δώρα, όπως βιβλία που αφορούν την παρατήρηση πουλιών, αξεσουάρ φωτογραφικών μηχανών και άλλα. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα μοιραστούν αναμνηστικά δώρα. Το φωτογραφικό υλικό που θα προκύψει από την εκδήλωση θα χρησιμοποιηθεί, με τη σύμφωνη γνώμη των φωτογράφων, από την ΕΠΠ και την Ορνιθολογική για την προώθηση του έργου των δύο Οργανώσεων.

Για τις συμμετοχές σας παρακαλούμε να μας στείλετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. τα στοιχεία σας, αναφέροντας τη  δραστηριότητά σας στην παρατήρηση πουλιών ή/και στη φωτογράφιση άγριας φύσης. Σε περίπτωση αυξημένου ενδιαφέροντος, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η διαμονή και η διατροφή των συμμετεχόντων καλύπτεται από την ΕΠΠ.

Προθεσμία υποβολής συμμετοχών: 20 Απριλίου

 Η Πρέσπα είναι μια περιοχή με ιδιαίτερη αξία, λόγω του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος, του επιβλητικού τοπίου, των σπάνιων πουλιών, των παραδοσιακών οικισμών και των αξιόλογων βυζαντινών μνημείων. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της περιοχής είναι ότι συγκεντρώνει  πολλές μορφές ζωής σε μια μικρή έκταση. Επίσης, πολλά από τα σπάνια είδη που φιλοξενεί είναι ενδημικά, δηλαδή εμφανίζονται μόνο στην Πρέσπα και πουθενά αλλού στον κόσμο. Τέλος, η περιοχή φιλοξενεί τη μεγαλύτερη αποικία Αργυροπελεκάνων στον κόσμο!

 Η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών συμβάλει από το 1991 συστηματικά και αποτελεσματικά στην προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς σε όλη τη λεκάνη της Πρέσπας, προωθώντας παράλληλα την αρμονική συνύπαρξη Ανθρώπου και Φύσης και τη βιώσιμη ανάπτυξη.  Η δράση της αποσκοπεί στην επίτευξη ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων, στην ήπια ανάπτυξη, στην προστασία απειλούμενων ειδών, καθώς και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

 Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία είναι περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση με αντικείμενο την προστασία των άγριων πουλιών και των βιοτόπων τους στην Ελλάδα, θεωρώντας τα ως βασικά στοιχεία της ελληνικής φύσης. Από το 1982 εργάζεται ώστε να διασφαλίσει ένα βιώσιμο περιβάλλον τόσο για τα πουλιά, όσο και για τον άνθρωπο. Το έργο της περιλαμβάνει δράσεις προστασίας, ενημέρωσης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αλλά και παρεμβάσεις για κρίσιμα θέματα του φυσικού περιβάλλοντος. Είναι εταίρος της BirdLife International, της μεγαλύτερης παγκόσμιας ομοσπονδίας για την προστασία των πουλιών και των βιοτόπων τους.

3η ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΝΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Μεγάλη επιτυχία για την Ομάδα Αντισφαίρισης της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας στο 2ο  Ενωσιακό  Πρωτάθλημα Κεντροδυτικής  Μακεδονίας που έγινε το Σάββατο 04 Απριλίου  2015 στην Αριδαία.

Συγκεκριμένα η αθλήτρια του συλλόγου Κουτσοτόλη Ελευθερία που αγωνίστηκε στην κατηγορία μέχρι 12 χρονών παίζοντας  πολύ καλό τένις έφτασε στον ημιτελικό της διοργάνωσης  με ένα byes και δύο νίκες επί των αντιπάλων Γιαννακούδη Ε. και Γεωργοπούλου Ν. Στον ημιτελικό  που έγινε στο μπαλόνι της Πτολεμαΐδας  την Μ. Πέμπτη λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών η αθλήτρια  της Λέσχης ηττήθηκε από την Γεωργιάδου Μ. της Αριδαίας  που ήταν και η τελική νικήτρια των αγώνων. Στην ίδια κατηγορία αγωνίστηκε και η αθλήτρια Ιωσήφ Ελευθερία που έχασε στον γύρο των 32 από την Γεωργιάδου Μ. της Βέροιας παρά την πολύ καλή προσπάθεια που κατέβαλε. Το Δ.Σ. του Συλλόγου και οι προπονητές συγχαίρουν τις αθλήτριες για την επιτυχία και την προσπάθεια που κατέβαλαν.

2ΗΜΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η Τ  Κ Αμμοχωρίου ο πολιτιστικός αθλητικός σύλλογος  Απόλλων Αμμοχωρίου και με την συμμέτοχη του  συλλόγου ποντίων ομοχώριου η παναγία Σουμελά διοργανώνουν 2ημερο πολιτιστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγ Γεωργίου στις 22 και 23 Απριλίου στον αυλό χώρο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων της Τ Κ Αμμοχωρίου

Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν και χορευτικά συγκροτήματα με της ορχήστρες τα αηδόνια και τοπική μελωδία

Ωρα έναρξης των εκδηλώσεων 8 30 το βράδυ
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54