ȘTIRI ÎN LIMBA ROMÂNĂ 03/04/2015

--Se reunește în seara aceasta stafful economic în prezența prim ministrului Alexis Tsipras la Palatul Maxim având ca subiect de dezbatere bugetul statului și progresul lichidității.

La reuniune participă vicepreședintele guvernului, Yiannis Dragasakis, ministrul de Finanțe YianisVaroufakis, ministrul supleant de Finanțe, Dimitris Mardas și ministrul supleant de externe responsabil cu afacerile economice externe, Efkleidis Tsakalotos.

 

--La 8 și 9 aprilie se va reuni Euroworking Group, în chiarziua în care va expira termenul pentru achitarea unei tranșe de 448 mild euro la FMI.

 

---Situația economică elenă și relațiile Rusia UE vor fi înscrise pe agenda discuțiilor la iminenta întâlnire a prim ministrului grec Alexis Tsipras cu președintele Rusiei Vladimir Putin, la Moscova, conform purtătorului de cuvânt a liderului Rusiei, care printre altele a remarcat că  Grecia până acum nu a solicitat niciun ajutor economic din partea Rusiei.

 

---O întâlnire cu delegația Ministerului Economiei din Elveția vor avea la 14 aprilie ministrul de Finanțe a Greciei Yianis Varoufakis și ministrul de stat pentru combaterea corupției Panayiotis Nikoloudis. 

---În cartierul Haidari în apropiere de bisericuța Panaghița aproape de spitalul de boli mintale Dromokaitio a fost găsită și arestată la amiază Viki Stamati, soția lui Akis Tsihatzopoulos care evadase din spital cu o zi înainte.

Conform informațiilor V. Stamaki printr-o terță persoană a comunicat cu autoritățile poliției și a spus că dorește să se predea.---Pe 7 aprilie la ora 12:00 va fi introdus pentru dezbateri la Comisia Parlamentară pentru Administrația Publică ,Ordinii Publice și Justiției, proiectul de lege pentru ERT.

Raportor din partea guvernului a fost numită Aglaia Kyritsi iar de partea opziției Sofia Voultepsi.

 

---Ministrul Reorganizării Producției, Panayiotis Lafazanis va aduce un amendament  care prevede că nu se va scumpi curentul electric așa cum se prevedea în legea guvernului anterior.

--Αdemarat înregistrarea pagubelor provocate de viituri în județul Serres pentru despăgubirea agricultorilor.

---Angajații la BIOME ,Tsimenta Chalkidos, angajații liberi ai ERT3, femeile de serviciu militante ,paznicii școlari ,profesorii  disponibilizați, organizații sindicale și mișcări sociale, vor face startul la 3 aprilie de la Thessaloniki a unui traseu al demnității cu ”Caravana Luptei și Solidarității” care la 6 aprilie va ajunge la Atena în fața Ministerului Muncii. Escale vor face la Larisa,Volos, la ERA periferice, Livadia și Fabrica de ciment Chalkidas. Duminică la ora 18:00 ”Caravana Luptei și  Solidarității”va poposi în față la ertopen.

  ----Un bazar cu prilejul Paștelui unde sunt expuse articole de manufactură create de angajații/concediați  ERT va funcționa de la 3-6 aprilie la Ertopen pe B-dl Mesogeion 463 vis a vis de clădirea ERT,  la Aghia Paraskevi .

METEO :

---Înnorări care pe alocuri se vor intensifica prevede serviciul meteo pentru mâine.

La Atena temperatura între 9-17 grade

La Thessaloniki între 5-14 grade.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54