Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ   16-04-2015Ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Ορεστιάδα και Φέρες για την Οζώδη Δερματίτιδα των Βοοειδών

Ενημερωτική εκδήλωση για την Οζώδη Δερματίτιδα των Βοοειδών διοργανώνει την Παρασκευή 17 Απριλίου, στην Ορεστιάδα, το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Θράκης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ορεστιάδας (Δ. Α. Ο. Κ.).

Οι τρεις ομιλητές θα αναφερθούν στην «απειλή της οζώδους δερματίτιδας στην κτηνοτροφία της περιοχής», στο νομικό πλαίσιο και στα κλινικά περιστατικά της νόσου στην Τουρκία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 αύριο το απόγευμα στο χώρο όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ορεστιάδας (Κέντρο Εξωτικών Νοσημάτων Ορεστιάδας). Αντίστοιχη ημερίδα θα πραγματοποιηθεί και στις δημοτικό θέατρο των Φερών, το Σάββατο 18 Απριλίου στις 11 το πρωί.

Επίσκεψη Ρουμάνων δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων στην ΑΜΘ

Πενθήμερη επίσκεψη στην ΑΜΘ πραγματοποιούν από εχθές 42 Ρουμάνοι δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες, προσκεκλημένοι της Περιφέρειας ΑΜΘ.

 Η φιλοξενία τους εντάσσεται στο σχεδιασμό της περιφερειακής αρχής να καταστεί η περιοχή “προορισμός αριστείας”, δηλαδή να συμπεριληφθεί στους προορισμούς με ιδιαίτερο πολιτισμό, περιβάλλον, παράδοση και μοναδική φύση, επισκέψιμη όλο τον χρόνο. Η υποδοχή των 16 δημοσιογράφων και των 26 τουριστικών πρακτόρων έγινε εχθές στο τελωνείο του Ορμενίου και ακολούθησαν σύντομες ξεναγήσεις σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Σουφλί. Η ρουμανική αποστολή διανυκτέρευσε στην Αλεξανδρούπολη και σήμερα το πρωί ξεναγήθηκε στην πόλη, ενώ στις 12.30 το μεσημέρι θα βρίσκονται στην Κομοτηνή. Θα ακολουθήσουν ξεναγήσεις σε σημεία-προορισμούς της Ροδόπης, της Ξάνθης, της Καβάλας και της Δράμας. 
 
Σεμινάριο για τη διαχείριση συγκρούσεων στον εργασιακό χώρο διοργανώνει η ΕΕΒΟΠ

Το θέμα της “χρήσης των ηθικών αρχών στη διαχείριση συγκρούσεων στον εργασιακό χώρο” θα αναλύσει ο κοινωνιολόγος αναπληρωτής καθηγητής του Δ. Π. Θ., Ευάγγελος Μανωλάς, σε τετράωρο σεμινάριο που διοργανώνει στις 27 και 29 Απριλίου η Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ν. Ορεστιάδας και περιφέρειας. Το σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και στήριξης των μελών της ΕΕΒΟΠ και έχει σκοπό τη διαμόρφωση ενός καλύτερου εργασιακού περιβάλλοντος, απαραίτητου για την οικονομική ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα κατατίθενται μέχρι την Πέμπτη 23 Απριλίου στην Επαγγελματική Ένωση και για την επιλογή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε δύο δίωρα, στις 27 και 29 Απριλίου, από τις 7 μ.μ. έως τις 9 μ.μ., στα γραφεία της ΕΕΒΟΠ.  

Τριήμερο δωρεάν σπιρομετρήσεων στην Ορεστιάδα

Τριήμερο δωρεάν σπιρομετρήσεων διοργανώνει ο δήμος Ορεστιάδας στις 23, 24 και 25 Απριλίου, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ). Σπιρομέτρηση μπορούν να κάνουν κάτοικοι ηλικίας άνω των 40 ετών και κυρίως άτομα που καπνίζουν, που εκτίθενται σε ρυπογόνους παράγοντες, που έχουν δυσκολία στην αναπνοή ή πρωϊνό βήχα και, γενικότερα, άτομα που ενδιαφέρονται να ελέγξουν τη λειτουργία των πνευμόνων τους. Η διαδικασία είναι απλή και ανώδυνη, διαρκεί 10 λεπτά, και θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για την πρόληψη και την έγκυρη διάγνωση των πνευμονικών παθήσεων. Οι εξετάσεις θα γίνονται και τις τρεις ημέρες στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, από γιατρό πνευμονολόγο.

Ορεστιάδα: Ρεσιτάλ πιάνου με τον Ηλία Φουλίδη

Ρεσιτάλ πιάνου με τον διακεκριμένο σολίστα Ηλία Φουλίδη, σε έργα των J. S. Bach, L. Van Beethoven, R. Schumann και S. Rachmaninoff, διοργανώνουν στις 18 Απριλίου η ΔΗΚΕΠΑΟ και το Δημοτικό Ωδείο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας, στις 8 το βράδυ του Σαββάτου και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία παρουσιάζει το Θεατρικός Σύλλογος Διδυμοτείχου

Μουσικοθεατρική-ποιητική παράσταση, αφιέρωμα στον ποιητή της θάλασσας, Νίκο Καββαδία, θα παρουσιάσει στις 18 και 19 Απριλίου ο Θεατρικός Σύλλογος Διδυμοτείχου ΘΕΑ/ΣΥ. Η σκηνοθεσία είναι του Άκη Τσονίδη και στη σκηνή εμφανίζονται οι μουσικοί: Χρήστος Γκρέμος, Τάκης Δελληγιάννης, Σοφοκλής Τσομπάνογλου, Πόλυς Χριστοφορίδης. Το ποιητικό μέρος θα παρουσιάσουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας. Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν και τις δύο ημέρες, Σάββατο και Κυριακή, στις 9 το βράδυ.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16/04/2015 - 12:40